Podzimní/Jarní oblečení +5 až +18 doporučte prosím

39 nepřečtených
  • Vaz

    Proti větru, dešti, doporučte prosím celkovou výbavu oblečení ve variantách celkem 5tis, 7tis, 10tis Kč.

    Hádám je třeba 2–3 vrstvy vršek, 1–2 vrstvy na nohy, plus něco na krk a hlavu proti dešti a něco na boty?

    Za každou radu budu rád, klidně dávejte přímo odkazy na komponenty na eshopy. S kolem jsem v začátku a nemám s tím vůbec žádné zkušenosti, něco málo jsem zde již načetl, ale nemám to komplexní.

    Jezdím na MTB, 30–60km/jízda, rovinky i kopečky, buď výletně 18–21km/h nebo workoutově kolem 25km/h. Mám bazarového karbona KTM L 29" 10,9kg

    0 0
    • plzakj  

      http://www.hankaebertova.cz/index.php?…

      Projit si neskutecne velkou nabidku ruznych znacek v ruznych cenovych hladinach budes muset sam. Ja jsem ted se svrskama spokojene zakotvil u znacky Endura.

      0 0
    • novas752  

      Konkrétní značky si budeš muset vybrat sám, každý ti doporučí něco jiného.

      Celkově je dobrý mít zásobu různě dlouhých spodních vrstev, dlouhý a krátký dres, lehkou mikinu, vestu, návleky na nohy, dlouhý kalhoty. Proti dešti lehkou bundičku do kapsy, na hlavu čelenku a lehkou čepici, šátek na krk a na zimu pak kuklu, na ruce dlouhoprstý letní a zimní rukavice, na chodidla dlouhý tlustý fusakle a návleky na nohy, na delší vyjížďky v nízkých teplotách okolobtěch 5° a míň už to chce zimní tretry nebo přehodit na platformy a pohorky/zimní boty.

      Konkrétní kombinace pak závisí na pocitový teplotě (vítr, slunce, vlhkost), intenzitě a délce jízdy a povaze terénu. To si zase časem vychytáš sám.

      0 0
    • RUSH  

      Bundy nebo dresy Castelli Perfetto/Gaba jsou velice univerzální a v kombinaci s návleky si můžeš najít pro sebe nejlepší sestavu. Kalhoty nebo kraťasy, které lze opět kombinovat s návleky, existují i vodoodpudivé varianty Castelli Nanoflex, nebo Sportful NoRain. To jen pro inspiraci, možností a výrobců je opravdu hodně. Třeba i tato bunda – Castelli Idro.

      A například na anglických e-shopech lze koupit tyto věco za celkem zajímavé ceny.

      0 0
      • doubleingram  

        Castelli je drahy ale kvalitni. Mam bundu, stala teda 4,5 ale super.

        0 0
      • RUSH  

        Nenusí být až tak drahé, když se natrefí na dobrou koupi např." zde":https://www.chainreactioncycles.com/…p-prod153549. nebo" tady":https://www.merlincycles.com/…-103579.html.

        0 0
        • doubleingram  

          Ale musis vedet size, coz je casto problem.

          0 0
        • black.horse  

          XXL nebo XXXL (což jsem dle jejich tabulek) za hezký ceny nemají:-(

          0 0
          • RUSH  

            Mám stejnou velikost a najít se dá. Jde jen o to trefit správnou dobu, správný web a třeba i slevu:-)

            0 0
        • Vaz  

          Díky za info. Bohužel to jsou jen S velikosti, které asi doprodávají :( Jinak ta cena by šla, obdobnou cenu nikde jinde nemůžu najít na velikosti L, možná XL. Mám 179cm 85kg.

          0 0
          • RUSH  

            Například" zde":https://www.probikekit.co.uk/…1528295.html. Musí se hledat. U dresů a bund se řídím obvodem hrudi – mám 106 cm a tedy velikost XXL

            0 0
            • Vaz  

              Díky, jenže to je s krátkým rukávem, s tím bych nerad jezdil při +5°C

              0 0
              • RUSH  

                Tohle je ta nejuniverzálnější bunda co mám. Velikosti jsou stejné jako u Castelli.

