• Raider

    čau bikeři! Přemýšlím koupit si Author INTROVERT 08 a protože stojí vcelku velký peníz tak je tu otázka, co když mi ho ukradnou??? Tak přemýšlím pojistit si kolo ale nevim jak bych ho musel zabezpecit a kde ho mět. A jestli by se pojištění vstahovalo i kdyby bylo odcizeno venku. A tak se Vás ptám jestli s tím máte někdo zkušenost? Děkuji za každou odpověd na toto téma. (vím že bych si mohl zajít na pojištovnu a zeptat se ale chtěl bych vědět Váš názor) díky

    0 0
    • Bafoon  

      můj názor je ten – že zatím sháním marně pojištovnu která by mi čistě kolo pojistila proti krádeži třeba od stojanu před sámoškou, zatím jsem narazil jen na připojištění kola v domácnosti a to do výše bud 30tis nebo 50tis, takže pro mě moc užitečné vlákno – budu sledovat ;-)

      0 0
    • Schoscha  

      letos sem koupil Meridu a mám k ní na rok pojištění zdarma. viz http://www.merida-bike.cz/…ek/pojisteni

      Hledal sem na strankách ČSOB Pojištovny, se kterou má Merida smlouvu, ale čistě pojištění kola tam nemají.

      Zajímá mě, co se stane po roce.Jestli mi nabídnou pokračování pojištění a za jakou cenu.

      0 0
      • mosquito  

        tak jak se k tomu Merida postavi me taky zajima – protoze bych do toho mozna sel, pojisteni sklepa mi pojistovna spocitala jako nejaky procento z pojistky bytu a to cenu kola nepokryje a to nemluvim o dalsich vecech co se vetsinou vali ve sklepe

        0 0
      • xshreck  

        Taky mám meridu a hned jsem se ptal – co po roce. /rý to stojí cca 1300 ročně bo tak nějak jestli si dobřepamatuju

        0 0
    • miki  

      Tak pojištění kola nově dělá česká podnikatelská pojištovna.Trošku jsem na to koukal a nějak se mi nelíbí jejich podmínky kdy pojištění neplní když nebude možno dokázat že kolo bylo ukradeno přes odpor/zámek/.když zloděj kolo ukradne i se zámkem tak pojištovna nic neplatí????

      0 0
      • nox159  

        To se dá přece lehce vyrešit ne? Prostě jak ti vemou kolo tak hodíš na zem přeštíplý zámek a je to ne? ;-) jednoduché řešení :)

        0 0
        • jerrry  

          no to je trosku teorie … a kazda teorie se od praxe trochu lisi . jen namatkou si vymyslim modelovou situaci .. pojedes na vejlet. 15km od baraku si skocis koupit rohlik. Kolo zamces u samosky. Zlodej ti ho sebere i se zamkem. a ted co ?

          • PCR musis zavolat hned
          • kde v ty chvili vezmes prestiplej zamek ? Budes volat kamosum at ti to nekdo doveze ?
          • i kdybys ho mel, jak na svinu te uvidi nejaka slidiva babka, ktera to hned vyslepici polisum a ti dojdou k jedinymu vysvetleni ze se jedna o pojistnej podvod. A v tu chvili mas krome ukradenyho kola taky docela co vysvetlovat.

          Jo je to konstrukce, ale zivot vymejsli jeste lepsi.

           
          0 0
          • nox159  

            Jasne vím že stat se muže cokoliv a myslel sem to s trochou nadsázky ;-)  Praxe je skoro vždy horsší než teorie ( v realu se do toho vždycky něco připlete – vlastní zkušenost ;-)

            0 0
          • MartasCZ  

            No jako prokázání zajištění kola by podle mne stačilo například i čestné prohlášení dvou svědků.

            Ale jeden malinkatý problém je že pojištovny jsou veelice aktivní když chcete uzavřít pojistku
            a některé pojištovny jsou docela hoodně málo aktivní při řešení skodní události.....

            tím naprosto ani náhodou nechci říct že bych se například setkal s obstrukcemi při vyplácení škodní události zrovna Podnikatelskou pojištovnou … :)) .

            0 0
            • kcvalin  

              S tim souhlasim – navic princip pojistovny spociva v tom, ze od klientu vyberou vic penez nez jim vyplati.

              Takze moje doporuceni – nepojistuj si to.

              A zkusenosti – ze tri ukradenejch kol, zaplacene jedno (to ale bylo tak pred 15rokama) a tak 4krat vykradene auto – pojistovna nedala z ruznych duvodu ani korunu.

