• vasek

    Ahoj, chci si pořídit pohodlné sedlo, místo nynějšího vela plush. Vážim 95kg s lecosama 100kg :-) Vlastní tu někdo podobné váhová kategorie sedlo pohodlňoučké, ze kterého bych nechtěl slést ani po 80km?

    0 0
    • JMT  

      selle italia slr

      0 0
    • maaaslo  

      zdravím, řeším teď podobný problém, četl jsem dost chvály na fizik gobi – nemáte s ním někdo zkušenost?

      0 0
      • Biker Marcel  

        Selle Italia je fakt smrt – nevím jestli je to mou prdeli:), ale pěkně mi to znepříjemnuje jízdu..takže pujde..teď jen vybrat náhradu

        0 0
      • Mirek1  

        Ja zkusenost s GOBI mam. Tak nejprve to pozitivni. Koupil jsem ho zacatkem cervence a velka spokojenost. Je sice trochu tvrdsi, nez moje predchozi (Bontrager, myslim, ze select), ale krasne chyta mensi vibrace. Nespokojenost se trosicku objevila s nastupem nizsich teplot, protoze na zimnim obleceni mam mene kvalitni vlozku. Ale nespokojenost totalne vypukla vcera, kdy mi na svihu praskly obe titanovy lyziny hned za zamkem od sedlovky. Progresscycle mam mezui svatkama zavreno, tak 2.1. jdu reklamovat. To mi ten rok pekne zacne. Jaky mate zkusenosti s reklamacema u Progress Cycle? Potahne se to dlouho nebo dostanu 2.1. novy sedlo?

        0 0
        • Pavel  

          ale ale, co to čtu? mám taky gobi a taky jezdím v zimě… titan, co vydrží všechno, nevydržel? dej vědět, jak jsi dopadl s reklamací a případně čím to bylo. Díkec!

          0 0
          • Blabas  

            Hromada lidí na mtbr chválí sedlo Spešl Rival, ale v SL verzi s titanovýma trubičkama taky rády praskaj. Teda dle amíků

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Slyšela jsem to o jiným Spešlu s titanovými ližinami. V „mým“ krámě moje Ariel SL ani nechtěli objednat, že těch reklamací vícero titanových modelů Spešlů viděli už více a neobjednávají něco, co moc nevydrží. Kritiku na praskání titanových ližin jsem slyšela i na Pells, asi je to obecný problém.

              0 0
              • skier  

                Tak to abych se ted bál sednout jak na fulla tak na HT. Mám titanové Rivaly

                0 0
            • homat  

              Rival je dobrej i bez titanu

              0 0
          • Mirek1  

            Tak zatim predano k reklamaci, tu pry musi posoudit reklamacni technik… Jsem zvedav, co na tom bude posuzovat, jsou tam proste praskly lyziny, jestli bude hledat stopy pilky, jestli jsem to nepreriz :-))) Trochu jsem doufal, ze odejdu rovnou s penezma nebo alespon s novym sedlem. :-( Ale nastesti ma kamarad doma jedno sedlo navic, tak mi ho pujcil, nevim, co bych jinak delal. :-)

            0 0
            • stan.zak  

              :- ) tak to´s měl docela štěstí při výběru sedla; teď vozím Specialized Rival 130mm (děkuju, Ulahel), a zatím to vypadá ok. Ncm dvě sedla jsem měl na vyzkoušení jen půjčená, jedno jsem prodal s minulým kolem, a dvě se mi válí ve sklepě.

              0 0
            • Mirek1  

              Tak Progresscycle musim pochvalit. Ne, ze by to vyrizovali do tedka, jen sem se k zapisu tady driv nedostal. Reklamace vyrizena kladne, i muj pozadavek na to, ze novy stejny sedlo nechci byl bez jakychkoliv problemu vyslysen a tak jsem si nakoupil u nich furu jinych krasnych veci. :-D

              0 0
              • Mirek1  

                Po delší době jsem zahlíd tohle vlákno… Tak po Gobi jsem se zase vrádil zpet „ke kořenům“ a koupil starší podel od Bontrageru, tuším že se jmenuje FS2000. Jezdím ho víc než rok a samá pozitiva. Pokud někomu tohle sedlo nesedlo (to se mi ale povedla krásná slovní hříčka, co? ;-)), tak tohle sedlo nové nebo málo jeté velice rád koupím.

                0 0
        • vašek11  

          Já mám Gobíka první sezónu a naprostá spokojenost a zatím samé pozitivní

          0 0
      • delfyn  

        fizik goby jezdím chvíli, ale řekl bych že pokojenost s ním dělá hlavně vložka, já mám blbou a radši na něm sedím bez vložky. Kupodivu absorbce vibrací je na super úrovni, řekl bych že je důležitější než karbon sedlovka, ale když se to sečte je to lepší:)

        0 0
    • zralok  

      Selle italia rozhodně ne! Z toho bolí snad vše. Sám ho vlastním, „nasezeno“ 2500km a přecházím na jiné. Vážím 90kg. Přeji šťastnou ruku, při výběru.

      0 0
      • Hejdik  

        Spíš šťastnou prdel :-)))

        0 0
      • vlk  

        Mě by zajímalo o kterých Selle Italia mluvíte. Existuje jich nespočetně typů, navíc skoro každý typ existuje v provedení buď trans am nebo bez díry a navíc každý z nich se vyrábí v několika různých šířkách. Každý z těch typů má odlišný profil.

        To vše je dané tím, že „každý zadek“ je jiný. Je třeba si vybrat profil, co komu vyhovuje lépe. Dále provedení Trans am, gel floe atd. a v neposlední řadě hlavně správnou šíři pro ten svůj zadek. neglobalizoval bych prostě na celou značku.Řek bych že hlavní je tvar sedla a velikost a ne to jak je polstrovaný.

        Jinak bacha na rady závodníků, často doporučují jen ty nejlehčí modely a to se pak někdy s pohodlností nemusí vždy slučovat.

