• chodec

    Byl jsem ukecán, abych jel v sobotu „Krále“. Neptejte se mě, jak k tomu došlo. Závody normálně nejezdím, když nepočítám jedny zimní Transbrdy, kde jsem se octl zcela omylem. Každopádně už není cesta zpět a já přemýšlím, jak to udělat, abychom já i kolo přežili závod pokud možno se ctí (nerad bych někde uzavíral výsledkovou listinu, ale jinak je to jedno), ale bez velké újmy na zdraví a materiále. Tj. rád bych z cíle odešel vlastními silami, důstojně ve stoje a s kolem ve stavu, který nebude vyžadovat generálku. Naježděno už letos něco mám, ale jen vlastním tempem a se zastávkami, kde chci a jak chci – ptám se tedy zkušenějších závodníků na možná úplné triviality, ale jednou to holt zjistit musím J

    1)<span style=„font-family: "Times New Roman“; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; font-size: 7pt; line-height: normal; font-size-adjust: none; font-stretch: normal;"> 1) Brody – slyšel jsem nějaké zvěsti o škodolibých místňácích, co večer před Králem snášejí do brodů kameny, aby byla druhej den zábava a co fotit – má cenu brody (zvlášť hlubší, kam člověk nevidí) jezdit, nebo je rozumnější to přeběhnout i za cenu menší „sledovanosti“?

    2)<span style=„font-family: "Times New Roman“; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; font-size: 7pt; line-height: normal; font-size-adjust: none; font-stretch: normal;"> 2) Duše – jedna nebo dvě náhradní duše?

    3)<span style=„font-family: "Times New Roman“; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; font-size: 7pt; line-height: normal; font-size-adjust: none; font-stretch: normal;"> 3) Nářadí – v podsedlovce (je to v ní narvané

    • hůř se to vyndavá a zandavá) nebo rovnou na volno do kapsy camelu (lépe
    dostupné, ale na zádech);

    4)<span style=„font-family: "Times New Roman“; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; font-size: 7pt; line-height: normal; font-size-adjust: none; font-stretch: normal;"> 4) Nářadí 2 – nějaké neběžné nářadí či díly s sebou někdo tahá? Tj. něco, co netahá normálně na vyjížďku nebo naopak (destičky, víc spojek nebo něco v tom smyslu)?

    5)<span style=„font-family: "Times New Roman“; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; font-size: 7pt; line-height: normal; font-size-adjust: none; font-stretch: normal;"> 5) Taktika – nějaké stručné a jasné rady jak rozvrhnout síly, jak se stravovat a napájet po cestě (vezu camel a mám k dispozici pár gelů a tyčinek – zda kolik toho vzít a kdy s nimi začít a jak?);

    6)<span style=„font-family: "Times New Roman“; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; font-size: 7pt; line-height: normal; font-size-adjust: none; font-stretch: normal;"> 6) Nějakej úsek, na kterej si dát zvlášť pozor (nejezdím nijak bezhlavě, ale pokud je tam něco pro nováčka zrádného, tak budu rád za doporučení).

    7)<span style=„font-family: "Times New Roman“; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; font-size: 7pt; line-height: normal; font-size-adjust: none; font-stretch: normal;"> 7) Cokoliv dalšího, co bych měl vědět?

    Dík

    0 0
    • miki  

      Až uvidíš na startu lidičky s košíkem na psa a bavlněný tričko a  v sandálech tak Tě to nakopne k velkýmu výkonu.

      1/ brody se daj projet ale nesmíš tam vlítnout rychle.A když ted nepršelo tak moc vody nebude Jooo to před dvěma lety chcalo a voda byla všude a brody byli hluboký.

      2/vem si raději duše dvě .sám jsem měl dva defekty a lepit se mi nechtělo.

      3/nářadí dej jak uznáš sám .

      5/Joo taktika je těžká .Každej Ti napíše nepřepálit začátek ale když se necháš strhnout davem?? a to si piš že necháš.Já neru nějakej gel a hlavně tablety proti křečím a najíš se na občestvovačkách ,je tam toho dost.

      6/trasa je dobrá a projede to každej ,Kopce si Tě prověřej dobře .Hlavně si to užij.

      KOLU A KRA'LI ZDAR!!!

      0 0
    • tulda  

      jestli jedes dlouhou, tak si setri sily na konec. kopce zacinaj na 80. km :) a hlavne never poradatelum, ze „tenhle je uz posledni“

      0 0
    • yodock  

      Taktika je zcela jasná: začít na 100% a postupně přidávat, asi tak ve čtvrtině zabrat, v půlce se do toho pořádně opřít a postupně zrychlovat na poslední kilometr, kde začne ten pořádnej finiš. Tohle byla naše taktika při sjezdu na divoké vodě před cca 20 lety. Dneska, když už jedu nějakej závod, tak to beru jako příjemnou vyjížďku, na který jsou i občerstvovačky a člověk nejede sám. A vyber si.

      0 0
      • chodec  

        no v té prvé variantě bych asi pošel ještě před první občerstvovačkou :-) Potřebuji nějaký kompromis mezi tou pohodovou vyjížďkou a nějakým neponižujícím umístněním (to souvisí s důvody, proč to jedu ;-)) Tuyhle moudra nelovím kvůli útoku na bednu, ale právě proto, abych měl po cestě co nejmíň prooblémů, co by mi pokazily „pohodu“ – dík.

