• TeryPV

    Tak jsem dvojku zamknul, protože už je fakt dlouhá a načítá se dlouho i na PC.

    Budeme pokračovat zde. Tak dávejte sem své poznatky k pivům :)

    Anketa: Minipivovary nebo komerční europiva?

    141x
    82%
    7x
    4%
    0 0
    • hawrda  

      Ten poslední řádek ankety je připravený pro Jiřího,že:).

      O víkendu se bude mlsat v Mníšku pod Brdy.

      https://www.facebook.com/…58625565767/?…

      0 0
    • Delkim  

      já jsem spíše „vinař“, ale poslední dobou mi manželka vozí vzorky z různých pivovarů, všechno „čerstvá“, nepasterovaná a nefiltrovaná piva

      v tomhle stavu je to skutečně vitamínová nálož a tak si to občas za odměnu dám a musím uznat, že proti těm klasickým „plechovkám“ mám i já pivař_amatér pocit, že piju absolutně jiný nápoj…

      a jako fakt dobrý :)))

      naposledy jsem ochutnal něco z pivovaru Hendrych z Vrchlabí a super, jak ta 11 tak i ta 13

      Pivovar Hendrych

      přikládám fotky co mi teď aktuálně čeká k degustaci, mám na to pár týdnů, to bych mohl dát :)))

      0 0
      • hawrda  

        Nezbyva nez poprat dobrou chut!

        0 0
      • mastihuba  

        Jak se ten Vildenberk k vam dostal?

        0 0
        • depresy  

          Byl i na Zelňáku na pivních slavnostech, ale došel. Budu se tam muset už konečně zastavit cestou z hokny…

          0 0
        • Bubaaak  

          Minimálně v Praze mám kámošku, co prodává piva snad ze všech koutů ČR a co nemá, většinou sežene

          https://www.facebook.com/…ivaucernych/

          Ale Budvar tam nemá :(

          0 0
          • wego1991  

            protože budvar není pivo :)

            0 0
            • RomanH  

              :-)

              0 0
            • Mr.Pavka  

              Jedno z mála komerčních velkoprodukčních piv, který nemá ve složení napsáno chmelové produkty, chmelový extrakt a nebo upravený chmel.

              0 0
              • depresy  

                To budu muset zkontrolovat, takovou kuželku jsem snad neviděl…

                0 0
                • depresy  

                  Konečně jsem zakoupil kuželku ležáku národního pivovaru k testu, složení žatecký hlávkový chmel, nikoliv produkty či extrakty, kupodivu mi nepřipadlo sladké a přišlo mi dokonce lepší než Pilsner, který mi připadá čím dál horší…

                  0 0
              • Infidel  

                Ale to co točili na Brutale v Jaroměři ani náznak obsahu chmele nemělo, tak asi proto. Ono to vlastně ani nechutnalo jako pivo. Takovou hrůzu jsem nikdy předtím v hubě neměl.

                0 0
              • tromboonen  

                No ze tam nema neco napsany je jedna vec, co tam ve finale je je druha, ale ze z Budvaru boli hlava a bricho, to vi kazdej.. chut je sice subjektivni, ale podle me hrozna..

                0 0
                • MirosPikos  

                  Při vší úctě :) Mám přístup k tomu, kolik které suroviny pivovarem projde včetně objemu vody. Když mi dáš etiketu ze sudu, vím kdy byl stočený a co přesně do něj z které varné dávky šlo. Takhle podrobná a snadno přístupná data mají pak už snad jen Bernard nebo Havlíčkův Brod (Rebel). V budoucnu ho bude mít zřejmě Strakonický Dudák nebo trio Holba-Zubr-Litovel. Budvar je poctivý český pivo, unikát mezi státními podniky, kterej se podařilo uchránit před tunelováním Bendla před cca 3 mi nebo kolika roky. Snad jedinej státní podnik, kterému fandím.

                  A, že někoho bolí z Budvaru břicho nebo hlava? No tak ať snad raději pije vodu. Hlava může bolet ze špatně upraveného piva (za což nemůže pivovar, ale hospodský potažmo zákazník, kterej k takovýmu hospodskýmu chodí…). Posereš se obyčejně z přechlazeného piva (šok pro žaludek a celkově pro zažívání). Tohle platí pro naprosto všechna piva. Drtivá většina piv u nás vychází z pivovaru dobrých, ale nejvíc se podělá v poslední fázi – čepování. Snad i proto si radši dám nepasterovaný lahvový než riskovat, že nějakej vypruzenej klouček nebo holčička natočí místo piva slitky.

                  Tak jaké mýty a pověsti tam máme dál?

                  0 0
                  • Delkim  

                    souhlas, za mne Budvar, co jsem slyšel nebo četl, jednoznačně top komerční pivo!

                    nedávno byla dvanáctka plechovka v Lidlu asi za 12–14 korun, lidi to tam brali snad po paletách

                    0 0
                    • Bubaaak  

                      12,90, přece to tam nenechám, když 10° pilsner stojí 28,– :D

                      0 0
                    • MirosPikos  

                      A já blbec si koupil jen jeden pack :) Příště koupím na celou sezonu. Ono se to neztratí ani nezkazí.

                      0 0
                      • tromboonen  

                        Tak me proste nechutna, brkam po nem… to muzxe mit v sobe co chce a pit jej nebudu… z komercnich muzu Plzen a Bakalar, ale radsi maly pivovary, tam clovek na neco vylozene hnusnyho nenarazi..

                        0 0
                        • Mr.Pavka  

                          Malý pivovary sou fajn.

                          Ale když hledáš někde k večeru basu piv zejtra na stavbu „teď hned“ tak se blbě blbě shání.

                          0 0
                          • mastihuba  

                            Tvl. To sou kecy. :) na dvou stavbach se to obeslo bez chlastu a kdyz je potreba pivo tak se v samosce koupi nejakej kompromis.

