• tomaschek

    Prosím o praktické zkušenosti majitelů s pedály Look Quartz, zvláště v porovnání se Shimano SPD. Zajímá mě především snadnost vystupování v krizových situacích – z SPDéček nastavených na volno (2–3 poloha napínacího šroubku) dokážu při náznaku pádu vystoupit téměř kdykoliv, ještě jsem v nich nikdy nelehl (ťuk ťuk 'tuk). Nevím, co v tomhle směru čekat od looků, které nemají regulaci vypínací síly. Zato váha vypadá i oproti XTR velmi lákavě, takže sháním info, jak se v nich jezdí…

    0 0
    • Mr.Cookie  

      jestli to sou ty co myslim (šlehače), tak to vystupování v krizovejch situacích neni nic moc…teda aspoň mě se dycky povede s max. úsilím vypnout jednu nohu a pak padnout na druhou stranu, ale to je spíš jenom mojí nešikovností…ale co tady tak lidi psali, tak jim to problémy nedělá, takže bych se toho nebál…

      0 0
    • jIrI___  

      Teď byly tuším v testu ve Velu. Kdybys chtěl, ozvi se na mail a pošlu ti to naskenované.

      0 0
      • qasko  

        Mohol by si mi to poslat aj mne ? :)

        Ja vozim tie pedale , zrovna v sobotu na maratone som stal v krcoch v kaluzi z blatom po clenky … len co ma bolest opustila nasadol som na bike a bez akychkolvek problemov som sa zacvakol co pri spd nehozi :)

        Som velmi spoko , su fajn , su lahke a cierne co mi paradne ide k biku :))

        0 0
        • jIrI___  

          Klidně, ale napiš mail.

          0 0
        • tomaschek  

          A jak se ti z nich vystupuje v krizových chvílích – třeba když se trápíš do prudkého kamenitého kopce, podklouzne ti zadní nebo přední kolo a musíš rychle vystoupit z pedálů, aby ses nesvalil na bok? O tohle mi jde hlavně, protože ze shimano SPD se právě v těchle situacích dokážu vždy rychle vycvaknout. Rychlost nacvakávání až tak neřeším, při něm pád nehrozí…

          Ten krátký test ve Velu jsem četl, a podle toho, co tam píšou, by nemusely být špatné.

          0 0
          • qasko  

            Rychlost vycvaknutia je takties bezproblemova. Prvy moment je pocitovo cvak/zacvak oproti spd gumovy no po par dnoch ti to ani nepride.

            Jediny problem je kusok vysia stavba pedalu oproti sdp – sem tam chytis najme zo zaciatku nejaky ten kamen.

            0 0
    • RBweb  

      Pouzivam Look Quartz 4 mesiace, predtym Shimano PD-M540. Porovnanie – vycvaknutie na SPD pomalsie a komplikovanejsie ako pri Quartz. Viac skus pozriet tento odkaz> http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?…

      0 0
      • tomaschek  

        Taky na ně chci přejít ze Shimano 540, které po 4 sezonách sice nemají žádný vakl a jsou naprosto bezúdržbové, ale cítím v nich – i po výměně kufrů za nové – výškovou vůli. Taky často vržou, takže musím kufry před každou výjižďkou natřít vazelínou nebo alespoň nastříkat WD40, aby byl chvilku klid. A v kombinaci s tretrami Specialized mi příšerně vadí, že při chůzi po asfaltu drhnou SPD kufry o zem kvůli nízkému vzorku podrážky.

        Na druhou stranu se mi z nich fakt dobře vycvakává, když hrozí pád. Z nacvakaváním už to tak snadné není, v tom by mohly být looky s robustnějším mechanismem a širší pružinou lepší.

        Z toho, co se píše tady i ve Velu, to vypadá, že looky nebudou ve vycvakávání horší. Takže asi místo XTR půjdu do Quartz carbon – cena cca stejná a váhová úspora 100 g není nezanedbatelná.

        0 0
        • kubad  

          ta váhová úspora proti XTR bude asi je 60–70g

          0 0
          • tomaschek  

            Nevím, na bikesport.cz uvádějí převáženou hmotnost páru u karbonové verze 230 g (samozřejmě bez kufrů a šroubů), XTR byl mělo mít 335 g, takže mi to vychází na rozdíl 105 g. U nejlevnější kompozitové verze to bude zmiňovaných 60–70 g.

            0 0
            • kubad  

              katalogová váha:

              verze Carbon Ti osa – 218g

              verze Carbon –   250g

              realita je cca o 10g horší

               
              0 0
              • RBweb  

                váha kus od kusu kolíše – mám základný model, hmotnosť páru 260g

                0 0
    • VanVren  

      Měl jsem taky ten pocit, že je to gumový, ale už mi to nepřijde – mechanismus zámků není tak přesný jako u SPD. Noha má i více volnosti do stran než u shimana, ale ne zas tak, že by se sama nechtěně vycvakávala. Jsem s nima spokojen, v blátě jsou lepší a taky když se o ně člověk jebne, tak to tak nebolí :-) -nemají žádný kovový hrany.

      0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.