        0 0
        • karliner  

          Tak to je známá taktika starejch cyklistickejch legend – začít naplno, v polovině zrychlit a na konci to dospurtovat :-)))

          0 0
          • chodec  

            hmm… asi ze mě nebude cyklistická legenda – budu se stím muset nějak smířit ;-)

            0 0
    • LenkaR  

      Myslím, že to zvládneš v pohodě, pokud máš teda něco najeto. Já to jela loni jako svůj první maraton s ambicemi nebýt poslední a přežít :-) Dojela jsem v 1. polovině a to jsem ani moc nezávodila. Poslední určitě nebudeš, spousta lidí to jede jen tak pro účast a proto, aby se mohli pochlubit, že jeli Krále.

      Kratší trasa je šílená masovka, závodit se stejně moc nedá, pokud nestartuješ hodně zepředu. Jídlo už s sebou nevezu, na občerstvovačkách je toho spousta, maximálně si vezmu gel + tyčinku pro případ nouze. Duše vezu 2, pumpičku a montpáky, nýtovač nemám a stejně bych s ním neuměla. Doufám, že by mi někdo ze závodníků-turistů třeba pomohl s opravou řetězu:-) Jinak trasa je celkem těžká, hodně kopců, pokud jedeš v davu, tak se stejně většinou tlačí. Pár blbých sjezdů, bráno z mého hlediska, technicky na tom nejsem moc dobře. Brody jsem radši přešla, ale projet se dají.

      Tak si to užij, ber to jako hromadný výlet a bude to OK:-) Ujede to 2000 lidí, takže určitě i ty!

      0 0
    • zubatec  
      1. Brody jak se budeš cítit, krále jsem nejel takže neporadím, hodně závisí na stavu vody. Pověsti o zlomyslných místňácích jsem neslyšel a nebral bych je vářně.
      2. Radši 2 ks + lepení, jeden nikdy neví.
      3. Jak uznáš za vhodné.
      4. Určitě nýtovač na řetěz + nějaké inbusy, o destičky bych se nebál.
      5. Jako miki
      6. Nedělej z toho vědu a užij si to. Zvládli to jiní (a daleko horší) cyklisti, zvládneš to taky :-)

      Držím palec.

      PS. Co takhle dát v září silničního krále ?

      0 0
      • chodec  

        … PS. Co takhle dát v září silničního krále ?

        …si upadl… jednak nemám silničku a jet silničního na dvanáctikilovém celopéru se zdvihy 140/135 a 2,25 NN plášti by byla myslím slušná provokace ;-) druhak nemám silnice rád a vyhejmám se jim jak jen to jde a zatřetí silniční závody pokud se nepletu jsou obvykle dlouhé a hodněkilometrové – na to nejsem stavěnej.

        Jestli budeš mít horáka někdy poblíž, tak se s tebou rád projedu na něm (už jsme se neviděli ani nepamatuji) ale silnicí mě nestraš.

         
        0 0
        • zubatec  

          Horáka tady mám a s vyjížďkou předběžně souhlas, akorát moc nevím kdy. Nahoď  nějaký termín, ať je čeho se chytit.

          Jinak silniční král obnáší 150 km (dětská trasa), časově je to podobně jako ten horský. Silničku bych ti mohl půjčit Lenčinu, teď ji stejně moc neužije a v září už vůbec ne. Na silnici není nic špatnýho! A nejsou tam brody :-)

          0 0
          • chodec  

            OK něco vymyslíme, teď jsem další cca 3 týdny už časově rozebranej, tak to zkusíme někdy potom.

            Jinak proti brodům nic nemám – na vyjížďkách je pokud není na nule jezdím běžně, ale snažím se jet jen to, kam vidím a kde to mohu předem trochu odhadnout – což v rychlosti na závodech, kde to neznám, je tam nejspíš navíc trochu bahno asi nebude ten případ ;-)

            0 0
    • přišlapávač  

      brody rozhodně běhat, je to rychlejší a mírumilovnější ke kolu ;-)

      0 0
      • karliner  

        ale je to srabácký :-)))

        0 0
        • přišlapávač  

          aha to jsem nevěděl, tak to jo, co nejdřív to vyřídim horákovi a ostatním, třeba už si budou dávat pozor ;-)

          0 0
        • chodec  

          No právě to je to dilema, co teď mám. Abych jel brody jen pro potěchu fotografů lovících polety nad vodou, to mě ani nehne (představa, že někomu pózuji na podobné fotce mě nijak nerajcuje). Zkušenosti z místa na to, abych věděl, který brod je jak sjízdný a případě kudy – ty také nemám, takže asi jediné varianty, proč jet brody by byly:

          1. že jsou přehledné a dají se jet i relativně bezpečně i nováčkem.
          2. budu si hrát na hrdinu sám pro sebe.

