• Smazaný účet

    KRAJICově vláknu se rozeběhla diskuze o bajkování podél řeky Opavy v Bobrovníkách a protože tato lokalita má docela potenciál, rozhodl jsem se založit samostatné vlákno(věřím že KRAJICovi zasírání jeho vlákna nevadí, ale spiše pro pořádek). Idea je taková, že by bychom zde uveřejňovali nejaké fajnové úseky a nápady jak poskládat záživné kousky dohromady.

    jedná se o tuto lokalitu. Příjezd je možný z různých směrů, ale jako nejfajnovější se jeví pokračování od třebovické lávky po levém břehu (proti proudu) směrem na Hlučín.

    jIrI__ uveřejnil pár záznamů tras:

    první kde trailík začíná asi na osmém kilometru a pokračuje pořád podél řeky. 4istě podál řeky je to docela makačka, v druhé části trailu se cestička docela vlné, není nouze o sesunuté svahy, sypké podloží, balancovačky a kořeny. Technická lahůdka:)

    Další varianta je uhnout a objet kus vrchem. Trasy se potkají u stejného úzkého mostečku, moje trasa vede nad řeknou a umožnuje profrčet „korytem“ které je dosti zábavné(a nejací místní nadšenci ho urdžujou)

    Po uhnutí se nabízí vrátit se a docela zajímavý sjezdík jak to udělal na 6.1Km Treeper a po sjezdu se vrátit na původní trail.

    ve snaze se vyhnout „nudě“ v zahrádkářské kolonii jsem knusil jet za úzkým mostkem doleva . Tímhle smeřem je to otročina a ne moc zajímavá trasa. Trochu projetá motorkou, ale jinak zarostlá. Výživný teréní stoupáček. V opačném směru má ale potenciál… pokud by se podařilo najít nějakou fajnou cestu jak se dostat nahoru. Zatím jsme našel jenom sotolinu/ster­kovou cestu.

    Výzvou zůstává hledání cetiček v druhé části lesa „za koněma“…nejaká příhodná napojovačka bude u chaloupek nebo až u štěrkovny.

    Tož se podělte:)

    0 0
    • Azmir  

      Mohlo by to tam být fajné, ale pro nás XCčkaře to tam není nic moc. Podél řeky se vyskutuje dost pro mě a mé kamrády s kterýma jsem tam jel nesjízdných míst. Chtělo by to tam určitě nějak upravit. Kdyby někdy byla nějaká brigáda, klidně bych přijel. Myslím že by se to dalo upravit tak ať je to zajímavé, ale ať to může sjet i méně technicky zdatný člověk. To znamená možná trochu rozšířit, odstranit ty velké kořeny, místa kde se musí snášet, trochu zpevnit (občas mám fakt velký strach že skončím v řece) a mohlo by to tam být super. Toť čistě můj názor :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        To je prave ta druha cast, pred kterou jsem „uhybal“…nasleduje tahly vyjezd, pak klidny sjizdeni z kopce, altanek kde se to deli na sjezd s dropem a „hrebenovku“, koryto a vyjedes u uzke lavky. Tahle varianta je dost XC:) takze to zvladam i ja:)

        Porad kolem reky je to vetsi orisek, na jednom miste jsem zkousel opravit sesunuti, ale bez lopatky mi to neslo..musim nejakou koupit:)

        0 0
        • Azmir  

          Já bych právě klidně udělal nějakou brigádku na tu úpravu pořád podél té řeky a až pak bych řešil ten vrch, dá se tam krásně dostat k tomu altánku, aniž bys musel kolo tahat do toho kopce, ale chtělo by to křovinořez, motorovku, kopačku a lopaty a hodně lidí :))) Ten trail podél řeky by relativně nebyl problém upravit, kdyby se sešlo pár lidí.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jasně, aktivitě se meze nekladou…ůj problém je kriticky nedostatek času, takže se na bajka dostanu, ale značně neplánovaně.

