PELLS - názor čechov na túto značku

173 nepřečtených
  • angel1

    Ahojte, kedze sa u vas znacka PELLS predava v hojnom mnozstve (u nas ich predva asi len 5 firiem) sa chcem informovat, kam mam tuto znacku zaradit. Mam zaujem o jeden model v cene 34000 CZK, v dobrej vybave. Je to znacka na urovni HAIBIKE, MERIDY, …pripadne vyssie, nizsie…kam??? Viem, ze asi nebude dosahovat kvalit SPECIALIZED, no oplati sa ist do toho?

    0 0
    • angel1  

      …este som chcel dopisat, ze jazdim stredny teren, take hobby jazdnie priblizne 1500 km rocne

      0 0
    • kesu  

      vcelku vzato je mam vlastne docela rad.

      vycitam jim:

      • mizerny nebo lepe receno skoro zadny fully v nabidce
      • jsou to brnáci..:-(
      • nepusobi na me nejakym dojmem toho, ze by meli vyvoj

      Celkove vzato bych od nich koupil HT do stredni tridy

      0 0
      • Kubas.1  

        něco proti Brnu? ;-)

        0 0
        • Honza729  

          Kde to je ?

          0 0
          • vikicek  

            přece ta obydlená zatáčka mezi Prahou a Vídní :)

            0 0
          • jIrI___  

            Kousek za geologickými hranicemi Asie.

            0 0
            • StuntJ  

              Za řekou Moravou začíná Asie … Tak praví moudra staré :o)

              0 0
              • kesu  

                no ja nevim slysel jsem neco o popovicich:DDD

                0 0
              • castro  

                „Antičtí geografové pokládali za přirozenou hranici Asie řeku Don, car Petr I. vyhlásil, že její hranice probíhá po východním úpatí Uralu. To však bylo možné pouze z toho důvodu, že tehdy ještě neexistoval karlínský viadukt.“

                0 0
                • kesu  

                  tak todle je super!!!tomu se budu smat jeste dlouho..

                  0 0
          • Volf  

            Jednou říkala Pilarka v rádiu, že když nastoupila z Brna do Prahy do divadla, potkal ji na chodbě Horníček a říká jí : Vy jste prý z Brna a ona ano su :-) a na to Hrníček řekl a víte že zabít brňáka na půdě pražského divadla není trestný čin? Po letech se zase někde potkali a on jí říká víš tenkrát jsem s tím trestným činem lhal, je to trestné, můžeš za to dostat až tři měsíce podmínku :-)))))))))))))

            Aby se to nepletlo, tak miluji Brno / na rozdíl od Prahy / a někdy si říkám, že co je v Praze dobré, tak je stejně z Brna. Brnu ZDAR…

            0 0
      • Luko  

        Co máš proti fullum z PELLSU?

        0 0
        • Smazaný účet  

          teď mě tady ukamenujou, ale Pell´s neměl dobrou pověst v minulosti, možná už se vypracovali, každopádně by měli vyměnit designéra;>

          0 0
          • kravjec  

            Jo a hlavně lakýrníka ten lak byl prostě tragédie aspoň na mém bývalém kole

            0 0
            • Luko  

              Mám Fulla z Pellsu cca třičtvrtě roku lak naprosto v pohodě,ta kombinace černé a svítivě zelené je boží,Silničku mám 2 roky a lak drží,a Desing letošních kol je jeden z nejlepších co sem viděl ze všech značek

              0 0
              • kravjec  

                No já ho mohl loupat skoro nehtem měl jsem tm.modrý a jak se odřel(bovden) tak pod tím byl něj bílý základ

                0 0
                • Luko  

                  třeba se jim to zrovna nepovedlo.Protože brácha má taky Pellse a objel sněm dva roky ČP a lak držel

                  0 0
          • Smazaný účet  

            ty seveny mají dobrej dyzajn

            0 0
        • McBlacky  

          uživatel bumerangista ti tady možná něco napíše :)

          0 0
          • Bumerangista  

            Hlásím se jako spokojený uživatel Pell's Ridelight. Moje první kolo (když nezapočítám Favorita a fialové BMX, které shnili v 90. létech v kůlně). Tohle kolo byla kopie Santacruz Superlight. S odstupem můžu říct, že to byla nízkonákladová kopie: a) Cena dobrá, b) Několik neduhů, hlavně s kvalitou čepu, kde inženýři nedomysleli pár drobností s opotřebením hliníku. Ročník 2008 už trochu prý vylepšili, ale neměl jsem tu možnost vyzkoušet. Totiž, on mi pár týdnů před koncem záruky praskl svár. Je fakt, že jsem na tom jezdil dva roky všechno, a ten svár se asi unavil. Pell's mi ale poslali rám nový a proto nemohu být nespokojený (až na to, že poslali verzi 2007, tedy znovu s problémem čepu).

            Od té doby Pell's zjistili, že nikoho nenamotaj s tím, že to dlouhá léta vyvíjeli a posunuli cenovku tak, kam patří, tedy že tento rám je za cca 12–13 tisíc (a celá kola tedy od 18 výš dle vybavení). Za tuto cenu si myslím, že je to dobrá koupě.

            Všechny kecy typu jednočep=hnus bych dal stranou, protože jak říkám: přesně ty samé geometrie dělají legendární značky a o také o tom není toto vlákno.

            Jejich novější celopéro F17 je čtyřčep, jestli se nepletu. Do toho bych nešel právě kvůli riziku, že si zde Pell's hraje znovu na vývojáře, a že to nemá vyzkoušené. Přeci jen v našich končinách kladou výrobci méně důraz na dlouhodobou spokojenost zákazníka a dovolí si něco ošulit.

