Platformové pedály schovívavé k noze

27 nepřečtených
  • bikebee

    Ahojte, máte někdo platformové pedály, které mají dobrý grip, ale zároveň nepořežou nohu, když se do nich opře?

    Měl jsem Exustary, měly dobrý grip, ale zároveň ostré šroubky, takže jsem měl doškrábanou nohu už jen tím, že jsem stál a kolo popojelo dopředu a pedál se zabořil do kůže.

    Existuje nějaký kompromis s dobrým gripem ale zároveň s komfortem plasťáků?

    Našel jsem takové, kde ty hroty nevypadají ostře jako závity šroubů a jsou hladké, myslíte, že to stačí, máte s něma někdo zkušenost?

    Poslední 2 jsou plasťáčci, SDG Slater je zajímavý tím že má hodně výstupků, ale obecně plastové piny se rychle zničí a nemají tak dobrý grip a možná to je dělané jen pro děcka.

    Líbí se mi

    ale ty mají šroubky a vím, že šroubky řezají nohu. Chci to na obyč. ježdění po lese, občas nějaký malý dropík, nic speciálního.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Holenní chrániče.

      2 0
    • Gwaihir  

      Můžeš zvážit SPD místo platform, ale jinak čím ostřejší piny, tím horší škrábance :(

      0 0
    • Tomcat  

      Chrániče , nebo nášlapy.

      platformy který ti neroztrhají holeň nedrží…

      1 0
      • PENE  

        A protoze nedrzi, tak se o ne vetsinou vic dobijes.

        2 0
    • bikebee  

      Hm, to jste mě nepotěšili :-(

      A je tu někdo kdo jezdí/zkoušel aspoň ty uvedené pedály nebo piny které nemají zavit jestli to aspoň trochu drží, protože z fotek vypadají, že by se nemusely tak kousat do kůže jako ty se závitem.

      0 0
      • nomecz  

        Mel jsem ty Spry na 5/10 botech to jaks taks drzelo, na nejakou divocinu ale ani omylem, ty plastovy DRM ma manzelka na kole, ze zacatku to celkem drzi ale jak to tuknes tak je pin fuc, takze je to pedal tak na mesic pokud trochu jezdis. Ted mam CB ktere jsou skoro stejne jak ty one/up a nohy drti stejne jako jakekoliv jine platformy. Nohy mam dojebane tak ze uz to neresim

        1 0
        • ceo  

          Spry drží líp na waffle podrážkách Vans, než na 5.10

          1 0
      • Auditor  

        Ja mam na OneUp Composite kratsi piny, boty 5.10 a na moje jezdeni grip dostatecny.

        Predtim jsem mel Superstary, s orig. pionama a predtim nejaky … nevim ted, myslim Max1.

        Nikdy jsem si zatim tuk tuk tuk na drevo nohu nerozparal, a to i pres dost padu …

        Nejvic obtisku pinu mam pri tlaceni kola :D

        0 0
        • Breakpain  

          Superstary umí pokopat slušně, ale horší jsou ty, kde jsou jako by „šrouby“ tj má to závit, to pak hezky škube.

          Jako „tupé piny“ bych označil to, co má Bontrager – blbec v žabkách jsem udělal bunnyhop, no jak to asi dopadlo. Vyzul jsem nohu ze žabky po odrazu a při dopadu jsem to narval holení do platformy. Rána, že jsem uvažoval nad RTG – holeň, až na šílenou bouli jen takové dvě tečky. Když se mi naposled tohle podařilo s Deity plackama, tak jsem měl holeň slušně otevřenou. A pozor, nebyl to jen náraz, ale tou holení jsem se v závěru ještě trochu svezl po pinech. Jestli má něco tupé piny – tak tohle označuju za „shin user friendly“.

          0 0
          • -b-n-x-  

            „V žabkach“ – tohle už od určité doby nedělám :-)

            0 0
            • Breakpain  

              Nj, vytrestal jsem se – jezdím v pevných botách, ale tohle byl jen test v garáži po servisu :-) … taková ta klasika ;) …

              1 0
              • -b-n-x-  

                Jojo. Já tenkrát jel „jen“ pro rohlíky do večerky 100m vedle.

                A měl jsem výborný nápad jet po zadním, jenže se něco úplně nepovedlo, šel jsem dozadu, a při kontaktu nohy a asfaltu jsem si ubrousil kousek palce a sundal nehet. Ponožka moc nezachránila. Byt tam normální jakákoliv bota, tak toho zachrání velkou většinu.

                :-)

                0 0
      • poison  

        Mám ty 1up asi půl roku.Protože celkem tenký piny vypadaj docela krvelačně,noha na nich drží snad až moc a při úpravě polohy je třeba nohu hodně odlehčit a uživatelé zde píšou že dost žerou podrážku jsem si je upravil pérovkama do jakoby konkávního tvaru-snížil jsem si cca o 1mm „vnitřní“ piny a posléze i objeden po obvodu.S botama RC livewire mi to takhle vyhovuje.S ve­likostí bot 43 bych určitě nechtěl menší pedály.Můj finální výběr byl úplně stejnej rozhodoval jsem se mezi E13 a 1up.Z těch co zde lidi doporučili se mi líbí Spank spoon-za přidanou 5tibábu alu pedál kterej vypadá seriózně.

        0 0
    • Winux  

      Rok a půl jsem jezdil platformy KLS Flat 50 BB – https://im9.cz/…000x2000.jpg které neměly ostré piny, spíš takové kratší a tlustější a letos jsem je vyměnil právě za zmíněné OneUp Composite, protože ty KLS prostě nedržely tak dobře, abych se na to mohl opravdu spolehnout. Ty KLS byly ke kůži rozhodně příjemnější :)

      1 0
    • Smazaný účet  

      Hope F20 mají kónické piny, dobře drží a neničí moc podrážku, takže by mohly být šetrné i ke kůži, bohužel stojí raketu.

      1 0
    • kondor  

      Co zkusit takový piny z „Ali“:

      https://m.nl.aliexpress.com/…4685580.html?…

      0 0
      • novas752  

        To je k ničemu. Čim víc to klouže tim snadněji z toho sjede noha a stejně si tu bohu otlučeš. Lepší jsou piny které podrží a musí být opatrná manipulace s kolem (tlačení, úklid do barálu apod.).

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.