            Težká mechanizace není třeba, stačí polní lopatka:)

            0 0
            • Azmir  

              Já si myslím že ta lopatka by se hodila větši a nějaké kopačka a něco na upravení terénu a takhle by taky nebylo na škodu. No mě tedka čeká maturita zítr,pátek a pak za 14 dní takže ted čas nemám vůbec :)

              0 0
              • Fran-tic  

                ta brigáda není vůbec špatný nápad…kdyby se nás sešlo víc, dalo by se to slušně upravit.nějaký společný termín by se dal určitě najít. Už jsem to tam taky projížděl, je to supr terén, ale chtělo by to trošku bikerovi přizpůsobit :)

                0 0
        • bosmilan  

          Tak teď už vím proč jsem nikdy nepotkal žádný altánek :-) Já to vždcky jel hned vedle řeky,i když to občas byla celkem slušná pěší turistika,protože na spoustu míst jsem neměl mentálně a koupat se mi zrovna nechtělo.

          Budu muset ještě vyzkoušet tu druhou variantu pro nás technicky slabší jedince :-)

          0 0
          • jIrI___  

            Ten altánek je skvělý, včera jsem na něj náhodou narazil, když jsem zkoumal nové traily :). Nevíte, jestli ten altánek někomu patří nebo je „veřejný“ k volnému použití?

            0 0
            • Deathklaat  

              Altán je volně k užití. Kdysi pod ním bydlela skupina bezdomovců.

              0 0
            • Smazaný účet  

              btw..od toho altanku to jde dolu k rece..docela maso bych rekl..a nebo po hrebeni a v jednom miste je vyhrabana odbocka doprava ktera te pres strom navede do koryta, kde je to pak uz jenom hopsacka z jedny strany na druhou…ale to asi uz vis:)

              0 0
              • Deathklaat  

                Jsou tam dvě zaříznuté hřebenovky, jedna směrem doprava a druhá doleva od altánu(ta je hodně brutální).

                0 0
              • jIrI___  

                Od altánku k řece jsem jel. Ne úplně přímo dolů, ale od altánku doleva (z toho pohledu jak je na fotce), jede se po vrstevnici a k řece se sestoupá takovou serpentinou. Moc pěkné! Ale v tom korytu jsem ještě nebyl, musím ho najít :)

                0 0
            • Deathklaat  

              Altán je volně k užití. Kdysi pod ním bydlela skupina bezdomovců.

              0 0
    • Deathklaat  

      Konečně mě někdo v této idei předběhnul:-) Již déle jsem chtěl dát dokupy nějakou brigádu, ale nevěřil jsem, že by se někdo našel a pomohl mi… Každopádně bydlím od lokality blízko a nemám problém zajistit nářadí.

      0 0
      • MarekF  

        Rád pomůžu, myslím si, že to má potenciál a když se tomu trošku pomůže tak je nová, zábavná cesta do hlučína na světě.

        IMHO pro mě by bylo ideální udělat ji někdy o víkendu.

        0 0
      • Azmir  

        btw. co ten kotouč co sem ti psal? Použil si ho? :)

        0 0
    • Deathklaat  

      Lokalitu znám poměrně dobře, takže zhruba vím kde by se dalo jet a kde to nemá význam. Tady se to řeší blbě, ideálně o tom pokecat a nejlépe projet.

      0 0
    • swinx  

      Upravit nesjízdné úseky jako utržené břehy apod. – jsem všemi deseti pro.

      Ale odstrañovat technické pasáže (jestli tomu dobře rozumím) tak to ani omylem! Opovažte se! Ať z toho nemáme další dálnici jako je na druhé straně řeky.

      0 0
      • Smazaný účet  

        jasneze.zadne koreny pryc nepujdou..ale nejaky ten utrzeny breh by opravu zaslouzil..prijedes nekdy na brigadu?:)

        0 0
        • swinx  

          jasně, ale až v červnu (po státnicích) ;o)

          0 0
        • Deathklaat  

          Mno úplně nevím, co půjde udělat s utrženým břehem řeky… Každopádně jsou v průběhu snad jenom 2 – prozatím sjízdné.

          0 0
          • Azmir  

            Ty břehy to půjde těžko, to si spíš myslím že bude jednodušší vysekat kousek ze svahu a prostor vzít tam, než nějak zpevňovat břeh a vezme ho první voda.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Tam kde je to utrzeny je docela prikry breh ze sypkeho matrose..imho to „bokem“ moc nepujde..ale o tom se da bavit az na miste…

              0 0
          • MarekF  

            Nevím pokud bývá voda když jí je hodně, ale jestli to nesahá po ten nejnižší trail, tak by se některé utržené svahy daly vypodložit kamenama, jak je to aji v rychlebkách, ne? Teda aspoň na té části, kterou jsem projížděl nebyly nějaké fakt sesunuté svahy že je chodníček a hned kolmo.