                            0 0
                          • Delkim  

                            v tom baráku bych nechtěl bydlet, když to stavíte pod vlivem několika bas…

                            to budou křivé stěny ála Pat a Mat

                            bezpečnost práce na vás

                            0 0
                            • Mr.Pavka  

                              2–4 piva za den třeba k míchačce když děláš beton do základů.

                              Nebo na spláchutí prachu při otloukání omítek, rozebírání starý kamenný stodoly, kopání 2,5m hluboký díry pro čističku…

                              Prostě když svépomocí opravuješ starou chalupu.

                              A můžu tě ubezpečit, že práce a přesnost jsou provedený mnohem pečlivějc než kdyby to dělala firma.

                              Kdo předělával dům pro sebe, tak ví že sám před sebou těžko něco ojebe.

                              0 0
                              • mastihuba  

                                tak zalezi jak se to pojme a co je k dispozici. Znamymu spadnul chlap do kontejneru i s kolečkem. :)

                                0 0
                              • Paja.V  

                                Když se rozebíral starý barák na valašských kotárech, tak se prach splachoval jedině domácí :-) Škoda že z nosu se musel obtížně dolovat šnuptychlem.

                                0 0
                                • jIrI___  

                                  Asi záleží jaká část valašska, my u slovenských hranic prach splachovali žinčicou.

                                  0 0
                                • Mr.Pavka  

                                  Večer sem to taky vyfuněl ve sprše.

                                  0 0
                              • MirosPikos  

                                Tohle těžko vysvětlíš někomu, kdo po jednom pivu padá z kola a myslí si, že umře :)

                                0 0
                  • Mr.Pavka  

                    A co je pravdy na tom, že od lidí slýchávám, že je rozdíl v Budvaru pro Českej trh a třeba pro Německej?

                    Že prej Budvar pro Německo chutná líp a je kvalitnější?

                    0 0
                  • Strakááč  

                    krásně řečeno… nechápu, jak ho (budvar) někdo může pomlouvat, vždyť za tu cenu to pivo nemůže mít konkurenci..

                    Co vím, tak chmelové produkty (granulovanej chmel) dávají jen do pardálu, kterej mi nechutná.. :) u nás se pije jedině Budvar někdy i Kroužek.. a mě z budvaru hlava nebolí nikdy.. :)

                    Ty tam děláš ? možná bys znal strejdu, co nějak namíchává, ředí a ladí stupňovitost piva či co.. :)

                    0 0
                    • Soreno  

                      Nedělá – dodávali tam software.

                      0 0
                    • Infidel  

                      Takže tvůj strejda má prsty v tom míchání sedmičkových patoků na fesťáky :-)

                      0 0
                      • Strakááč  

                        To jo no.. problem je ze ty sedmicky vznikaj ze strejdy namichanych desitek a vody kterou si tam pak jeste praskne prodejce :))

                        0 0
                        • Infidel  

                          No ten fesťák co myslím já byl zásobovanej přímo z tanků, myslím že při té výtoči co tam bývá by prodejce nebyl schopný to dolévat vodou. I když možný je všechno :) Každopádně to pivo bylo Xlet stejná sračka, letos naštěstí Budvar skončil.

                          0 0
                          • Strakááč  

                            Tys to vejs necetl asi co ? Kdyz jsi zvyklej na nepaster, tak se nediv

                            0 0
                            • Infidel  

                              Nejsem zvyklej na Budvar vůbec, ale poznám a nejen já, ale očividně i spousta jiných lidí, kdy je pivo jak voda a za pivo se prostě pokládat nedá. Smrad, pěna jak na žluté kombajnerce atd…

                              0 0
                              • TeryPV  

                                Kluci, tohle vlákno je o pivu, ne o sračkách ze Plzně, Budějovic a jim podobným, tak se prosím držte tématu :)

                                0 0
                                • Infidel  

                                  Pravda, omlouvám se… :-)

                                  0 0
                                • Strakááč  

                                  Budvar nejni sracka.. ale uznavam ze jsou chutnejsi piva.. treba takova domaci 14tka nepaster, kvasnicak je jina lahudka, takovej medík :)h

                                  0 0
                  • kudlanka32  

                    Me po nem boli hlava a na to proc hlava boli, vyzkumnici jeste nenasli jednoznacnou odpoved.

                    Jinak sem na nem byl v praze, kde ho toci z tanku…a to jim tam nekdo nalil silikon nebo co, pac penu to nemelo ani cerstve natoceny. Tak ti nevim. Zkusim tu lahev.

                    0 0
                    • TeryPV  

                      Protože mozkové buňky, co přežily, kopou hrobečky pro ty, co tolik štěstí neměly :)

                      0 0
                      • kudlanka32  

                        no to je jediny vysvetleni…az na to, ze v mozku nejsou receptory na bolest

                        dal jsem mu sanci v plechu a nic mi na nem neprislo specialni…proste europivko

                        0 0
                        • hmm  

                          tys někdy pil v plechu speciální pivo? já pil i litrovky nebo 2litrový plechovky a neměl jsem to štěstí

                          0 0
                          • kudlanka32  

                            v obchode byla jak flaska tak plech, protoze nekteri maji pocit ze je to rozdil, uvadim ze bylo v plechu…

                            jo pil jsem dobre pivo z plechu…treba Beamish, prislo mi jako cechovi, co nemusi tmavy piva, specialni dost

                            0 0
                            • Japhy  

                              Mňam, na Beamish jsme chodili za dumpingových £2.1 v Corku do hospůdky kousek za St. Anne's Church. Dostal jsem při pracovním dopoledni řádnou slinu na stouta, tak ti teda pěkně děkuju. :-)

                              Párkrát nás Erasmusáky vzali na nějakou tu stmelovací akcičku, ale vždycky jsme je my Češi přečůrali. Poprvý bylo pivo první hodinu na účet školy, tak jsme to lili do chřtánu pod tlakem. Podruhý vymysleli pivenky, ale spousta Španělek pivo nepilo, takže efekt stejný. Nějaký minipivovar, vím že v tom byla i rašelina a smrkový kořínky.