                0 0
              • Salind  

                Mam Castelli Gabba + navleky Nanoflex (ruce dlouhe) a jde jen o vrstvy pod (Craft Extreme dlouhy rolak a pripadne jeste dalsi funkcni tricko) a jezdil jsem v tom loni i okolo nuly… (na nohy letni kratasy + dlouhe kalhoty na bezky. Tady daleko podstatnejsi jsou zimni tretry! Vrsek uplne v pohode)

                Na druhe strane jsem nekdy jare v tom jel taky, kdyz se odpoledne teplota dostala nad dvacet stupnu (to bylo v kombinaci s tenkymi navleky nad ten rolak, sundaval jsem navleky a dojizdel jen s rolakem a Gabbou).

                Pripadne ted jezdim okolo jedenacti stupnu: zase Gabba plus Nanoflex navleky (ruce, nohy + Castelli Thermoflex kratasy).

                Chci rict, ze jsem s tim dresem/ bundou (kam to vlastne patri ?) opravdu spokojeny. Prave na zaklade zkusenosti jsem dokupoval dalsi veci od Castelli a nelituju. Do obleceni se podle me vyplati investovat (vzpominam na vyjizdky par let nazpet a neda se srovnat. Ta neprofuk membrana je opravdu rozdil. Takze i kdyz se zpotim, vitr me nezlikviduje.

                Btw @Rush – diky za komentare ke Castelli vecem v nekterych predeslych vlaknech :-) Uveril jsem, vyzkousel a rozhodne nelituju :-)

                0 0
    • Gwaihir  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • matador88  

      prave toto iste riesim. v pripade, ze sa to naozaj oplati, som ochotny zaplatit premiovu kvalitu. ale v pripade, ze rozdiel je minimalny, staci mi aliexpress. jazdim mtb po lese, alebo cestickami okolo rieky, ale z mesta, takze striedanie teplot je dost citelne. ziadne tempo, ale zase som velmi nachylny na choroby a prechladnutia. ak som sa doteraz navrstvil sice funcknymi, ale nie cyklo vecami, bud som sa potil, alebo mi bola pocitova zima. a hlavne na chrbat, takze to chcem riesit.

      nejazdim v dazdi. maximum je odfrknute blato, na to nepotrebujem nepremokave membrany.

      nahodou sa mi zapacilo prave castelli, pretoze sa mi paci, ako uvadzaju odporucania pre teploty a aj preto, lebo je viditelne, ze ich oblecenie je vymyslene, aby sa dalo optimalne, kompatibilne kombinovat. teoreticky sa mi este pozdava santini.

      no tie teplotne odporucania su mi prave nezrozumitelne. ked vec ma uvedene 8–18, alebo 12–20, znamena to, ze tato jedna vrstva? alebo uz navrstvene s baselayerom? alebo vestou? alebo bundou? napriklad, ked ma dres 12–20, bunda 8–18, ako to bude fungovat dokopy? niektore veci z jednej kategorie su sice pisane na podobne teploty, ale ich urcenie bude zjavne ine a ceny kolisu v radoch.

      je lepsie ist do dlheho rukava a vesty? alebo kratkeho a bundy? kratky + vesta + navleky?

      navyse veci v recenziach, alebo testoch uz nie su v aktualnych kolekciach, alebo su inak nazvane. kupit komplet spodnu vrstvu, dres, vestu, bundu kvoli a potom zistovat ako to kombinovat je ekonomicky nezmysel.

      napr dnes bolo v meste, v zavetri na kratky rukav. kde fukalo na zapnuty windstopper. pod kopcom a na zaciatku lesa prijemne. kopec na spotenie. a potom les tak, ze som mal problem s holymi kolenami. dole kopcom pomaly na brzdach kvoli chladu. a ten chlad mi skratil jazdu min o 10km, lebo uz som to obratil najkratsou cestou domov. da sa v takych podmienkach vobec idealne obliect?

      no mam z toho veru velky chaos. poradi niekto realtivne optimum na tieto teploty?