            0 0
        • KRAJIC  

          Za každý useknutý kořen bude trest jeden zlomený prst. Žádné gay úpravy nebudou tolerovány. Do gay úprav nespadají objezdy stržených břehů a zprůjezdnění mostů.

          0 0
          • jIrI___  

            Tak! :) A ono tam těch kořenů stejně ani moc není. Asi jediný, pro mě fakt nejetelný kořenový úsek, je takový kořenový dropík (ve směru z Ovy na Hlučín) s dopadem na rovinu a s málo místem na brzdění, hned je tam řeka. Na to nemám mentálně ani fyzicky :D

            0 0
            • KRAJIC  

              To je zrovna má velká láska – až tak na placku to není – dobrzdit jde úplně v klidu.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Kde presne? Dneska okolo pul seste vyrazim!

              0 0
              • jIrI___  

                Přesně ti to nedokážu popsat. Je to na tom trailu, který se celou dobu těsně drží řeky. Určitě to zaregistruješ :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  jeden schodek si vybavuju…odjezd do zatacky a hned prudky kopec…ale myslim, ze to slo pomalu prejet…no treba uvidim dneska:)

                  0 0
                  • KRAJIC  

                    To nebude ono, pomalu to nepřejedeš ani ***** – já to skáču a v podstatě si myslím, že by to v nějaké nepomalé rychlosti sjet šlo – ale to mi přijde technicky náročnější než to skočit. Musíš na začátku sjet takové ty prudké schody vlevo(ty jsou kousek za takovou prudkou stojkou, kde začíná celá ta sranda) + přejít ten řídký mostek a jet těsně kolem řeky celou dobu – pak dropík nemineš.

                    0 0
              • Deathklaat  

                Je to pod tím altánem u řeky.

                0 0
    • KRAJIC  

      Super nápad a počin toto vlákno. Dobrá práce.

      0 0
    • nyq  

      O tyhle stezky v bobrech se starají kluci ze sportovního klubu bobr. Najdete je na fb kde mají mapku tras a taky pár fotek z jarní brigády. http://www.facebook.com/…231216569081

      Co se týká následného napojení, tak jestli máte cestu na štěrkovnu a nezaleknete se šlapání do kopce, tak se dá vyjet na vinnou horu a z ní pak dolů lesem až k penzionu Azalka.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Takze vcerejsi projizdka vytunena o Vinnou horu je tady Na Vinnou je to trochu stoupacek, trochu rozdupany od koni, ale nic co by se nedalo, v druhe casti sterk. Cesta dolu v prvni casti rozjezdena od terke techniky, docle akolene, ale pak nasleduje pohodicka z kopce zakoncena pivkem na sterkovne:)

      0 0
      • cupik  

        Ja tam jel vcera taky, jen mne tam nemile prekvapilo tech par stromu napric, ale vzhledem k tomu ze na Vinne hore je pila, tak doufam ze tam dlouho nezustanou :-)

        0 0
      • Hynas  

        Taky jsme se tam včera motali…kromě BoBro aji na druhé straně cesty směr Landek a Lhotka. Kamarádi tam málem utopili kolo v bahně, treking projel bez šlápnutí. :o)

        A zlatá loděnice. Pak mi kamarádi dali volno a já jim tak zpátky do Výškovic mohl natáhnout cestu směr Mexiko cca o hodinu déle. No krásný pojezd to včera byl.

        Někdy zase zdar.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Druhou stranu bych taky rad prosmejdil, tak treba priste. Jestli mas nejaky tip na trasu, sup nekam s ni:) Ja planoval na Lodenici jenom rychlejsi pivko, ale kamos mel jinou predstavu a ja porste tem dalsim neodolal. takze jsme byl rad, ze jsme se za svetla doplouzil domu:)

          Nekdy zase zdar:)

          0 0
      • KRAJIC  

        Z té mapky je zřejmé, že jsi opět úspěšně minul to masité a šťavnaté. Ta našlapaná část zhruba začíná u toho prudkého zlomu doprava, kde máš jet doleva z prudkého srázu po takových přírodních schodech a dál přes provizorní mostek. Až se dostaneš těsně k řece podél které jedeš až k těm chatám. A nebo jsem **** a špatně se v tom orientuju.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jo, to vim:) ja to mam projete i podel reky. Vcera jsem jel s kamosem na chtim XC a nechtel jsem se ztrapnit tim, jak budu padat z kola;)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Jinak..kdyz to takhle objedes, tak s epo chvili vydrapes na ten prudky kopec, kde to muzes sjet dolu k mistu kde jsme uhnul a pokracovat dal…

          tesil jsem se na to koryto, ktere borci vymetli a je to paradni houpacka;)

          0 0
          • jIrI___  

            Kde je to koryto?

