Pedály Crankbrothers nebo Shimano?

75 nepřečtených
  • mirek33

    Používáte někdo pedály od CrankBrothers typ Egg Beater C? Je to ten jejich nejlevnější typ, v odkazu na ostravský Bagbike za 1790 Kč.

    www.bagbike.cz/?…

    Rozhoduji se mezi tímto a Shimanem M540 ( na Bagbike je za 1100 Kč). Poradí mi někdo s výběrem? mirek

    0 0
    • Bulda  

      540!!!! absolutni držák, kuličkový ložiska, celkem lehce seřiditelný, CB maj kluzný ložisko a dost mizerně zatěsněný, hned to chytne vakl, respektive on tam musí bejt, už z podstaty konstrukce kluznýho ložiska, aby se to vůbec točilo, ale někomu se nezvětšuje (time), někomu jo (CB), jestli ti nejde o váhu a vzhled tak 520

      0 0
      • Trojci  

        Pro tvou informaci.. je tam 1 X kluzný ložisko, a 1 X průmyslový ložisko. V podstatě tam Shimano má místo toho průmyslu dvy miniaturní konusy.

        To je tak když někdo plácá a nic o tom neví. Já toho Cranka měl rozebranýho.

        0 0
        • Bulda  

          hele ferdo, ja to měl rozebraný asi 50× a pak sem se toho radsi zbavil, pisu kluzny loziSKO, ne SKA, takze to druhy sem nespecifikoval, je strojni, to mas pravdu, i kdyz taky stoji za h…, hodne rychle mi vyrezlo, aby se to netalo, tak by se to muselo po kazdy vyjizdce mazat a to me fakt nebavilo, mel sem teda jeden z tech prvnich modelu, jeste s gumovou zatkou mas pravdu .....To je tak když někdo plácá a nic o tom neví. …nebo osocuje nekoho, koho nikdy nevidel

          0 0
          • Trojci  

            To by moh říct každej :) pozdě bycha honiti

            0 0
            • Bulda  

              a ty teda chces rict, ze shimano tam ma taky kluzny lozisko, jo? pises, ze ty dva konusy jsou jen misto toho strojniho …logicky tam tedy dle tebe je i to kluzny …tos mel taky rozebrany? zamysli se nad sebou, nez zacnes nekoho osocovat …a jen tak mimochodem, na tom, ze CB je super nápad, ale konstrukčně nedotaženej jsme se shodli i s mechanikem z Progresscycle, kterej jich mel rozebranejch vic, nez cely BF dohromady, kdybych do toho sel znova (ale kvuli pouzivani jednech treter na vic kol nepudu), tak bych poridil Look 4×4, tam je misto kluznyho jehlickovy lozisko

              0 0
              • Trojci  

                Promiň.

                Omlouvám se Ti, že jsem tě urazil. Nechtěl sem.

                Chtěl sem jenom uvézt věci na správnou míru. Tvůj příspěvek byl silně zavádějící a vsadím boty, že si kvůli tobě teď plno lidí myslí, že v CB je jenom kluzný ložisko.

                Na ty další kecy kolem zapomeneme. To je už jenom takový slovní průjem, že?

                0 0
                • Bulda  

                  chtěl jsem jen objasnit, kde tam vzniká ta vůle (kvuli ktery to mirkovi nedoporucuju koupit), a to jeksi ve strojnim neni, tak jsem nepovažoval za nutný psát, že tam je, to ty ses v tom začal vrtat a brat me za slovo, tak jsem te vzal taky (aby si treba plno lidi memyslelo, ze v SH je kluzny lozisko a dva komusy :)), a pokud se ti pletou slova prujem a pravda, tak nevim..... klidne si zavolej do Progresu a zeptej se jirky kratochvila, co si mysli o CB

                  0 0
                  • Bulda  

                    kdybys nenapsal, ze jen placam a nic o tom nevim, tak bych se vubec neozval, protoze to s tema loziskama je jen doplneni moji odpovedi mirkovi, ale nenecham tady na sebe kydat hnuj od nekoho, kdo si mysli, ze nemuzu vedet to, co on jen kvuli tomu, ze sem to nenapsal

                    0 0
                    • Trojci  

                      No tak se už uklidni :))

                      Dyť sem se ti omluvil! A co co je podle tebe ocelová osička běhající v plastovém pouzdře (Shimano 520) ?

