• cyklon

    Zdravim,

    muze nekdo doporucit pojistovnu pro pojisteni skody zpusobene treti osobe s silnicnich zavodech ?

    Diky

    0 0
    • antuch  

      teoreticky by se to dalo platit z pojištění odpovědnosti v občanském životě (pojistka na blbost), otázka je, jak se postaví pojišťovna k tomu, že se to stalo při organizovaném závodě.

      Pokud to opravdu potřebuješ vědět, můžu to zjistit na stopro…je to zajímavá otázka…

      0 0
      • McBlacky  

        z pojistky na blbost rozštípaný rámy pokud zaviníš pád fakt pojišťovna nehradí ;)

        0 0
    • cyklon  

      Treba v maratonech startuji stovky lidi a pady tu bohuzel jsou a budou.

      Tak by me spis nez teorie zajimaly prakticke zkusenosti.

      Ceska pojistovna pojisteni odpovednoti ma a inzeruje ho i pro cyklistiku, ale v podrobnych podminkach je uvedeno, ze se nevztahuje na zavody.a pokud to nekdo v tom mnohatrankovym dokumentu prehlidl, ma smulu …

      0 0
      • jonti  

        Nedokazu si uplne predstavit situaci, kdy nekomu behem maratonu zpusobis skodu. Kdyz se smota balik, tak se proste smota balik, ale skoro nikdy to neni ciste dokazatelna vina jednotlivce.

        0 0
    • Barak  

      Chvlku vydrž, nejlepší finanční poradce lukas.lakomy1 je tady co nevidět.:-)

      0 0
    • antuch  

      já teda občas taky nějakou tu pojistku udělám, to je fakt…ale Lakomý nejsem:-)

      Obecně jak je něco organizované, tak to pojišťovny moc nechtějí plnit anebo je tam vyšší pojistné. Je to v zápalu boje, každý podepisuje, že jede na vlastní nebezpečí a dobrovolně (to se týká úrazů, atd…).

      Osobně bych to udělal tak, že pokud k takové situaci dojde, tak je potřeba se domluvit s poškozeným na tom, že škoda nebyla způsobena při závodě, ale při běžné projížďce…asi tak

      0 0
      • McBlacky  

        už jsi to řešil v praxi? Třeba situaci, že dojedeš na SpS nebo Rychlebkách někoho, zprasíš ho tak, že se vyndá a křupne kolo za 150tkč. Nemyslím, že je v ČR pojišťovna, která tohle proplatí z pojištění odpovědnosti, který stojí pár korun ročně.

        0 0
        • antuch  

          no asi takhle, teoreticky bude plnit, ale ne celou částku, vždy máš v pojistce limity, navíc amortizace kola, atd…jestli pojišťovna plní v nové ceně nebo stávající…

          Standardní věc, kterou pojistka na blbost plní např.: Máš dvě malé děti. Jste někde v nákupní pasáži. Manželka kupuje hadry a ty se nudíš, tak jdeš s prckama třeba do elektra mrknout na 3d telku…koukáš na telky a ty děcka se začnou honit mezi televizema. Najednou jedno z nich shodí telku na zem a rozbije jí…a pojistka na blbost to zaplatí.

          Stejně tak se to vztahuje na tvýho psa a všechny členy domácnosti, protože taková pojistka se většinou dává při pojištění domácnosti.

          0 0
          • McBlacky  

            telky sem nemotej, bavíme se o kolech

            0 0
            • antuch  

              Proc,bych to sem nemel motat. Je to stejný princip. Když budeš mit psa,který sousedovi zkousne slepici,tak se to taky bude plnit.