            Ještě jedna poznámka: U české značky bych očekával, že se můžu zeptat inženýra, který to vymýšlel, který přesmykač na ten rám Ridelight 08 bude pasovat (ve verzi 08 je tam tak málo místa, že tam pasují jen přesmykače, které se od 07 nevyrábějí ;)). Opak je pravdou: Pell's se zákazníky oficiálně přímo nekomunikuje (moje zkušenost) a znáte to, jak vypadá informace z druhé ruky.

            Shrnu to: Pell's je pro střední třídu MTB v pořádku. To že je to dělané tady není ale moc výhoda kvůli neexistují péči o klienty. Také pozor, když něco předraží, protože to jen zkouší.

            0 0
            • Smazaný účet  

              to právě nechápu, tu komunikaci se zákazníky… proč třeba lidi od RB sem přispívají? Ti mají komunikaci se zákaznky skvělou, proč sem takhle nenapíše někdo od Duratecu? Authoru? Supu? Pellsu? 4everu? atd.. copak tam nejsou lidé, které by zajímalo jak jsou lidé s jejich koly spokojeni?

              0 0
              • Flegmatik  

                K tomu bohužel ty firmy asi ještě nedošly. A to je možná kámen úrazu. Alespoň u znalých lidí (zde na BF). Ale většině nenáročných Čechů (BFU :) je to asi u zadku, nic takového nečekají, nejsou na to zvyklí, maximálně si zanadávají u prodejce nebo v hospodě. Na druhou stranu chtějí co nejnižší cenu.

                0 0
              • jIrI___  

                Jednoduché, nemají čas a náladu bezúčelně žvanět na fórech o ničem.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  dobře, nemusí to být na foru, ale proč třeba neudělají nějaký článek do časopisu, video na youtube o něčem ze zákulisí? Určitě by to víc lidí přitáhlo. ale nevim asi mají kšefty i tak… nebo se nemají čím chlubit :) http://clujmtbriders.blogspot.com/…ry-tour.html

                  0 0
                  • cameride  

                    video s Liborem Petřvalským najdeš na www.youtube.com/…oservisvideo

                    0 0
                  • zbartos  

                    Jejich firemní obchod má např. stránku na Facebooku http://www.facebook.com/…274599483492? , takže jim tam svoje připomínky napište. Tam asi hodlají komunikovat s veřejností, když už si tu stránku založili…

                    Ale bohužel se zdá, že tam budou jen reklamní informace a nabídka zboží z jejich skladu, které se už dlouho nemůže prodat.

                    0 0
                    • Marskatin  

                      Asi jsem divný, ale pokud chtějí mít blíže k zákazníkům, je třeba začít od továrny, firemní prodejny a vlastních www stránek. Ne na to jít oklikou přes xichtoknihu. Pokud je úroveň zaměstnanců a prodavačů taková jaká byla popisována, tak se to těžko spraví.

                      Takže bych řekl, že půjde zase jen o reklamu.

                      0 0
                • Bumerangista  

                  Měl jsem konrkétní dotaz: Který přesmykač aktuálně na českém trhu pasuje na Pell's Ridelight verze 08.

                  V krámu Goldbike u Hradčanské (v Praze), který dělá snad jen Pell's, jsou schopní mechanici, ale na tuto otázku nebyli ani po konzultaci s výrobcem schopni odpovědět.

                  Psal jsem pak týpkovi, který je na stránkách jako jediný v sekci technické oddělení. Asi před rokem. Zatím nedorazila odpověď.

                  Pro srovnání: Nedávno jsem kupoval karbonová řídítka a psal jsem na tři velké značky (například FSA) tuctovou otázku, jestli jsou kompatibilní s rohy. Do dvou dnů přišla odpověď od všech.

                  Poslední pokus: Chlapíci od Pellsu, kteří dělali stánek na Drásalovi (zaměstanci Pell's), to přímo také nevěděli ale do dvou týdnů přišel od nich mail, že prý například Shimano XT. Ten už jsem měl doma a věděl, že tam pasuje pouze při správné amputaci vrchních 3mm rozbruskou.

                  Takže to není o BF a o kecech o ničem, ale o standardní technické podpoře zákazníka.

                  0 0
                  • bluma  

                    Je to asi 4 roky co jsem se byl u nich v Maloměřicích zkoušet bajka, prodavači totální fucking, nejdřív tam ani nikdo nebyl, pak když konečně jeden vylezl, tak jsem se stejně nic nedověděl.

                    0 0
                    • Vilém  

                      Jj, tamni prodavaci to je horor. Parkrat jsem tam byl nucen zavitat. Jednou bylo me prani napinak na singla, vedouci prodejny vubec nevedel, ze neco takoveho maji v nabidce. Tak jsem mu to musel najit v jejich katalogu, zavezt jej k vitrince, kde jsem to videl zaskladany lezet. Pak mi to slavnostne prodal. Podobne zkusenosti se sedlovkou. Dotazy na nahradni dily na magura brzdy nemelo smysl pokladat, ale to jsem pochopil az pozdeji a radsi je objednal v anglii. Teto firme proste, za jejich pristup, nic dobreho nepreju a nechapu, jak mohou tak dlouho prezivat.

                      0 0
                      • Bumerangista  

                        Proč někomu něco dobrého nepřát? Zkušenosti do placu to jo, ať si každý zhodnotí, ale proklívat takto zásadně… Jen ať se zlepší, ne?

