• tk

    Nové on-line mapy pro cykloturistiku zpravodajstvi­.ecn.cz/index­.stm?apc=zzvx1–&x=1970692 www.nakole.cz/…/clanek.php3?… take www.nakole.cz/…/clanek.php3?…

    tiskova zprava OS nakole.cz. mimojine, cituji:

    Česká republika je však také předmětem kritiky – průzkumy ukazují, že stále není vnímána jako země vhodná pro cykloturistiku. V současnosti je u nás sice vyznačeno téměř 32 tisíc kilometrů cyklotras, jejich stav však zatím neodpovídá sousednímu Německu nebo Rakousku. V tuzemsku chybí především kvalitní stojany na kola, bezpečné stezky pro cyklisty s odpočívadly, směrovkami a mapami. Přestože v posledních letech udělala Česká republika pokrok v podpoře cykloturistiky, celkově stále zaostává.

    kritiky koho? je vhodne to ujasnit jake pruzkumy? je slusne na ne odkazat

    V tuzemsku predevsim chybi ucelena a soustavna pece o prostupnost krajiny, o udrzbu lesnich a polnich cest, tak aby byly dobre uzivatelne pro aktivni turistiku. V tuzemsku chybi take pekne rekreacni udrzitelne lesni cesty – singletrak.

    stojany: kolo se do oprit o zem odpocivadala: sednout se da do mechu nebo do hospody smerovky: na ty zlute uz byly utraceny (sta)miliony mapy: lze koupit v kazdem lepsim knihkupectvi

    ne ze bych proti tem 4 byl zasadne, ale zda se ze podpora cyklistiky se omezuje pouze na ne a na asfatovani. kdyz se rekne podpora cestovniho ruchu, znamena to ceduli. kdyz se rekne bezpecna cyklostezka, znamena to asfalt.

    0 0
    • Lenka.05  

      Teď si tu čtu naše noviny Deník (mimochodem pro něj i pracuji) a máme tam dneska téma o cyklostezkách. Píše se tam o grantech atd…ovšem zaujala mne poslední část článku: „Výstavbu středočeských cyklostezek často komplikují majitelé pozemků, kteří se zdráhají dát povolení, a také nedostatek peněz na asfaltové povrchy. Pouhý jeden metr vyjde totiž zhruba na milion korun. A to je také důvod, proč se milovníci bicyklů musí na mnoha středočeských cyklostezkách spokojit jen se štěrkovým povrchem.“

      :-(

      0 0
      • kudlanka32  

        metr za milion bych cekal nekde v mocalu......

        0 0
        • Lenka.05  

          No kamarádi ze stavebních firem taky musí z něčeho žít, že :-( Asfaltové cyklostezky ve městech…proč ne. Ale ta expanze asfaltu do lesů je úděsná.

          0 0
        • cabbage  

          tolik nemůže stát ani metr silnice 2. třídy.. možná tak na Václaváku…

          0 0
        • Lenka.05  

          Jinak teda ale mi to přijde fakt nějak moc…to je dražší než dálnice. Sto metrů=sto milionů? Mi to nějak leží v hlavě:-)))) To nemění nic na tom, že rvát asfaltový stezky všude je hnusný a drahý.

          0 0
          • Volf  

            Jo to máš pravdu a vrcholem jsou nalajnovaný krajnice a přerušovaný středový čáry. To už úplně modrám vzteky, když to vidím.

            0 0
      • McBlacky  

        já asfalt nechci. Když si představim kolik by za milion bylo metrů singlíku zaříznutýho do svahu :( zhruba tolik kolik by dokázali dva lidi postavit za rok, protože do mega by se vešel plat těch dvou lidí i materiál bohatě…

        0 0
        • Krys  

          Hm, to by mohol byt celkom fajn podnik. Uz len zohnat klientov.

          0 0
          • tk  

            klienti: kraje, obce, lesni spravy, CHKO, NP.

            z ceho to zaplati: strukturalni fondy EU 07–13. statni dotace. obecne penize na podporu cykloturistiky, rozvoje venkova, rozvoje cestovniho ruchu, opravy LDS.

            uz jen sehnat spolecenskou objednavku:

            0 0
        • Radek Broz  

          přesně!

          0 0
    • mr.antik  

      To psal zas nějakej člověk, který nevytáh paty z prahy, který si neuvědomil, že jsou i jiné lokality na ježdění na kole… ach jo. Lidi si ještě pořád myslej, že kolo ma berany a jezdí jen po asfaltu. Ještě bych tam přidal, že podél cyklostezek chybí veřejné záchodky s teplou vodou.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.