        0 0
        • Loner  

          ..stačí se podívat na jakýkoliv bikebazar co je tam v prodeji zaručeně bezvadnejch sedel SI, co si je kluci vysnili a posléze odhodili – jsou neprodejná. Kdo chce sedět v TERÉNU víc než 4 hoďky na sportovně tvarovaném SI (třeba SI Flite Genuine Gel) může zkusit – je to jako na flašce od piva. Já po x pokusech už bych do tvrdýho pařezu nešel, ale každej si tím musí projít finančně a zkušeností sám, než se po létech ustálí na „expedičním“ typu sedla – doporučuju za šestikilo WTB Rocket. Ale souhlasím s tím že tříhodinový závod se dá odsedět i na topůrku od krompáče a taky to drahý sedlo líp vypadá a dá se úspěšně okecávat.

          0 0
          • vlk  

            Mám SI Flite tran am titanium(trochu širší) a je proti WTB měké a supr pohodlné. Nevím kde jsi přišel na to, že všechna sedla od SI jsou jak flaška od piva-tak zkuste něco jiného než SLK apod.Já tu prostě vidím, že si většina bikerů od Selle Italia kupuje pro sebe nevhodná sedla. Pak také nechápu, jak můžete vůbec dát při výběru sedla na rady ostatních. Vždyť každý zadek je jiný a vyhovuje mu něco zcela jiného. Proto tvrdím, aby si každý našel typ co mu vyhovuje, pak také prvedení-gel apod a hlavně aby si koupil správnou šíři. Mě to připadá jako byste si radili, která normovaná zubní protéza je nejlepší :o)

            0 0
            • kleinis  

              Myslim ze je tezky radit…taky mam selle italia, myslim signo gel flow a naprosta spokojenost, proti tomu drivejsimu mekymu od bontrageru (race) si chrochtam…

              0 0
            • scret  

              naprosty souhlas!

              0 0
        • poiko  

          co vlastně znamená ta verze transam? s dírou uprostřed?

          0 0
      • coffield  

        Ono dost záleží, jak ti které sedlo sedne. Na šířce zadnice a kolik na ní vozíš tuku. Pokud máš zadek jako já, sedne ti nejspíš úplně tvrdé sedlo od Selle, které má 130mm šířky. Veškeré ty babské gelíky jsou pak akorát na škodu. V tomhle má Specialized BG navrch, že ty zadky měří, než ti sedlo prodají.

        Většina Selle Italia jsou 135mm, takže NEvhodné pro většinu zadků. Pokud by ti ale sedla šířka, nedal bys na něj dopustit. Krásně pomocí něj vedeš kolo, nedře ti kalhoty ani kůži a můžeš na něm bez problémů ujet 130 kilometrů v terénu. Mne první začnou bolet ruce a záda.

        0 0
        • coffield  

          Chci říct: kromě určení šířky neexistuje žádná obecná definice, jak by mělo ideální sedlo vypadat. Každý si musí vyzkoušet, zda mu vyhovuje měkčí nebo tvrdší, jaká délka atd. A pak také experimentovat se sklonem a polohou sedla.

          0 0
    • marekmaue  

      já sem mněl na svém kole nák sedlo Velo bylo moc těžké tak sem zněj strhnul molitan trochu sem ho oříznul nalepil na něj koženku .. a váží 160g! a nestálo mně to ani korunu .. a takoví ao Fiziku stojí 5–6k

      0 0
    • ememem  

      toto bol aj moj vecny problem. teraz mam specialized rival SL. cena vysoka ale nema chybu-lahke a pohodlne. prve co ma fakt netlaci, bg ma nieco do seba, asi nemoze byt zadok na ktory to nesadne kedze v principe nesedis na zadku ale na bedrovych kostiach. v kazdom pripade ale najprv odmerat rit. z hladiska pouzitelnosti mozem odporucit.jedine co nepoznam je jeho zivotnost kedze ho mam relativne kratko. a ak by niekto tvrdil(ako napriklad firma specialized na svojej web stranke) ze medzi rival a rival sl je rozdiel okrem dvojnasobnej ceny iba titanova lyzina tak hovno pravda. je to uplne ine, povrchova uprava, material, boky, vypln-proste je to uplne ine. sedlo. ak si nejako obmedzeny cenou tak bych bral obyc. rival, inak rival sl.

      0 0
      • homat  

        JJ, potvrzuji Rival je OK a to i v normáolní verzi, není problém strávit celý den v sedle. Na silničce teď zkouším WCS Marathon od Ritchey a zatím paráda. Sedlo je lehké a přitom pohodlné, lze použít i na MTB, cca 220g a cca 2.000 CZK. Minulý víkend jsem na chalupě vytáhl svůj starý HT, na kterém mám tuším RX od Pellsu, po návyku na Rival a WCS jsem dost trpěl, Pells je nepohodlný.

        0 0
      • Attila  

        Máš recht!

        0 0
      • Hurka  

        Po více než půl ročním „testu“ potvrzuji Spec Rival jako nej sedlo. Mám jak SL tak obyč verzi na dvou kolech, šířka 143mm, moje hmotnost kolem 100kg… Obě jsou výborná, to obyč se mi dokonce zdá být lepší vzhledem ke schopnosti držet tvar – SL-ko se na bocích při dlouhé jízdě „krabatí“, je ale zas lehčí… jestli to tedy má pro někoho význam, pro mne ani moc ne, znovu bych už kupoval jenom obyč verzi. K žádnému Selle ani Fizik už nejdu. Měl jsem SE Signo, po 50km jízdě jsem na něj nemohl dosednout :-(

        0 0
    • Bohumyl  

      Tak já jsem po dlouhém váhání zkusil Specialized, BG Comfort. A celkem jako joooo, jen při delší jízdě mi přijde až moc vypolstrované:) Podle mé zkušenosti závisí také na velikosti pozadí, čím větší, tím větší sedlo. Dost mě zaráží, že snad s výjimkou Specializedu nevyrábějí různé šířky (od stejného modelu). Potíž ale pak nastává pokud chceš sedlo protáhnout mezi nohama:) Tedy např. při prudším sjezdu. Musíš umět udělat mezi nohama adekvátní mezeru:) Výhledově plánuji nákup něčeho širšího od Spec. s tvrdším polstrováním. A závěrem : sedlo je vždy kompromis mezi vahou, pohodlím a řekněme způsobem využití (… a prdelí). Howgh

      0 0
      • Pavel  

        Spešl sedlo „jezdím“ taky (třetím rokem), od té doby, co ho mám, přestaly problémy se zády a (hlavně) prdelí.