                        0 0
                        • Vilém  

                          Uz jsem nad nema zlomil hul, myslel jsem, ze jejich velkohubost je jen v zacatcich a pak ze to nabere jiny smer. Bohuzel z meho pohledu je to spis horsi. Nejaky veci (rozumnej komponenty) od nich mam, ale treba kolo bych od nich nikdy nekoupil. Ted uz se chystam asi dva tydny k navsteve jejich kseftu, kde potrebuju kabelaz k tacho a vubec nemam chut tak skocit, ac to mam z prace par set metru. Na netu se to bohuzel koupit neda, jejich stranky jsou takto tragicke uz nekolik let a zadne zlepseni. Tu kabelaz si stejne budu muset najit sam, z nejakeho kosiku, protoze o moznosti pouzit dratovou kabelaz na bezdratovy ciclomaster, jejich zamestnanci bohuzel nic nevi.

                          Nebo treba muj znamej si od nich objednal ram, myslim Razzer v atypicke barve. Rekli udelame, vyhovime. Jake pak bylo jeho zdeseni, kdyz ten ram prisel a vazil o skoro 200g vic. Oni totiz novej lak nastrikali na ten puvodni, bez toho aby jej opiskovali, proste mel tam dve vrstvy a jeste za priplatek ze zakazkovy design. Opravdu dobrej a profesionalni pristup:(

                          Proste kdyz nemusim, tak se jim spis vyhnu, nebo hledam jine reseni, nez se obracet na tuto, pro me neduveryhodnou­, firmu.

                          0 0
                    • jIrI___  

                      Jo, s tím můžu souhlasit. Když jsem před 4-mi lety vybíral svůj rám (byl to první rok, co Pells začal vyrábět i obyčejné sériovky), udělal jsem si celý nadšený výlet do Brna přímo do firemní prodejny, protože nikde v okolí Pells neprodávali. Prodejna sice krásná, znalosti prodavačů odpuzující (někam půl hodiny volal aby zjistil, jestli prodávají rám Razzer Race samotný nebo ne) a totálně mě odrovnalo, když jsem si tám prohlížel X6 a prodavač mi řekl, že pokud nemám zájem si ho koupit, nemám se na něj ani moc dívat… Takže asi tak. Od té doby jsem tam byl snad jen jednou před dvěma lety pro trička (nízkogramážní, parádní prodyšný matroš na léto nebo halové sporty), ale šel jsem na jisto a raději se po ničem jinem nedíval :). Třeba se ale od té doby přístup prodavačů změnil.

                      0 0
                      • bluma  

                        To netuším, jestli změnil a rozhodně to nebudu zkoušet:-) Člověk by si myslel, že přímo u zdroje se mu dostane nejvíc informací a péče a ono nic. Jo a když si vzpomenu na přístup jednoho jejich zaměstnance na SportLifu, tak to byl úplně ten stejnej fucking. Ptal jsem se na tu jejich planžetovou zadní stavbu, co se tak chvástají v katalogu, a tam jsem byl taky odkázán, že si to tam mám přečíst, že nemá čas se se mnou bavit. Super PR :-)

                        0 0
                • Smazaný účet  

                  maximálně výstižně napsáno!!!

                  0 0
            • ememem  

              (ve verzi 08 je tam tak málo místa, že tam pasují jen přesmykače, které se od 07 nevyrábějí – neni to len specialita pellsu, to iste plati pre predchadzajuci hlinikovy model geniusa.

              0 0
        • kesu  

          ahoj,

          abych rekl pravdu,kdyz zacinali tak se tvarili jako inovativni celkem seriozni firma,tenkrat jsem si od nich koupil komponenty a dluzno podotknout bez problemu.

          Ale k tomu proc se mi nelibej jejich FS. Nemaji zandou inveci,napad,prinos nic proste jen kupuji taiwanske ramy za par USD a lepi na to svoje nalepky (ostatne stejne jako kelys atd) . Kdyz uz byhc si chtel koupit kolo tehle tridy koupil byhc si radsi meridu,reklamace resi ihned vymenou a tim, ze se toho vyrobi hodne tak je i dost recenzi.Nechtel bych byt pokusnym kralikem.

          A kdyz vezmu

          http://pcshop.pells.cz/…_d22083.html

          tak to kolo je hezky,proc ne,ale jednak je to zase 151 variace na tema spark, jenze scott ma za sebou vyvoj,modulaci karbonu,funkcni reklamacni stredisko atd takže bych si daleko radši za stejné penize koupil scotta..

          0 0
          • JSt  

            pletes si scotta s cubem ;-)

            0 0
            • kesu  

              no,dobra dobra,..Ale tahle koncepce je stejnak GF sugar:)

              a to ze to ma cep pred a ne nad patkou je mi jedno:))

              0 0
            • MlokCZ  

              S AMSkem to ale taky nemá moc společného. Je to přepákované jinak (typ přepákování je stejný, ale tady každý mm na vahadle hraje velkou roli a u horstlink čepu taky), geometrii to má úplně jinou a lanko a hadičku vedené taky jinak (pěkně debilně).

              0 0
      • smith22  

        Co je ty chytréééé pražáku? :-)

        0 0
      • Radek Broz  

        Přidal bych k tomu naprosto otřesnej design.

        0 0
    • Marskatin  

      jaká mají kola nevím, žádné jsem neměl možnost dlouhodobě jezdit

      firma, která se neustále chvástá vývojem

      firma s tragickým designem (ale libí se mi přeba to zjednodušení na bílých sedlovkách, nevím jestli je to nové logo, ale uvíta bych ho) méně je někdy více)

      firma se zoufalým webem,který ve mě svou nepřehlednostá budí dojem beznaděje, ikdyž teď už je to o fous lepší než to bylo, malé fotky kol, geometrii nutno hledat někde úplně jinde, nepřístupná z eshopu

      0 0
      • smith22  

        tak jako první napíšeš, že si žádné neměl možnost dlouhodobě jezdit a pak tu značku totálně shodíš vlnou kritiky.Moc tě nechápu…když si něco nevyzkouším a nemám s tím vlastní zkušenosti tak to přece nemůžu hned takhle zavrhnout.

