• manicka182

    Zdravím,

    na kole mám nyní ještě originální pláště AUTHOR, Trail Master, 26" x 2.00". Co se týče defektů, musím konstatovat, že tyto pláště mi zcela vyhovují(defekt ani jeden).Zadní už je sjetý, připomíná ve středu spíš galusku než horáka a je na čase to změnit koupí pláště nového a říkám si- koupit stejný či jiný? Najeto na nich 2000km, podstatná část na silnicích/lesních cestách. Ve všech ohledech jsem s nimi spokojena-myslím, že kvalita dobrá, cena taky(300kč/1ks).

    Co bych vytkla je, že v terénu do kopce prokluzují jedna radost, občas je to o hubu. Potřebovala bych spíše něco do terénu-šutry, hlína, mokro, ale zároveň aby to pěkně fičelo na silnici. Jezdím v poměru tak půl na půl. Takže váš názor, zkušení cyklisťáci? :) Nebo nějaká super-kombinace předního/zadního?

    P.S:Žádné ceny 1000kč/jeden plášť, to fakt ne.

    0 0
    • scota  

      Tak si kup něco v rozměru 26×2,2 s nižším vzorkem, např. Maxxis Ikon nebo Continental X-king za tuto cenu v provedení drát. Širší plášt bude v terénu pohodlnější a bude lépe zabírat kopce.

      0 0
    • Luma  

      XKing dopředu a dozadu RaceKing

      0 0
    • pepek  

      Kup si Nanoraptor a kolo (proti tomu authoru) přímo poletí.

      0 0
    • nitraq  

      Případně ještě Schwalbe Racing Ralph taky v šířce 2.25, kterej se prodává ve starší verzi pod jménem Rapid Rob, ten bude taky dobrej. A Michelin Country Race'R, ten se dělá jen v šířce 2.1, ale zas u Michelinu jsou ty míry poctivý, takže bude podobně širokej jako výše uvedený 2.25.

      0 0
    • manicka182  

      Ještě takový dotaz… Nikdy jsem nějak pláště neřešila, ale když je nutnost koupit nové, tak se o to člověk začne zajímat, přece jen to není záležitost dvou stovek. Objevila jsem záhadné TPI, o kterém jsem v životě neslyšela a zjistila, že můj author má TPI pouze 27! A já si říkám, jakto že ještě není prořízlý skrz na skrz :) Nejčastěji se uvádí, že nejvhodnější na kvalitní trénink je TPI 50–80, naproti tomu author s 27 stále drží, tak co s tím? Tolik problémů s plášti…Kdo se v tom má vyznat :O

      0 0
      • Rychlej turista  

        TPI udává počet vláken na palec tuším. Takže obecně – čím menší počet vláken, tím mohou být silnější a plášť je proto odolnější. Ale zase s horšími jízdními vlastnostmi a taky těžší.

        0 0
    • šlapatko  

      Ahoj, já bych poradil schwalbe racing ralph 2,1 v drátu. jede krásně, vydrží déle než dražší EVO verze a váží krásných 520g. Šíři 2,25 bych ponechal těžším jedincům.

      0 0
    • jesperx  

      Doporučím třeba Maxxis Crossmark.-)

      0 0
    • Mr.Dan  

      Chybí mi tu Kenda Karma, sám jí nyní testuju. Po silnici to fičí nádherně, v suchym terénu ale třeba i ve sněhu a na zmrzlym povrchu je taky skvělá, jen není moc dobrá do bahna. Vyšší vzorek než snad všechny doteďka jmenované.

      0 0
    • h.mad  

      Jasná volba: Plášť

      0 0
      • svářeč  

        na starších mišelínech jsem něco najezdil a nezničitelný ,rychlý plášť.po dvou tisících vzorek stále stejný.

        jinak za mě Hutchinson COBRA,nevím kde je nyní cena,nesleduju.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.