        0 0
    • cernys  

      www.specialized.cz/new/doplnek.php?… Tohle sedlo už mám nějakej pátek a vzhledem k tomu, že sem stejná váhová kategorie, tak ho můžu jen doporučit

      0 0
      • vasek  

        Tyhle sedla se dělají prý v různých šířkách (tedy asi jsem to někde četl), jak sis vybral tu správnou? Jinak je mi docela líbí, docela tomu co je tam napsáno věřím.:-)

        0 0
        • Chudas  

          Přešel jsem na GOBI, a po cca 1200km na něm můžu konstatovat že to byl výborný nákup. Jsem spokojenej na 99.99%, vcelku po 70–80km nemám takový ty potřeby občas si na rovinkách přesedávat na jednu půlku a zase na druhou pro úlevu :) Vážím 84kg a v terénu pruží skvěle a trošku i pohlcuje, mám to v kombinaci s easton karbonovou sedlovkou a je znát malínký nárůst komfortu. Můžu vřele doporučit.

          0 0
          • bam  

            Ja zas po par letech s Gobi presel na Specialized Alias. Gobi je sice fajn a nesrovnatelne lepsi nez spousta jinejch sedel, ale na hodne dlouhy vyjizdky mi uz vadilo.

            0 0
        • Hejdik  

          Já bych zkusil něco od WTB. Přešel jsem z SI gel flow C2 na WTB Rocket,a pohodička -pohádka. U těch WTB je slušná kombinace cena/pohodlí/spor­tovní"střih".

          0 0
          • zralok  

            V součastnosti také používám SI C2, ale chci přejít na něco jiného, jelikož mě z toho bolí sedací nervy a to je pak pěkná bolest. Kolik vážíš a po jak dlouhé jízdě tě bolí zadek? Ptám se jen pro to, že tady se pořád píše o velikosti pr..le. Díky.

            0 0
            • Hejdik  

              Vážím 68 kg a zadek mě bolí tak po půl hodině jízdy. Ono to sedlo není špatné sedlo,jen se nehodeí na MTB. Až si budu skládat silničku,tak ho použiju.

              0 0
              • zralok  

                Tak to není nic pro mě. Jen půl hoďky a s mou váhou cca. 90kg, to by bylo to samé jak s mojí SI C2. Díky.

                0 0
                • Hejdik  

                  Nevím jestli jsme si dobře rozuměli,ten zadek mě bolel po 1/2hodině na té C2,teď co mám WTB,tak je vše OK po celou dobu,někdy třeba 5–6 hodin jízdy.

                  0 0
                  • zralok  

                    Tak to jsme si nerozumněli…to samé i u mě a to vážím více. Mám z toho v pr…li sedací nervy a teď mám s tím potíže. Chodím k fyzioterapeutovi. Možná to je i tím, že nemám žádné sádlo na pr…li. Já přemýšlím o Spešlu Rival SL

                    0 0
                    • Hejdik  

                      Nevím jestli to byl zrovinka tenhle typ,ale právě včera jsem si osobně nějaká Spešlácká sedla prohlížel a paráda. To WTB jsem volil,pro jeho rozumnou cenu a pěkný sportovní vzhled,ale na 1.místě bylo pohodlí samozřejmě. Je to otázka peněz.Až osedím tohle co mám,tak něco pošetřím a půjdu taky do Spešla.

                      0 0
        • cernys  

          Ano, Spešl dělá různé velikosti, ale jenom u drazších modelů (kolem cca 5000,–) U tohoto modelu se dělá jen pánská a dámská verze, ale po podrobném zkoumání dámské verze sem objevil pouze dva rozdíly: Modrej proužek a vyšitý hvězdičky :D Jinak je opravdu pohodlný, na místě, kde dosedá pánev na sedlo je změkčený, takže z něj pr..l nebolí… Jak vypadá na kole uvidíš v mém profilu na fotkách

          0 0
        • bam  

          Ty ruzny sirky jsou skvely, sedlo mnohem lip padne. Ja se proste zkusil projet na vsech velikostech a vybral tu nejlepsi. Normalne by ale meli mit v krame s temahle sedlama nejakej nesmysl na mereni zadku :)

          0 0
        • keo  

          V některých prodejnách mají takovou podložku,na ni si na chvíli sedneš a vytlačíš do ní svou zadní část a prodavač ti pak řekne vhodnou šířku sedla.Jinak mám 90kg a mám fizik nisene a spokojenost za 1200kč.

          0 0
    • honzicek  

      WTB Rocket, ujeto 700km a maximální spokojenost +některá sedla se dají v některých prodejnách vyzkoušet, např. Fizik a Specialized…

      0 0
      • pepek  

        Taky tak: RocketV = balzám na pr–l

        0 0
        • miche  

          No jo, pohodlne, ale jak pro koho … mel sem ho sezonu a nezvykl sem si, porad me mrtvel oplodnovak a proste mi to nesedelo, zkousel sem Gobi ale to byl taky des, a ejhle /musim zatukat na drevo/ poridil sem BBB anatomic CTL /chtel sem kozeny/ a spokojenost !!! Pritom oproti WTBcku vypada tak tvrde a chrtacky … takze tyhle rady ohledne pohodlneho sedla nejsou smerodatne, je treba zkouset, nic vic …

          0 0
      • peet  

        připojuju se taky k WTB

        0 0
    • rb  

      Nemate někdo zkušenost s SI Prolink gel flow? www.bagbike.cz/?…

      0 0
      • Ruprecht  

        jezdím ho druhou sezonu a pohoda, váha sice není nejlepší ale pohodlné je. Jenže to, že je pohodlné pro mě, neznamená že bude i pro tebe :-)… chce to vyzkoušet

        0 0
    • Volf  

      www.wallbike.com/B66champ.html

      Ne vážně. Se sedlem ti nikdo moc neporadí. Každej zadek je jinej, potom taky hodně záleží na kraťasech a taky to na co se zapomíná, jak je nastavitelnej sklon na sedlovce. Pokud tam máš zoubkování tak se ti může stát, že se prostě nemůžeš trefit do ideální polohy. Jinak můj kamarád říká, že nejlepším lékam na otlačenou prdel je najezdit alespoň 8 000 km ročně :-)

      0 0
    • Rychlej turista  

      Author za čtyři stovky. Ale mám ho jen na plečce, na jednici musím mít něco onačejšího :-D

      0 0
      • delfyn  

        máte někdo zkušenost s Selle Italia SLK nebo Selle Italia SLK Gel-flow. V nějakým testu vyšlo jako sedlo co je super pohodlný a málo namáhá citlivý partie. Takový sedla jako Spešl BG, WTB a Fizik zkončili za ním.