      0 0
      • Jan_UL  

        Pro zimní věci se počítá určitě s minimálně 1 vrstvou pod. Většinou nějaká teplejší základní vrstva a na tu se dá použít přímo bunda. Na jaře a na podzim jezdím ve 2 vrstvách. V zimě vyjímečně ve 3, obvykle 2 stačí. Castelli Perfecto je určitě výborná na jaro/podzim a teplou zimu. Pod 5 stupňů už je v ní ve 2 vrstvách zima. Jezdím silnici, v terénu to bude trochu jinak a záleží také na množství tuku, který tě obaluje :-)

        0 0
      • RUSH  

        Tady najdeš něco o těchto" bundách Castelli":https://www.mtbiker.sk/…dmienok.html a zde něco o spodní vrstvě.

        Lehčí varianta spodní vrstvy je pak Castelli Pro Issue nebo třeba Craft Cool Mesh Superlight.

        Stačí dvě vrstvy.

        0 0
      • milan.v  

        V tomto počasí je dobré se umět správně oblékat, např. o víkendu jsem potkával spousty hobíků se špatně zvoleným oblečením, to je pak spíše utrpení ta jízda…

        Samozřejmě se počítá se základní spodní vrstvou, o té nikdo ani nepíše, bere se jako jasná věc, možná právě ten upocený hobík s igelitem na sobě ve dvaceti stupních ji nemá…

        Nejlepší je takové oblečení, které ti umožní variabilitu. Základní vrstva je jasná, stejně tak bych jako jasnou viděl lehkou vestičku s neprofukem, ta se nikdy neztratí.

        Pak už jen záleží, jaké je počasí a jestli dojde k tak výrazné změně jako např. tento víkend, ráno 5–7st., odpoledne i přes 20st. na sluníčku. V tomto případě jsem zvolil návleky na ruce, nohy a svlékl, pokud by se počasí o tolik nezměnilo, vůbec bych se nebál vzít si zateplený dres bez možnosti sundání rukávů.

        Jsou věci, které mohou být individuální dle preferencí a odolnosti vůči chladu/zimě – návleky na nohy/kolena/tříč­tvrťáky, atp., člověk ale musí vycházet z toho základního a léty ověřeného starými pardály.

        Dobře rozebrané různé varianty oblečení dle dlouholetých zkušeností jsem tu někde zachytil na odkazu, tam to bylo velmi hezky popsané, nemohu teď dohledat.

        Jo a jako podzimní/zimní oblečení mám od minulé sezóny nakoupené právě Castelli, které je mi sympatické svou kvalitou a právě obrovskou škálou výrobků, takže se dá dobře nakombinovat.

        0 0
        • zdenal8  

          Nemůžeš posuzovat podle sebe, jestli byl někdo špatně oblečen. Každému sedí úplně něco jiného. Chce to prostě zkoušet. To musí každý sám. Tohle se dá blbě poradit od klávesnice. Když někomu takhle poradím, v čem jezdím já, tak mi po víkendu třeba bude nadávat, že mu byla zima.

          Jediný, co se tak dá univerzálně poradit je hodně vrstvit. Ať je pořád možnost po částech něco sundat nebo něco přiobléknout.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Konkrétně neděle byla ukázková. Jel jsem na silničce trasu Louny-Ústí n/L, předpověď z mapy.cz seděla, tedy +17…+20°C a čelní, předoboční a boční vítr po celou dobu.

            Protože jsem věděl, v kolik potřebuji být v cíli a že se tedy nebudu nikde moc zdržovat (a cestou půjde teplota nahoru), jel jsem celou dobu jen v krátkém dresu se síťovaným nátělníkem pod (jako rezervu jsem měl v kapse tenké návleky na kolena a větrovku).

            Potkával jsem všechny stupně oděvů od echt-full-softshell éčkařů, přes polozimní cyklovýletníky ve vestách a teplácích, až po silničáře v právě těch dvou vrstvách s „něčím tenkým dlouhým navrch“ na pohodovou několikahodinovou jízdu ve větru a teple, což bych asi i já zvolil, kdybych měl jet i zpátky.

            Mě hřeje funkční sádlo, dokud neprochládají kolena, je to v pohodě. Bohužel, to se vymyká doporučení ať je pořád možnost po částech něco sundat nebo něco přiobléknout.