                              0 0
                              • kudlanka32  

                                pivenky? to je raj na zemi nebo co…jeste ze tu je pivo celkem levny. I kdyz zajdu na Strahovsky klasteni pivo za 70Kc/0.4, porad to neni jak v Belgii kde chteli 7.5E/0.5L

                                0 0
                                • Japhy  

                                  „Stmelovací“ vyčůrek pro zahraniční studenti, šlo to ze školních peněz. Každý jsme měl v základu dvě pivenky a zbytek co si kdo od koho vysomroval. Mám takové podezření, že to zavedli po prvním vyčůrku, kdy jsme se v té hodině nebo dvou zdarma předvedli v tom nejlepším světle. Po druhém vyčůrku už třetí nikdy nebyl :-)

                                  0 0
                        • depresy  

                          Národní pivo nazývat europivem? :)

                          0 0
                          • kudlanka32  

                            me je uplne jedno ci to je, hodnotim produkt

                            tady je treba Pivovar Narodni, znamena to, ze dela lepsi pivo? (teda rozhodne zajimavejsi)

                            0 0
                            • depresy  

                              Jen jsem chtěl poukázat na to, že Budvar je státní podnik, který jako jeden z mála uvádí ve složení nešizený chmel ve formě hlávek, zatímco např. Pilsner je teď „japonský“.

                              0 0
                              • TeryPV  

                                Tak papír snese všechno :) Asi jako kečup z lídlu…

                                0 0
                                • depresy  

                                  Vidíš a u mě tohle stačí k tomu, i když mi chutná víc Pils, tak v hypermarketu raději šáhnu po Budu :)

                                  0 0
                                  • TeryPV  

                                    No vidíš a my tu máme diskuzi o pivu a ty sem taháš Pils a B :D

                                    0 0
                                    • depresy  

                                      Tak je mi jasné, že u Vás jsou ve velkých obchodech k dispozici produkty menších pivců. Stejně tak v přilehlých vsích.

                                      0 0
                              • kudlanka32  

                                Jenze pouziti hlavek na misto extraktu neprinasi zadny benefit na chuti…Budvar mi prisel lehce nakysly a na moje chutovy poharky malo horky, trochu jako Staropramen (nebrat doslovne), ale treba Plzen tim netrpi (ta teda co se chuti tyce, me prijde jako „neurazi“, ale nic vic). To treba za studena chmeleny Krusovice mi prijdou mnohem zajimavejsi.

                                Pokud vim, tak se chmeli nekolikrat a pokud se to dela behem vareni, tak stejne zbyde akorat horka chut. Toz pouzit chmelovy extrakt, ktery nic jinyho nez horkou chut nema, neni zlocin. Kdyz se to posledni chmeleni udela normalnim chmelem, melo by to byt dobre pivo.

                                Chut piva je individualni vec. Nekdo to muze mit jinak.

                                0 0
                                • goofy  

                                  Chmelový extrakt je chemický hnus. To už s chmelem nemá nic moc společného… Zatím co granulovaný, nebo lisovaný chmel jsou pořád chmelové šišky, které jsou buď nejdřív rozemleté a slisované nebo přímo lisované.

                                  Jinak Budwar mi přijde taky hlavně sladký… Nakyslost může hodně ovlivnit i voda, ale sladkost, to je prostě o způsobu chmelení.

                                  0 0
                                  • kudlanka32  

                                    ja zil v domeni ze to je CO2 extrakt…takze nic chemickeho by tam nemelo byt…proste pryskyrice

                                    kdyz budu zly, mozna malo chmeli aby usetrili za surovinu

                                    0 0
                                    • goofy  

                                      Budwar byl vždycky málo chmelený. Už před boomem náhražek.

                                      Chemie to úplně není, ale košer to taky není. Macerují se hlávký různých kvalit v lihu a nebo oxidu, aby se pak pivo mohlo ojebat na chmelu.

                                      0 0
                                  • BlickM  

                                    Sladká příchuť piva je o kvasnicích.

                                    0 0
                                • BlickM  

                                  Ano chmel se přidává několikrát. Na začátku chmelovaru se dává „hořký“ chmel a ke konci spíš „aromatický“. Dry hopping (chmelení za studena) není původní receptura pro ležák, ale dá právě pivo více „aromatické“.

                                  0 0
                • Bubaaak  

                  Osobně to nevím, čím se to projevuje a kolik kousků musím vypít abych to pocítil? Za večer cca 4 hodiny jsem dával i 10 kousků 12° a tebou zmíněné přiznaky se neprojevovaly :) Byl to kroužek.

                  Možná to nechce navštěvovat hospody, kde na pivo prdí :) To pak je průjem i z kofoly :)

                  0 0
          • Mr.Dan  

            Dík za tip, už jsem byl nešťastnej, že na úplnym jihu Phy není k dostání žádnej točenej Ale, tak aspoň láhve, výběr jen dle toho horního obrázku více než dobrej. ;)

            0 0
            • Bubaaak  

              Ale raději volej, má šílený pracovní doby někdy :)

              (má ještě normální zaměstnání a pivo má jako koníček)

              0 0
              • Delkim  

                nevadí tomu pokojová teplota? vždyť to jsou nepasterovaná piva, ne? neměla by být v chladu?

                0 0
                • Bubaaak  

                  V teple je nemá :) Je to starej barák

                  ale je to kámoška, tak přece na ní nemůžu házet špínu :) Pivo od ní mi většinou chutná, ačkoliv někdy najde slušný blafy… A snad nikdy jsem neměl střevní problémy, bolehlav to jo, když do mě jednou lila 18° já sekal zahradu a po druhým mi bylo divný že jsem na šrot :D

                  0 0
                • Mr.Dan  

                  Taky jsem si říkal, ale asi je to podobnej provoz jako BeerGeek shop ve Slavíkově, tam maj skoro všechny piva venku, ale je to chladnej barák, takže dejme tomu, plus pár kousků po lednicích (z nich si naberu k takřka okamžitý spotřebě).

