• Janouch

    Ahoj. O víkendu 11.12. 4. bych rad jel podel toku Vltavy a Lužnice z Českých Budějovic do Tábora po cervné TZ. Jel to někdo z Vás ? Je to prujzzdné ? Díky za info jo pokud by se někdo přidal je vitán:)

    0 0
    • Janouch  

      to jste tam fakt nikdo nebyl na kole ??

       
      0 0
    • hawrda  

      Je to průjezdné.Zvláště pak trasa z Týna nad Vltavou přez Bechyni a dále na Tábor je fakt super a placama docela náročná.Krásnej bajk byl i z Hluboký na Purkarec podél Hlubocké obory,ale tam vystavěli vyjebanou cyklobruslo asfaltku tak nevím jestli je ta původní turistycká nějak souběžně zachovaná.

      0 0
      • Janouch  

        dik za info

         
        0 0
      • karliner  

        Naposledy jsem jel úsek z Tábora do Týna na podzim 2007 a nebyl bych tak optimistický.

        Cesta Tábor – Bechyně je krásná, místy jsou tam techničtější pasáže, ale 99% je jetelné, velkou potíž bych ale viděl v tom, že chceš jet o víkendu, kdy se, zvláště při hezkém počasí dají očekávat davy turistů a to ti udělá z cesty peklíčko.

        Úsek Dobronice – Bechyně po červené (celou dobu, kdy vede podle řeky) byl naprostý porod, zarostlé 3 metrovými kopřivami, cesta (???) zasviněná bordelem ještě z povodní – důrazně nedoporučuji!!! Raději objet přes Černýšovice a Hutě a znovu se na červenou napojit. Zbytek cesty do Týna byl OK.

        Je ale možné, že teď to ještě nebude tak strašné a asi bych se spíš bál úseku z Tábora k Matoušovskému  mlýnu – kvůli lidem, dětem, psům atd.

        0 0
        • karliner  

          Aha, napsal jsem to opačně, než chceš jet…

          0 0
        • kloubik  

          To je přesně důvod proč Bechyně – Dobronice jezdim jinudy… Ale teď z jara by to mohlo být trochu lepší…

          0 0
        • Janouch  

          dik za info ale jedu v patek brzo rano a kopriv se nebojim urcite tam jeste nebudou ale dik budu stim obtiznym usekem pocitat

          0 0
    • MaPa  

      Je to moc hezký a sjízdný. Trochu technicky náročnější ale nic čeho by ses měl bát. Nejhezčí je úsek Bechyně – Tábor.

      0 0
    • natureman42  

      souhlas se vsim vyse uvedenym – jel sem to loni na zacatku podzima a parada..

      Akorat jen s tim rozdilem, ze sme skoncili u Stadleckyho mostu a od nej uz po asfaltce do Tabora (kamarad spechal do Prahy)

      Jediny co me tenkrat nastvalo, byly Cesky drahy. Kvuli jejich priblbly fičuře zvany Povinna rezervace mista pro uschovu kola behem prepravy se mi odjezd z tabora do budejic opozdil o cca. 1,5 hodiny.. (nebudu to rozvadet, ale byl sem tenkrat hodne do cervena)

      btw: ad cyklostezka do Purkrace – cervena je a doufam ze bude stale ta co byla -  tj. ty paradni useky, kdy clovek stridave stoupa a klesa od vodni hladiny na vrchol k obore a zpet -  maximalne jeji cast pred Purkarcem bude nejspis? asfaltova.. (coz uz predtim stejne byla upravena sterkova lesni cesta)

      0 0
    • natureman42  

      btw: jestli si z Budejic, je tu dred pro spolecny vyjizdky budejickych bikeru:

      http://www.bike-forum.cz/…4/forum.html

      0 0
      • Janouch  

        nene Pojedu z Prahy tak kdyby se nekdo chtel pridat :)

         
        0 0
        • natureman42  

          btw: v Bechyni je fajnovej sjezd po sutrech dolu k rece, na to tvoje fullpero jak delany .. doporucuji! :)

          Je to po cerveny dolu, napravo od mostu – Loc: 49°17'50.095"N, 14°28'36.67"E

            
          0 0
          • Janouch  

            diik to potrebuji :)

            0 0
            • hawrda  

              Jo ,a do Bechyně ještě vede žlutá značka/židova struha/.Já jsem to nejel,ale slyšel jsem na to taky dost chvály.

              Důůůůůležité upozornění:U Bechy­ně se nachází obec Dražič ,kde  je minipivovar s naprosto vynikajícím kvasničákem.Je tam přímo nad varnou i možnost ubytování asi za 350.Vřele doporučuji:-)))

              0 0
              • Janouch  

                uz jsem se v ty strouze trochu vrtal na netu a myslim ze tem ted bude asi problem s vysokym prutokem jsou tam nejaky brody :(

                0 0
                • Vilge  

                  Židova strouha je parádní, ale na kole si to tam moc představit nedovedu, jenom brodů je cestou snad dvoucifernej počet. Ale je tam pár odboček na okolní cesty, tak by se snad dal najít nějakej sjízdnej úsek.

                  0 0
                  • natureman42  

                    taky si myslim – Zidova strouha je super misto na pesi vylet aneb imho jedno z mist, kam bych kolo za kazdou cenu netahal..

                    0 0
                    • Janouch  

                      tam se nechystam nebude ani cas bude to nejakejch 80 kilaku

                       
                      0 0
              • Janouch  

                no to pivko rad ochutnam ale spat budu asi v Tabore

                0 0
                • kloubik  

                  Snad už to bude OK, ale před 3 týdny byla v tomhle místě (Loc: 49°19'59.346"N, 14°29'15.338"E) řeka rozlitá z břehu a musel jsem tlačit ve stráni nad řekou.