              0 0
          • Schoscha  

            Přátelé , kde žijete ?! Pokud vám kolo ukradnou a vy to nahlásíte PČR , tak na místo vyráží jen v minimu případů.Obzvlášt stane li se to v nějaké prdeli.Skoro vždy musíte zajít na služebnu, kde to sepíší.S nějakým pořizováném důkazů na místě se vůbec nezabývají.

            0 0
    • lizar  

      Když už kupovat kolo tak drahé tak bych do sklepa s ním moc nechodil a raději ho měl někde na zdi v bytě. Tak když někdo vleze tak je jasná překonaná překážka a vše řádně zamykat. Limity pojištění se dají nastavit kolik chcete není jen hranice 50 tis ale klidně 100 tis. Druhá otázka je jako u havarijních pojistek – amortizace auta či kola. Že za rok z toho pojištěného majetku nedostanete 100%. 100% to už nemá při koupi. 

        Ale myslím si, že mýt ve městě pojištěné kolo a mýt ho v bytě se už vyplatí když člověk do toho něco investuje. Škodní události se celkem rychle vyřízují ale už více lidí zapomíná na to, že je to všechno založeno na dodání všech dokumentů, která si pojištovna vyžádá od poškozeného. Je to vždy od dodání všech dokumentů a je pravda, že někdy se aj chybka vloudí. Přeci jenom vše dělají lidé a jsme jen lidé.

      0 0
      • Bafoon  

        o pojištění v bytě vím, to mě v celku až tak moc nezajímá ale jestli by jsi náhodou něco nevěděl o pojištění proti krádeži – klasika- zamčené kolo před restauračkou apod. to bych si přál nějak vyzjistit a případně pojistit ale tak co si budeme povídat – která pojištovna by ráda pojistila kolo kolem 50tis přicvaklé 10mm ocelovým lankem že ;-) ale třeba kdyby…

        0 0
        • lizar  

          Před rokem jsem to zjištoval a žádnou nenašel až teda na tu ČSOB ale neznám jejich podmínky ale pochybuji o tom která pojištovna by se do toho pustila. Už je problém, když si člověk pojistí zavazadla v autě a potom to prokázat. ani kolo v autě nejde pojistit. Proto vždy vše brát sebou aj GPS – tedy pokud není zabudováná od výroby. Mám na mysli přenosou a montovanou dodateně.

          Takže moje odpoveď na tvoji otázku nevím a myslím si že to nejde. Nebo nevím o pojištovně, která by se do toho pustila. Kolu zdar

          0 0
          • lizar  

            Nic proti ale takové kolo moc do hospody už nepatří i když vím jak to aj u mne někdy dopadá :)

            0 0
            • Bafoon  

              My se o tom bavili s kamarádem viz níže tak mi to začalo vrtat hlavou. Nicméně je jasné že svého Grifona nezamknu na 10mm lanko a nepůjdu nakupovat rohlíky :-D ale stalo se mi na švihu (to je stejně divné slovo) že jsem se stavovali v jedné restauračce „na odměnu“ a byť tam měli zahrádku bylo to tak blbě udělané že kola se zamykaly do dvora za mega velka plechova vrata (nezamčená) a na zahrádku se chodilo zkrze celou budovu na opačnou stranu budovy :-( vydržel jsem to deset minut ho tam nechat „na pospas“ :-DDD

              0 0
        • RoKo  

          Vcera jsem si pojistoval domacnost… ČSOB a v pojistce jsem uvedl vsechna kola s c. ramu… Je to novinka a z te bytove pojistky to kolo je pokryto i v pripade odcizeni UZAMCENEHO kolo treba pred obchodem. Podminka je ale to co bylo psano vyse, ze k tomu musi prijet policajti a sepsat protokol… (ta podminka je ze musi byt prekonana prekazka) V podstate by to melo pokryt i sklep… ale tam stejne kolo nedam…

          0 0
          • mosquito  

            a do jake vyse to je pojisteny?

            0 0
            • RoKo  

              jsou ruzne varianty…

              Prakticky je to na 500K (byt z ktereho se cerpa i kdybych udajne naboural do auta a to auto poskodil…) kdyz nekomu zpusobim zraneni tak 1M.  z toho plyne standart tusim 1900–2000kc… no a pak si tam nacpes kola a jejich hodnoty.