              To,ze zpusobis škodu jinému ucastnikovi zavodu, je věc druhá…a to nemluvím o tom,kde mu ji zpusobis. Většinou to musí být na verejne komunikaci,což na závodech není skoro nikde…Většinou ijdyz to v pojistce bude,tak najdeš spoustu vyluk,které ti řeknou, ze to vlastně nemá cenu. v tomhle mi pripadne logické vyjádření CPP,která ruka,ze v takovém případě se mas obrátit na organizatory zavodu…

              0 0
        • Esi  

          No tohle by pojistka na blbost zatáhnout měla pokud nejsi pod vlivem. Mám limit 500 000 na majetek a 2 000 000 na zdraví tak že 150 000 za kolo se bez problému vejde a i nějaká ta kačka tam zbývá na zdraví pokud by se vyndal pořádně, rekreační cyklistika je v podmínkách vysloveně vyjmenovaná že je krytá, o pozemních komunikacích tam nic není a blbnutí v Rychlebkách není organizovaný závod, jde jen o to jak to kolo bylo staré a podobně tak že na kolik to pojišťovna ocení, ale to tě vlastně nemusí moc zajímat i kdyby to došlo k soudu tak pokud by soud rozhodl že pojišťovna dala málo tak to pojišťovna dorovná (tolik teorie nikdy jsem nic takového neřešil a doufám že nikdy nebudu muset, zatím jen děti u známejch rozbili tablet a ten pojišťovna na pohodu zatáhla)

          0 0
          • Lily-Brno  

            Pokud bude stacit mit pojistku na ty Rychleby, bezne vyjizdky atd., tak ano, ale ne na zavody, protoze mas uvedenou pouze tu „rekreační“ cyklistiku ;)

            0 0
    • antuch  

      Takže podle oslovených pojišťoven je to takto: Je to klasická občanská odpovědnost…

      Allianz – nebylo by plněno,

      · Axa – bylo by plněno,

      · ČP – výluka,

      · ČSOB – bylo by plněno,

      · Generali – výluka.

      ČPP-toto je přímé vyjádření od nich: Dobrý den, pokud se klient zúčastní nějakého organizovaného závodu, odpovídá za škody způsobené účastníkem pořadatel tohoto závodu, tzn., že by se případná škoda způsobená závodníkem nedala nárokovat z jeho občanské odpovědnosti, ale z odpovědnosti pořadatele

      Bude to takhle stačit, kucííí???:-)

      0 0
      • Vendys76  

        Kolo a to i na závody se dá pojistit u pojišťovny ERV viz odkaz:

        http://www.ervpojistovna.cz/…rodejcu-kola

        Je to dražší pojistka, ale kryje vše od nehody po odcizení kola. Jsou tam pouze výluky typu, že nesmí pojistná událost vzniknout v souvislosti s porušením předpisů (např. nedání přednosti) nebo úmyslně…

        0 0
        • Vendys76  

          v případě zájmu můžu poslat mailem pojistné podmínky a stručné info o pojištění.

          0 0
        • jonti  

          Tak bez toho plnění při porušení předpisů to je úplně k ničemu. Stačí že právě blbě nedáš přednost, auto za mega se rozstřelí o sloup a máš velký problém. Chtělo by to něco jako povinné ručení u auta.

          0 0
          • Vendys76  

            Ještě k tvý reakci… Tahle pojistka je pouze na škody, které vzniknou TOBĚ na kole. Škody třetích stran tahle pojistka neřeší, na to stačí obyč pojistka na domácnost, v té je většinou odpovědnost za způsobení škody + léčebné výlohy + doživotní následky třetích stran zahrnuto.

            0 0
    • jonti  

      Tak bez toho plnění při porušení předpisů to je úplně k ničemu. Stačí že právě blbě nedáš přednost, auto za mega se rozstřelí o sloup a máš velký problém.

      0 0
      • Vendys76  

        Není to tak, že ti nedají nic, ale mohou ti snížit v tomto případě plnění. Pokud chce někdo pojistit kolo na závody, tak ho tahle výluka nemusí zajímat.