                  Jak ale vypadá celá trasa podél řeky z Bechyně do Dobronic bohužel neřeknu, sjel jsem k řece až právě před Dobronicema. Ale na 90 % to bude už teď v pohodě – jel jsem tuhle sobotu po pravym břehu Koloděje n. Lužnicí – Bechyně a i když bylo někde trochu mokro nebyl problém.

                  Bechyně – Dobronice většinou nejezdím podél řeky a podél řeky pokračuju až z Dobronic. Až ke Stádleckýmu mostu se dá jet z Dobronic po obou březích a a je to moc pěkný.

                  0 0
                  • kloubik  

                    Jestli chceš pošli mi do mailu mobil…nic neslibuju, ale docela bych se připojil na úsek Bechyně – Tábor.

                    Měj se, Jirka

                    0 0
    • blue  

      úsek po červený od Hluboký nad Vltavou na Karlův Hrádek je taky moc pěknej… pokud se tam nic nezměnilo…

      a z tý Bechyně do Tábora to je fakt luxus, jeden z nej trailů v Čechách

      0 0
      • natureman42  

        to je (viz. vyse) .. jen si rikam, ze to pomerne dost zvysuje celkovou narocnost cesty – my to tenkrat jeli z Hluboky do Tyna po pravym brehu po asfaltce a i tak nam to cely stacilo.. Jet to od zacatku po cerveny pres Purkarec do Tyna a pak trail z Tyna podel Luznice do Tabora  samotnej bude imho slusna šichta.. :)

        0 0
        • Janouch  

          jezis nestras :))) ja to napocital z ČB do Tabora na 80 kilaku to zase neni tak hrozny

          0 0
          • hawrda  

            Ale moc to nevodsejpá díky náročnosti některých úseků.My jsme to jezdili z Písku přes Písecké hory a v Bechyni jsme nocovali.Zbytek do Tábora až další den.

            0 0
          • blue  

            nenech se strašit, dá se to v pohodě ujet :-)

            0 0
            • natureman42  

              zcela urcite ..  ale nebude to žádná kindršpíl.. :)

              Nicmene je pravdou, ze kdyz uz to z tech budejovic pojedes, tak by byla skoda cervenou podel Hnevkovicky prehrady do Purkarce vynechat..

              0 0
    • Janouch  

      tak jsem se vratil a skonstatovaním ze useky ktere jste mi tu nedoporucovaly slo projet naopak nektere ktere byly v mape znaceny jako bezproblemove a sjizdne byly v realu nejetelne konkretne pred Tynem nad Vltavou usek podel reky silenost tam snad nesel nikdo 10 let:( a dalsi porod byl za Hlubokou hned na zacatku spoustapodadanejch stromu ktery tam lezi uz snad od minulyho leta jinak cesta jako celek vyborna jen tech 80km z CB do Tabora uz bylo dost ale dal jsem to:)

      0 0
      • natureman42  

        naprosto souhlas – v nedeli sme jeli s kamaradem xcko Budejice-Hluboka-po pravy strane Vltavy pres lesy kolem Porezan do Tyna a zpatky pak prave po cerveny do Purkrace.

        Usek cerveny Tyn n.V. - prehradni hraz vodniho dila Hnevkovice je slušne zarostlej a misty dost nesjizdej kryš­tofterror a to sme to jeli jeste ted z jara .. bohuzel zabavny to moc neni, celkem solidne nas to vymrtvilo (misty mekkej borici a zarostlej povrch, po kterym to nejede a akorat to vysava energy), takze usek po cerveny Purkarec-Hluboka sme uz nedali a vzali to po silnici pres Chlum a po silnici dosvihat do Hluboky a na cykloidstezku do Budejic..

        btw: v Purkarci uz je cykloznacka-smerovka, ktera navadi na Hlubokou podel Vltavy – tj. po ty novy asfaltstezce – nevi nekdo jestli je uz teda dodelana anebo stale ten prostredek (kterej chteli tusim vest po visuty draze nad vodou) chybi?

        0 0
    • lutte1  

      Ahoj chrěl bych jet v létě něco podobného.Tábor budu mít jako základnu.Máte někdo nějaký fotky z toho trailu do Bechyně? :)

      0 0
      • Janouch  

        foto ne ale vzpominky jsou nadherné :) sice obcas musis sesednout a nejakej ten sutr nebo kmen prenyst ale to nevadi teda pokud to neni co 20m jako za Hlubokou tam snad z toho chteji mit prales nechapu to :(

        0 0
        • lutte1  

          já znám dost dobře trasu Boršov -Dívčí kámen …mohl by to některý z místních porovnat ? :)

          0 0
          • natureman42  

            single na Divcak se jede v ty prvni casti vic ve vyšce nad rekou – tohle jedes spis po brehu, i kdyz par peknych stoupani a klesani se tam taky najde..

            Kazdopadne tohle je o poznani delsi zalezitost, Borsov-Divcak je cca. polovicni trail..

            Jo a az to budes chtit dat, dej vedet, rad se pridam :)

            0 0
            • lutte1  

              Pokud myslíš Tábor -Bechyně tak určitě něco zorganizujem :) v Táboře mám dědu takže tam bychom si myslím mohli pod domluvě přespat.

              Případně se domluvit s Páníkem , který je místní že by nás provedl místními traily , které nejsou tolik známé.Pokud by teda chtěl. :)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.