          Na variantu a) to zatím podle ohlasů nevypadá a na variantu b) už začínám bejt starej a musím se starat o rodinu ;-)

          0 0
          • Genarito  

            …takže asi jediné varianty, proč jet brody by byly:

            1. potřebuješ se schladit
            2. seš srandista a nebude ti vadit, když někoho svým pádem pobavíš
            3. seš samec a chceš machrovat před místníma samičkama :o) ovšem tady je důležitý to fakt projet :o))))
            0 0
            • chodec  

              ad 1) – to je dobrej point – jsem znamením ryba, jen ještě uvážím, zda se nedá schladit bez střemhlavého letu po hlavě.

              ad 2) – pobavit by nevadilo, ale už se nehojím tak rychle, abych kvůli pobavení riskoval nějaké zásadnější sebepoškození (pokud poletím, tak je to přece jen pád a pochybuji – opravte mě když tak – že voda to nějak zvlášť zachrání.

              ad 3) jsem ženatej, manželka bude průběžně na trati, takže se obávám, že z nějakého oslňování místních slečen nekouká nic, co by stálo za tu námahu.

              ;-) dík za tipy

               
              0 0
            • RADO77  

              Mám ještě jednu – potřebuješ zbavi kolo bahna jako na králi předloni. Před brodem jsem jel na 3 převody.

              0 0
              • chodec  

                To ale bylo tím Shimanem na starém Treku ;-)

                P.S Jedeš? JK tě jistě informoval, že kromě nás tam bude ZUP a JS. Bude sranda ;-)

                0 0
                • RADO77  

                  Jedu. Dlouhou. Za cca hodku a půl mizím z práce, trochu kontaktu s rodinou a mažu směr Klatovy. Doufám, že letos nebudu brody potřebovat – jednak mám sram a jednak mám nazuté sjeté pythony a nechce se mi je už přezouvat :-)).

                  PS. Ještě jsme se nesrovnali za Tvé poradenství ve věci foťáku. Detaily dohovoříme v Klatovech

                  0 0
        • kubad  

          je ale poslouchat pak půl cesty to vrzání řetězu a trpět kam všude voda vlezla – pokud nejedeš na bednu a brod není kousek před koncem je mnohem šetrnější ty hlubší vzít po vlastních

          0 0
          • chodec  

            na bednu nejedu rozhodně – upřímně si začínám připadat trochu jako blázen už jen proto, že jsem se nechal hecnout, že vvůbec jedu – normálně vybírám trasy co nejdál od lidí, ideálně kde se nemusím nikomu moc vyhejbat. Z přecpané cyklostezky nebo pěšiny mám ujímání a utíkám z ní – a tady se dobrovolně pustím na trať ze které s ohledem na okolnosti nekouká žádné kochání ani fajn hospůdka s obědem a kámošem u pivka a navíc současně se dvěma tisícovkama dalších podobně postižených, se kterými se budu strkat na těch pár desítkách km.  

            0 0
            • karliner  

              tak pivko si můžeš dát na občerstvovačkách, na králi je vždycky točený :-)

              0 0
            • Zerocool  

              a ještě platíš startovné – nechápu

              0 0
            • ememem  

              no ty si moj clovek, uz som to tu raz volakde pisal ze bych sa strasne rad isiel pozriet do niektorych koncin na ktore mam nejake tie spomineky ale ten pocet ludi okolo ma desi. (konkretne na sumave tusimze na lipne som bol ako decko s tatkom na dovolenke a nejak ma to tam taha, co uz zacinam byt stary sentimentalny ..ujo). ale ked vidim ze takych pakov je viac tak sa na rok prisambohu do toho hecnem. celkom si mi spravil naladu.

              0 0
          • Palos  

            Naprostej souhlas, minule jsem od 60km myslel, že z toho vrzání zešílím nevím jestli to nepořešit do kapsy mini Wédéčko, jinak poslední kopec Bítov… tam jsem si i trochu zaplakal ..:) přeji hodně zdaru.

            0 0
    • karliner  

      Co se týče „zlomyslných“ místních u brodu – je to tak :-)))

      Sice tam šutry už nedávají, ale u toho prvního brodu (myslím, že Nemilkov), mají jinou, možná účinnější fintičku. Kousek nad brodem mají udělanou přehradu a u brodu je bubeník a když se blíží nějaká atraktivní skupinka tak bubeník začne bubnovat, což je signálem pro povytažení stavidla a vypuštění vlny z přehrady. Ale neboj, když se vykoupeš, odměnou ti budou velice atraktivní fotky, kterejma se budeš chlubit ještě svejm vnukům a dají ti napít rumu…

      0 0
      • chodec  

        takže si to shrneme:

        Varianta A) – pojedu brody:

        riskuji – tlamu a poškození kola, ztrátu breujlí tacháče a kdo ví čeho ještě a když si nedám pozor tak i nějakej alkoholickej tlumič vášní; Namočení všeho včetně batohu a tedy tak dvě kila zátěže navíc.

        získám – zábavu okolstojících, co jsem nikdy neviděl a nikdy už neuvidím a možná fotku na které nebudu poznat.

        Varianta B) – brody poběžím:

        riskuji – zklamání pár týpků co jsem nikdy neviděl a nikdy neuvidím, pochybnosti o tom co by bylo kdybych jel;

        získám – lepší šanci, že alespoň dokončím bez nějaké úhony a nepotáhnu s sebou nějakej ten litr vody navíc a panáka Rumu v nohách;

         

        No zatím to vypadá na těžkou volbu – ještě nějaké postřehy, které bych doplnil do rovnice ;-)

        0 0
        • Twister  

          Když tam nevletíš bezhlavě, tak pád nehrozí.  Je to výzva – projedu/nepro­jedu=slezu a vynesu.