        0 0
        • Marskatin  

          Kdyby si četl pořádně třeba by jsi porozuměl,nevím, co více ti mám k tomu napsat. Píšeš, že jsem zavrhnul něco s čím nemá zkušenost a to není pravda. Jasně jsem napsal, že s koly nemám dlohodobou zkušenost a taky nijak nekritizuji kola po stránce funkčnosti nebo snad ano? Že jsem nejezdil kola neznamená , že nemám zkušenosti s komponenty.

          Musím kolo vlastnit, abych byl schopen hodnotit jeho design? A vůbec design je subjektivní, takže ho můžu hodnotit jak chci. Pro mě je to byly naprosto nestravitelné barevné kombinace. Líbily se mi akorát demon light, se7en, a asi ještě 2 další.

          Dále kritizuji web a za tím si stojím a k tomu taky nepotřebuji vlastnit jejich kolo.

          Téma bylo jak vnímáme začku Pells a to k tomu patří.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Mám Pellsa dva roky a stává se to pomale rodinnou značkou. Chtějí ho všichni v okolí :-d Sem spokojenej, aji s lakem aji s designem. Pells razzer race D 2008

      0 0
    • vikicek  

      Looser značka :o)

      0 0
      • smith22  

        další takovej chytrolín :-)

        0 0
        • vikicek  

          No spíš už má takovej image .. vidíš to i na B-F, jakmile na nějakym lepšim kole najdeš komponenty od Pellsu (představec, sedlovka) tak první komentáře ke kolu jsou „vyházej ten Pells“ :o)

          0 0
          • Luko  

            no lidi závidí,protože je nemaji oni,tak je nemají mít ani ostatní

            0 0
          • smith22  

            jo ale tyhle snobský řečí vytváří většinou lidi, kteří ho vůbec nejezdili a kterým se tato značka nezdá dost nóbl.Já mám na kole řídítka a přestavec a problém sem s nima neměl tak nemám důvod to hanit.jak sem už psal časem to budu měnit ale nikoliv kvůli nespokojenosti nebo nefunkčnosti ale jen čistě kvůli designu.Nechci tu působit jako nějakej urputnej zastánce této značky, chci jen říct, že nekritizuji věc dokud si ji osobně nevyzkouším a co si dá každej na kolo je jen jeho věc a co se týka komentářu jak si psal ,, vyhazej ten Pells tak takovýdle rádoby chytrý řečičky mě vůbec nevzrušujou…je to přece moje kolo a já na něm budu jezdit!

            Mě akorát co se týče kol Pells nevyhovovala geometrie rámu a zadní karbonová stavba ale někomu to naopak vyhovovat může.

            0 0
            • jIrI___  

              Tak tak.

              0 0
            • JakeF  

              Neni to náhodou tim, že Pell's je, co se týče komponentů, akorát lepič nálepek? Když si pod tim představíš obyčejnou velkoprodukci pro 10 takovejch lepičů, jako „značky“ rámů z Tesca, tak to pořád nechápeš? Funkční to je, ale tu duši to nemá. Ne, že já bych si na tom zakládal, ale chápu to.

              0 0
              • Flegmatik  

                Ale takovýchto lepičů nálepek je mraky, naprostá většina značek… Nevím proč zrovna Pell's to tak schytává :-)

                0 0
                • vikicek  

                  Možná kuli kecům s vývojem :)

                  0 0
                  • Flegmatik  

                    Já teda nevím, ale ty řeči o jejich vývoji psali nebo uváděli kde? Mě, jako člověku, který snad reklamu na Pells nikdy neviděl, je celkem putna, co si kde hlásají, pro mě důležitý výrobek. Ale jak už jsem to jednou psal – možná je to tím, že je to české a tudíž běžnější, než nějaká francouzská nebo běloruská značka. Stejně jako s auty (Škoda Auto má fůru odpůrců už jen z principu).

                    0 0
                    • vikicek  

                      prej běžnější .. každý druhý auto na silnici je Škodovka, já už sem tak přeškodovkovanej, že bych si fakt Škodovku nekoupil už z toho principu jak říkáš :) (nehledě na ošklivý design)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Škodovky sou nejlepší káry. Kam se hrabou německý, francouzský, italský, skandinávský, americký a všechny asijský kraksny a kdoví odkud ještě!

                        0 0
                        • vikicek  

                          ehm, nevím jestli to někdo řekl, ale německý VW je lautr to samé co „česká“ Škoda :o)

                          0 0
                          • JakeF  

                            Bejvávalo… Dneska už škodovka svym úspěchem a vývojem leze na nervy i VW :-).

                            0 0
                            • vikicek  

                              úspěchu se nedivím, když Superb=Passat+200 000kč :) .. ale komponentově to bude lautr to samý, nevím v čem, co se týče vývoje, Škodovka předčí VW.

                              0 0
                              • JakeF  

                                Roomster, Yeti? Dneska už škodovka neni jenom překapotovanej VW. A že si v ČR můžou dovolit nasadit vyšší cenu? Proč ne, počítám, že na to maj lidi, který sledujou, jestli nemaj radši cenu snížit a prodat tak víc kusů.

                                0 0
                                • vikicek  

                                  Sakra, otočil sem to. Správně má bejt samozřejmě Superb+200 000kč=­Passat. Jinak Yeti a Roomster sou takový odpornosti, že máš pravdu, to v Německu vymyslet nemohli xD

                                  0 0
                                  • jIrI___  

                                    V dané třídě nemá Roomster konkurenci ve varibialitě a rozvržení interiéru. Vzhledově ale fakt nic moc :). Yeti se mi z počátku nelíbil, ale teď se mi už celkem líbí.

