• marekvnoucek

    Ahoj lidi,

    máte někdo pedály Look Quartz? Rád bych je koupil, ale nejprve bych rád věděl, jak ten systém funguje a hlavně, jestli mají pedály velkou stranovou vůli..rád totiž vozim pedály dost utažený..

    0 0
    • XC-biker1  

      Čau, já je mám a jsem snima spokojený. Jsou lehké, dají se lehce nacvaknout i v botě plne bahna a od sněhu, ale maj tu stranovou vůli no, je větší než na SPD … ale dá se na to hned zvyknout

      0 0
    • Karkulka  

      A já je mám zatím nevybalené ve skříni, he he:-)

      http://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • adco  

      Mám ich pol roka a som s nimi spokojný. Prešiel som na ne z Time, držia nohu viac ako Time, s SPD porovnať neviem, nemal som ich.

      0 0
    • jonti  

      Vyuzijem toto vlakno, kupil som si tieto pedaly, namontoval kufry na tretry shimano m225, pouzil som tu standardnu podlozku. Mam dost velky problem s tym, ze maju uplne minimalnu stranovu volu, myslim tym taku volu pri ktorej neposobi ziadna sila proti. Porovnavam to k shimanu m540, tam je ta vola tak 3× vacsia. Je to normalne, alebo sa to da nejak zmenit nastavenim podloziek?

      0 0
      • kubad  

        přidej podložky – zkoušej

        0 0
      • Rolei  

        Jak píše kubad, laboruj s podložkama. Jinak u pedálů není žádná „standardní“ podložka, podložky se tam dávají podle potřeby a ani mi popravdě není jasné jakou vůli při které nepůsobí žádná síla proti myslíš?

        0 0
      • Wilhelm  

        Ahoj, snad to popíšu srozumitelně. Nízké podložky způsobují, že se o celé tělo pedálů (plastovou část) začíná opírat podrážka tretry. Jakmile máš nízkou podložku a silou vstoupíš do pedálu, tak tam hraje čím dál tím větší roli „tření“ podrážky o tu plastovou část. Naopak, pokud dáš podložek víc (silnější podložky), tím víc oddálíš podrážku tretry od plastové části pedálu a začneš stát na kovových částech pedálu. Nohu to tím uvolní, celý systém začne fungovat víc jako u CB. A dle mého tohle se musí docílit. Podstata je tedy ta, že každá tretra má jiný tvar podrážek a u těchto pedálů si tohle doladíš jak chceš. Předpětí per pedálu je furt stejný, buď ti dosedá celá tretra a celý systém víc zavřeš (pevnější), nebo budeš stát jen na těch perech a noha bude více volná (přesněji, budeš mít volnější patu – jen tak mimochodem, máš tam volbu dvou úhlů pro vycvaknutí). Jestli je tady u těchto pedálů nějaká komplikace, tak ta, že na začátku si musíš vše dobře vyladit (každý výrobce treter má trochu jiný tvar a výšku podrážky). Pro toho, kdo tohle nezvládne, budou tretry zklamání, jinak fungují úplně bezproblémově a třeba pro mne to je to nejlepší na trhu …

        0 0
    • ječmen_123  

      Zdravím, tak jsem si pořidil pedály look quartz. Prvni vyjíždka dobrá, jen s podložkama je to alchymie. Ale chci se zaptat ta pružina mi přijde taková slaba že se časem ohne (jen můj dojem). Tak jestli se to někumu stalo nebo jsou mé obavy zbytečne. :-D

      0 0
      • XC-biker1  

        Bát se nemusíš, už jsem je nechal na tolika šutrech a pařezech, a vpohodě ;)

        0 0
      • vrabčo  

        Za celú sezónu trieskania týchto pedálov po takmer každej skale a koreni som pružinku ohol len raz ale zato poriadne. Vzdialenosť medzi oboma „pružinkami“ bola asi o polovicu väčšia takže kufor nezaskočil. Po vzhliadnutí videa montáže týchto pedálov som sa rozhodol že rozoberať to nebudem ale radšej to narovnám za použitia univerzálnych klieští (šírka sa dala nastavovať ale nebol to hasák), rovnako je ale možné použiť i zverák. Plast na ktorý dosadá pružinka som pre istotu podložil plieškom a tým zamedzil prípadnému vtlačeniu pružiny do plastového tela pedálu a zároveň umelo vytvoril rozhranie okolo ktorého sa pružinka ohýbala/narovnávala (keďže sa zohla až niekde v polke ako dosadá na plast). Rovnako som podložil i druhú časť pedálu aby na ňom kliešte nezanechali stopu a už len stačilo snažiť sa silou narovnať pružinku.