            0 0
        • ppavon  

          A jak se pozná že je někdo špatně oblečen? Že je někdo „hobík“ tak to je špatně? Ověřeno starými pardály, to je legrace vid? Ono celé oblékání je totiž individuální. Stejně jako někdo nosí vlněný kabát v 15 stupních protože je zimomřivý i na kolo se někdo obléká méně či více, dle toho co mu vyhovuje a je mu pohodlné, dle toho jak moc se potí atd. To že je někdo starý pardál, což bych vnímal v této souvislosti spíš ako pejorativní výraz, neznamená, že ví co je správné.

          Osobně třeba nenosím nic co má jakoukoliv memmránu, protože s tím nemám dobré zkušenosti. A neživím se cyklistikou, nejsem profi. Jsem hobík.

          0 0
    • RapMan  

      Já jsem pořídil bundu Specialized Element 1.0 , dneska ve 13ti stupních pouze Moira Ultralight s krátkým rukávem a tato bunda, bylo teploučko. V 5 stupních s moira ultralight s dlouhým rukávem, moira windstopper a tato bunda taky teplo. Střih bundy je dělaný asi přímo na jízdu na kole, když se narovnám, je trochu krátká.

      0 0
    • makimaki  

      Co je pro mě nejdůležitější, je jezdit každý týden min. 2–3×, pak se oblečení mění jen postupně, lehce přidáváš nebo ubíráš a oblečení vždy nějak správně tipneš. Když nejedu déle, jak teď na podzim, stane se, že toho máš na sobě málo nebo moc, oboje je špatně. Podle univerzálnosti – vesta, rukávky a nákolenky, větrovka z pertexu nebo nějakého lehce sbalitelného materiálu – to se dá od jara do podzimu, reflexní prvky aspoň nějaké, návleky na tretry, slabé jaro podzim, silné neopreny na zimu. Je toho milión, pak si člověk časem vybere věci, které mu sedí – někdy to stojí dost peněz …

      0 0
    • matador88  

      tak som do toho kopol a isiel investovat do predajne castelli. dlho som sa radil s panom, ktory sa vyzna. postupne sme sa dohodli, co asi potrebujem. ale kedze sme sa nevedeli dohodnut na dokonalej univerzalnosti, odporucil mi nohavice a zatepleny dres. kupil som tie 3/4 lahko ozateplene nohavice, ktore sa ukazali ako dobra kupa, pretoze dostatocne drzia kolena v teple aj pri rychlych zjazdoch, zaroven su prekryte aj krize. ako tak som sa vtrepal do 3×l a napriek 100eurovej cenovke som to riskol a budem ich pouzivat.

      dres fondo za nejakych 90€ je, zial, omyl. je zatepleny fleecom cely. s tym, ze si ho mam kombinovat s termopradlom a mal by byt ok na siroky rozptyl teplot. nie je tam ziadna membrana ani windstopper, takze ma mat zabezpecene dobre vetranie. zial, nie je to pre mna to prave. v teplych castiach vyjazdu mi v nom je priteplo, a v studenych miestach v lese a pri zjazde ho prefukuje. viem si predstavit, ze ten, kto naozaj maka vo velkej intenzite a je maximalne rozohriaty a nezastavuje ani nespomaluje tempo to vetranie moze ocenit. ano, drzi telo v suchu, ale pri mojej malej intenzite je to aj tak chladive. zaroven, tym ze to zateplenie je citit prichadza termovrstva do uvahy az pri dalsom poklese teploty, teraz by sa clovek v teplejsich pasazach varil. najtensia ultralight vetrovka pri zjadoch zabranila tomu vetraciemu efektu a bolo to perfektne. na rovine, nehovoriac uz o kopci uz dres pod nou kvoli zatepleniu a neodvetranej membrane vetroky nestihal odvetrat pot.

      vysledok – povedzme, ze dres bude dobry na zimu ako stredna vrstva, ale na jesen by som vsak na moje vozenie sa asi skor potreboval windstopper a mensie zateplenie. to by som doriesil pradlom pod. windstopper minimalne vpredu a ruky, a otazka, ci aj chrbat. vychadza mi mozno dres transparente, alebo bundoidne riesenie ako napriklad tolko omielane perfetto (sportful fiandre, gore c7 ws, …). avsak ma to dva problemy. jednym je fit. do tolko vsade spominaneho perfetto sa kvoli jeho sportoveho strihu uz proste nevojdem. 3×l pefretto si ledva zapnem, pohodlne nosenie je vylucene. druhym je cena. dres za 180€ je uz na test a pripadny omyl proste pridrahe riziko.