                                    0 0
                                  • JakeF  

                                    Vzhled je subjektivní věc. Zbytečný diskutovat. Škodovka vyrábí, co lidi kupujou. O marketing v dnešním světě taky jde.

                                    0 0
                                    • vikicek  

                                      Já bych spíš řekl obráceně .. že lidi kupujou, co Škodovka vyrábí :o) .. ale tak jasně, špatný auta to nejsou, to určitě ne. ( Až teda na to, že do Fabie II zatejká .. jestli o tom teda víš :o)

                                      0 0
                                      • JakeF  

                                        Já Škodovkou nejezdim, ani její koupi neplánuju. Chyby se najdou u každý značky, podívej, jaký měla teď problémy Toyota a to bojuje o titul největšího výrobce (jestli už nevyhrála). Jen řikám to, že z kapitalistickýho hlediska, je škoda úspěšná značka. A to, že investuje do projektů, jako je Roomster nebo Yeti je na ní sympatický.

                                        0 0
                                        • vikicek  

                                          To je pravda, Toyota to docela vymňoukla :)

                                          0 0
                                        • vikicek  

                                          Já myslim, že Škodovka může investovat klidně do tříkolek, Češi to beztak koupí :)

                                          0 0
                    • mr.antik  

                      Tak těch keců byly plný stránky katalogu. Hlavně ty top komponenty (časovkářský rámy a kola), který nikdo nikdy naživo neviděl :-)

                      0 0
                      • Flegmatik  

                        No vidíš, já jejich katalogy nikdy nestudoval (ani vůbec nikoho), protože je mi jasné, že v každém podobném plátku bude vždy ta konkrétní značka nejlepší, má nejrychlejší kola, nejlepší ceny. O tom, jak to chodí mezi kolařskými firmami si už pár let dělám úsudek sám. Jen prostě reklamními kecy nejsem tolik ovlivněn. Mě zajímá vždy konkrétní výrobek. Tu omáčku okolo beru s velkou rezervou.

                        A s tím marketingem kdejaká firma dnes „oblbuje“ lidi (viz mobilní operátoři, to by jeden blil).

                        0 0
                • kubad  

                  Protože si hraje na vyvoj vlastní výrobu a další marketingově kecy.

                  Jinak věci od Pellsu kromě hnusnych log jsou srovnatelné slušné jak většina Taiwanske produkce.

                  0 0
            • vikicek  

              dyť v poho, nemusíš se rozčilovat :) .. ale stejnou auru kolem sebe maj i ostatní český/slovenský značky, jmenovitě Amulet, Apache, Author, 4EVER, Kellys .. tyhle značky jsou prostě out :).

              0 0
      • voliminal  

        Volnější značka? Co to?

        0 0
        • vikicek  

          dobře, tak loser značka :) .. ale poměrně se ten výraz vžil se dvěma „o“

          0 0
    • roud  

      Nekoupil bych si ho akorát skupujou taiwanský rámy (pells to nazývá vlastním vývojem) a podle toho to vypadá jinak i jejich lak opravdu stojí za to krásně se vylupuje i s barvou xD toť vše…

      0 0
      • Luko  

        zajímavý že GT,Cannondale,Schwin­n,Mongoose a ostatní značky se vyrábí v jedné továrně

        0 0
        • Luko  

          společne s Pellsem

          0 0
        • roud  

          Zajímavý že ani jeden z mejch cannondalů neni v těch továrnách vyrobenej…

          0 0
      • mr.antik  

        No taky by to mohl někdo rozseknout, jak je to s tím „vývojem“. Řek bych že jedinej vývoj je výběr barvy ze vzorníku a dlouhé inženýrské výpočty, kam umístit to jejich šílelý logo.

        Ale nic pro, takhle to dělá většina značek (ale nelžou tak okatě) pokud se to kolo tazateli líbí a je rozumně osazené za dobrou cenu, tak proč ne…

        0 0
    • jIrI___  

      Nebál bych se ho. A s tím vzpomínaným lakem jsem neměl žádné problémy, narozdíl od současného Treku (vím, kus ze špatné série).

      0 0
    • Rychlej turista  

      Já mám od PELLSu sice jen vidlice, ale spokojenost maximální :-)

      0 0
    • oldaka  

      Jezdim na Pells Razzer Pro asi 3 roky. Vymenil jsem vidlu, brzdy, prehazku, presmyk, kazetu apod. Kolo slouzi. Za tu cenu jsem spokojen. Pells bych koupil pri vyberu kola do cca 20, 25 000. Nabizi velice dobry pomer cena/osazeni. U drazsiho kola bych hledal u jinych znacek, kde myslim ze bude kvalitnejsi ram. Pells muzu doporucit.

      0 0
    • Smazaný účet  

      O této značce především kolují fámy a předsudky. Modely Pellsu jsou především jedny z nejlíp vybavených kol, když se na to podíváme optikou cena/výkon. Design každým rokem posouvají dopředu.

      Na loňské Muldě sem si osahal tenhle kousek a dal bych si říct! Paráda.

      0 0
      • vikicek  

        U tohodle modelu dycky kroutim hlavou nad tou zadní stavbou .. kdo se hlásí na testera? :D

        0 0
      • JakeF  

        Kousek je zajímavej, hlavně zajímavě vybavenej… Ale mám otázku ;-). Proč dělat planžetovej hardtail? Když budu chtít, aby mi to pružilo, tak si za ty prachy v pohodě koupim fulla, když chci závodní HT, tak mi nejspíš jde právě o tu tuhost, která se timhle akorát ztrácí.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Je to prostě jen kompromis tuhosti a komfortu. Když chci frčet, tak se nebudu tahat s pérama a houpačkama. Na druhou stranu ale rád ulevím prdeli. Takže proč ne?! Mně se to líbí. Až na tu cenu.