          0 0
    • McBlacky  
      • Brody běhat – špice je v drtivé většině taky nejezdí.
      • jednu duši + lepení bude ok možná kus petky kdybys říznul plášt
      • multiklíč s nýtovačkou pro sichr, rychlospojku
      • gely podle toho jak pojedeš, já dávám na králi tak 3. hodně pít

      a poslední kopec je nekonečná vražda :) to mi věř…

      0 0
      • chodec  

        nerad bych se srovnával se špicí, ale asi budu tak nějak předpokládat, že oni vědí líp než já co dělají ;-)

        0 0
        • McBlacky  

          tak nějak jsem to myslel, kdybys jezdil první dvacku tak by jsi se jistě na BF neptal jak závodit :)

          0 0
      • Zerocool  

        proč brody běhat??

        0 0
        • chodec  

          proč je jezdit nebo běhat, o tom je mj. tahle diskuse? Nějaký nápad, doporučení, zdůvodnění?

          0 0
          • karliner  

            shrňme to:

            • špička je běhá, protože to je rychlejší

            ti, kterým je šumák, že ztratí pár vteřin se dále dělí:

            • neumí moc jezdit na kole a bojí se, že spadnou (ti je brodí pěšmo, případně přecházejí po lávkách
            • umí jezdit a přesto se bojí (viz výše)
            • umí jezdit, ale bojí se, že trocha vody jim rozhasí jejich miláčka (viz výše)
            • požitkáři (jezdí, sice opatrně, ale jezdí)
            • odvážná srdce, ve kterých je i kus entertainera (jezdí s to s co největším efektem)
            0 0
            • MlokCZ  

              To ještě pořád nejsou všechny kategorie. Já jsem se nenašel :-)

              Já patřím do kategorie od každého trošku + něco co tam chybít, tedy:

              • mělčí dobře vypadající jezdím
              • hlubší nejezdim především proto, že nemám rád mokrý boty a to platí i když je vedro a celkem rychle uschnou a pokud je i hodně hluboký a nepřehledný, tak tam nechci zahučet
              0 0
              • Pablo  

                Boty souhlas, pokud někdy nejedu vodu, tak jedině kvůli botám.

                0 0
                • Zerocool  

                  někdy to super osvěží nohy a do cíle akorát vyschne…

                  0 0
                • MlokCZ  

                  Na vodě je to ještě horší, tu jsem jezdil docela dost a ráno vlézt do těch studených mokrých slizkých bot, to byl vždy opruz největší.

                  0 0
                • smallbrother  

                  A jak teda překonáš brod se suchejma botama? Zuješ se? :D

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    On nevim. Já trasy, kde jsou hluboké brody neplánuju a na akci typu Král by mě nikdo nedostal.

                    0 0
                  • Pablo  

                    Závod s brodem jsem zatím nejel a když potkám brod v přírodě a nedá se to objet, záleží na situaci – pokud jsem na začátku cesty, určitě bych se zul, pokud jsem u konce cesty, chci si vyzkoušet skill a dám to :)

                    0 0
              • karliner  

                výjimka potvrzuje pravidlo :-)

                0 0
              • Medunka  

                Nasla jsem se

                0 0
            • Genarito  

              do který skupiny patříš ty? :o)

              0 0
              • karliner  

                entertainer :-)))

                0 0
                • Genarito  

                  takže předpokládám, že úspěšná jízda v brodu ve tvém profilu je čistě náhodná a jsi na ní těsně před pobavením druhých :o)

                  0 0
                  • karliner  

                    to je fotka z posázaví, brod byla spíš větší louže :-)

                    ten předloňskej Král je tady…

                    0 0
                    • Bajker16  

                      Sice hluboký,ale čistý :-)…To ve Mšeně byly takovýhle louže viz foto :o).

                      0 0
                      • jecnak  

                        Jenze vzhledem k tomu, ze to slo celkem snadno projet podel plotu, tak to jezdili jen silenci. Zvlast kdyz byla cela trat prakticky sucha.

                        0 0
                        • Bajker16  

                          Vím o tom,ale asi jsem nějak blbě poslouchal a slyšel jsem akorát,že vpravo je 25cm hloubka a že to jde projet :-(. A tý cestičky jsem si všimnul až ve druhém kole,ale podle fotek jsem nebyl zdaleka jedin kdo to projížděl.

                          …ale závod moc hezkej :o)

                          0 0
                          • jecnak  

                            To jsem taky slysel, a dokonce jsem to byl omrknout pred startem a to tam ta cesticka kolem plotu nebyla. Ale jelikoz jsem opatrnej a tyhle hnojaky nejsou zrovna vrcholem moji sezony, tak jsem si pekne pred brodem pribrzdil a pustil pred sebe par lidi na zkousku jak to bude vypadat a zahlidl jsem tu cesticku… Zavod kazdopadne peknej, hlavne ty zatacky v prvni casti trati, kde se dalo jezdit po hrane cesty „wall ride“ a vyskocit ze zatacky :-)

                            0 0
                            • Bajker16  

                              Wall ride byl parádní stejně jako pár sjezdíků v první polovině :). 

