• comrade

    zdravím cyklisti. Mam tu jeden problém. Ačkoliv z toho co vám popíšu asi nepoznáte mou závadu, tak bych byl rád za vaše návrhy co by to mohlo eventuelně být.

    Mám asi 2 roky Meridu sub 40-V http://jizdni-kola.heureka.cz/…specifikace/#…

    a uz minulý rok se ni začalo ozývat ze přední i zadní časti kola jako kdyby z náboje zvuky drhnoucích kovů o sebe. V servise mi v předním náboji dali myslím nová ložiska a vzadu to bylo údajně v pořádku. Za týden jsem byl v servise zpět s tím zadním nábojem co byl v ,,pořádku". Po třech dnech, když jsem si kolo vyzvedl to už nedělalo, ale řekli, že je to normální zvuk kola. Po roce asi před měsícem mi to zase začalo vydávat ty samé zvuky ze zadní části bicyklu, když jedu rychlostí nad 25km/h(v menších rychlostech to asi dělaá taky ale není to slyšet). Je to celkem zaujímavý, když musím jet pomalu a ještě se na mě otáčí lidi, někdy mě dojedou a ptají se co tam rachotí.:) Ale v servisu to nikdo neslyší. Když to projede opravář, který má aspoň o 30kg míň jak já tak to neslyší.

    Budu vděčný za každou radu..díky moc

    0 0
    • M_ishak  

      Nebrodíš se s kolem občas nebo nepoužíváš na mytí wapku? To by napovědělo hned, že jsou v čudu ložiska a ořech.

      I kdybys kolo takto neznásilňoval, tak stejně doporučuju rozebraz, případně vyčistit a promazat vazelínou na ložiska. Co se týká zvuku zezadu, tak s tím jsem se setkal osobně. Při určité rychlosti mi zezadu vycházel takový kovový šum. Po rozebrání jsem zjistil, že ořech je plný nějaké rezavé sračky a dráhy kuliček měly místy tmavé skvrny od koroze. Přitom jsem se nikdy nebrodil, ani nepoužívám wapku. Jediné co mě napadlo, že v zimě, kdy jsem ho přenášel z mrazu do vytápěné místnosti tam zkondenzovala vzdušná vlhkost. Všechno jsem vypral, namazal, složil, ale ty dráhy jsou asi poškozené a zůstaly hlučnější. Už jsem si zvykl. Stačí když vím, v čem je problém a že na funkci to nemá vliv (ve stavu, v jakém jsem to jaksi zakonzervoval a zastavil další ničení drah tou rezavou kaší).

      0 0
      • comrade  

        nebrodím, s tou wapkou už sem tak půl roku nepracoval, ale s tou zimou na tom něco možná bude..každopádně seženu někoho kdo umí rozebrat náboj a mrknu na to.:)

        Dekuji mnohokrat

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.