          0 0
          • JakeF  

            Kolik si za něj řeknou? IMHO se dá postavit slušnej chrtí full 100/100, kde nebudou kompromisy ani v tuhosti ani v komfortu, prostě si jen přepneš tlumič. A váha bude jen o málo vyšší, vzhledem k přínosu přijatelně.

            0 0
            • Smazaný účet  

              O tym žádná. Za ty neuvěřitelný love bych si taky sám radši postavil něco jinýho, ale nepřijde mi to jako braková obluda, jak to tu mnozí prezentují. A koncept se mi líbí.

              Mít 130 litrů, tak si moc pěkně zadivočím a s výsledkem bych se tu s vama ani nebavil.

              0 0
    • Kubiczech  

      Kde Pells píše ty lži o svém vlastním vývoji? Nikdy jsem nic neviděl…

      0 0
      • Flegmatik  

        Prý v katalozích, už jsem se dočetl výše.

        0 0
        • Smazaný účet  

          jj. právě sem si prolistoval katalog pells – výběr z kolekce 2010, co mám z jedné výše zmíněné akce a omezují se tam striktně na stručný popis výrobní technologie a stavby rámu. žádnej „haló marketing“ tam nevidím.

          0 0
        • mr.antik  

          Viz třeba úvod…

          http://www.pells.cz/…Kola_web.pdf

          0 0
          • Flegmatik  

            Díky. Hm, tak jestli to, co tam píší, není pravda, tak to skutečně košér není. Já to nedokážu posoudit, snad nějaký znalý Brňák by se mohl najít, zda fakt vyrábějí karbonové rámy a komponenty v ČR. Já tomu moc nevěřím.

            0 0
    • Honzyn  

      U me je to jedna z poslednich znacek,po ktere bych sahl.Praskajici ramy s Medium tail a sedlovky,moc se mi nelibi ani designy a zvolene osazeni..

      0 0
      • šlapatko  

        Od pellsu mám vidlu,předsta­vec,řidítka i sedlovku a vše je fajn.Jen sedla nic moc:-(

        0 0
        • Flegmatik  

          Já mám od nich ponožky :-) A ač jsou slabé, drží zatím déle, než třeba Sensor. Jo a taky jsem měl kdysi letní rukavice, taky držely dlouho, než jsem předal dál, kde ještě slouží.

          0 0
    • gargamel  

      Mám od pellse představec (dočasně) a krom toho, že je strašně ošklivej mi drží řidítka stejně jako jinej.

      0 0
    • DaSnail  

      o jaký model konkrétne?

      0 0
    • Smazaný účet  

      ale já myslím, že vyrábí rámy u nás :]

      // Pell's Se7en X

      Unikátní, ručně dělaný top model značky Pell's. „Sedmička“ je vyrobena z karbonu přímo v brněnské dílně, technologií „tube to tube“. Pro zvýšení boční tuhosti a mimořádné schopnosti absorbce vibrací Pell's využívá též tzv. Pell's Contrast Technology. Při vývoji tohoto rámu byly využity nejnovější znalosti karbonových technologií, včetně nanotechnologií. Zajímavá na tomto kole je i zadní stavba, která je ze dvou tenkých planžet. Ty umožňují pohyb zadní stavby pouze ve vertikálním směru. Bike je osazen doplňky Sram X0, Mavic Crossmax SLR, Truvativ Noir, Magura Marta SL, vše pruží Fox FRLC. Hmotnost 8,8 kg. Cena 167.950 Kč (rám 67.970 Kč).

      silniční model 6ix, jehož ručně vyráběný karbonový rám váží 790 gramů. O hladký chod kola se stará Campagnolo Record a komponenty Pells Carbon. Cena 129.740 Kč. www.pells.eu

      „Výjimečnost tohoto kola tkví zejména v tom, že bylo kompletně navrženo a vyrobeno v České republice, což není zrovna typické. Tenhle model máme v naší nabídce už tři roky, závodí na něm Lada Kozlíková. Karbonový rám je vyráběný několikanásobnou tube to tube technologií. Zajímavá je i výroba „sandwich“ trubek, kde používáme horní a vnitřní vrstvu velmi tvarově pevnou a mezi nimi jsou sevřeny ty ostatní vrstvy, takže se dostáváme na optimální poměr pojiva a jednotlivých vláken. Je to pro nás hodně příjemné, nikdy jsme se nesnažili být největší v regionu, ale nejprestižnější a jak se zdá, tak jsme se vydali správným směrem, už podruhé zvítězit v této kategorii je skvělé,“ řekl šéf značky Pell's Libor Petřvaldský.//

      Zdroj 1 2

      0 0
      • JakeF  

        Ty krávo!!! Za to je Trek Top Fuel 9.9 SSL. Jak to řikám, za tyhle prachy se daj sehnat top modely fullů, idiocie kupovat HT, který bude člověku pružit málo a to i když zrovna nechce.

        0 0
      • jIrI___  

        Zrovna ty top modely katalogovky tuším nejsou.

        0 0
        • Smazaný účet  

          pokud je pravda, že ty TOP jsou z česka, tak nevím, jestli je to dobře nebo špatně :)) ale ono těch TOP se taky asi moc neprodá, takže to bude možná kusová výroba :)

          0 0
          • jIrI___  

            No podle mě to kusová výroba bude určitě. Ale jen tipuju, třeba to valí ve velkých objemech a posílají na západ :)

            0 0
      • Smazaný účet  

        Nech toho rouhání! Každej přece ví, že jedna paní povídala. Zdroje informací tu nepotřebujeme! :-D

        Americká nebo německá značka z Tchai-wanu bude přece vždycky lepší než pravej českej bike!