                  0 0
        • Delkim  

          v Hradci Králové je nějaká pivní speciálka, kde mají obrovskou nabídku piv z celé republiky

          0 0
      • jIrI___  

        Přeju silná a statečná střeva.

        0 0
        • pepek  

          Zdá se, že taková mají všichni, kromě tebe :-)

          0 0
        • RomanH  

          Zatim jsem se posral akorat z Ostravaru

          0 0
          • Mr.Pavka  

            To nám točili první měsíc na vojně v přímači před přísahou v armě když ještě nikdo nemoch odejít z kasína.

            Po přísaze když už byly vycházky tam začali točit Gambrinus.

            0 0
          • zet65  

            Tak to už jsme dva. Vynikající lék proti zácpě.

            0 0
          • jIrI___  

            Tak Ostravar je kapitola sama pro sebe. Po několika letech v Brně podobně vzpomínám i na Starobrno nebo Vyškovské pivo :))

            0 0
          • Cemik  

            proto ho tady v Ostrave nazyvame Otravar.

            0 0
          • Cemik  

            .

            0 0
      • Sunshine 29  

        Vypadá dobře…Ja mám v lednici jen Birell a po tomhle chuť. Tak tedy díky☺

        0 0
    • Mr.Pavka  

      Je mi jedno co piju, hlavně že se motám.

      0 0
      • Delkim  

        nech si napsat Neurol nebo Xanax, budeš to mít levnější

        0 0
        • Mr.Pavka  

          Když celej den v horku předěláváš barák a kopeš třeba základy, tak je každý pivo dobrý.

          A stejně, výš jaký je nejhorší pivo?

          0 0
          • goofy  

            Výš nevím? a jaké je níž?

            0 0
          • Lišák  

            Nejhorší pivo je Bráník. Hned po něm Žádný pivo, pak Staropramen, kterýmu těsně šlape na paty Starobrno.

            0 0
            • mastihuba  

              zapomínáš na zubra a jarošov :)

              0 0
              • Normik  

                … léta tam stál, stát bude dál… :D

                0 0
              • Tencovozikmin  

                A kdypak jsi pil zubra a jarosov cepovane naposledy? Coo!

                0 0
              • Infidel  

                Když už na něco pliveš, nebylo by špatný napsat, co chutná tobě. Třeba si pak člověk udělá obrázek o recenzentovi :)

                0 0
                • mastihuba  

                  Osobně jen tak něco nepoplivu, ale někdy prostě musím. :) Odkojenej jako každej brňák jsem na Starobrnu, jinak to někdy nejde, pokud jej nezkurví hospodskej tak to žádnou pachuť nemá, 12tky filtr i nefiltr jsou vpohodě. Co mi chutná z větších pivovarů tak Poutňas, Bernard, Šerák, Radegast, z menších Rohozec, Bratčice, Slavkov, Vildenberk, neuráží mne vyloženě žádnej malej pivovar, zmiňuju jen ty kde jsem se vyloženě spálil. Z plzně jsem poslední dobou dosranej, Staropramen, krušovice apd. prakticky nemám možnost ani ochutnat a lahváče nekupuju. Na zubra mám pifku, protože ten jsem měl špatnej 2× v jednom roku a 1× to mohl zprasit hospodskej a 1× jsme si to točili vlastním chlaďákem, kterej si ošetřujeme víc než pečlivě. :) v zásadě nejsem nijak náročnej.

                  0 0
                  • depresy  

                    Holba, Zubr, Litovel mají stejného vlastníka…

                    0 0
                    • mastihuba  

                      To by se mel zamyslet co se zubrem:)

                      0 0
                      • MirosPikos  

                        Oni toho mají víc společného, než jen vlastníka :)

                        0 0
                        • depresy  

                          Mi připadá, že Zubr a Litovel jsou jeden a ten samý patok a Holbu jsem měl kdysi dávno, ale nemyslím si, že by nějak vyčnívala z této trojky…

                          0 0
                          • mastihuba  

                            Tak hosi esli tam necejtite chutovej rozdil tak je nekde neco špatně. :)

                            0 0
                          • mirabike  

                            Zubra už jsem hodně dlouho neměl, tak nepamatuju, Litovel pamatuju, jako dobrý pivo (asi už dřív) a Holba je pro mě nahnědlá tekutina bez chuti a zápachu..

                            0 0
                          • Petr.T.M  

                            V současné době je Holba jednoznačně z těch tří nejhorší. Pro mne takřka nepitelná. Veze se setrvačností na dobrém jménu z minulosti. Šerák 11 před patnácti lety byl slušné pivo, teď je téměř nepoživatelný. CKT jedou naplno. Litovel jede celkem poctivě, bohužel opět setrvačností ztrácí na nepříliš dobrém jménu v dávné minulosti. V současné době z těch tří nejlepší. Zubr někde uprostřed. Jejich Extra Force 12,5 se jim celkem poved.

                            0 0
                            • TeryPV  

                              Kde to mám podepsat?

                              Holba je prostě nepitelná. Nedávno jsem byl v Ostružné, což je kousek od Hanušovic a to pivo bylo nepitelné (nevím zda dělat antireklamu hospě)

                              Litovel se zvedá, jméno má bohužel špatné z předešlých let.

                              Zubr má tak kolísavou kvalitu až to hezké není. Jednou super, jednou nepitelné, ale já to přikládám těm jejich experimentům. To je Gold, grand atd…

                              0 0
                              • MirosPikos  

                                Já to přikládám k nerozhodnosti majitelů a jejich chybějícímu software pivovarské výroby :) Ale naposledy mi ten jejich Gustav celkem chutnal. Pravda, už jsou to asi dva roky.