        Jinak mám odzkoušený SLR XC ale byl to typ s menší vrstvou pěny. S větší by to mohla být lahoda, navíc kdyby to byl ten typ s vyšší špičkou. Jinak docela dobrý zkušenosti mám s Pells E-fly a WTB rocket.

        0 0
        • zralok  

          Nevíš, kde byl ten test?

          0 0
          • delfyn  

            máš ho v meilu

            0 0
            • zralok  

              Díky.

              0 0
              • myki  

                Měl jsem SLK Gel Flow 4 roky, parádní sedlo, nikdy mě na něm prdel nebolela. Ale včera mi při závodě prasklo. Dnes jsem koupil SLR Gel Flow, tak uvidíme jaké bude.

                0 0
        • Gorgov  

          mam slk gel a je to super sedlo, na bika zatim nej co sem měl.

          0 0
    • dakon  

      Taky musím souhlasit s těmi co říkají " Selle italia už nikdy", mám Filante a prdel brečí už po 30 km. Musím se poohlédnout po něčem pohodlném (do 1.500,–Kč), poraďte prosím, díky.

      0 0
      • Sabbath  

        Tak to máme stejný problém. Akorát ja si už asi po 3,5 tis km na tomto sedle trošku zvykl. Nicméně nedostatek financí mi brání porozhlédnout se po něčem jiném.

        0 0
      • wbiker  

        Vítej do klubu. Mám v předběžném výběru Ritchey Marathon, teď sháním všechny možné informace od uživatelů.

        0 0
      • wbiker  

        Teď mi bylo doporučeno tohle www.jmctrading.cz/shop.php?… . Máte někdo zkušenost?

        0 0
        • kali222  

          mam ho z rava.sice s ravo napisem–je to putovni sedlo. budu ho objednavat na zimaka. respektive nove dam na balfu. pohodli potvrzuji.:-)

          0 0
      • pos3k  

        slr mi temer po 1,5 pauze nesedlo, tak slo do sveta.nyni velka spokojenost se specialized rival (zakld. verze). Pohodli neskutecny..o kva­lite a spokojenosti celkove budu informovat pozdeji v recenzich.

        0 0
    • Mamut  

      Nema tu niekto skusenoti ake sedlo pomoze na „mrtveho vtaka“? Na asfalate musim kazdu chvilu vstavat, pretoze sahnem medzi nohy a ako keby som sahal na niekoho cudzieho vtaka. Po chvili sa to zase prekrvi a zase 10 minut vydrzi. Mama Spesl Teluride (www.fitzroycycles.com.au/moreinfo.cfm?…), ktore som si vybral prave preto, ze ma drazku pretiahnutu maximalne ku spicke, co je miesto, ktore mi prave skrti privod krvi. Ale nestaci to. Mam ho sklopene hodne dopredu, ale pomohlo to iba trocha.

      Ma niekto skusenosti s Selle SMP ktorymkolvek modelom? (www.merida-bike.cz/…od/Selle-SMP)

      0 0
      • medved.m  

        Spicka sedla Ti privod krve neskrti. Tam uz neni co skrtit! (teda je, ale ne krev :-) (A na cudzie vtaky – ani pro srovnani – nesahej, mohli by si majitele neco o tobe pomyslet…)

        • zmenit kalhoty (vlozku – opravdu ma vliv!) a/nebo „umisteni zarizeni“
        • nemas sedlo treba moc vzadu, riditka nizko…?
        • navstivit androloga – to bychom se mozna divili (nebo ne? :-), kolik jde v te oblasti nervu
        • ufiknout
        0 0
        • Mamut  

          Spicka sedla tlaci presne pod koren(?) vtaka, kde ked ten tlak pominie, tak sa prekrvuje, takze si fakt myslim, ze za to moze spicka (tesp. oblast nad spickou, proste naprednejsich 5cm sedla). Vlozku max maximalne luxusnu, Gonso Dryup, hruby gel s pozdlznym vybratim presne v strede po celej dlzke. V podstate kopia principu toho sedla Selle SMP Strike. A s umiestnenim bude problem, ja som sa s nim medzi nohami uz narodil, premiestnuje sa to tusim blbo. Riaditka mam tak rozumne nizsie ako sedlo, cca 10–15cm. Zajtra nafotim a zavesim to tu. Co je naplnou prace androloga? Ufiknut netreba, prinajhorsom sam odpadne.

          0 0
          • medved.m  

            s umiestnenim bude problem, ja som sa s nim medzi nohami uz narodil, premiestnuje sa to tusim blbo. Ale zas kdyby sis to nechal presit dozadu, tam by nic netlacilo! Na vsetecne otazky bys odpovidal, ze vozis v kapse dresu pumpicku, to kazdej druhej… :-) Androlog (spojeno asi vetsinou s profesi urologa) je specialista pro panske problemy. Napadlo mne, ze by mohl prijit na to, kdybys mel treba nejake potize s cevami zasobujicimi genitalie. Pred casem jsem jednoho navstivil, ac jsem nejake akutni potize nemel (kamarad ze skoly), jen se podival na muj opaleny dres a rukavicky a rekl „Taky cyklista, co? Tak to uz Ti zavedu zaznam, budem se vidat casteji :-)“ Jo, neni to preklep, vazne mas riditka 10–15 cm pod sedlem? To je dost i na silnicku, natoz MTB, ne?