                              Akorát,že mě štve,že jsem tam říznul takřka novej plášť,ale naštěstí to continental udržel až do cíle (na 90% jsem to řiznul v těch cihlách).

                              0 0
                    • Genarito  

                      myslím, že já jsem na bavení dobrej :o) umí někdo tohle?

                      0 0
                • chodec  

                  hele na těch fotkách stejně víc tlačíš a stojíš než jedeš. Efektní mohl být pravda ten vjezd do vody, ale jinak to stejně je jen průchod ;-)

                  0 0
            • kubad  

              takhle?

              0 0
            • smallbrother  

              nebo takhle?

              0 0
              • jIrI___  

                Tak to je moc :-))). V pozvánce: „Cyklistická helma a potápěčská výbava povinností“ :-)

                0 0
        • přišlapávač  

          že by rychlejší, když hje hlubokej a jsou v něm větší kameny kde horzí že to položíš a tím pádem šetrnější ke kolu, že Ti nenateče voda do náb, vydile a všeho co se točí, nevrže Ti pak dalších 80 km řetěz, nemáš mokrou prdel, nenateče Ti voda s bahnem a kamínkama do bowdenů a já nevím co jetšě :-)

          0 0
          • Zerocool  

            slabé argumenty…stejně to vždycky jedu, pokud to samozřejmě jde…

            0 0
            • přišlapávač  

              ok, pro někoho možná, pro mě dostačující argumenty a myslím že většina závodníků prostě běhá s ohledem na všechno co jsem říkal, nebavíme se to u potůčku který má 3 centimetry vody bavíme se o brodu kde je vody nad nebo po nábu.

              0 0
              • Pablo  

                Dost mě překvapuje jak se někteří bojí, že jim během 5s přejezdu zateče do náb a celý kolo se rozloží na atomy nebo co. Ti samý pak možná jezděj závody v dešti/bahně a mejou kolo v cíli vapkou :) Jestli ten náboj nevydrží 5s průjezd brodem, tak stál stejně zaprd a zaslouží si smrt :)

                0 0
                • přišlapávač  

                  taky argument :-) mimochodem já zastávám kbelíček a smetáček ;-p

                  0 0
                • kubad  

                  taky argument -  ale po tom co sem za sezonu vyměnil 3× všechny ložiska v CrossMaxech sem z toho vyrostl

                  0 0
                  • Zerocool  

                    jo ale taky X-Maxy nejsou asi zrovna typy kol pro tvrdé zacházení, připadají mi spíš jako imidžovka, že kdo nemá SLR není IN, je to spíš taková ozdoba s nábama nic moc…už se těším na FULCRUMY RED METAL 0…

                    0 0
              • Zerocool  

                horské kola jsou snad na ježdění v horách a drsných podmínkách třeba typu Beskidy Trophy, pokud bych to bral všechno tak přehnaně, tak bych nemohl b´vyjet ani na první etapu, pokud chci jezdit, aby se náhodou nic nestalo žádnému dílu, pak jedine po asfaltu apod, ale na to mám silničku, horské kolo mám ale na drsnější zacházení, a když se holt něco zničí, tak se to musí vyměnit…co s tím naděláme??

                0 0
                • přišlapávač  

                  ano na tvrdší zacházení, ale je rozdíl když prší a závod odjet musíš, pak holt nic nenaděláš, ale u toho brodu máš volbu!!!

                  0 0
      • Zerocool  

        ale ne všichni:) http://www.ivanrybarik.cz/…/img0033.jpg 

        0 0
        • McBlacky  

          to je z 06 ne?

          no loni jsem přijel k prvnímu z těch tří a ptal se jestli to už někdo přede mnou jel když jsem to přeběh a jeden typ mi řekl, že prej nikdo. a co se bavím s klukama co jezdí víc, tak spíš to běhaj…

          0 0
          • Zerocool  

            v poho:) já to neřeším, jen jsem na to narazil…

            0 0
          • Zerocool  

            nebudeš 7.6. v Jistebnici??

            0 0
            • McBlacky  

              bud pojedu Most nebo MTBO v Dobříši, rozhodnu se podle situace. Jsem byl nemocnej a čekají mne v červnu 2× 24H MTB takže jen něco lehce. Jinak tvoje žena je robot – zkontroluj to :) ten Beskid neskutečný

              0 0
              • Zerocool  

                díky za uznání:) vyřídím…stálo ji to strašně moc sil, fakt to nebyla sranda…

                0 0
          • civetta  

            Z Krale 06 urco ne – jiny cisla… Jinak ja mam v profilu taky foto z Krale 06 :-) a v otazce brodu jednoznacne podporuju Karlinera – jezdit, hanbari! :-)

            0 0
    • Bikerjoker  

      Zdravím Tě,

      také vyrážím na Krále a myslím, že pokud trochu jezdíš, nebudeš mít žádný větší problém. Na trati je podle mne větší část lidí „nezávodníků“. Dvě duše, pumpička, nějaké gely + tablety (např.Enervit) a v pohodě dojedeš až do cíle… Přeji hodně štěstí.