                                0 0
                                • TeryPV  

                                  Gustav je kapitola sama pro sebe. Přimo v pivovaru je to luxusní pivo, v pár hospodách taktez, ale tak kde je natažený a točí se sporadicky, což je ve většině hospodách, je to hrůza, bohužel… Ale zase teď nový Václav, což je dvanáctka je asi nejlepší průmyslová dvanáctka co jsem pil.

                                  0 0
                                • Petr.T.M  

                                  Nepodceňoval bych taky úroveň hospod respektive jejich přístup k pivu – to k té proměnlivé kvalitě. Zubr Grand v bufetu na prvním nístupišti Přerovského nádraží mi přijde kvalitativně vyrovnaný.

                                  0 0
                              • Zbyněk  

                                Řekl bych, že Holba Šerák se zase o něco zlepšila. Rok, dva zpátky to bylo pro mě nepitelné pivo. Jinak 12° Litovel je jedno z nejlepších piv a slušná je i Holba 12° akorát je na obě problém narazit (jediná hospoda o které vím, že mají dvanáctku Holbu je Kovárna v Malé Morávce). Jinak u nás teď začali vyrábět pivo Sternberg. Trochu nezvyklá chuť, ale zase změna a rozšíření obzoru :-). Pak jsem na Sv. Kopečku u Olomouce narazil na pivo Divočák (Břeclav?). Desítka, ale dobrá. Předčí i většinu jedenáctek.

                                0 0
                                • MirosPikos  

                                  Nejste vy ten… jsem poslední hrabě Šternberg ze Šternbergu.

                                  0 0
                                • Petr.T.M  

                                  Ve Šternberku vznikly letos v létě hned dva pivovary. Oba ještě nevaří ve svém, zatím si pronajímají varny někde nevím kde, ale oba svorně tvrdí, že po novém roce budou vařit ve svém ve Šternberku. Blbá je zmatečnost názvů – jeden je „Sternberg“ pana Tvarůžka a druhý „SternBerger“ pana Rázka. Sternberg 11 byl dost slušný. Sternberger 10 a 11 světlé tuctovka, poctivé ale tuctovka, polotmavá 13 dost dobrá až výborná.

                                  0 0
                                  • Zbyněk  

                                    O tom druhém vím taky, ale neměl jsem příležitost ho zkusit. Kde se čepuje?

                                    0 0
                                    • Petr.T.M  

                                      Sternberger jsem měl jednak v Irish Pubu 5 Lišek a jednak ve Sportbaru 66 – to je tu: https://mapy.cz/s/18WlF -Vyšlapat 66 schodů do třetího patra po schodišti jak z nějakého hororu.

                                      0 0
                                      • Zbyněk  

                                        V tom Sportbaru točí ten Sternberg. Byl jsem tam teď ve středu.

                                        0 0
                                        • Petr.T.M  

                                          Jo, když jsem tam šel, šel jsem tam na Sternberg, pač ten klub patří panu Tvarůžkovi. Jenže přijda tam, ejhle, měli jen SternBerger a dáma za barem nevěděla proč a co a vůbec.

                                          0 0
                                          • Zbyněk  

                                            Aha… každopádně ve středu tam jdu znovu, tak uvidím co mají na čepu a případně vyzkouším.

                                            0 0
                                • TeryPV  

                                  Jjj desítka Divočák je vynikající. Je to pivo z Moravského Žižkova, z Břeclavi je Kanec. Skoro pokaždé, když jsem na jižní moravě, tak se v Žižkově stavuji na jídlo a pivko. Jen teď dvakrát co jsem byl neměli Mustanga, což je vynikající svrchně kvašené pivo :) Jen si nepamatuji zda je to APA nebo IPA :)

                                  0 0
                              • Petr.T.M  

                                Podepisovat nemusíš, hlavně, že se shodnem. :-)

                                0 0
      • jIrI___  

        Avotomtoje!

        0 0
    • tigermoth  

      Hej, Olomoučáci, něco z Beerfestu v Pevnůstce: Je tam stánek minipivovaru Raven, co jsem doteď neznal, kde mají super ipu a apu, dál stouta (jeden kelímek stačil:) a bock, fakt doporučuju.

      0 0
    • l-e-t-o  

      Nedávno jsem se přestěhoval v rámci Prahy a díky přítelkyni jsem si oblíbil hospůdku, kterou mi ukázala a kterou máme za barákem.

      Tradičně na čepu na Koutskou desítku a 12° Rataj, plus ještě nějaké dvě další. Ale co, tak na páté pípě střídá speciály. Včera například měl IPU od Valáška, předtím IPU od Nachmelené Opice a podobné. Měl už i IPU z Beskydského pivovárku, takže jsem spokojený :)

      0 0
      • TeryPV  

        Jooo Koutská desítka… ach jo, tu už k nám do Olomouce vozí málo kdy :( A hezky jsi vyjmenoval nejlepší IPy, které jsem kdy měl :) Chápu, že se Ti v hospůdce líbí :)

        0 0
        • Mr.Dan  

          „U nás“ (rozuměj v Pze, kde přes týden makám) to, co se Koutského týče, jistí pivní stánek u hlavní cyklostezky na Zbraslavi. Mé cyklokroky po práci vedou vždy tam, většinou se mi povede porovnat aktuální kvalita 10° a 12°, většinou zvítězí dvanda, ale někdy je moc sladká a desina akorát vyladěná.

          0 0
        • Petr.T.M  

          Občas snad jen U Kuděje. Nebo ještě někde jinde? Možná Bastardos?

          0 0
          • tigermoth  

            U Kuděje bývá, nepravidelně.