            0 0
          • Mamut  

            Ha, nejak som na to zabudol, „zajtra“ sa trocha pretiahlo.

            Tak tu to je.

            0 0
      • Zdenda CUBE  

        www.merida-bike.cz/…od/Selle-SMP Na tlaky v sedací a genitální oblasti stytké kosti je zatím asi nejdál tento typ sedel

        0 0
        • Milenius  

          Prave taky vybiram a libil by se mi typ Selle SMP Strike Extra za 1190, nema ho nekdo? Mam v posledni dobe strasne sedrenou prdel – v miste, kde se smrdla prechod stehna a zadku o sedlo, ze uz ani nemuzu sedet

          0 0
    • delfyn  

      Mám WTB Sliverado a je jednoznačně nej z těch co jsem jezdil dál v pořadí: 2.WTB rocket 3.Pels E fly, San Marco Era následuje vyrovnaná trojka(na každým něco vadilo) 4.WTB Laser(jen šev ve žlábku byl na prd) 5.Selle Italia SLR XC 6.Rolls-(možná bych ho dal i výš dlouhodobě pohodlné) dlouho nic 7. Selle Italia Flite Gell Flow- hrůza moje váhová kategorie je jinde 75kg

      0 0
    • dancing dog  

      Selle Royal Respiro, máš 3 typy dle šíře, od nejužšího po opravdovou placku. Zkusil jsem to prostřední a je to vážně pohodlný, to širší je ještě pohldlnější, ale už to i na můj zvrácený vkus/ = je mi jedno, jak to vypadá, hlavně že plní svůj účel / vypadá blbě. Tady mají na obrázku to nejsportovnější, přidávám. Mám ještě víc než ty, další důvod pro pořádný sedlo!

      www.ivelo.cz/…/dily/sedla/?…

      0 0
    • Smazaný účet  

      www.cyklobazar.cz/kontakt.php?…

      a určite by byla sleva že jsi bike-forum positive

      0 0
      • Vilém  

        Jaka nahoda,ze ho prodavas zrovna ty:)Kdyz je tak dobry a kultovni, tak proc se ho zbavujes?

        0 0
    • MatyxCZ  

      Co se MTB týče, tak jsem začal na SDG New Bel Air. Nic moc, spíš horší, materiál kvalitní ale nesedlo si s mojí zadnicí, a to vůbec. Pak jsem to vzal z jedné vody natvrdo a nějaký čas jezdil na Spyderovi. Na to že je to karbonová skořepinka naprosto bez konkurence. Ale začal se mi víc líbit terén a to na hardtailu znamená často chytat rázy zadnicí a prostě to nebylo ono. Letošek jsem zahájil na gelovce od Vela. To bylo super tak do 30km dojezdu jsem ani nevěděl, že na nečem sedím. Bohužel čím víc km, tím horší. Takže jsem vyzkoušel a pořídil Specialized BG2 a to vypadá konečně na rozumný kompromis. Ani úzké, ani široké, ani tvrdé ani měkké, a i po 100km jsem o zadku nevěděl. Nemusí sednout každému, ale já jsem konečně spokojen.

      0 0
      • vladaza  

        ano, třikrát ano, nejprve jsem koupil jedno, pak jsem pod stromečkem našel druhé a třetí si koupím na nové kolo, vyjedu a připadne mi tvrdší, ale čím dýl jedu, tím jsem spokojenější – ano, má přes 300 gr, je širší a nevypadá tak závodně, ale po zkušenostech /např. SLR XC Gel Flow za dvojnásebek ceny/ na to zvysoka novoročně …, ostatně stačí prolézt net v něměckým jazyku a najít srovnávací test – sehr gut napsali redaktoři z NDR a já říkám ja!

        0 0
    • kolobrnda  

      ZADNE

      0 0
    • scoty  

      Taky jsem hledal,zkoušel,ču­bil si zadek..:D Nyní po ujetí 500km snad můž říct, že se mi změnil svět! Toto sedlo mi prostě „sedlo“.www.prologotouch.com/…edge.asphttp:: Řekl bych, že tajemství pohodlí tohoto „sicu“ je: 1.je mírně širší(136), ale ne moc široké 2.je měkčí a širší na správném místě(barev. nápisy) 3.provedeni koženého potahu.
      Nízkou hmotnost(220g) a design beru jako bonus.

      0 0
    • Vsara  

      Mám přes 100 kg, krosové kolo. Jezdím vedlejší silnice, polní a lesní stezky. Osvědčilo se mi sedlo WTB SPEED V Progel a po krádeži sedlovky se sedlem, jezdím s Velo Plush www.kasa.cz/…/velo-plush/ … S oběma – s tím druhým možná ještě více – jsem spokojena. Nejdelší moje trasa zatím 76 km – a bez problému.

      0 0
    • Oakey  

      Jestli chceš pohodlí a přesto nemít ani po 100km rozsekanou prdel tak di do WTB. Americká Epic Riders ví proč je na celodenní švihy téměř výhradně používaj. Sám ho vozim a jde na něm jezdit pomalu i bez vložky, paráda.

      0 0
      • Běžec  

        Ono asi různým lidem budou vyhovovat různý sedla, nicméně osobně mám WTB Laser a nemá chybu!

        0 0
    • Blabas  

      Teď vozim Ritchey a to už několikátý a musím říct, že jsou pohodlná, ale maj dost poddajný skelet, takže pro těžšího jezdce rozhodně NE. Nejlepší sedlo, co jsem kdy vozil a po skoro 10letech stále ještě mám, bylo Fizik Nisene. Z testu ve Velu vyšlo jako nejtvrdší, ale tvarově nemá chybu. Povrch umožňuje snadný pohyb, skelet je dost pevný. Je těžší, ale s bolavou prdelí daleko od domova na gramy zapomeneš. Známí vozej WTB a spokojenost. Pellsů a FSA se všichni zbavili. Vyšitý nápisy jsou moc hezký, ale sakra jsou taky cítit.

      0 0
    • jecnak  

      Jakykoli ktery ti sedi, jen ne Pells. Nejlip nekde zkusit – mel by sedet vzadu na tech kostickach co vycnivaj pod panevnim kloubem a ne „na vejcich“.