        0 0
    • Smazaný účet  

      Nechápu ty vášně, já jsem s Pellsem spokojenej a stejně tak věřím, že bych byl s čímkoliv jiným, jde o to kolik byla plus minus pořizovací cena. Jsme tady většina hobíci a máme kecy na kvalitu jak kdybysme jezdili olympiádě.A komu se to nelíbí, tak sakra co mu brání začít designovat kola, pokud přece je tak chytrej a umí to líp, tak by to všichni chtěli.. Klasický český řeči. Je třeba si uvědomit, že tím, že mám prachy na to si koupit kolo „značkový“, ať už je to pro každýho jakákoliv značka, tak se automaticky nestanu odborníkem. Mám Pells a je dobrej, neříkám že nejsou lepší, ale negativisti klííd jo? Beztak ste na něm nikdy ani nejeli. Co čech, to všeználek že? To chtěl bratr ze Slovenska asi přečíst když založil téma :)))))

      0 0
      • stratom  

        Pridam se s pozitivnim hodnocenim. Mam silnici Pells Speedy třetí sezonu, najeto cca 15tis. Lak se nikde neloupe, rám nepraská. Všechno slouží jak má.

        0 0
    • orgoj.chorchoj  

      Jiz druhym rokem spokojenej majitel sinicky od PELL'su – Speedy Carbon. Zadny negativni zkusenosti nemam. Lak super. Barvy super. Verim ze jsou lepsi kola, ale Speedy dela dobrou sluzbu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Už by to fakt někdo „znalý“ měl rozseknout, na tuhle značku jsem četl a slyšel tolik negativního (praskání komponentů, nemístné hrátky s karbonem, incident s jejich slavnou dvoubrýlovou karbon. vidlí, atd. atd.), prodeje této pověsti tedy rozhodně neodpovídají…

        0 0
        • kubad  

          co chceš rozseknout?

          díly co tahají t východu jsou OK dobrý poměr cena výkon, špičkové věci co placají z carbonu, tady v malé dílně jsou ruční maloseriovka a do produkce většinou nejdou protože by to nikdo nezaplatil a v Pellsu to moc dobře ví. takových vidlic, ramů a další carbonových dílů co představili s velkou slávou a v podstatě se nikdy nedali koupit přesto že byly v katalogu je mraky.

          Ale už sem u psal jsou to slušné veci za hodně dobrou cenu, bohužel mě osobně značka Pells hodně sklamala, a nechci od nich nic na kolo. I když hehe jejich hadry v klidu vozím :-)

          0 0
    • Sobi  

      Můj názor:

      HT mi připadají tokový křehký

      FS naprostá odpornost hnus a ještě nevím jak bych to popsal

      doplňky jejich karbonová sedlovka rupla po pár km

      prostě pells nikdy více.

      Je to česká firma a přeju jí aby změnili designera, technika, výrobáka a stala se jednou opravdu kvalitní a uznávanou značkou. Zatím se podle mne degradují sami. Ten full je taková odpornost…

      0 0
      • Marskatin  

        ještě jsi zapomněl webmastera

        0 0
        • Sobi  

          web je hroznej, něco tam najít je nadlidský výkon, i to mne odrazuje!

          0 0
          • jIrI___  

            Tak tos ještě něco nehledal na stránkách naší fakulty. Oprotí ní je web Pellsu neskutečně hodně přehledný :)

            0 0
      • Luko  

        a jel si na něm někdy nebo viděl si ho vůbec naživo

        0 0
        • Sobi  

          Ne, ale muj děda říkal že jeho praděda o tom něco slyšel od svýho strýce :-))))

          Na živo viděl, a zkoušel jsem původní verzi. No děs běs.

          A co ty?

          0 0
          • Luko  

            Mám doma Ridelight Elite 2009 a sem spokojenej na 100%.

            Dokonce me nechali si vybrat jestli chcu Bilího,černýho nebo červenýho ,že ty věci přehážou

            0 0
            • mr.antik  

              Tak ve čtrnácti bych byl spokojenej až až, za ty prachy (ve slevě) je pěknej…

              0 0
              • Luko  

                Je pravda ze cervená barva se moc nepovedla,ale ta černá je super je to taková mastná černá se svítivě zelenou,ale na obrázku vypadá strasne

                0 0
            • Sobi  

              Tohle fakt není prudivá otázka, ale kolik jsi zkoušel fullů? :-)

              0 0
              • kubad  

                Taky sem by spokojeny před par, par , par :-) asi 10lety

                s podobnou koncepci fulla dnes doba trochu pokročila.

                0 0
              • MlokCZ  

                Fulla očividně nezkoušel ještě žádného :-)

                0 0
              • Luko  

                RB IQ,PELLS Ridelight,Pells F17,Specialized Epic,Mongoose Teocali,

                0 0
                • vikicek  

                  teď jsi je docela setřel :D

                  0 0
                  • Sobi  

                    No nevím jestli tomu můžu věřit, věk 14let v profilo HT od Acstaru jako můj první opravdický bike a zkušenosti testovacího jezdce… no nevím…

                    A nevím proč setřel to je naprosto korektní otázka. A navíc odpovědi nevěřím.