        0 0
    • Gorgov  

      osobně jsem na tyhle pedály slyšel vpodstatě pouze negativa…taky jsem je chtěl, ale těch pár lidí mě asi ušetřilo nějaký drobný:)

      0 0
      • Karkulka  

        jedna paní povídala, prosim tebe;-)

        u mě(i ostatních kámošů) zatim naprostá spokojenost..prvot­ní rozčarování z podložek ale samozřejmě bylo..

        0 0
        • Gorgov  

          No paní, sou to spíš kluci co se kolem živěj a ty pedály fasovali…Možná jedné paní vyhovují :)

          0 0
          • jecnak  

            Jednomu panovi taky vyhovuji. Kazdopadne ale nemusi vyhovovat vsem a velky podil na tom ma podrazka treter. Podle me dokonce s nekteryma tretrama nebudou fungovat dobre, bude z nich vypadavat noha.  Stejne tak je potreba si vyhrat s podlozkama pod kufrem. Neni to az takovy jako u Shiman nebo jinych systemu, kdy namontujes kufr a jedes.

            0 0
    • alex44  

      Použiju toto vlákno, je nějaký rozdíl mezi 08 a 09? Můžu mít 08 za slušnou cenu. Dík

      0 0
      • biker jura  

        zdarvím znovu otvíram vlakno, abych se zeptal jak je s vůlí orpoti shimanu. Myslím jestli třeba quartz=shimano dotažene na max nebo na min, na půl… chtel bych je koupit misto sh-520. už kvuli nestabilnimu slapani a bolesti kolena,…

        děkuji za reakce

        0 0
        • biker jura  

          mělo to jít k vlaknu obecně.. překlik:)

          0 0
          • jonti  

            Me to prislo, ze nejvolnejsi na kolena jsou crankbrothers.

            U shimana se dotazenim vule nemeni, a odhadem bych rekl, ze look vetsi vuli nema. Myslim vuli, kde se noha pohybuje volne, ne uhel, kdy se uvolni kufr z pedalu.

            0 0
        • biker jura  

          ááj chyba myslel jsem sílu vypnutí ne vůli.

          0 0
        • biker jura  

          vy jste mi otazku uplně utopili:-) ale aspon vim jak je to s nechtenym vypnutím. a ta sila vypnuti je tedy asi jaka? psal jsem výše jestli třeba qurtz=shimano dotazene cca napul atd.. (samozřejmě orientačně)

          diky

          0 0
      • deda  

        z vlastní, byť krátkodobé zkušenosti můžu říct, že u look quartz je oproti systemu spd a to jak u shimana, tak i exustaru daleko větší boční vůle /ze začátku ve stojkách je to až nezvykle moc/, ale po pár hodinách jsem si zvykl a vůbec mi to nepřijde. Takže celkově – velká boční vůle a velmi příjemné vystupovaní.

        0 0
        • Smazaný účet  

          dají se vytrhnout do vrchu? U shimana se mi to párkrát stalo a někdy je to celkem nečekané, nepříjemné.

          0 0
          • jIrI___  

            Z tohodle důvodu jsem ze Shimana přešel na CB. U Looku to vypadá, že systém je podobný jako u CB, takže nahoru nevytrhneš. Ale jen tipuju :). Looky jsou u mě jasný nástupce současných CB.

            0 0
            • kubad  

              heh – netypuj

              0 0
            • Smazaný účet  

              no právě zvažuji přechod na Look nebo šlehače, obě stojí do 1500,–

              Jaký byl přechod na CB? Zajímá mě hlavně jestli ti nějak vadil ten větší úhel volnosti a ještě bych se chtěl zeptat, jestli CB netlačí do podrážky? Připadá mi, že nemají žádnou styčnou plochu s botou.

              0 0
              • jIrI___  

                Volnější patu jsem jen ocenil, protože u Shimana mě občas zabolelo koleno, u CB to přestalo (nevím ale jestli na to měly vliv přímo pedály, prostě s novými pedály přestaly bolesti) a na větší vůli si člověk hodně rychle zvykne. Mám Candy, takže u těch problém s nějakým velkým tlakem nehrozí, styčná plocha s podrážkou je dost velká.