                      0 0
                      • Bulda  

                        omluvil za to prvni a dalsi nazval prujmem, asi by ses mel na to vykaslat, kdyz o tom moc nevis, to plastovy pouzdro je jen tesneni, zaroven slouzi jako matice, kterou tam zalisujes (dotahnes) ocel. valecek, ve kterym jsou z obou stran drahy pro kulicky, kdyz to vysroubujes, cely telo pedalu sundas a mas krasne pristup ke konusu a kontramatce (druhy konus je osicka sama), stejny system ma silnicni 520 i MTB 540, ale tam je matice duralova (tam to dle tebe beha po tom duralu, ne?) veskera sila se prenasi pres kulicky, ne nejakej plast …a nepokousej se mi cpat, po tom, cos tu napsal, zes tohle (520) mel taky rozbrany …neverim, neuverim :))

                        0 0
                        • Bulda  

                          ale jsem moooc rad, ze si mirek vybral spravne :)), protoze kvuli tomu tohle vlakno zalozil, a jelikoz uz si vybral, tak bych to fakt ukoncil, ty si nech behat osicku v plastu a ja si necham svy zkusenosti s CB :))

                          0 0
                  • multib  

                    Když jsem v Progresscyclu před 2 lety reklamoval 2 měsíce jeté CB, nechtěli mi to uznat, až po delším tel hovoru a předchozím mailu se milostivě rozhodli reklamaci uznat, že ale příště už ne, protože jde o zanedbanou údržbu! Sjel pedál z osy, prostě se rozsypalo ložisko, prostě šmejd. Tak jsem to dal k ledu a teď koupil 4 × 4.

                    0 0
    • kubad  

      Pokud ti jde o úsporu váhy tak vem CB. Pokud nehoníš každý gram vem Shimano budeš spokojenější.

      Funkční jsou oboje, CB potřebují častější servis a dřív dostanou lehký vakl, noha v nich má větší stranovou vůli, líp se nacvakneš v blátě, ale je v nich menší stabilita-malá opěrná plocha boty. Já bych volil SH M540

      0 0
    • mosquito  

      velohanak by snad mel mit CB Candy kolem litru, sam sem se rozhodl pro SH prave po te co sem se tu docetl ze jsou CB asi kus od kusu – kazdopadne maji aspon zajimave resene sady nahradnich dilu

      0 0
    • Belial  

      Každopádně Shimano. S čímkoiv jiným jen špatné zkušenosti (až na vyjímky). Hlavně se to týká samovolné demontáže :o) Nejhorší snad WELGO.

      0 0
    • grafik  

      tady je mas levneji www.netbike.cz/detail.php?…

      0 0
    • ddd - andy  

      Vem Shimana – u Cranku nesestelujes silu vycvaknuti. A jak uz psali jini – mala operna plochy do boty a je to znat i u zavodnich treter. Velka vule do strany a necitis tolik jako u shimana kdy se vlastne vycvakavas.

      0 0
      • Radek Broz  

        Me zas to stelovani nijak nechybi (i kdyz Mallety by na XC a 4X byly asi moc mekky – nevim, jestli jsou XC modely tuzsi), funguji mnohem lepe, nic se na nich nesere jak na SH, akorat se mi nelibi spotreba kufru. Celkove bych rekl, ze CB fungujou lip, ale za vic penez.

        0 0
      • multib  

        To je právě dobře, že výcvyk necítíš. k čemu taky..
        Vůle do stran? Nekvedlám nohama.

        0 0
        • multib  

          výcvak..

          0 0
          • TinkTink  

            Jedes takovej singletrail, proplitas se kolem stromu po uzky cesticce a docela to kalis, sutry, koreny, do toho se pokladas do zatacek…pro me ma vule do stram velky vyznam a todle vycvaknuti je pro me tez dobra vec – nemusim resit, jestli jsem zrovna ted moc uhnul patou a navic si tu silu muzu v pohode nastavit :)

            0 0
            • multib  

              Blbost! Když potřebuji, vyzuji, když bych si to těsně po vyzutí rozmyslel a chtěl znovu nazout, no problem. Ovšem u SH to problém je. Kdo nezkusil, nepochopí..

              0 0
          • Radek Broz  

            To si zas nemyslim, vedet, jestli jsem nacvaklej, je hodne dulezity. Dokonce by se mi libilo mit na riditku nejaky kontrolky, jestli ta ktera bota prave drzi;-)

            0 0
            • náčelník  

              To by neměl být problém – placatá baterie, žárovička, kus zvonkového drátu a jedééém … :)

              0 0
            • multib  

              U šlehačú to je jedno, protože tam když chci, jsem nacvaklý, když nechci, nejsem. Tohle není problém šlehačů!