       
      0 0
    • JancA  

      Tak kdo dál jede? Já od Malevilu neseděla na kole kvůli nemoci, tak budu asi závodit tak hodinu:(, ale těším se, nikdy jsem to nejela, nová krajina, krásy Šumavy atd…

      0 0
      • karliner  

        bez karlinera se neobejde ani Král Šumavy, a už vůbec ne druhé kolo v podobě nočního chill-outu v klatovském „rokáči“ :-)

        0 0
      • Zerocool  

        Běž do toho, je to pěkný závod, my jsme ale po Beskidy Trophy out a dáváme si víkend oraz…

        0 0
    • miki  

      ve svým profilu mám foto z Krále ,tak se podívej jak je hlubokej.

      0 0
      • chodec  

        A to je před tím nebo po tom, co pustili tu vlnu z přehrady jak píše karliner nebo si projel nezasažen ;-)

        0 0
        • MlokCZ  

          To je před, kdyby ji už pustili, tak by potřeboval šnorchl :-)

          0 0
        • karliner  

          předloni bylo tolik vody, že bez vlny bylo do půli stehen a proud takovej, že unášel kola, ze kterých se entertaineři pohroužili do vln :-)

          0 0
          • chodec  

            v tom případě jsem vděčněj za tenhle suchej tejden ;-)

            0 0
        • chodec  

          P.S. těch brodů je tam podle propozic více (na mapě vidím jen k rozdělení tras nejméně 5 míst, kde by teoreticky mohl být brod) – může mi někdo říct, kde opravdu jsou, a které jsou ty co stojí za zmínku? 

          0 0
          • Genarito  

            tak to vypadá, že skoro celej závod odběháš :o)))))

            0 0
            • chodec  

              tak zlé to nebude – obecně voda mi opravdu nevadí, ani v botách (ty buď uschnou po pár km nebo stejně prší a jsem mokrej celej) ani na kole (těch pár sekud ve vodě mu nemůže vadit tolik jako proud z hadice), ale věc se má tak, že jedu (hecnul jsem se) s člověkem, kterej jel krále už mnohokrát. Tak trochu (podle náznaků) počítám s tím, že se těší, až mu budu na konci raportovat, kde jsem všude šel na tlamu a chci udělat nějaká opatření k tomu, abych poněkud smazal výhodu jeho znalosti trasy a nenechal se zbytečně lapit na nějakém vyhlášeném místě nebo nějakou místní atrakcí jako přílivovou vlnou a pod.  A protože jsem slyšel o těch místních vtipálcích tak se raději ptám.

              Pokud tam jsou nějaké normální brody, kde je trochu vidět na dno a nejsou tam nějaké velké balvany, po kterých nejde jet, tak si to rád projedu :-)

              0 0
            • jecnak  

              Proc myslis, ze ma nick „chodec“.

              0 0
              • chodec  

                tys tady chyběl – budeš si někde v klídku testovat vidličky – tak mi tady neboř bábovičky když se snažím znalosti o trase krále pozvednout z úrovně „nula“ alespoň na úroveň „nic moc“ ;-)

                0 0
          • McBlacky  

            za zmínku – tedy pro mne v kategorii nejezdím- stojí 3.

            jinak suchej řetez nejen že hnusně skřípe a tím ke konci dost zle podlamuje uz tak nízkou morálku, ale taky zpomaluje.

            0 0
            • jecnak  

              Zvlast souperum podlamuje moralku, kdyz je predjedes s vrzajicim retezem a nebo za nima jedes s vrzajicim kufrem :-D

              0 0
    • Biker jak Pes  

      Brod nebrod, jezdím všechno. :D Čím rychleji to projedeš, tím rychleji to máš za sebou. Jestli se smotáš, to už je další věc… :D

      0 0
    • Wakan  

      Priklanim se ke strategii jet od zacatku na max, nekde v pulce pridat a do cile to nakopnout:)

      ad 2) bravam jednu dusi a lepeni

      ad 5) vem neco nakopujiciho s sebou jako posledni zachranu, nejspis ani nebudes potrebovat, obcerstvovacky jsou skvele.

      ad 7) nenech se znechutit spoustou lidi, uzivej trasy, je pekna

      good luck

      0 0
    • Wiktor  

      k brodum… z bezpecnostnich duvodu uz je jenom beham, naposledy jsem se je pokousel jet tusim v roce 2003 nebo 2004, zahucel jsem do toho v Nemilkove (na aktualni trase ted prvni „vazny“ brod – pres Ostruznou…) ani jsem nevedel jak, mokra byla i prilba… jeste ze potom nasledoval dlouhej vyjezd na Keply (jezdilo se to protismerne), docela rychle jsem se zahral, coz se ted v sobotu zahrejem asi taky… aktualne druhej „vaznej“ brod je hned asi po 2 km po prvnim, po nem nasleduje zase blbej vyjezd, na kterej ty rychly chrti staci natahat spoustu vody a celkem v pohode jetelnej kopec se meni v kopec nevyzpytatelnej… treti vaznej brod (uz jen dlouha trasa) je az nekde na 80km, brodi se Uhlava, byl jsem tam ted na zacatku kvetna, vypadal celkem mirumilovne, az jetelne… stejne jsem ale zul boty a v klidu prebrodil, v sobotu (pokud se doplouzim az tam) to rozhodne prebehnu bez zouvani…

      0 0
      • civetta  

        Technicka: do ceho si proboha utirate nohy po prebehlym/nejetym brodu??? Do toho rucniku z roku tusim 05, kterej tahate v kejmlu? :-)

