• scota

    Prosím o doporučení platformových pedálů na traily typu Rychlebské stezky apod.

    Chromag Contact

    Race Face Atlas

    Anketa: Jaké platformové pedály

    19x
    86%
    3x
    14%
    0 0
    • scota  

      Vaše oblíbené platform pedály?

      0 0
    • novas752  

      OneUp Alu

      0 0
    • LM  

      Jaké k tomu máš boty?

      Já vozím:

      A zkus příště trochu hledat než založíš duplicitní vlákno:

      0 0
      • pumpy  

        a ty one up jsou v pohode s fiveteny ?

        1 0
        • LM  
          • Ve výchozím stavu dlouhé šrouby pěkně žraly podrážku 5.10 a drželo to až moc.
          • Po zkrácení šroubů (vytištěné podložky pod hlavu šroubu) je to lepší, drží to stále dostatečně ale stále trochu žraly podrážku.
          • Deity BLACK KAT nežerou skoro vůbec a přitom drží dobře.
          0 0
    • Breakpain  

      DMR Vault

      Deity Tmac

      0 0
    • Tomcat  

      Platformové pedaly jsou krapet jako sedlo. Né každé sedí každému, ty lehké nemívají super výdrž. I né tak zvučná značka může mít lepší než dobré.

      Klidně můžeš koupit za několik tisít kopozit, titanová osa, keram ložiska a nebudou tak lepší jako WP, Kore třeba za pár stovek.

      Mimo i velikost boty vs velikost pedálu.

      0 0
      • LM  

        jj, povedlo se mi vybrat dobře až na 4 a 5 pokus :-)

        a pak jsem zjistil, že Deity BLACK KAT jsou super s 5.10 ale nic moc se Shimanama, takže když beru jiné boty, tak prohazuju i pedály…

        0 0
    • Woko_O  

      https://www.bikeporn.cz/…cerna_z5470/

      Teď mám OneUp composite a 5.10 freerider pro. Drží to dost a občas mám problém si správně srovnat nohu. Ale clipless se zatim bojim.

      0 0
    • Mr.Duck  

      Jestli chces grip tak jednoznacne Atlas. Zkousel jsem ruzne pedaly, a zatim pokazde kdyz jsem se vratil k Atlas tak me nadchly tim jak dobre drzi, predpokladam ze diky jejich naklonenym pinum smerem dovnitr pedalu.

      Mame doma 4 pary, jeden z nich je jeste z prvni serie tudiz snad 7 let stary, bude mit nedaleko 1000 dni jezdeni DH/EN a krome vymeny lozisek jednou tak za dve sezony jsou naprosto bezproblemove.

      0 0
    • kadett  

      Taky dost zvažuju pedály a asi půjdu do Oneup Alu. Ještě jsem se rozhodoval mezi Crankbrothers Stamp 7.

      0 0
      • benobiker  

        Taky jsem teď řešil nové pedály..:-) Ozkoušel jsem od Chromagu Contacty – grip spokojenost, ale váha žádnej zázrak a cena taky ne. Byl jsem rozhodlej jít do Deity Black Kat, páč jsem si je taky mohl testnout, grip uspokojující, váha akceptovatelná, i když cena taky není zrovna lidová..:-) No a nakonec jsem sáhl po nových Spank Spoon, prostřední velikost šíře 100mm (moje obuv vel. 41) Už jsem na nich něco odjezdil, tak mohu poreferovat. Možnost výběru ze tří velikostí, zpracování super, cenovka více než super (1.750,–), váha akceptovatelná (397g), grip parádní, super konkávní tvar a provedení je dělané tak pěkně bytelně, že se jen tak neurvou o šutr :-) Piny mají závit M4, ale na konci osoustružené na nějaké 3mm, takže nežerou podrážku, na botě drží skvěle, zároveň lze nohu zvednout, srovnat a zase položit. Piny jsou šroubované zespodu, hlava je torx, takže taky paráda, poškozenej pin jde krásně vyšroubovat ven díky absenci závitu na konci pinu. Výhoda je dostupnost veškerých náhradních dílů, jako je osa, piny, ložiska a kluzné pouzdro, za fajné peníze. Nevýhoda – pedály jsou blízko kliky, osa nemá velké odsazení od těla pedálu, tohle může někomu, kdo nelepí rád nohu blízko kliky vadit. Přikládám ilustrativní foto k minirecenzi. ;-)

        0 0
        • maroked  

          Jelikož mi za chvíli dorazí nový bajk, tak řeším jaké pedály na něj hodím. :)) Do hledačku se mi dostaly pravě tyto SPANKY spoon, ale přemýšlel jsem jestli se zbytečně nepřiplácí za značku. Pak je tady nepřeberné množství pedálu HT. Třeba modely ANO1SS, ANS10, AN14A ty nejsou za špatnou cenu na Koloshopu. Byl bych rád kdyby někdo poradil jestli jste je vozili, vím že tady par lidí jezdilo vice modelu HT-ček. Případně se nebraním i něčemu jinému s cenovkou okolo 1500 (můžou být i levnější). Určení: Bude to na XC/TRAIL celopéro, takže nějaký extrémní grip nepotřebuji, právě i proto se mi líbily ty Spoony, že nežerou tolik podrážku.