              0 0
        • Bulda  

          kvedláš, ani o tom nevíš, nech si to vysvětlit od nějakýho biomechanika, bez boční vůle bys brzo přišel o kolena

          0 0
    • mirek33  

      Díky za odpovědi. Pomohlo mi to v rozhodování, bude to Shimano M540 (dokonce to bude stát i míň peněz). mirek

      0 0
    • tom xtr  

      5 let SPD Ritchey (OK), teď 1,5 roku CB a nebudu to měnit. Neplánuju měnit zpět: + je hmotnost, jednoduchost, spolehlivost. Prakticky bez údržby, podstatně líp nacvakne ve sněhu a blátě. „-“ CB vyžaduje kvalitní a pevnou podrážku, dražší.

      0 0
    • Vlado Jekyll  

      Ja jazdim P540, su to fantasticke pedale, predtym som mal vzdy shimano pedale, nikdy som nemal tech. problem. Kamos, je lovec gramov a jazdi egg beater, tuto sezonu menil asi 3× loziska, investoval do toho (aj spedalmi) asi 5 nasobok ceny mojich M540. Tie pedale, co sa tyka funkcnosti, su dost prepadak.

      0 0
      • vratan  

        co ten tvoj kamarat s tymi pedalmi robi? orie polia? kamo na nich najazdil za 3 sezony asi 20 000 km a loziska menil len raz…

        0 0
      • Bulda  

        ano, super nápad, ale konstrukčně po…, kdyby si od shimana koupili ty jejich „cartridge“ a nalisovali je tam (proste stejne jako jsou v 520,540) a trochu dotahli ty kufry, ne jen nejaky plastovy podlozky, ale proste zvysit celej kufr, tak bych je bral hned

        0 0
        • Veeteck  

          Jak rikas, u pedalu mam zatim dobrou zkusenost jenom s konusama. Mel jsem CB slehace SL a ted jsem vyzkousel Looky 4×4 a sila pruziny je fakt bida. SPD vozim dost utazeny, tady mi to chybi.

          0 0
    • jecnak  

      Ritchey V4 Pro – viz. recenze.

      0 0
    • multib  

      Šlehače jsou lepší konstrukčně, horší kvalitativně. SH vydrží bez údržby věky, se šlehačema nesmíč do vody a tuplem do sněhu! Ze šlehačů jsou nej LOOK 4 × 4!

      0 0
      • Trojci  

        Shimano vydrží bez údržby věky?

        Teda já se z tebe fakt už poseru..

        0 0
        • Gatier  

          presne tak

          0 0
          • multib  

            „Přesně tak“ co? Že pedály vydrží věky, nebo se posereš?

            0 0
        • Bulda  

          s údržbou (bez údržby nevydrží nic!!), ale stačí tak 1× ročně, CB v mokru i 1× týdně (nová vazelína) a nevydržely :(( tak sem dal zpátky 535 a po seřízení choděj furt jak nový (a jestli víš, jak dlouho už se nevyráběj, tak si doplníš číslo i místo toho výrazu „věky“)

          0 0
          • Peslezedirou  

            535 jsou strašný padály, váží jak traverza :o) Kdysi jsem si je koupil za 2.500,– Kč uplně první nášlapy, jezdil jsem je asi pěl let, do té doby něž se mi rozpadlo (rozdrolilo) těsnění. Udržbě jsem moc nedal a ani jednou je nerozebral za tu dobu! Škoda, že mi srostly s klikama, klidně bych je vozil doteď :) Nebylo tam průmyslové ložisko?

            0 0
            • Bulda  

              už neváží a ani se v nich moc nedrží bláto, ale chce to pilník a brusku :)) viz foto

              0 0
            • Bulda  

              to těsnění mi taky trochu popraskalo, ale on je za nim ještě takovej silonovej mezikroužek dlouhej asi 1cm, když to dobře namažeš, tak se přes to voda nemá šanci dostat, navíc to těsnění sem pak dal jiný, s vnitřní lamelou (původně vnější)z Ritchey V2, který šly do kytek po asi 2000km, ted se dostane max par kapicek pred ten mezikrouzek a dal nic a to jen pri hooodne dlouhym a hooodne mokrym jezdeni, takze uz to ani po takovejch akcich preventivne nerozebiram

              0 0
          • Trojci  

            Přesně tak, bez údržby (seřizování) se ti na těch kónusíčkách udělá vůle a za pár tejdnů je zkurvíš úplně.

            Zažil jsem to.

            0 0
            • Bulda  

              ale to je tvoje chyba, u CB je to chyba konstrukce, se kterou pri sbevetsi snaze nic neudelas, max oddalis konec

              0 0
              • Trojci  

                Samozřejmě že je!

                Ale ať mi tu nikdo nic nepovídá o „bezúdržbovosti“!