              Ja tam mam pojistky na :MTB zeny (25k) moje (35k) a silnicni moje (30) + pojistil jsem si hardwarovy klic (na 60k) cele me to vyslo (vcetne vsech slev 12%) na 1931kc rocne…

              0 0
          • Bafoon  

            na čsob jsem koukal ale nějak mi v tom případě neklape že je možné žádat poj.plnění u přeštíplného zámku někde venku když v těch podmínkách mají přesně vypsaná místa kde ti plnění uznají a o mimo bytovém prostoru ani zmínka. čsob má právě kamarád stejný produkt patrně platí nějakých 46–76kč(ted nevím) ročně na kolo za 12tis a tvrdil mi že si ho může nechat ukrást a pojištovna mu to zaplati tak mi to nasadilo brouka ;-)

            0 0
            • RoKo  

              Místem pojištění je i místo k tomu určené nebo obvyklé, jedná-li se o odložené věci osobní potřeby nebo o jízdní kolo, pokud je jízdní kolo pojištěno jako jednotlivě specifikovaná věc.

              Takze to musis mit pripojistene jako ja, a kolo musi byt v nejakem stojanu… tzn. na miste k tomu urcene… Asi by to neuznali, kdyby to bylo u hospody, ktera tam nema na kolo stojany a zamkl by jsi to jen treba ke znacce…

              Místem pojištění je i území České republiky, jedná-li se o věci osobní potřeby odcizené loupežným přepadením

              Myslim ze se tady resilo ze nekdo nekoho v parku okradl…

                
              0 0
    • terkad  

      Ahoj,

      přečetla jsem tu vše možné a zajímalo by mě, jestli někdo nemáte novou zkušenost s pojištěním kola.

      Ve čtvrtek si jdu pro nové kolo a ač to není bike za 50k, nerada bych o něj někde přišla a musela šetřit na nové.

      Budu ho mít doma, v pokoji, ale sem tam ho někde před obchod zamknu, tomu se holt nevyhnu.

      Meridu nekupuju,takže jejich pojištění se mě netýká, ale v Rock Roadu mi prodavač říkal, že nějaké pojištění zprostředkovávají, že stojí cca 3% z ceny kola ročně a zaplatí i kolo ucvaknuté před obchodem.

      Nevíte o tom někdo něco?

      0 0
      • HogoFogo  

        koupil jsem si teď Supa 929 a zároveň mi prodejce nabídl pojištění – to mi vyhovovalo – stejně bych pak musel někde lovit svýho firemního makléře a tak jsem si to na rok za pětikilo ( 2% z ceny ) pojistil u Generali – přímo vod kasy vytisk hned smlouvu dostal jsem barevnou poj. kartičku a fertig – spoluúčast teď nevím jestli je 10 nebo 20%, ale když to típnou( ve sklepě je to jasný) ( musí to být venku na předem určených místech, tedy stojany u obchodů ap. – nějaký zacvaknutí k dopravdní značně zřejmě pojišťovna dává betla …

        ale nedostanete prachy, ale poukaz na nový kolo a začne to znovu …

        0 0
      • blacks1  

        je to sice starsi ale treba to nekomu pomuze,

        ja se slidil, kamarad dela pojistovaciho agenta a sam rekl,

        ze je to nesmysl, ze zadna pojistovna nic za kolo nekde pred hospodou i treba 2× zamcene neda nic, vesklepni koji je to uplne to same

        http://www.cyklistikakrnov.com/…ni-kol-2.htm

        0 0
      • Tomcat  

        Četl sem a těch xx let se opravdu nic nezměnilo. Pomůže jen prevence a kola se od jisté kvalitativní úrovně nevyplatí pojistit.

        0 0
        • swampy  

          ja doporucuji zainvestovat do draheho nebo drahych zamku ktere odradi idiota s pakovkama. britska policie doporucuje investovat 10% porizovaci ceny kola do jeho zabezpeceni.

          0 0
          • Tomcat  

            Ne to se nevyplatí u každého kola.

            Musíš měřit investovaný prostředky, práci a snížení uživatelského komfortu proti pravďepodobnost ukradeni a úspěšného uplatnění pojistky.

            Pravděpodobnost že mi kolo šlodnou je meší než že mi pojištovna vyplatí nejakou solidní částku na kolo nové. Největším průšvihem je pokud by se nepodařilo ukrást, ale bylo přitom

            poškozeno to pak pravděpodobně nedostanete ani korunu byť by na rámu byla totálka.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.