Plášť 26" na tvrdý povrch natěžko

20 nepřečtených
  • RUR

    Jaký plášť na výlet natěžko po něměckých cyklostezkách (ze zkušenosti většinou asfalt, nebo tvrdá šotolina)? Povezu cca 10–15 kg bagáže, neb dělám velblouda ( celkem tedy tak 100–110 i s kolem). Kolo je normální HT MTB- profil, kousne to asi 1000 km. Něco co vydrží a moc nedefektí, bůh ví jaká raketa to být nemusí a nemuselo by to stát moc ranec. Vzhledem k tomu, že pro mě je slick 2,25 Ralph a po asfaltu prakticky nejezdím, tak se v tom jaksi nejsem schopen zorientovat( hmotnost x výdrž x cena x šířka x nosnost). Díky za rady :-)

    0 0
    • javormartin  

      No jako já co mám zkušenosti s pláštěm na tvrdej povrch, tak mohu doporučit Ritchey Tom Slick Comp 1,4". Dá se s ním jet aji lehčí terén. Ale musí být sucho, co se týče nosnosti, tu jsem nezkoušel, vážím 83 kg i s kolem. Ale to co jsi psal by mělo být bez problémů. Vydrží fakt hodně a docela i jede.

      0 0
    • bleach  

      schwalbe marathon plus?

      0 0
    • Rychlej turista  

      Marathon Supreme od švalbeho. Musí tu váhu v pohodě vydržet. Jen asi bude trošku přes rozpočet.

      0 0
      • RUR  

        Díky, tvoje doporučení má váhu. Co šířka? Musí to být nutmě nějaká nudla?

        0 0
        • Rychlej turista  

          Já ho sice ještě nejel, ale chystám se k tomu. Právě jako odolnou a rychlou variantu na rozbité cesty a sem tam suchý les. Jezdil ho ale MlokCZ a to i v terénu a pochvaloval si ho.

          0 0
          • MlokCZ  

            Ale jen pro použití s duší, což mu asi vadit nebude.

            0 0
            • RUR  

              Mloku, tys na tom vážně jezdil po lese? Mně to příjde jako zcela vzorkuprosté. Já bych se na tom asi bál. Jinak duše je ok. Bezduš mám jenom na fjúlovi :-)

              0 0
              • bikekralik  

                Jezdim na nich celoročně i v zimě na sněhu, někdy ledu a pohoda :D

                0 0
              • MlokCZ  

                Vzorek to má jen propagační, je to téměř čistý slick.

                Samozřejmě jsem je neměl cíleně do terénu do lesa, ale pár sjezdů jsem na tom v lese odjel. Najezdil jsem na nich asi 2tis. km na 26 celopevňáku a pak několik set na 29 celopevňáku. Na tom 26tkovém HTčku jsem měl i chvilku Rebu.

                Vždy to ale bylo za sucha a ne žádné opravdu technicky náročné. Z toho co mi první napadlo jsem na tom jel např. spodní část zelené z Čerchova směrem na Babylon (od místa co kříží asfaltku s červenou značkou). A sjezd se tomu už říkat dá, protože jsem to jindy při jiné akci na fullu s pořádnými plášti směrem nahoru nevyjel. A manželka to na fullu na RaR dolu nesjela.

                Nebo u Plzně žlutá kolem Berounky po výjezdu od Dolanského mostu sjezd ke hřbitovu.

                Pak v Beskydech nějaké šutry jsem na tom taky jel (měl jsem tam na terény sebou fulla, po dešti se nám do terénu nechtělo, tak se jel převážně asfalt, ale nějaká ta šutrovitá pasáž se do trasy taky připletla).

                Duše problém jsou z mojeho pohledu velký, protože to s nimi zase už ztrácí tu výhodu jak to jede a pláště typu RaR/RK bez duší jedou už skoro stejně dobře. Proto je teď už téměř nejezdím.

                Jedině to jezdit s latexovou duší, pořád to ale neřeší možnost někdy foukat i nízké tlaky (ono navíc jsou i moc málo objemné na opravdu nízké tlaky, já je měl vždy kolem 47–48mm široké).

                Pak jsou kvůli tomu na lehce rozbitějších cestách na celopevňáku hodně nepohodlné.

                Kdyby byly k mání 2,25 TLR Supreme, to by se mi líbilo. Asi teď zkuksím ještě i 2,2" RK (jen na 29 celopevňáku), konečně budu mít i srovnání s RaR.

                0 0
      • Yann  

        Souhlas. Sirka cca 45mm – viz foto.

        Ja ho kupoval tady:

        Schwalbe Marathon Supreme MTB Touring folding tire – 26×2.00

        0 0
    • oddie  

      Schwalbe Land Cruiser 1,75. Používal jsem přesně na takové podmínky. Levná odolná guma se středovým pruhem.

      0 0
      • Smazaný účet  

        ja mel verzi 1.9" a stejne zkusenosti…na asfaltu vali jak das a i pripadneho terenku se nelekne:)

        0 0
        • oddie  

          Na 1,9" verzi jsem před lety na Gardě jel Tremalzzo :)

          0 0
    • mi-psi  

      na 1000km bych nic specielního nekupoval. To sem odjel vždycky na tom, co sem zrovna měl nazuto, takže nějaký levný kendy za 150Kč, nebo fast track. Nedávej si tam nic ouzkýho, je to úplně naprd. Pod 1,9" bych nešel

      0 0
    • RUR  

      Takže abych si to shrnul, schwalbe marathon nebo landcruiser,šířka 1.9– 2.0. Rozhodně s duší- je to jednorázová akce a doma to zase přezujeme.

      Jen na okraj, co nějaký jiný výrobce?

      0 0
      • elgar  

        pokud chceš něco levnějšího, tak Vredestein Tiger Claw, já mám 2.4 kevlar, vzorek je též „propagační“ a cena víc než příjemná:-)

        0 0
        • toram  

          Tak na to mam dotaz, co vydrží? jaky rychle se sjedou? jak to na nich jede?..a kolik uvezou?:D zvládnou nějakých 120–125kg? a 1300km?

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.