        0 0
    • pelhrimov  

      Tak jak si to asi představuješ Tě asi nikdo nepojistí, závod je z pohledu pojišťovny hazard. Pokud pojedeš oficiální amatérské silniční závody (UAC, ŠUAC, SAL, SPAC, JAL, MP, …), tak SAC má uzavřenou smlouvu s pojišťovnou na celý rok a z každého závodu za Tebe nějakou tu pětku musí zaplatit. Viz. záložka Pojištění http://www.jalcyklo.cz/dokumenty (to PDF vzhůru nohama, tak pravé tlačítko myši a 2× otočit). I tam jsou výluky, když někomu rozlámeš kolo, tak to za Tebe stejně nikdo neuhradí, pokud si to ten poškozený prosadí. Nějaký vysvětlující e-mail z pojišťovny nic neřeší, případ je uzavřený až má poškozený od pojišťovny peníze na účtu!

      0 0
      • pelhrimov  

        Teď, když si to čtu, tak je to pojistka určená účastníkům cyklistických závodů a stejně je tam výluka na škody, které i závodníci způsobí navzájem.

        0 0
        • McBlacky  

          samozřejmě to je totiž primárně urazovka, protože standartní urazovka ti dost často škody způsobené na závodech nehradí

          0 0
    • Bumerangista  

      Moje pojistka na „odpovědnost v běžném občanském životě“ je na území ČR vstřícná ale jsou tam mimo jiné tato omezení (první je reálné, ty další pro pobavení):

      • Pokud se uplatňují zvláštní předpisy a zákony… ale dál to není rozebráno, takže by to muselo být vyloženě v nějakém zákoně
      • Pokud má vozidlo registrační značku
      • Pokud to bylo úmyslně
      • Pokud je to při používání nástroje pro výdělečnou činnost (takže pokud někoho sestřelíš, tak počkej pár minut, abys nebyl na bedně)
      • Pokud to bylo osobě blízké (takže fotra, ségru a další podobné sundat nesmíš)
      • Pokud to bylo letadlo (takže o tobě nikdo nesmí říct, že na té žiletce vyložené lítáš)
      • Pokud máš víc jak 3 psy nebo koně

      Pojistka kryje vše, co po tobě poškozený vymáhá do výše 1.000.000, krom finančních produktů a škod odvozených a pak krom dalších blbostí, které tě nenapadnou.

      Takže v lese sestřelíš týpka a on chce sto litrů na kolo a pět litrů na rehabilitaci, to si myslím, že by to mělo krýt v pohodě. Stejně tak na silnici. Při závodě je pak otázka, zda se neuplatňují „zvláštní předpisy“ ale já jsem zatím na žádné takové zvláštní předpisy krom zákona o pozemních komunikacích nenarazil… má to někdo naštudováno?

      0 0
      • pelhrimov  

        Se závoděním je ta potíž, že je porušen princip náhody, je to organizované a účastníci jsou motivováni riskovat, pokud chtějí uspět. V tomto chápu pojišťovny, že se snaží závody vyloučit z běžných pojistek „na blbost“.

        0 0
        • tom xtr  

          cca 3 roky zpátky jsem pojištění proti krádeži a pro závody řešil. Víceméně asi jako jediná teoreticky použitelná pojistka vycházelo spec. pojištění kola u ČPP + možná ještě jedno připojištění kol u ČP.

          U ČPP pojistka fungovala podobně jako havarijní pro auto + mělo připojištění pro závody a byla tam i nějaká odpovědnost. Byla ale omezená jen na ČR a byla dost drahá (něco přes 5tis á rok pro dražší kolo), tak jsem do toho nakonec nešel. Navíc se muselo to kolo nějak očipovat + registrovat a když jsem to čipování tenkrát ověřoval u policajtů, tak se na to tvářili dost skepticky.

          0 0
    • Bumerangista  

      Reakace na polhrimov (špatně zařazeno).

      V obchodních podmínkách nemám nic takového napsáno a navíc i při závodě je bouračka nahodilá událost, které se navíc všichni pokouší vyhnout veškerým úsilím. Zajímalo by mne, co by právně obstálo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.