                0 0
          • kubad  

            já je kvůli tomu dal pryč, když se mě to několikrát podařilo na prakticky nových pedlech i kufrech, stálo mě to jedno krásné karbonové sedlo.

            Grinch ti to taky potvrdí viděl sem loni na socce jak se mu to stalo.

            0 0
            • jecnak  

              Ja s tim problem nemam, ale je fakt potreba si vyhrat s nastavenim kufru. Ono ty podlozky jsou i k tomu, abys omezil to, jak se ti noha v pedalu vikla. Paklize mas tretru na volno, pri vyskoku, zvlast kdyz nemumis bunny bez nohou, si vetsinou trochu zaviklas patama a jsi venku. Pri tahu ciste nahoru tretru z pedalu jen tak nevytrhnes.

              0 0
              • Smazaný účet  

                kubad psal spíš o SPD a ty o Looku ne?

                takže u looku je ty vytrhnutí taky možné jo?

                0 0
                • kubad  

                  ne oba píšeme o Looku,bohužel, už jsme to s Jecnakem pred casem resili.

                  muze to byt otazka, bot ale proste ja mel tenhle problem ale s pedalema model 2008 – 2 pary, pro 2009 probehla trochu zmena je to mozna uz lepsi.

                  0 0
                  • jecnak  

                    2009 se lisi delkou pruzinky, ktera nema tendenci se unavovat. Kazdopadne bych u tebe videl problem bud v chybne montazi kufru (podlozky) a nebo nekompatibilni tretry. S karbonovymi Shimano bez problemu.

                    0 0
                    • kubad  

                      s podložkama sem si hrál a skoušel, tretry testoval jak Sidi tak Northwawe,

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      ok, no dík oběma, ještě to zvážím a možná půjdu do osvědčených CB.

                      0 0
                      • kubad  

                        s CB sem tenhle problém absoltně neměl

                        0 0
                      • jecnak  

                        Rekl bych ze vyhoda Looku oproti jinym systemum je velika operna plocha – pocitove podobne jako na silnicnich pedalech. Tohle dobre zvaz. Vykonostni jezdci to myslim hodne oceni.

                        Jo ted koukam, ze mas ten primitivni jednocep, tak tam je to fuk ;-)

                        0 0
                • jecnak  

                  Kubad psal u Lookach.

                  Ano u Looku je mozne vytrhnout kufr stejne jako u jinych systemu. Tahem ciste nahoru ne.

                  0 0
          • deda  

            zkoušel jsem a nedají.

            0 0
            • XC-biker1  

              když se udělá led pod kufrem tak se dají vyrvat i nahoru. Stálo mě to výplet předního kola :). Jinak za sucha se mi to podařilo jednou, ale to nevím jestli jsem nerval šikmo.

              0 0
              • Honzyn  

                Quartz ted vozim na dvou kolech-nalakala me nizka hmotnost a pry vetsi stranova vule a operna plocha(pry vhodne pro bikery trpici bolesti kolen,tedy pro me).Zkusenosti-chce to utrefit mnozstvi podlozek co se davaj pod kufr(napr. pro moje Sidi Dragony udavaly 1,5mm,ale takto jsem se nacvakaval hodne ztezi a pri padu na lede zustal spojen s bikem:-(,vycvaknuti chtelo velkou silu).Ted mam 2mm a kufry 15st.,20st. mi vypinaly az kdyz jsem mel patu ke klice snad v pravem uhlu!).Kufry na tretre nejak nedrzi-i pri dorvani sroubku fakt hrubou silou se mi obcas kufry posunou,uvolni­.Takze vyhodu vidim jen v hmot. 275g(vazeno),kva­litnim utesneni lozisek,originalite a dobre funkcnosti v blate nebo snehu(i kdyz soucasne SPD skoro nezaostava).

                0 0
    • Mark-H14  

      Prosím o radu. Musí být u Look Quartz mezi klikou a pedálem podložka? Bohužel se mi jednu podařilo ztratit a další Looky mám bez podložek zcela.

      Je tam ta podložka nutná? Někde jsem totiž slyšel, že bych to pak bez ní nepovolil … ?

      Díky.

      0 0
      • jecnak  

        Neni, nemam uz dost let podlozku na zadnych pedalech, Quartz nevyjimaje.

        0 0
      • Kisch  

        Kolikrat se to kousne i s podlozkou, takze bych neresil. Hlavne to mazni.

        0 0
    • Mark-H14  

      Díky oběma.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.