• Arminus

    Ahoj, plánuji si pořídit páteřák na endurko, ale nemám ponětí podle čeho se takový páteřák vybírá. Hlavně aby ochránil a zárověn nebyl moc drahý :) Nějaké rady? Díky

    0 0
    • theedge  

      Tak zásadní rozhodnutí je jestli to chceš v rámci nějaké vesty / trika a nebo úplně samostatnej páteřák kterej si dáš na svoje spodní funkční triko. Další věc je prodyšnost .. Těch možností a variant je fakt hodně a záleží na tobě co od toho očekáváš a která varianta ti bude vyhovovat.

      Co se týče samostatných páteřáků tak mě se nejvíc líbily tyto dva:

      https://www.endorphinrepublic.cz/…/271918/0001?…

      https://www.pocsports.com/…-system-back?…

      U samostatných páteřáků je ale problém pokud chceš třeba vozit ledvinu – páteřáky mají svůj bederák a přeš něj pak dáváš ještě bederák ledviny a přes to břicho je už pak člověk nepříjemně staženej.

      Je hodně kombinací a musíš si vybrat co ti bude vyhovovat.

      1 0
    • 106Paja  

      Další možností je mít páteřák v rámci batohu.

      1 0
    • madhence  

      S pátéřákem na kolo moc zkušeností nemám, ale jinak jej vozím všude možně. Moje zkušenosti:

      • měl by splňovat normu EN1621–2 Level 1,
      • ať aspoň trochu chrání kostrč, takže dostatečně dlouhý,
      • dobře drží při pohybu.

      Podle mě je nejlepší jako vesta, při správné volbě se skoro nehne. Pak samostatný na záda, to chce mít dobré oblečení, které jej vlastně fixuje na těle. Ale chce to vrstvu oblečení pod (na tělo) i na (vnější na páteřák z venku). Páteřák v batohu mi přijde spíš jako „lepší něco než nic“, jistý účel asi plní, ale už to chce dobrý výběr, aby držel.

      Podstatným parametrem je taky design :-) Vestové chrániče mi přijdou tak trochu divné. Samostatný páteřák si můžeš v hospodě sundat, pohodlně si sednout a ještě u toho vypadáš hustě. O páteřáku v batohu nikdo ani neví, není vidět

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.