            0 0
          • TeryPV  

            U Kuděje mě poslední dobou štvou s kvalitou. Stejné pivo jednou super, jednou humus. Nevím zda jim ty sudy dlouho leží někde v teple, nebo špatné trubky, ale přes prázdniny to bylo hodně znatelné, že kvalita piva tam šla dolů. Ale minulý týden jsem si tam dal koutskou desítku a byla vynikající, teď v úterý beskydská IPA a luxusní.

            0 0
            • Petr.T.M  

              No, ač nerad, pač jsem tam věrným štamgastem, to musím alespoň částečně potvrdit. Sudy tam moc dlouho nebývají, většinou max tak týden, možná dva? Ale to skladování je minimálně přes léto problém, v té zadní místnůstce moc chlad přes léto není. A v horkých dnech nestíhá chlaďák. Dále některá piva se berou z nějakého velkoskladu a vůbec se neví odkud a jakými cestami tam ty sudy cestovaly a jak dlouho v tom velkoskladu ležely. Další možnou příčinu kolísání kvality bych možná viděl v tom, že některé sudy po vyčepování leží v hospodě kdovíjak dlouho než se odvezou a kdovíco se v nich potom „urodí“ a kdovíjak jsou potom vymývány. Ale to je jen hypotéza. Ovšem hlavní příčina je zřejmě v tom, že pivo se tam žene vzduchem a je-li sud naražen třetí den, na tom pivu je to dost znát. Štamgasti si většinou mezi sebou dají echo co je čerstvé a dobré a co už tam leží pár od předvčerejška či ještě déle.

              0 0
              • TeryPV  

                Z druhé strany to, že je to hnané vzduchem je plus. Čerstvému pivu to neškodí. Jinak máš asi pravdu, že to bude tím, že není výtoč u některých piv a pak tam jsou dlouho. Jinak teď jsme objevili novou hospůdku Local Lokál na Masaryčce. Vozí tam vždy 2 – 3 druhy speciálů a berou jich většinou jen tolik, aby byly na čepu jeden den, takže se nestačí kazit, za což pochvala. Horší je, pro mě, že berou i z Chomouta ty jejich splašky :( Ale jinak doporučuju se tam stavit. A myslím, že na FB vždy dopoledne dávají, co bude daný den na čepu.

                0 0
        • l-e-t-o  

          už musím použít minulý čas. V hospůdce se mi líbilo.

          Znova jsem se přestěhoval. A to zpátky pod most Nuselský. Naštěstí tady máme jeden bar, kde střídají Rohozec, Klášter, Svijany a Radegast a sem tam vezmou jeden sud od jiných pivovarů. Takže jsem si sice pohoršil, ale naštěstí ne na úplně dno.

          0 0
          • Petr.T.M  

            No z podnuseláku to máš kousek na Synkáč do Zlých časů, ne? A k Bansethům. A do Kulového Blesku taky nedaleko.

            0 0
            • l-e-t-o  

              to neříkám, že ne. Ve všech jsem byl několikrát. Akorát v blízké vzdálenosti do 150 metrů byl buď Rumlík u Jezerky, když jsem byl s přéítelkyní, nebo teď zase Brácha pod Nuselákem.

              0 0
              • Petr.T.M  

                No jó, když je někdo línej udělat pár kroků navíc za dobrým pívem… :-) (nic ve zlým, chápu) Taky chdím za pivem 14 minut pěšky i když mám jednu hospu hned vedle a druhou o sto metrů dál. Ale jedna zakouřená a obě jen Holba. Radši se projdu. Aspoň spálím kalorie tak z půl piva.:-)

                0 0
                • Pavel  

                  Nezakouřenou hospodu ti docela závidím… Jsem byl včera na „jednom“ a dnes je mi z toho nahuleno skoro až blbě… :-/

                  0 0
                  • Petr.T.M  

                    V Olomouci už to celkem jde, těch nezakouřených tu je už celkem dost. I když tam kde bydlím tak zrovna žádná s dobrým pivem není. Kuděj je holt jeden. Všecko ostatní je dál.

                    0 0
                    • Pavel  

                      V Havířově se hulí všude, v BV v rozumném dosahu nekuřácké jsou, dokonce i pivo by bylo slušné, ale jedna zavírá v devět a druhá v deset. Navíc je problém, kam tam s kolem. A ta druhá je spíše taková ta „take-away“ pizzérka (jsou zaměření na rozvoz), tak takže pět stolečků.

                      Mne už serou kuřáci dokonce i na zahrádce… :-)

                      0 0
                      • Petr.T.M  

                        No tak ostravsko a okolí je případ sám pro sebe – region razovity. Samotná Ostrava už trošku prý lepší – U skákavého poníka, Pikard Zámeček Zábřeh… ale taky zoufale málo. Z tohoto pohledu jsem si polepšil výměnou za Olomouc. :-)

                        0 0
                      • Zbyněk  

                        To jsme dva. :-)

                        0 0
                • Žíža  

                  jo pár kroků! Já si připadám v Kulovém Blesku jako doma, když volám kvůli rezervaci tak se už občas ani nemusím představovat

                  0 0
                  • Petr.T.M  

                    Tak z ValMezu to do Kulového Blesku pár kroků není, to uznávám.

                    0 0
                    • Žíža  

                      jo, je to krapet z ruky, ale ted prave sedim v regiojetu a na patre stale jeste tony prochutnanych piv

                      0 0
    • Esi  

      Loni na cyklo jizdě Podkrkonoším jsem dali s kamarádama pivní degustační kolečko novopackého pivovaru, Brouček 10° na žízeň je celkem fajn, 12°Krakonoš je taky dobrej ale ten zbytek nestojí teda za nic :-( tuším že dohromady dělají asi 8 různých piv

      0 0
      • TeryPV  

        Krkonoš není z Novopackého pivovaru, ale z Trutnova :) Máš v tom hokej :) Pokud vím tak z Nových pak je dvanáctka Kumburák.