        0 0
        • McBlacky  

          co to je za dotaz :) :) :)

          normálně ne, do osušky Hermes která je v piknikovým koši hned vedle Veuve Clicquot 1962

          0 0
          • chodec  

            Prosimtě kde děláme ten piknik – beru dvě nebo raději tři flétny, misku ledu, kaviár a toustovač, aby to bylo na co mazat ;-)

            P.S. nech ty bublinky raději na začátku trochu přechlazené (tak o 5–6 stupňů), ony po cestě vždy trochu zteplají – jo a moc s nima netřes – pak se dost neesteticky otvírají ;-)

            0 0
          • civetta  

            :-)))

            0 0
    • Bafoon  

      neb teho krále jedu taky tak jsem byl včera testovat brody tady u nás jestli jezdit nebo po svejch. Přišlo mi že jakmile to není doslova brodíček tj voda tak do 10cm tak to nemá cenu. Jel jsem asi 6× brod co do půlky řeky je těch 10–20cm to je jetelný boty si moc nenapočíš a umyl jsem si hezky pláště ale pak to bylo hlubší až tak do půlky kol (mám 29") a to je pak spíš boj to udržet rychlost ztratíš klouže to valí do tebe proud a musíš hodně bojovat o stopu co nejvíc rovnoběžně na proud aby tě to nezklonilo-nevymáchalo. TEDY malé brodíčky v pohodě to je efektní a pohoda, víc vody – ať si fotí někoho jiného :-)))

      Jinak přeju zdárné dokončení bez úhony na materiálu či zdraví a ať to není derniéra – určitě si masochista a bude se ti to líbit :-))

      0 0
    • chodec  

      Tak bych rád poděkoval diskutérům za rady. Hlásím, že jsem dojel, nesmotal se, přežil a užil si to. Bylo sice pekelný vedro, ale jinak celkem zábava. Pokud přijde a bude to hledat někdo další, tak stručně sepíšu, co si odvážím pro příště:

      1. Musím shodit kila – zjistil jsem že táhnout do kopců mých 100 kg je děsný i když bych byl namakanej jak nevím co. Kámoš, co má najeto 1/5 toho, co já a kterému v běžném terénu ujedu v zásadě bez potíží, se do kopců s jeho 60 kg vyvážel o poznání snadněji a od půli trati mi začal v kopcích nadělovat – takže zhubnout ;-)
      2. Brody jsem nakonec jel – když jsem je viděl, nepřišly mi s letošním stavem vody o tolik horší, než ty co jezdím normálně (z předchozích zpráv jsem čekal cosi jako průjezd přehradou). V prvním z těch dvou větších (s tím vodníkem) mě ale stejně zastavil kámen na dně (zapíchl jsem se a nemohl to vyrvat) takže jsem slezl a odtlačil. Druhý jsem projel, ale na výjezdu se přede mnou složil chlápek, tak jsem stejně musel zastavit a průjezd tak neměl ten půvab ;-)
      3. Pravidelnou stravu opravdu zajistí jen občerstvovačky – táhnul jsem s sebou zbytečně asi 1/5 kila tyčinek, co jsem dovezl až do cíle (maxímálně tak gelík nebo dva na doping v závěru bych příště snesl);
      4. Příště jedu na flašky – mezi občerstvovačkama bych to s bidonem dojel i v letošním vedru a takhle jsem na začátku táhl zžbytečná 2,5 kila vody v camelu navíc do všech kopců v prvních 2/3 tratě;
      5. Z nářadí jsem nakonec nejvíc ocenil nejtovačku a SRAM spojku – spravil jsem s ní kolegovi řetěz, co přerval v úplně posledním kopečku před Klatovama – co mi ujel to tam nakonec pročekal než jsem přijel  – se spojkou oprava na 2 minuty ani ne. Beze mě by nedojel vůbec.
      6. Duše jsou zrádné  – já vezl dvě a nepoužil ani jednu. Viděl jsem ale týpky, kteří přijížděli do cíle s třema píchlejma kolem krku.
      7. Nedívat se za jízdy na tepák – když mi v jednu chvíli ukázal 213, prohlásil jsem to za chybu meření, jinak bych se s ohledem na můj věk musel nejspíš prohlásit za mrtvého ;-)
      8. Nepřepálit začátek – všichni mi to říkali, ale přesně dle očekávání všech jsem se jako nezkušenej bažant nechal strhnout davem a přepískl to.

      P.S. Technikou jízdy a dobrým kolem se dá dohnat dost z toho co člověk nemá v nohách – co mě lidi předjížděli do kopců, jsem pak bez problémů dokázal dojet a udělat si i slušný náskok ve sjezdech a po rovných ale hrbatých cestách – díky Santo ;-)

      Tož tak pro příští hledače mouder o „Králi“ . A ještě jednou díky všem za předchozí rady.