      0 0
    • Luma  

      Dneska jsem si v místním shopu zapůjčil sedlo WTB Silverádo-půjčují všechny modely od WTB.Za zálohu 500,–pokuď nebude sedět taj si půjčím jiný model a chce to zkoušet.Jinak je dobré že takové akce existují.

      0 0
      • Luma  

        Tak jsem nakonec to WTB Silverado vzal a udělal jsem dobře,dneska po 40km na bajku jsem o sedle vůbec nevěděl.To se Selle Italia C2 a Flite už po 20km jsem nevěděl jak si sednout:-)Doporučuji všem vyzkoušet kdo má tu možnost.Za 1100,–super sedlo s dobrou váhou 210g.

        0 0
    • die.catana  

      Mě taky to moje sedlo už štve, ale prachy na 10sedel na odzkoušení nemám. Nevíte kde by se ten zadek dal v Brně změřit??? :D:D:D

      0 0
    • tonda.bavorak1  

      Zdravim, pokud bych se mel rozhodnout jaky sedlo z techto dvou jaky by to bylo?

      Specialized Rival x Specialized Alias (myslim ze letos uz se nedela ze?)

      Sedi me obe ± stejne i kdyz rival mozna o chlup vic, zato aliase jsem nemel moznost otestovat na dyl. Byla to jen jedna vyjizdka s nevyladeny posezem. Obe sedla stoji 3000 (coz je za sedlo dost) tak nechci udelat chybu (i kdyz obe sedla budou asi dobra)

      A nebo usetrit a vzit rivala v normalni verzi a je to :)

      Diky

      0 0
    • jIrI___  

      Ja mam momentalne toto sedlo pcshop.pells.cz/spor­t/default.asp?cls=sto­item&stiid=7474 na MTB a zda se mi byt pohodlnejsi nez WTB Rocket, ktere jsem mel predtim. Jeszdim na nem trasy kolem 70km a nemam problemy s bolenim zadku ani ´rozkroku´.

      0 0
    • mathasek  

      Lidi mam takovej problém, ze všech sedel necejtim koule :D. Prostě mi to tlačí na tu tepnu nebo co toje u kořene…:D šíleně mě brněj a odkrvujou se že je po pul hodině necejtim. Nevim jak to řešit. Už sem zkoušel 3 sedla jak na cyklotrenažeru tak na mym supovi.

      Díky za každou radu

      0 0
      • keo  

        S přibyvajícím věkem jsem začal mít taky takové potíže,pomohlo sedlo s výraznou prohlubní uprostřed sedla,kdy sedím na sedacích kostech a uprostřed po celé délce mám prakticky vzduch,chvíli mě bolela prdel z přechodu na nové sedlo,ale trpnutí pytlíku pominulo okamžitě.

        0 0
        • mathasek  

          ehm s přibývajícím věkem :D je fkt že za měsíc a půl mi bude už úctyhodných 18:D. Zkusím tedy najít nějaké z prohlubní. Kdybyste měli nějakej typ tak se nebudu zlobit :D

           
          0 0
          • keo  

            No u mě to začlo až po 45,ale možná si měl smůlu opravdu na nevhodná sedla,taky je důležité abys měl správnou šířku,někde v kameňácích mají takovou měřící podložku,na to si na chvíli sedneš a pak se měří rozteč dolíků,které si vytlačil sadacími kostmi a podle toho ti určí vhodnou šířku sedla,já jsem koupil specialized avatar gel,ale teď bych asi zkusil phenoma.

            0 0
          • juli  

            Původně jsem ti chtěl navrhnout uříznutí, ale co jsi zveřejnil svůj věk, tak si myslím, že je to ještě brzo.

            Na tenhle problém budeš hledat nějaké obecné řešení těžko. Myslím, že ti nezbude, než zkoušet různá sedla. Věřím, že to svoje najdeš.

            0 0
    • Sobi  

      Záleží jakou máš prdel :-) Já mám stejnopu váhovou kategorii a jsem moc spokojenej s Rivalem 143mm od Specialized. Dokonce si ho můžeš půjčit na zkoušku což je super, já to tak udělal, a pak si ho koupil a jsem spokojený. Fizik byl na mě moc houbovitej! :-)

      0 0
      • Sobi  

        P.S.: to je ta širší verze! :-)

        0 0
      • claid  

        taky jsem ho měl..ze začátku super pohodlí, ale pak jsem si všimnul, že přužící výstelka se nevrací do původního tvaru a zůstává stlačená…skončilo to že jsem seděl už jen na kostře a bylo po pohodlí..tak jsem reklamoval, reklamace uznána..šel jsem pak do Tundry, ale mi neseděla a tak jsem zase u fizik Nisene HP..Rival byl asi původně pohodlnější, ale dá se a němění vlastnosti..

        0 0
    • mathasek  

      Klucí co říkáte na toto sedlo? Vypadá, že by to mohlo vyřešit muj problém neprokrvováním koulí :D

      http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?…

      0 0
      • Wojtek  

        neřek bych

        0 0
        • mathasek  

          Proč? Vždyt to má přesně vyřízlí aby mi to netlačilo na tu tepnu o je u ******? Nebo se pletu?

          0 0
          • Wojtek  

            tak to nevím,ale podle mě se budeš instinktivně stejně posunovat víc dozadu,a pak si vošoupeš prdel :-)

            a navíc je hnusné :-)

            0 0
            • mathasek  

              Tak mi chlapče vyber jiný :D já už sem uplně zoufalej :D a mě se právě tak nějak líbí :D je takový krásně ošklivý :D

              0 0
              • Wojtek  

                bez sedla :-D

                a skoušel si dát špičku sedla trochu níš?

                0 0
                • mathasek  

                  Zkoušel sem všechno :D mam takou divnou prdel no :D vždycky po 30min jízdy mam koule  zvrklý a necitlivý, že si připadám jak eunuch :D

                  0 0
                  • Wojtek  

                    tak to uš nevím,ale podle mě by ti to sedlo stejně nepomohlo,ale mužeš ho skusit,šak se dá vrátit

                    dobrou

                    0 0
        • jIrI___  

          Ty jsi tele. Jak můžeš takhle z obrázku posoudit, že mu nebude sedět a bude se instiktivně posouvat dozadu… Osobní zkušenost?