                0 0
                • Bulda  

                  v porovnani s CB by se u SH o relativni bezudrzbovosti mluvit dalo, vyzdvihuji slovo RELATIVNI, olkyc to tak rek bych myslel, je to asi trochu silenec, ale verim, ze rozebrany mel kdeco, dle toho, co o tom vi

                  0 0
                  • Trojci  

                    Tak si podejte ruce. Já si je naopak myju.

                    0 0
                    • Bulda  

                      ses jak ti debilni politici, misto abys uznal, ze nemas pravdu, tak si „mejes ruce“ :)) jdi do .....

                      0 0
                  • multib  

                    Jo, ale tohle jsem nerozebíral a dobře jsem udělal, čas a vazelínu ušetřil a o nic nepřišel..(..a aj Torpédo rozeberu..;o))

                    0 0
            • multib  

              Jó, ale ne SH!

              0 0
          • multib  

            Nevím model mých dlouhověkých pedálů, kupoval jsem je asi v r. 91 a byly vlajkovou lodí a fakt, fakt, fakt jsem je nikdy nerozebral, ani nemazal a jsou funkční ještě dnes (někde v komoře), mají velkou vůli, ale pojízdné jsou. A bez údržby!!!

            0 0
        • kubad  

          Moje XTR PD M-959 po dvou sezonách spoustě závodu už lehce drhli – rozdělání vyčištění promazání a zase slouží, ale bez údržby by šly do kytek a to je spousta lidí co jezdí víc než já.

          0 0
        • multib  

          Ano, věky! Mi vydržely přes 11 let, tedy přes 110000km a to jsou věky a bez údržby!!!

          0 0
      • Bulda  

        konstrukčně jsou právě na h…, mysles asi spíš funkčně, co se týče nacvaknutí v blátě a tak, ne? jinak souhlas, šlehače si rozumí s vazelínou (a že jí maj hooodnšě rádi) s vodou NE! všici, co si je chválili, že sou bezúdržbový a měl jsem možnost vidět jejich kolo v nich měli vůli jak p… a kašlali na to, já vůli v rotačních součástkách nějak nesnášim :))

        0 0
        • multib  

          Mám za to, že jsem slovo konstrukčně užil správně. Jsou zkonstruovány tak geniálně, že nácvak/výcvak i jízda jsou požitkem. Když tak o tom přemítám, jde spíš o systém (což spadá do obsahu slova konstrukce). Jde mi o konstrukci systému. Jiná věc je konstrukce ložiska, ta je mizerná.

          0 0
      • Veeteck  

        Funkce Looky je naprosto stejna jako ostatnich slehacu od CB, takze celkem naprd. Jediny + vidim v loziskach, ale ty taky za moc nestoji.

        0 0
        • Veeteck  

          Looku

          0 0
        • Bulda  

          co to znamena, ze za moc nestoji? nevydržej, drhnou? na funkci (naslapavani v jakejchkoli podminkach) CB nedam dopustit, jen maj blby loziska, LOOKy bych si uz dokázal predstavit ze nechytaj vuli a neleze do nich tim padem ani bordel, nebo aspon ne tolik, takze je ma predstava asi spatna, ze?

          0 0
          • Veeteck  

            No mam je chvilku a na vnitrnim lozisku pravyho pedalu uz je trochu vule.

            0 0
            • Bulda  

              tak to tu moc nepis, kdyz je prodavas :)) lehce sem zauvazoval, kdyz jsem to v tom bazaru videl, tad uz neee :))

              0 0
              • Veeteck  

                No tak stejne bych to tomu clovekovi rek, kdybych je prodaval :) Vakl teda zadna hruza, ale mam rad dokonaly veci, slehace uz mi na kolo nesmi.

                0 0
            • multib  

              co to je chvilku? Já už cca 20000 km a supr!

              0 0
    • racker  

      No, já bych ty CB tak neukřižovával – první (ty s gumovýma zátkama) pravda moc nevydržely, nicméně teď už s maznicí v setu (šroubuje se místo víčka a domažeš velmi kvalitně) už mají na první ložiska cca 10 000 a bez podstatné vůle. Systém (pokud máš kvalitní tretry s dobrou podrážkou) se mi jeví výrazně lepší, nášlápnutí a vypnutí jednodušší a intuitivní a větší stranovou vůli považuju spíš za výhodu – mě osobně zmizely (spolu s tretrami Specialized s BG) úplně boleti kolen, které mě před tím dost trápily – i když jsem měl seštelované kufry, jak jsem nejlépe dokázal. Eggbeatry byhc už neměnil za cokoliv jiného…

      0 0
    • náčelník  

      Na základě ječňákovy recenze bych uvažoval o Ritchey V4 Pro.

      0 0
    • náčelník  

      www.crankbrothers.com/smarty.php Na bikestore za 1.090 Kč. Co to může vydržet?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.