      0 0
      • Meesha  

        letos byly brody nuda :-/ malo vody. Ale atmoska fajn :-)

        0 0
        • tulda  

          malo vody? :) Nemilkov byl snad nejhlubsi co sem kdy zazil… a kdyz sem to tam nesmotal a v pulce sotva stihnul vycvaknout, tak me polili

          0 0
          • civetta  

            Presne…

             
            0 0
          • Wiktor  

            jo jo, vodnikovo mladej pomocnik mne taky pekne zkropil…

            0 0
          • Bafoon  

            já nechal bajkera přede mnou ať mi ukáže jak je to hluboky :-) rozjel to že to dá rychle v půlce ho to zastavilo chvilku balancoval u prostřed – asi pro diváky a pak se ukázkově skácel proti proudu za velké spokojenosti těch zelených mužiků a „domácího kotle“ :-))

            já to hodil na rameno a přebrodil, jako brod do půlky stehen při svých 194cm nepovažuju za brod :-D

            0 0
      • Bafoon  

        Zdravím a gratuluju! bolo to fajné… :-D

        0 0
      • civetta  

        To jsme teda o tom Krali letos moc nepokecali :-(((  tak aspon jednu otazku: zdalo se vam to taky o TOLIK tezsi nez loni?

        0 0
        • smallbrother  

          …Král by si zasloužil vlastní vlákno. :) Novou trasu jsem jel poprvé, ale nepřišlo mi to těžší než ta stará. Teplo mi vyhovuje.
          Co mohlo být lepší byl samotnej dojezd do cíle, chybělo tam cokoliv co závod ukončí (nápis CÍL, nějakej spíkr, nebo kdokoliv (holka co ti dá pití do ruky, nebo sebere čip)), takhle jsi jen projel bránou, pípnul koberec a jezdce si nikdo nevšímal.

          0 0
          • civetta  

            Starou myslis 04–06? loni byla nova, ale kratsi diky Kyrillovi – a letos pribyly useky kde jsem se fakt vytrapil. Teplo mi taky nevadi, v roce 05 to bylo myslim horsi a zajel jsem si osobak - holt to nejak nesedlo, k tomu manzelka v susicky nemocnici po tlame na autodromu :-(   

            0 0
            • Wiktor  

              doufam, ze je na tom manzelka lip, nez ja po lonskym rocniku… zlomenou pazni kost v rameni vyresily az dva srouby…

              0 0
              • civetta  

                Myslim ze maximalne nastejno – zlomenej bederni obratel. Je to hned… :-(

                 
                0 0
                • Wiktor  

                  ajajaj… tak to drzim palce at je vse brzy ok…

                  0 0
                • smallbrother  

                  Brr, jak se jí to na tom motokrosu podařilo? Vždyť to byla jen taková ujetá hlína.

                  0 0
                  • Wiktor  

                    docela si to dokazu predstavit, prijel jsem tam tesne za skupinou asi 20 lidi a videl jsem tam dit se veci… v tom chumlu je to asi hned…

                    0 0
                    • civetta  

                      Me to tam taky vyneslo az doprava do tech pneumatik, a to sjezduju rek bych uplne v pohode a vedel jsem ze to tam je. Ona to jela poprvy (predtim Malevil a par lehcich kratscih zavodu), nema holt moc techniku a necekala to – dostanes svunk a dole na tech hupikach uz je to bud anebo. Jeste jsem mel blbec intuici ze ji zavolam at si tam da bacha (jeste neodstartovali), ale pak si rikam kravina, to bych musel volat z kazdyho brdku a vona jezdi z kopce opatrne…

                      0 0
          • Wiktor  

            subjektivne si myslim, ze stara trat (04–06) byvala prece jen o neco narocnejsi… to vedro v sobotu bylo ale pekelny… kolem 80. km jsem malem zkolaboval, zaludek odmital pojmout cokoli krome cisty vody, ktera mi ale kupodivu nejak nakopla, takze zaverecnej hreben Bitova jsem narozdil od lonskyho roku vyjel… nebejt pitomyho defektu (2 cm hrebik v prednim…), mohla ta prvni stovka po dlouhy dobe zase padnout… :-(

            0 0
            • Bafoon  

              starosti s první stovkou jsem sice neměl (jistil jsem vás zezadu) ale s tím posledním kopcem, kolem toho kříže, naprostej souhlas – ten mě rozsekal na malý kousíčky :-)

              0 0
            • civetta  

              Na stary byly mnohem tezsi sjezdy, ale zbytek mi prisel takovej jezdivej – tady i ty „rovinky“ byly za trest, a to mam fulla. Taky jsem mel strasnou krizi pred 80., nastesti jsem akorat dojel kamose, kterej vypadal jeste hur, a navrh mu ze budto zavodime a ja tu posledni obcerstvovacku pro­jedu (mel jsem vsechno ssebou a on mel jen cistou vodu), nebo to prohlasime za mrtvej zavod, zastavime a dame si pivo. A hadejte jak to dopadlo :-) dal jsem si dve :-)

              0 0
              • Wiktor  

                jo to bylo optimalni reseni…

                0 0
              • prodi  

                to máš pravdu, na rovinkách to vůbec nejelo, nechápu…:) a po těch loukách jsem měl pocit, že jedu na nějakým lepidle

                0 0
                • Wiktor  

                  louky proklate lepily… ;-)) obzvlast povedena byla ta tesne za obcerstvovackou v Beharove (80. km…) , kde mi postupne chytla krec do obou pritahovacu stehen… hezky jsem se prosel… ale magnesium kupodivu zafungovalo, takze ten Bitov uz jsem potom dal…

                  0 0
                • McBlacky  

                  jsem klel i loni louky nejedou nikde

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.