• folox

    zdaravim chci se zeptat co říkáte na Pedály Crankbrothers egg mxr a jestli se hodí do lesa na mtb,a nebo poradit nějaké jine pedaly

    0 0
    • bikerxc  

      Funkcne neznam lepsi, ale je to vec nazoru..

      0 0
    • S!lent  

      Mám Egg beater C, veškerý terén zvládají v pohodě. Kámoš je měl taky, a urvala se mu jedna ta tyčka, sám neví jak, asi o kořen.

      0 0
      • Mr.Cookie  

        já mám taky Cčka a upřímně řečeno sou mixéry to nejlepší, co si člověk může přát…

        0 0
    • jonti  

      Su ok, vozim ich, ale mne viac sedi system SPD co ma shimano.

      0 0
    • gemini  

      Měl jsem, ale nezvykl jsem si. SPD mi vyhovuje víc…

      0 0
    • ziki007  

      Mám je,plně vyhovujou, pořizoval jsem je kvůli větší stranové vůli – mám koleno po generálce .-P Akorát ta životnost kufrů je dost mizerná, letos padly dvoje .-(

      0 0
    • Karlos009  

      Překopíruji sem cizí příspěvek z jiného fora, který je celkem výstižný:

      MXR na ježdění nebrat, Smarty (MXR s kompozitovou klecí) taky nebrat…, začínal bych na C, SL, Candy SL, Acid,…pak cokoliv lehčího Ti.

      +: 4 stranný zámek, vypadává z toho bahno, jednoduchý servis, váha-spíše neváha, v botech na tom těžko někdo odjede, každý se za tím otočí-vypadá to velmi neobvykle, volnější pohyb klubů než v SPD (Timy jsem zatím nevozil, takže s těma nemůžu porovnat…)

      -: cena, ceNA, CENA, nelze nastavit předpětí pružiny (tudíž buď vyhovuje nebo nevyhovuje, jinou možnost eggy nemají), pocitová „gumovost“ (není slyšet nacvaknutí a vycvaknutí, noha v pedálu psychicky nedrží tak pevně jako v SPDčku), mosazné kufry (jsou měkké ať neničí klec pedálu, takže neustále měníš za nové a nové-peníze, penÍZE, PENÍZE), bez treter na nich dost těžko někam dojedeš

      0 0
    • prtavec  

      priplat si aspon za C-ka.

      Vozil jsem MXR jednu sezonu, pak sly z kola. Zadrel jsem je. Nebylo to spatnou udrzbou, ale jako jedine z rady egg beater maji konusova loziska. Ty kulicky jsou tak pidi, ze je to hodne citlive na jakekoliv povoleni/pretazeni. Vysledek by ten, ze si kulicky vybehaly jinou drahu.

      Ted vozil SL a nemenil bych. Zaroven min ojizdej kufry nez ty MXR.

      0 0
    • >vodouch<1  

      Vozil jsem je půl sezóny, pak šly pryč, SPD mi sedí líp. Nejvíc mi u Cranků vadila ta jakási měkkost-nepoznáš přesně okamžik, kdy máš nacvaknuto a naopak kdy už vycvaknuto a taky přílišná volnost nohy v pedálu, která je tu někdy prezentována jako výhoda. Takže já jsem jednozněčně pro SPD.

      0 0
    • roud  

      Moje rada neni ohledně cranků ale kup shimano XTR ta kvalita za tu cenu stojí…

      0 0
    • Kubiczech  

      Pri dnesni druhe vyjizdce s CB Acid jsem mel velkou chut je zahrabat hluboko pod zem a dojit pesky. Zatim nevidim jedine pozitivum.  Jak tak ctu, tak je to tak pul napul, jedny CB miluji, druzi zatracuji. Ja jim dam jeste jednu sanci a pak tam pujdou zpatky 520ky.

      0 0
    • pitos  

      Jak tady už padlo,někomu CB vyhovují a jiným ne.

      Osobně jsem vozil Sh 520,CB egg beater a momentálně CB Mallet.

      Popíšu proč mě právě CB pedály vyhovují.Je to právě ta volnost pohybu nohy,velká stranová vůle kdy máš pocit že jedeš na platformách.Osobně potřebuji při jízdě mít nohu maximálně volnou(ne kvůli kloubům ale kvůli ovládání kola ) ale na druhou stranu se musím spolehnout že mi noha nečekaně nevycvakne.To mi SPD nenabídlo,když jsem povolil mechanismus tak mi noha vycvakávala a s utaženým zámkem  je pro mě nepředstavitelné se pohybovat v terénu jak jsem zvyklý.

      Někteří přejdou z SPD na systém od CB a jsou zklamaní protože od toho čekali podobné vlastnoti ale neuvědomují si že jsou to úplně jiné pedály s úplně odlišným systémem který je tak nastaven schválně.

      Nevýhodou CB je  větší opotřebení kufrů a také celková životnost pedálu bude asi horší ale zato vše co jsem popsal mě tyto pedály rozhodně stojí.

      0 0
    • bikerfida  

      C-cka vozim asi 15.000 km, po prvnich 1000 km se rozsypalo lozisko na levym pedalu, od ty doby bez problemu, v terenu super, za vetsiho bordelu taky, funkcnost je opravdu dobra

      0 0
    • Charles  

      mam jedny z prvnich…

      jde-li ti o zanaseni, je to dobra volba
      i kdyz vsechno ma sve meze.
      nekdy predpredloni na jare – blato, listi, blato, listi – tadle kombinace udelala na bote bezva vrstvenou neprustelnou podrazku. ale to je extrem, to nevezmou jakykolif naslapy.

      jo, mosazny kufry se trochu vic ojizdi nez Sh.515 na silnicce
      jo, vakl taky trochu maj(spis do stran), nevadi.
      udrzba – jednou rocne staci rozebrat(jedna matka±) a namazat vazelinou nekomu se sundala z osy za jizdy – to musela byt sranda :-)). asi se povolila a vysroubovala ona matka. ale nevim, jak to maj dneska…

      0 0
    • folox  

      dik všem co tu pišete,ale chci se zeptat jestli se hodi do lesa nebo do lesa zvolit nějale jine SPDčka

      0 0
      • kubad  

        Ano hodí se do lesa stejně jak ostatní pedály typu SPD

        takže vybrat jaké si musíš sám plusy a mínusy ti tu popsaly uživatelé celkem slušně

        0 0
        • Schrama  

          čau, kufr fakt jak máslo, ale zatím se to dá.Na jaře musím koupit kufry nový. Matka se na ose taky povolila. Sjel jsem při utahování na ní závit, byla asi z pravé čínské Ferony, tak jsem tam dal klasickou z Ferony CZ. Asi jsem podcenil údržbu. Jedu dál, tak není co řešit.....

          0 0
    • ove  

      Mám Candy SL a trvá naprostá spokojenost!CB mám hlavně kvůli tomu,že se nemusejí absolutně nijak štelovat a kvůli stranové vůli.Tyto jsou na mtb naprosto v pohodě.Dopo­ručuju!!!…8-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.