        0 0
    • Pán z Dubu  

      Velmi mi chutnal 12° Lanýž z Perlové vody v Kostelci n. Ohří.

      0 0
    • Bubaaak  

      Chutná vám Svijanský Máz?

      0 0
    • Janouch  

      http://www.restaurantpivovarska.cz/

      kdo nezna mohu jen doporucit pivo skvele, ceny slusne a prostředí dokonalé

      Trosku hur dopadl Pocernicky pivovar kde je prostředi uchvatne ale pivo krom 12tky me nenadchlo jidlo velmi dobre ceny trochu vyssi

      http://www.pddp.cz/pddp_pivovar/

      0 0
    • sparrow_cz  

      K bajku přece patří ejl :) Primátor IPA a Rebel (HavlBrod) IPA jsou lahváče se supr poměrem cena/kvalita a navíc je mívají i v marketu.

      0 0
      • MirosPikos  

        Rebelu bych celkem věřil :) Primátor nedokáží držet kvalitu Weizen, proto jim moc nevěřím.

        0 0
        • MirosPikos  

          Tam jsem to zkusil, klasickej hnus od Primátora. Mělo to šílenej ocas, jako jejich nepovedený Weizen. Nikdy více. Naproti tomu Chlumec IPA jednabáseň.

          0 0
          • TeryPV  

            Hm, zajímavé, pro mě je zase Weizen od Primátora jediná pšenka co můžu :) Teď jsme ho nedávno měl prvně točené (čepované pro pražáky :) a bylo výborné :) Ale je možné, že kvalita kolísá a měl jsem štěstí, často se k němu nedostanu.

            0 0
      • BlickM  

        … naopak k biku patří poctivej ležáček :-)

        0 0
      • Soreno  

        Tak zrovna IPA od Primátoru je dost bídná. Z průmyslovejch se dá Flying Cloud IPA z Chlumce.

        0 0
      • Petr.T.M  

        Nó, u nás vaří skvělá ejly pan Melichárek a pak taky pivovar Chomout mívá dost dobrý. Ale buď točený v některých hospodách a nebo v PET.

        0 0
        • TeryPV  

          Melichárek se v roce 2016 hodně polepšil. Dřív mi ty jeho IPA a ALE vůbec nelezlo, ale leni to už vychytal a třeba takový Kazbek byl opravdu luxusní zážitek. Pak jsem tam zažil jednou vídeň, a ta byla taky parádní. Opravdu Melichárek za mě palec nahoru. S Chomoutem nesouhlas, tam mi pivo absolutně nechutná. Unifikovaná chuť jak ležáků, tak speciálů. Chomout se vyhýbám obloukem. Občas zkusím, zda se trochu nepolepšili, ale ne, nepolepšili.

          Jinak stréc začal vařit pivo, někdy půl roku zpět, a jde mu to víc než dobře, tak věřím, že to někdy rozjede ve větším, aby jste nebyli ochuzeni :)

          0 0
    • depresy  

      Retro by Heineken SK

      0 0
      • tromboonen  

        Ročník 73 sice nepamatuju, resp. jsem neochutnal, ale cca 86–90 se mi občas pod ruku dostal a nic moc teda.. ten marketing bude nejspis v tom, ze v roce 73 to fakt bylo jediny co se na Slovensku dalo pit, co jsem slysel… sorry, bratia, nejaky Sarise jsem kdysi ochutnal :)

        0 0
    • Renda69  

      Sem na vojně pil Trnavan, někdy 1989 a zesral se jak alík. Nikdy víc!

      0 0
      • hawrda  

        Zdraví pražskou sekci a široké okolí,

        mám dotaz.Nebyl jste někdo poslední dobou v Zadní Třebáni na Bobrovi viz odkaz?Zajímala by mě kvalita piva.To že je ta místní hospůdka pajzlík vím.

        Na pár degustacích v okolí byl ten Bobr před pár lety celkem dobrý,teď nevím…

        Bobr

        0 0
        • aymara70  

          Bobra jsem nepil,ale přidám se k dotazu pro Pražáky a okolí,spíše směr západ. Co Libocký pivovar ? http://www.nadsarkou.cz/ Jde to? Nebo se radši vyhnout ? Dík

          0 0
          • hawrda  

            Tak to zase neznam ja.

            Bobra davam ted po prejezdu Brd, no ted mi asi bude chutnat vsechno.

            0 0
          • lusk  

            Jsem byl v lete a pivo dobry.

            0 0
            • aymara70  

              Dík . Půjdu to tam prubnout na vánoční večírek. Je třeba ochutnávat :-)

              0 0
            • aymara70  

              Tak jsem to před vánoci prubnul a dobrý. Nejvíc mi asi chutnala 11-tka Šárka . Ostatní už na mě byli moc do sladka. Jídlo taky dobrý,porce slušná. Jen servírka se mohla trochu víc usmívat :-) Celkověm,ale určitě lze doporučit k návštěvě.

              0 0
    • meris  

      V Branickém pivovaru se zase vaří pivo. Doufám, že brzo ochutnám.

      http://www.mouchapivo.cz/

      0 0
      • hawrda  

        Mouchu mají v létě u stánku Na Spartě vedle loděnice.

        V pivovaru Branik jsem pracoval do roku 2007 než ho hajzlíci zavřeli.Jo to byly časy:).

        Moucha

        0 0
    • plzakj  

      Preju vsem prijemnou druhou adventni nedeli (Tuborg 1L)

      0 0
    • Renda69  

      Testoval jsem u zdrojů Gwern v Nupakách a Kounický minipivovar, obojí mi chutná. Včera v Říčanech test Votroka 11° z Havl Brodu a dost mi chutnalo.

      0 0
    • raw 4  

      Tuto sobotu se bude otevirat v Malešovské tvrzi u Kutné hory pivovarek…Male­šov…mnam..