                    0 0
                • přišlapávač  

                  no a ted na kterým jsi dlouhodobe jezdil ? :-)))

                  0 0
                  • Luko  

                    Na Pellsu Ridelight,ostatní sem mel tak týden

                    0 0
                    • Sobi  

                      Zajímavý, to jsi za ten týden stihl každý kolo poladit? Vidlici, tlumič, posez? Mě to tedy trvalo o dost dýl, než jsem se dopracoval k nějakému pro mne vyhovujícímu nastavení…

                      0 0
                      • Luko  

                        Co bych ladil na vidlici a tlumiči?a posed sem mel za 1 vyjíždku naštelované

                        0 0
                        • vikicek  

                          „Co bych ladil na vidlici a tlumiči?“ lol, aha, tak pak chápu že ti Pells vyhovuje :o)

                          0 0
                          • Luko  

                            to ladí taťka a to je otázka hodiny a né týdnu

                            0 0
                        • Sobi  

                          Tak teď jsi se dostal sám. Řekl bych že tomu rozumíš asi jako já neurochirurgii, a jestli je tvůj otec takovej borec že ti za hodinu poladí tlumič a vidlici, tlaky či předepnutí, odskok atd. tak to klobouk dolů! Při tom to není na jeho váhu a jízdní styl… Leda že by tvůj otec Milan1 to bych tomu rozuměl!

                          V tomto případě by ti vyhovovala i eska s podhuštěnými pneumatikama…

                          Kecáš pěkný blbosti!

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Nalejme si čistého vína. Drtivá většina bikerů beztak tyhle věci nijak neladí a radši jezdí.

                            0 0
                            • DaSnail  

                              jak neladí? ja mám posed aj vidlicu nastavenú. a že by mi to trvalo mnoho týždňov, to ani ne.

                              ale je pravda že nemám tlmič. jeho nastavenie musí byť asi strašne komplikované.

                              0 0
                              • Sobi  

                                ona se pevná vidle na ht blbě ladí! ;-))))))

                                Jedno je to nastavit podle tabulek a druhé podle jízdního stylu, tam může být dost velký rozdíl. Např REBY tam musíš pod doporučené tlaky. U Foxky zase nastavení dvou rychlostí komprese taky něco zabere atd. U tlumiče aby se nehoupal a přesto tlumil a to všechno v součinnosti s vidlicí. Hodně s tím laboruji a je stále co vylepšovat, protože vždy volíš určitý kompromis.

                                0 0
                                • DaSnail  

                                  pevná je super ;o)

                                  a na pajku nemám hs exp, takže len fúknem aby bol slušný sag a nastavím tak blízko k zajacovi aby nekopala. hotovo.

                                  0 0
                                  • Sobi  

                                    :-))))) a když cheš tunit tak do trubek foukneš helium a hned máš pár gramů dole! :-))))

                                    0 0
                            • Sobi  

                              Ano ale pak nemůžeš hodnotit kolo, když ho máš blbě nastavená, tak jak můžeš hodnotit. To máš jako by jsi v threadu o schwalbe NN tvrdil že jsou na hovno a že neodvalů a foukal je na 1,1…

                              0 0
                            • kesu  

                              přesně tak vetsina to neresi a proto jim to funguje mizerne a kritizujou vyrobce.

                              0 0
                          • Luko  

                            On to zvládne,dělá to 28let

                            0 0
                            • Sobi  

                              To je možný, ale je to naprosto stejný jako kdybych ti nakresli dům, bez toho abych věděl co od toho chceš, kde bude stát a z čeho je postaven. Ono je dost složitý nastavit všechno aby fungovalo koordinovaně ( vidlice x tlumič ) když to děláš sobě, natož někomu jinému.

                              0 0
                      • kesu  

                        s tím nemůžu souhlasit. Abych kolo dostal do ruky tak sice potřebuju tak asi půlku sezony a nekolikrát se na nem vyndat ale na to abych to kolo zhodnotil mi dva dny jezdeni staci.

                        Jasne,pokud budu ladit FR/DH/enduro s DHX tlumicem a slozitou patronou do parku,pak to bude trvat dlouho ale na kola co jsou tu jmenovany si mylsim,ze i na nastaveni a odzkouseni budou dva dny stacit.

                        Co se tyka posedu tak ale nejsem tak haklivej,plus minus 0,5cm v delce horni ramovky me nevytrhne,+/- cm na představci taky ne. Naopak rozvor a hlavně délka zadní stavby jsou pro mě důležitý ale to poznám po chvíli ježdění.

                        Takže si myslím,že zhodnotit kolo za týden není problém.

                        0 0
    • Marskatin  

      Edit : blbě zařazeno

      0 0
    • ray1  

      Tak jsem si udělal asi před dvěmi měsíci radost, bohužel jsem si po prvních jízdách všiml, že se poměrně dost loupe lak na rámu (snadno pokračovat v odlupování i nehtem). Zatím jediná reakce od nich byla že u tohoto modelu se to může stát, tak jsem zvědavý jak a jestli vůbec se to vyřeší..

      0 0
    • rock  

      Měl jsem jenom komponenty (v souhrnné ceně asi 10tKč) a vesměs byly pěkný a vesměs měly sklony praskat a rozpadat se mnohem dříve, než je zdrávo. A protože ochota lidí od Pellsu bavit se o reklamaci je taková, jaká je a protože nemám náturu na to, abych se s někým hádal, přešel jsem na komponenty jiných výrobců (podobných vlastností, podobné ceny, vyšší životnosti) a jsem v klidu.

      Moje důvěra k nim výše 34000 CZK nedosahuje, volil bych jinou značku.

      0 0
    • Peslezedirou  

      Mně tahle značka nějak zvlášť nevadí. Naštěstí mi od nich nic neprasklo.

      Pokud si chci koupit něco fajnovýho z čeho chci mít radost, tak jdu k jiné značce. Ale pokud chci jen nějaké komponenty na které nemám nějaké velké nároky, klidně vezmu pells, viz moje silnička. prostě taková spotřební značka.

      Pells mi přijde co se týče komponentů jako token atd., (token je o proti pellsu většinou v hezké krabičce, jako Sram :-))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.