          0 0
          • mathasek  

            Asi si ho pořídim. citace: Středový kanál sedla, 3 až 5 cm široký, zabraňuje tlaku na genitálie, anus, prostatu a žíly a tepny v této citlivé oblasti. Tím umožňuje plynulou a zcela přirozenou cirkulaci krve.

            Takže snad je to to co hledám.

            0 0
            • Clavinger  

              Sedlo se středovým kanálem doporučuji. Nicméně problémem může být to, že každý má jinou šířku prostaty, takže je dobré mít sedlo „na míru“ – tedy možnost vybrat si z více velikostí. Tomuto problému se intenzivně věnuje Specialized, který poskytuje několik velikostí u každého modelu sedla. Změření (pomocí speciální podložky) ti provedou specializované maloobchody mající Specialized ve své nabídce. Někteří nabízí i možnost zapůjčení.

              Pokud bys dal přednost zmiňovanému Selle, pak nedoporučuji objednávat od ChainReaction­Cycles, je to drahé a navíc platíš dopravu. Sedlo se dá sehnat od devíti stovek.

              Já osobně používám Fizik Rondine a jsem nadmíru spokojen – Opěvovaný Technogel opravdu funguje.

              0 0
              • mathasek  

                Díky za odpověď. Určo to budu objednávat v česku, jen sem ho tam našel. Koupim si ho přes Eshop abych ho mohl do 14 dnů vrátit. Snad už si konečně užiju jízdu na kole bez mravenčení v rozkroku :D

                0 0
    • papla  

      nemate nekdo zkusenost se sedlem od scotta RACING?

      0 0
    • t29  

      Na zimákovi se mi trhá staré sedlo, tak mu nechám Bontrager Sport a nabízí se otázka, co místo něj. Padl mi do oka Ritchey Marathon a teď vidím (asi) novinku Ritchey Biomax – které vybrat?

      Ritchey Pro Marathon

      Ritchey Pro Biomax

      0 0
      • delfyn  

        to biomax vypadá hodně zajímavě, lehký a mohlo by bát dost pohodlný má s ním někdo zkušenosti?

         
        0 0
        • Smazaný účet  

          no já preferuji hladký sedlo, neměl bych moc důvěru v ty drážky, něco podobného jsem měl a vadilo mi to.

          0 0
      • Bafoon  

        hlasoval bych pro biomax, obecně mám větší důvěru pro sedla s dírou než bez

         
        0 0
      • bagr84  

        Mel sem ten marathon ve verzi comp a spokojenost.

        0 0
      • jIrI___  

        Nevíte někdo, kde by mohli mít v Brně ten Biomax? Celkem se mi líbí, je za dobrou cenu, ale potřeboval bych si ho osahat na živo :)

        0 0
        • bagr84  

          Ritchey prodavaj treba v cyklosportu na vodni.

          0 0
          • jIrI___  

            Ajej, zrovna tomuhle obchodu se vyhýbám jako čert kříži :-D Ale dík za radu.

            0 0
    • drtyc  

      zkousel nekdo tohle? vypada to jak polstar. nasel sem to nahodou a zrovna premyslim, jestli to mam rovnou vzit.

      http://www.amazon.com/…/ref=sr_1_37?…

      0 0
    • Hynas  

      X let vozím WTB Rocket V (které se mi úspěšně rozpadá), proto jsem si v Ostravě půjčil WTB Silverado a přes stejný posez jsem myslel, že mi odpadne zadek (a to jezdím na fullu). Takže pro mě jednoznačná volba návrat k Rocketovi, možná SLT…jestli splaším černobílou variantu.

      0 0
      • krokus  

        Kdybys měl zájem o černé, teď zrovna se chci jednoho zbavit…

        0 0
      • Krutor  

        WTB Rocket (V Race) musím taky pochválit, na moji rozmazlenou prdel zatím nejlepší co jsem jezdil. Ale na fullu jsem dostal taky Rocket, ale je nějakej měkkej, prosedne se.

        Chystám se sáhnout po koženým SLT, abych teda té mé prdelce udělal ještě líp :-)))

        0 0
    • Hádě  

      Fizik Gobi na bajka a Arione na silnicku…

      0 0
    • jihra  

      Nejlepší „sedlo“ je lehokolo!

      0 0
      • jihra  

        Jinak ale platí, že každý ma jiný zadek, tudíž jestliže se někomu sedí na nějakém sedle dobře ještě neznamená, že se na něm bude dobře sedět i druhému. A taky rozhodně neplatí, že čím dražší sedlo tím se na něm lépe sedí. Třeba holt zkoušet. Já osobně když jsem ještě hodně jezdil na silničce, tak jsem vyzkoušel pár sedel a nakonec jsem zůstal u nějakého noname sedla za 90 Kč.

        0 0
        • masox22  

          Jaký méte názor na totto sedlo Fizik Pavé CX Sport a jeho použití pro MTB? 

          0 0
          • Zdenda CUBE  

            *****, vždyť už jsi na to založil speciál dread né, a psal jsem ti tam že to je sedlo hlavně na MTB, tak co chceš ještě slyšet ??

            0 0
    • Koas  

      Jen tak zkusim – ma nekdo nejake zkusenosti se Selle Royal Ergogel Moderate? Celkem o nej uvazuju na takovy neco jako crosovy tandem..

      0 0
      • Koas  

        Jenom bych oprasil svuj historictejsi dotaz, protoze nakonec realizovana (jina) varianta nedopadla prilis stastne a tak nad onim uvazuji nyni znova.. :-) Tedka by se nekdo se zkusenosti se Selle Royal Ergogel Moderate (ci neco analogickeho) nenasel?

