Razzer Carbon Elite od Pellse - váš názor

20 nepřečtených
  • horny

    Hledám pro sebe kolečko pro volný čas a občasné závody veteránů a padl mi do oka Razzer Carbon Elite od Pellse. Jezdí ho tady již někdo? A jaké jsou zkušenosti se zadní karbonovou vidlicí? Vzhledem ke svému „starému“ tělu hledám již trochu pohodlnější kolo, ale fulla nechci. Díky za názor.

    0 0
    • Imroman  

      A smiem sa spytat preco nie fulla? Ja som tiez sice zastancom HT, ale ked pises, ze to ma byt pre „starsie telo“ tak by ten full bol podla mna super.

      0 0
      • Volf  

        No asi proto, že prostě fulla nechce. Každej nepotřebuje jezdit na něčem co se houpe. A keci, že nehoupe jsou stejný jako o pružení karbonový sedlovky. Třeba se mu líbí klasickej trojúhelníkovej rám bez různejch tluičů, pák, ramen a čepů. Copak jste se už všichni zbláznili? Kolikrát když to tady čtu, tak mám dojem, že se na kole už bude jezdit jen z kopce, nejlíp někde v lomu poskakovat z balvanu na balvan. To prostě nemusí být cyklistika pro každýho. A pak se tady dočteš o 7 000 – 10 000 km za rok. Na fullu někde v terénu ? To asi ne. No ale jinak ten Pells je krásnej a samotnej rám je jak pírko. Prohlížel jsem si je u nich asi tak tři týdny zpět.

        0 0
        • Imroman  

          Ved ak sa pozries na moj bike tak tiez je to sportove HT…mne sa tiez moc nepaci predstava cyklistu ktory sa vozi iba z kopca dole. Len ten full sa mi zdal ako vhodnejsia alternative pre cloveka ktory napise, ze jadzi preteky veteranov a ma „stare“ telo :)

          0 0
          • Imroman  

            A k tomu Pellsu. Myslim si, ze to je to momentalne najpohodlnejsie HT (neratam softaily a pod.) ale osobne skusenosti nemam.

            0 0
      • horny  

        No protože ve stejné kvalitě je full dražší, těžší, atd. a vzhledem k mému způsobu ježdění by to byla spíše snobárna. Prostě tu „pohodu“ fulla si odkládám až na důchodový věk – zatím je mi 46, takže doufám, že si ještě alespoň jednoho HT ještě užiji:-) Full mě zatím prostě nějak bebere. Ale díky za reakci.

        0 0
    • honza.hk1  

      no ty to máš skoro domovskou povinnost…ale vážně. Jsi z Brna a tak je máš přímo doma, což je plus ohledně servisu. Já jsem ho dostavěl v pondělí, takže ostrá vyjížďka zatím nebyla. Bojiji s časem. Takže referenci zatím neposkytnu.

      0 0
      • tchi  

        a nevis nahodou vahu samotneho ramu? uvazuji o jeho koupi, ale tento udaj jsem zatim nikde nenasel…

        0 0
        • honza.hk1  

          bohužel váhu samotného rámu také neznám.

          0 0
        • horny  

          ..tak tu mi nebyli schopni říct ani v jejich vzorkové prodejně. Ale na „omak“ je to celkem lehké kolo.

          0 0
        • horny  

          Váhu samotného rámu jsem nezjistil (zatím), ale celé kolo 17" váží 12kg (V-čková verze) a 12,4kg (Disková verze). Dle tel. dotazu v Pellsu..

          0 0
    • Mamutko  

      Zdar. Tak konkrétne moja manželka toto kolečko má, len s V-brzdami.Ja mám verziu Race. Zatiaľ sme nabehali na nich okolo 200 km. K tej zadnej karbónovej stavbe sa zatiaľ neviem vyjadriť, keďže sme väčšinou behali po asfalte, zišiel by sa nejaký terénny zjazdík na posúdenie. Inak samozrejme zatiaľ totálna spokojnosť, biky majú šmrnc a hlavne tu na SK nie sú vôbec okukané :-)

      0 0
      • horny  

        ..no to musíte být krásnej páreček na tak pěknejch kolách:-) Už máte nějaké dojmy z našlapaných km? Já se možná budu rozhodovat mezi verzí Elite a Race. Budu vděčný za srovnání.

        0 0
    • horny  

      ..requery po měsíci: prohání ho tady někdo? Nějak se nemůžu bez zkušeností jiných rozhodnout jestli do něj jít.

      0 0
      • Mirda  

        Čágo, mám na tom najeto 1400,je to celkem OK, tlumící efekt zadní stavby je oproti HT(Author Modus) zřejmý.Chvíli jsem si musel zvykat na geometrii (předtím jsem měl fulla Merida Mission El.), mám vel.L, výška 178cm, sedlovku 350mm na max., možná to chtělo XL, nevím. Výborné ovládání a vedení směru, příznivý poměr cena/vlastnosti.

        0 0
        • horny  

          Koukám, že jsi si ho již stihl vytunit a to přibližně tak, jak se to chystám udělat já – taky kliky Truvativ za SH XT a vidli. Na rozdíl od tebe (Reba) chci jít do úspornější varianty – objednám si laděný Epikon od Milana. Díky za info.. A kolo máš opravdu krásný:-)

          0 0
          • Mirda  

            Díky, kupoval jsem holý rám, kola z Meridy (prasklý rám)+kompo upgrade. Good luck!

            0 0
            • tchi  

              nezvazil jsi nahodou samotny ram? a taky by me zajimalo, kde jsi ho kupoval a za kolik… tech oficialnich 12,5 tis. mi prijde celkem dost…

              0 0
              • honza.hk1  

                samotnou váhu rámu neznám a za lepší peníz jej budeš asi velmi těžko shánět. ceny si dost drží i přes prodejce a to jak komponenty, tak celá kola.

                0 0
      • honza.hk1  

        no ani já nemám problém. Dřivě jsme měl Marina (Al rám) a tady je znát, že ta zadní stavba poněkud tlumí,ale není to na úkor jiných vlastností. Měřím 184 a á 19" tedy L a ta 21 se mi už zdále velká. Pro mě je opravdu požitek ta akcelerace,ael to je asi dané tím, že původní rám jsem měl opravdu velký.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.