      0 0
      • Renda69  

        Tam jsem vloni byl a pivo už měli, zřejmě jim ho někdo vařil? Tedy ne ve tvrzi ale v hospodě u návsi.

        0 0
    • Renda69  

      Testoval jsem včera Olivův pivovar v Dolních Břežanech.

      Indian Ale je na mne moc aromatický, Metuzalem má trochu divnou chuť, Laser je docela pitelný. Cestou jsem dal ještě Bernarda v Nechánicích U Marušky a bohužel i Vídeňské ve štiřínském pivovaru – přesto, že jsem chtěl hořké, nebylo.

      0 0
    • TeryPV  

      Všem hodně piv v novém roce :)

      Byl jsem teď nedávno v pivovaru Zlosin ve Velkých losinách a a i když mě jejich jedenáctka vyloženě zklamala, tak opačně polotmavá dvanáctka moc dobrá a IPA vynikající. Navíc příjemná paní provozní a mají i výborné jídlo, i když spíš jen meníčka. Doporučuji se zastavit.

      Nicméně jsme pak pokračovali dál a že zkusíme Bravůr v Loučné nad Desnou. Byli jsme Na staré poště, hned u pivovaru a to byla teda doslova močka. Pivo jsem regulerně nedopil, zaplatil a šel pryč. Byl jsem následně rád za další hospodu v dědině a dal si na spravení šeráka :D Jako Bravůr už nikdy, určitě ne Na staré poště. Do té hospody mě už nikdo nikdy nedostane.

      0 0
      • depresy  

        Na můj vkus, kdy jsem naskočil na vlnu „malých“ pivců v brnisku imho od začátku (bývalá Zmije na Jugošce), se mi zdá ten boom až moc velký a mělo by nastat oddělování zrn od plev. Např. Tišnov, aby měl tři pivce…

        0 0
        • TeryPV  

          Ty ale mě se nezdá moc velký. Opačně v tom vidím obrovský přínos. Když někam vyrazím, můžu ochutnat místní speciality, včetně piva. Gambáč, Budvar, Krušovice a podobné patoky si dáš na každém rohu. Minipivovary, obzvlášť, když jsou spojené například s tradicí v obci, s historií atd. mají své kouzlo a svoji jedinečnost. Ano jsou takové, které mají pivo unifikované, jsou založeny pro vydělávání peněz. Tyhle také moc nemusím, ale takové ty opravdu rodinné pivovary, kdy se prostě někdo rozhodl, že to pivo co si vařil pro sebe bude prodávat i ostatním a dělá ho s láskou a radostí, ty jsou prostě perfektní. Netvrdím, že všichni vaří super výborné pivo, někdo to třeba neumí. Nicméně tohle se mi stává spíše právě v těch „komerčních“ minipivovarech. Ono pokud někdo nedělá dobré pivo, na trhu se neudrží :)

          0 0
          • depresy  

            Řekl bych, že Budvar je jeden z mála nešizených velkých, v posl. době mu v kuželkové podobě přicházím na chuť (pokud si mám vybrat z nabídky nejbližšího supermarketu:)

            0 0
            • Infidel  

              Oni si to vyberou přes léto na festivalech. Tam se ty jejich sračky, tekoucí přímo z cisterny, nedají pit ani prdelí.

              0 0
              • depresy  

                Se stejně domnívám, že pivce produkují na fesťáky speciélní, ještě víc ošizené, nízkoalkoholo­vé edice…

                0 0
                • Lada,s  

                  Tomu bych i věřil. Loni na hrady.cz měli Staropramen, tusim za 38 kc, bylo to hnusný a snad i naředěný protože jsem jich za odpoledne vypil asi deset a ani jsem se nemotal :-) jenže na takových akcích většinou moc nemáš na výběr, když to má celé pod palcem jeden pivec :(

                  0 0
                • Infidel  

                  Tak Budvar na BA byl jasnej jak facka. To byla voda (sračka), že i cizáci nad tím kroutili hlavou.

                  0 0
            • goofy  

              Kdyby to nebylo sladké jak mamin cycek…

              0 0
              • Pavel  

                No a proto z toho pak bolí hlava…

                0 0
    • Pavel  

      Já bych ty minipivovary zakázal. Člověk je potom už příliš rozmlsaný, vyjede na čudr, dostane žízeň a musí lemtat Starobahno… :-/

      0 0
    • hawrda  

      Již funguje pivovárek v v Kytine.

      Pro oblast mezi Příbrami a Prahou je to by výzva k naplánování poznávací akce v rámci MTB.

      Webovky jim už částečně fungují.

      Tak hlavně ať mají chutná pifka

      0 0
      • nitraq  

        Napiš, až otestuješ. Jestli má smysl vážit cestu:)

        0 0
        • hawrda  

          Příspěvek z 9.4. z mojí návštěvy je už tady.

          Určitě se tam zastav,stojí to za to.

          0 0
    • TeryPV  

      dán to i sem, patři to tu :)

      Kamarádi pracující ve stejné firmě měli konverzaci. Jeden je BFU a druhý IT :)

      0 0
    • MnemonicJ  

      osobně bych celkem doporučil pivovar v Letinech http://www.pivovarletiny.cz/ jídlo výborný, stejně tak pivo, doporučil bych nezdržovat se ochutnávkou desítky a jít rovnou do dvanáctky :D

      0 0
      • TeryPV  

        Já bych ochutnal všechny pivovary, jen jsou některé z ruky, třeba právě Letiny :(

        mimochodem je mám aktuálně v kalendáři, na tento týden vychází právě Letiny :) Dobrá náhoda :)

        0 0
        • MnemonicJ  

          dobrej kalendář :) Letiny jsou super, ale chápu, že z Olomouce to není úplně ideální cíl cyklovýletu

          0 0
        • Frostty  

          tvl už z tebe udělali aj Olomóučáka :D, hnus velebnosti…

          0 0