          0 0
          • benobiker  

            Spoony jezdím už dost přes rok, schytaly neskutečný bomby, tělo je od šutrů dodřené jak prase, piny toho vydrží strašně moc, nežerou podrážku, bota na nich drží více než skvěle, jediné mínus je, že jsou dost blízko kliky. Když noha poskočí na pedálu, musí se přesně srovnat, jinak štrejcháš botou o kliku.. Kdyby tohle klucí ve Spanku vyladili a posunuli pedál o 5mm od kliky, byly by absolutně boží. Zpracování je ta ty peníze OK, HT možná vyjdou o pár korun levněji, ale používají klasické šrouby, myslím, že snad jen M3, žere to podrážku jako prase… Kdyby byly použity šrouby M4, šel bych do HT, kvůli vzdálenosti od kliky.

            0 0
            • maroked  

              Díky za radu, teď jsem zase na rozpacích byl jsem rohodnut, že objednavám HT HTI-AN14A :D :D. No nevadí ještě popřemýšlím, na to moje XC/trail budou stačit ty Spoony.

              0 0
              • benobiker  

                Hele, koukám že ty HT AN14A používaj M4 šrouby, což je fajn! :-) Jen je teda trochu děsivá ta váha.:-) A ani rozměry nejsou nic extra, Spanky jsou 105mm dlouhé, rozuměj vzdálenost pata-špička, což je fajn. Šířku maj navíc ve třech velikostech, 90mm, 100mm a 110mm, tak si vybere každej.:-)

                0 0
    • Army - Petr  

      Ahoj, vybírám platformy a budou to me první platformy v životě. Teď jezdím SPD, ale v těžším a složitějším terénu mám prostě blok, že jsem pevné spojeny s kolem a netroufám si na věci, které bych třeba s volnou nohou zkusil. Pár drzkopadu už bylo a nikdy prostě nezareaguji tak rychle abych kolo zahodil a pak se s ním placam po zemi. Takže bych chtěl zkusit platformy.

      Má někdo zkušenosti třeba s těmi Fireeye Broil 2.0? Koukal jsem, že u těch 2.0 nějak změnili piny… jakoby z fotek to vypadá že jsou nahoře směrem k botě hlavičky… Každopádně nad nimi přemýšlím a pak ještě přemýšlím nad OneUp composite. Tam se trochu obávám toho, že osa pedálu je širší než strany… tak aby to netlačilo nebo neklouzalo.

      Témata jsem tady pročetl… snad milion stránek. Zase se mi do toho nechce cpát 3000 když nevím jestli to bude vyhovovat. Broily bych sehnal za nějakých necelých 1900 a OneUp za 1400…

      Díky za rady. Petr

      0 0
      • Woko_O  

        OneUp composite sem měl. Ve spojeni s fiveten botama, naprosto v pohodě. Osu jsem vůbec neregistroval. Teď mám Deity Deftrap. Velká plocha pedálu, solidní piny, cenově v pohodě. Jestli bys chtěl větší podporu, tak klidně doporučím. Z kompozitových dál asi jen Crankbrothers Stamp 1 (Small / Large).

        0 0
      • K2  

        Na vyzkoušení klidně i tyhle…

        https://www.decathlon.cz/…00/_/R-p-236?…

        Když jsem je podrovnal s HT od kamaráda, tak jsem přišel na jednoduché pravidlo: Čím větší pedál (větší plocha pod botou), tím lepší grip…

        0 0
      • Smazaný účet  

        To je tezko, muzes koupit petadly, ktere ti nejakym zpusobem nesdnou a vracis se k SPD. Je mel magnesiove force, da bomb, shimano xt a hope a nejvic mi sedeli shimano a hope

        0 0
    • blackboy007  

      Mám objednané tyto: https://www.topontrail.cz/…black-silver

      0 0
    • Rebelldan  

      Ahoj, máte někdo zkušenost s karbonovými platformami (Čína)? Vypadají dobře, jsou lehké, akorát jestli to vydrží.

      0 0
      • novas752  

        Celých pět zaoblených pinů, lakované do hladka a vystouplý domeček osy, to bude mít úžasnej grip. Na tom pedálu je všechno špatně.

        0 0
      • blackboy007  

        Kup u nás máš 2 roky záruku a kvalitní koupíš za 1500 – 2500 kč váha tak 400–500g

        0 0
      • Manas  

        Proboha, to ne! Uz i CB Stamp 1 jsou spatne a tohle je jeste mnohem horsi.

        0 0
      • Breakpain  

        Na městské kolo dobré :-) …

        0 0
    • Smazaný účet  

      Shimano PD-GR500

      0 0
    • Lochy13  

      Ht PA 03A, 305g super grip, vydrzej nesmysl a stojej malo.

      1 0
    • Kremen  

      No ty piny to snad nemyslí vážně :D Taková klouzačka. K tomu by měli dávat jako dárek chránič holeně :D

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.