      zvazim pozriet a vyskusat fit nejakych alternativ (endura? gore windstopper?), ale velkosti na mna a celkovy vyber veci po obchodoch u nas z toho robi ulohu, na ktoru sa netesim…

      0 0
      • milan.v  

        Nakombinovat s vestičkou s neprofukem (windstopperem), viz. můj příspěvek výše.

        0 0
      • zarkow  

        Za me můžu doporucit alternativu od Endury FS260-Pro Jettstream. Je to bundodres, neprofuk přední díl a rukávy, záda zateplený rubé. Horni teplotní hranici vidím na cca 12 stupňů s jedním funkčním trikem, spodní pak dle vrstvení. Na delší jízdy v mrazu to asi není, ale na svých 30 min do práce a zpět mi i přez zimu v pohodě stačí. Windstoper bude možná mít o neco lepší prodyšnost, ale pokud nejezdíš vyloženě vysoké intenzity, bude ok. Střih je sportovní, vypasovaný, ale ne vyloženě race. Jsem 187/77, tabulkově sice M ale vozím L s malou rezervou pro více vrstev. Na UK shopech se da sehnat v akcích za lepší cenu pod 2000 Kč

        0 0
      • jiriga  

        jak uz uvedl Milan, kombinace dresu a vesty , pripadne navleku je na tohle pocasi asi idealni. v Tomhle pocasi, cca dejme tomu 12–20C jezdim merino dres, vesta Gore s neprofukem vepredu a navleky na ruce. Obcas pridam spodni fuinkcni triko pod dres, pokud to tak „citim“:-) Jinak nejsem prilis priznivcem 3/4 kalhot, pac mi neni prijemny lem pod koleny a pri delsich jizdach mi to dost vadi. ted uz jezdim prakticky i pres den v dlouhych bez profuku https://www.wiggle.co.uk/…-bib-tights/

        Jinak moje druha varianta,se kterou uz vydrzim i pres zimu je tato softshell bunda, s uzaviratelnymi otvory v podpazdi. V tiom ted jezdim nejvice, rano dlouhe spodni trijko, na to tuto bundu a odpoledne/na vecer po praci si nekdy dam kratke spodni triko. V zime na to jeste predhodim neprofuk a se spodnim pradlem v tom jezdim i v minusovyh teplotach.

        Obcas mivaji na jeden produkt 50%…tak pro moznou inspiraci;-)

        https://ashmei.com/…ycle-jacket/

        0 0
    • kiwaf  

      Vcera se mi povedla vetrovka ve sleve od endura, dneska vyzkousena, docela spokojenost.

      https://www.cyklopoint.cz/…_d31010.html

      0 0
      • jaja01  

        Zrovna dvakrát nedýchá, ale na rychlé zahřátí, proti větru a dešti je fajn a je skladná.

        0 0
        • babicak  

          Nedýchá skoro vůbec, používám ji z kopce, max. po rovině, do kopce raději dolů (pokud neprší). Skladná a lehká je.

          0 0
          • Delkim  

            Přesně tak, za tyhle peníze to jinak být ani nemůže.

            0 0
    • Skalv  

      Ahoj, dneska při cestě do školy mi pěkně mrzla kolena. Potřeboval bych proto nějaké kalhoty s neprofukem na přední části (stehna, kolena) na dojíždění pro teploty cca 1–10°C. Dojíždím krátkou vzdálenost (do 10km), na větší zimu kalhoty mám. Pokud možno co nejlevnější, klidně Ali. Dejte přímo odkaz. Díky za radu.

      0 0
      • xtonda  

        Z Ali to budeš mít až když zase bude teplo :-) Podívej se na Force Z70, zepředu Softshell. Z68 Pro mají kryté je holeně a končí to v půlce kolene.

        0 0
    • kolesovič  

      Nazdar, má na Moravskoslezsku Castelli prodejnu?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.