Pláště Racing Raplh, denně město, víkend terén

2 nepřečtené
  • dzutango1

    Zdravím všechny, uvažuji o zakoupení plášťů na MTB 29", ale nevím od kterých jít, jelikož už nepoužívám kolo čistě do terénu. V týdnu jezdím denně 5km městem do práce a o víkendu někdy do lesa.Rád bych tedy univerzální, lehčí pláště.

    Podle zdejších rad jsem vyzkoušel Racing Ralph Performance 29×2,25, cca 700kč, na zadním kole. Nemám k němu větší výhrady ,ale mohl by být ve městě trochu rychlejší. :-)

    Otázka zní, pomůžu si, když zakoupím na zadní kolo užší (29×2,1, 1200kč) verzi s bezdušovou přípravou? Vlastnosti v terénu by měly zůstat stejné, ne? Nebo existují ještě nějaké vhodnější pláště?

    Zakoupení dalších ráfků plánuju v budoucnu

    0 0
    • saddik  

      Ve valivém odporu na asfaltu Ti víc než šířka pláště pomůže právě ten přechod na bezduše, i když výslovně nepíšeš, jestli ten tubeless ready plášť taky bez duše použiješ, ale předpokládám, že jo. Pak bys ten rozdíl měl poznat.

      Šířka pláště je spíš otázkou volby mezi pohodlím a hmotností, tady záleží, jak obtížné terény budeš přes víkend jezdit, jaké tlaky jsi zvyklý foukat a kolik vážíš. Já osobně preferuju 2,25, ale to je fakt individuální.

      Při volbě typu pláště hodně záleží, jak moc terénního výkonu pláště jsi ochoten obětovat rychlosti na asfaltu a taky jaký terén chceš jezdit. Pokud bys chtěl oproti RaRa ještě zrychlit, můžeš nahodit třeba Thunder Burt. Krom horšího terénního výkonu ale od rychlejších plášťů očekávej také nižší životnost.

      EDIT: Ještě jsem zapomněl odpovědět, že přechodem na bezduše se výkon v terénu zlepší.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.