Ovládání teleskopické sedlovky

16 nepřečtených
  • Georg72

    Zdarec, mám sedlovku Joplin 4 s páčkou pod sedlem. Neví někdo zda se dá předělat na ovládání na řidítka, příp. kde by se dalo koupit za rozumné peníze. Neřešil někdo??? Diky.

    0 0
    • Kouba_2005  

      Kua, teď jsi psal post do tématu o této sedlovce – proč to nenapíšeš taky tam a zakládáš další téma?!

      0 0
    • Le Corbusier  

      Zkusím to hodit sem. Koupil jsem tento teleskop.

      http://www.wiggle.co.uk/…er-seatpost/?…

      Až při montáži jsem zjistil, že páčka ovládání je na průměr 31,8, což nechápu. Nemáte prosím někdo typ na nějakou důstojnou náhradu s objímkou na řidítka, kterou to ovládání vyřeším? Díky.

      0 0
    • Le Corbusier  

      Našel jsem toto – můžu to použít?

      https://www.cycology.cz/…ock-p205419/

      0 0
      • alinceb  

        Hmmm, mají to uzpůsobené na CX rodla na montáž uprostřed. To by mě nenapadlo, ale je to logické. Můžeš použít tuhle páčku, ale osobně bych takový prachy za plastovou páčku s mizernou ergonomií nedal. Zkus se zeptat Tomínose, za kolik by ti nechal svojí páčku a nebo můžeš vykuchat páčku řazení. Případně by možná šla udělat redukce z odřezku karbonový sedlovky…

        0 0
      • Jenda  

        Jedna „profi'“ varianta je vykuchat lehce páčku na suntourackej lock – https://www.kupkolo.cz/…lanko_z2239/

        občas jí sem někdo dává na bazar

        0 0
        • alinceb  

          Nakonec mu nechám páčku z LEVa za lepší peníze, než je ta plastová náhražka. Ale úprava SR páčky mě taky napadla. Na Ali se dá koupit asi za 6USD…

          0 0
          • Jenda  

            tu suntourackou páčku jsme dával ženě místo tý debility na Joplinku a u sebe jsem tak předělával Tmars, tam je ale problém s opačnou orientací lanka.

            0 0
    • va-bo  

      Tady asi spíš šlo o to, jak ovládat páčku na sedlovce lankem. Páčka na řidítka si problém není. Kdysi jsem to řešil taky. Páčku na sedlovce jsem provrtal a zespodu o ní opřel bowden. Konec lanka jsem přichtil na sbastlenou vzpěru. kterou jsem přichytil mezu vzpěry sedla nad páčkou. Nějak to fungovalo, ale nic moc. Pak jsem stejně koupil jinou sedlovku, protože Joplinka přestala fungovat – únik tlaku vzduchu.

      0 0
    • va-bo  

      Tady spíš šlo o to, jak ovládat páčku pod sedlem lankem. Páčka na řidítka asi problém není. Před časem jsem to zkoušel vyřešit. Provrtal jsem páčku sedlovky a zespodu jsem opřel bowden. Protažený konec lanka jsem přichytil na sbastlenou vzpěru mezi ližinami sedla. Nějak to fungovalo, ale pak jsem stejně koupil jinou sedlovku, protože Joplinka přestala fungovat. Možná by to šlo udělat stejně, jako to měli CB na originálu, ale lanková páčka sedlovky se asi samostatně neprodává.

      0 0
      • va-bo  

        Omlouvám se za dvojtý příspěvek, Bike forum nějak nereagovalo, asi chyba na mém compu.

        0 0
        • Vilém  

          Chyba nebude na tvem PC, vcera B-F jelo metodou nahodnych vybuchu, stale padalo.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.