        0 0
    • funkatron  

      chcem sa opytat

      nahodil som na cestak sedlo SLR XC, z ktoreho mi na MTB nikdy nic nebolo, ale teraz na cestaku mi zacali totalne trpnut „gule“ :)

      asi to bude tym, ze na mtb som bol casto zo sedla, na ziletke vacsinou sedim

      skusal som uz rozne polohy sedla ale nic nepomaha

      da sa na to nejak zvyknut alebo by som sa mal na cestak poobzerat po sedle s dierou?

      0 0
      • siafu  

        Mně SLR XC nesedlo ani na bajku, SLR XC Gel Flow bylo o dost lepší a mám ho na kole od té doby pořád, ale beru to tak, že prostě potřebuji sedla s dírou – SLR XC bylo první sedlo bez díry a muselo z domu .(

        0 0
        • funkatron  

          jj aj ja to tak vidim u mna.

          takze s dierou to je ovela lepsie, hej?

          asi vyskusam

          0 0
          • siafu  

            no těžko říci, jen tím chci říct, že SLR XC a SLR XC Gel Flow jsou rozdílná sedla (jiné rozložení tlaku), někomu sedla s dírou třeba nesedí…

            já už to mám ale u výběru sedla nastavené tak, že mě zajímají jen sedla s dírou – takže tak Selle Italia a Specialized.

            0 0
          • tuleník  

            to nie je o diera/nediera

            na HT mám Gobi „nedieru“

            na AM mám SLR XC Gel Flow „dieru“

            na žiletke bude uvidíme čo, tipujem Aliante, ale zatiaľ len tipujem

            tie prvé dve by som pokojne zamenil, ale na žiletke je o dosť rozdielny posed… takže aj o kus iné sedlo

            0 0
        • krokus  

          Mám SLR XC s dírou i běz díry a vyhovují mi obě. Je zajímavé, že si člověk rozdíl mezi oběma sedly uvědomí až po delším čase v sedle – na začátku švihu mi vždy přijdou totožná.

          0 0
          • funkatron  

            a aky je ten rozdiel po dlhsej dobe?

            ja praveze jazdim vzdy dlhsiu dobu

            na zaciatku je vsetko ok, ale po hodke si uz necitim ud :)

            0 0
            • krokus  

              Z těch sedel prostě bolí trochu jiné věci. Z SLR bez díry taková ta část mezi zadkem a přirozením, z SLR s dírou se spíš otlačí zadek. SLR s dírou je měkčí; mám ho na biku, na silničce mi tolik nevyhovovalo – měl jsem pocit, že kvůli němu maličko ztrácím energii. Rozdíly ale opravdu nejsou velké, obě ta sedla jsou dobrá (pro mě).

              Jinak mluvím o modelu 2009.

              0 0
          • siafu  

            pro mě by slr xc bylo představitelné tak na vyjížďky do 30 km, pak už ne…

            0 0
            • funkatron  

              asi tak

              0 0
              • Zdenda CUBE  

                Problém s nesednoucím sedlem se zpravidla ohlásí po asi 1,5 hod. Jinak rozdíl mezi bikem a silnicí je v tom, že na silnici víc jakoby ležíš a pak je tlak víc na stytkou kost. Řešení je: snížit špičku sedla, kratší posed, a hlavně nejčastější chyba v posedu na silnici je MOC VYSOKO sedlo !! Než začneš měnit sedlo, tak doporučuji snížit posed min o 2–3 cm, posunout sedlo v ližinách víc dopředu a vodorovně nastavit absolutně do váhy, nebo raději než se „omačkáš“ mírně špičkou dolu.

                0 0
            • krokus  

              Jak píšu výše, musel jsem si na něj nějakou dobu zvykat. Ale každému vyhovuje něco jiného.

              0 0
    • petrun  

      Po letech a letech ježdění myslím už dnes více na pohodlí než výkon. Mám řídítka 6 cm pod úrovní sedla. Karbonovou sedlovku jsem zakoupil ale sedlo mi přijde tvrdé, po 70 km už prdel bolí. Není už to co to bývalo. Vybírám nyní pohodlné sedlo ze dvou modelů:

      http://www.kupkolo.cz/…ar_4124.html

      http://www.axitbikes.eu/index.php…

      Nemáte s nimi někdo osobní zkušenost? Nejde mi o hmotnost, Jde mi o tlumení rázů a pohodlí při mnohahodinových vícedenních jízdách.

      0 0
      • RadoXC  

        Jazdím Phenom Gel na silničke, zatiaľ asi 5kkm, max.500 za víkend a dá sa. Skúšal som aj obyčajný Phenom negel, ale po 100 km som vymenil za gel a neľutujem.

        0 0
        • petrun  

          No tak teď mi do toho vlezlo ještě spešl Avatar gel. Budu je muset testnout. U těch spešlů by to snad neměl být problém.

          0 0
        • petrun  

          No tak teď mi do toho vlezlo ještě spešl Avatar gel. Budu je muset testnout. U těch spešlů by to snad neměl být problém.

          0 0
    • petrun  

      Tak nakonec spešl Phenom gel šíře 143 mm. Sedlo mi na prdel téměř okamžitě. Pro srovnání u Selle Italia mi to trvalo vždy cca.1 týden a na Fiziky jsem si nezvykl nikdy. Za sebe mohu jedině doporučit.

      0 0
      • tonik666  

        Taky mám nově Phenoma 143mm. SLR jsem jezdil předtím a bylo pro mě moc úzké (má jen 131mm). Phenom je fajn sedlo.

        0 0
    • puka  

      Zdravím, chtěl bych taky nějaký tip. Vážím 66,6kg, měřím 185cm a chtěl bych něco měkčího na moje crossové kolo. Teď tam je Selle Royal freccia a zdá se mi, že je pro těžší lidi. Včera jsem ujel 140km a prdel celkem trpěla. Nad nějakými kraťasy jsem celkem nepřemýšlel, protože většinou používám kolo jako přemísťovadlo a nepřijdou mi moc sympatické.

      0 0
      • Ricci  

        Tak pri 140km jazde by som v prvom rade riesil kratasy s vlozkou…

        0 0
        • puka  

          Koukal jsem se a nejraději bych vzal nějaký volný, ale potřeboval bych i tak tip. Hlavní kritérium – cena. (Ale i tak se budu snažit být otevřený všem možnostem.)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.