            0 0
            • Smazaný účet  

              U (tesne pred) altanku doprava a pak trefit dalsi nenapadnou odbocku doprava (poznas ji tak, ze kousek dal je pres ni spadly strom)…vyjedes u toho uzkeho mostecku u chat.

              0 0
    • Willy.pv  

      Dnes jsem to nechtene projel na trekingu, mezi Trebovicema a prvni lavkou vpohode, od altanku k druhe lavce(tesne pred chatama) masakr, dal uz to docela šlo az na lesaky co zrovna prorezavali les. Kolem koňu dal do Hlucina taky pohodicka. Urcite si sem jeste zajedu, jak bude lepsi bicykl.

      0 0
    • Norri  

      Tak jsem to dneska „projel“. Ty uvozovky jsou tam proto, že jsem až příliš často tlačil a někde jsem měl problémy i s tím :-) Jsem na takové stezky prostě měkký :-) Navíc jsem to neprojel správně, protože v jednom místě jsem špatně odbočil a už se mi nechtělo vracet… Zakončil jsem to parádní osmou (viz fotogalerie) skoro na rovině a skoro sežrán psem, jehož panička po mě vřískala, že jsem na jejich pozemku :-) Ale pěkné to tam je, to jo :-) Možná to někdy s kolem projdu znova, abych se podíval co jsem vynechal :-)

      Jinak pokud by někoho zajímalo, kudy jsem jel, tak tady je záznam: http://www.endomondo.com/…uts/60837877

      0 0
      • george.cotagge  

        taky jsem to dneska „projel“ a nevim no, bylo by tam tolik prace ze by se mi do toho vubec nechtelo. prijde prvni vetsi dest, voda z reky atd a bude to zpatky..

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ta stezka vede mnohdy jenom kousek nad rekou, tkaze pri nejake vetsi vode bude utopena, to je jasny. Ale je docela frekventovana, takze o jeji napravu a opetovne vyjezdeni se bat nemusis. Jinak Norri to zbytecne objizdel, kolem reky se da jet uz kousek za trebovickou lavkou.

          0 0
    • Madaros  

      Včera jsem se tam byl projet, v místě u chatek, kde je odbočka na Hlučín (taková stará dřevěná cedule) a kde se pokračuje lesem nad chatkama někdo dal na strom nějake cedulky že se jedná o soukromý pozemek. O kousek dál tam bylo taky něco napsané, ale to už jsem nečetl, akorát tam po mě taky šel nějaky pes, ale jen štěkal, do nohy se mě nezakousl, takže v poho :-).

      Jinak fajn trasa.

      0 0
    • soap  

      Tak dnes jsem se tam byl projet s kamarádem co to tam nezná jdu s ním okouknot jeden sjezdík a narazili jsme akorát na pasti v podobě zatlučených drátů.Asi nějaká ****** nimrodská v dobrém umyslu chránit přírodu jsi neuvědomuje že jde celkem o život.

      Už před měsícem jsem tam v dojezdu odklízel klády a jeden naostřený zapíchnutý klocek,

      Tak synci bacha-

      PS: možná už to tam bylo a já si toho nevšim a měl haluz.

      0 0
      • bosmilan  

        A toto místo tam je kde? Vůbec si nevzpomínám,že bych takovým úsekem jel.

        0 0
        • soap  

          u takový kopule z prouti,něco jako traperská sauna

          0 0
          • soap  

            totok

            0 0
            • bosmilan  

              Tak toto jsem nikdy nepotkal…což znamená,že tam jezdím někde jinou stezkou,i když cíl máme stejný :-)

              0 0
              • jIrI___  

                Když se budeš pořád držet co nejblíž řeky, tak není možné, abys na to nenatrefil. I když je fakt, že těch stezek je tam přehršle :)

                0 0
                • bosmilan  

                  Takže jsem asi slepý :-) Ikdyž toto vypadá,že to je někde ze začátku podle té roviny kolem toho.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Ta fotka je jen ilustrační, není to přímo z Bobrovníku. Kdybych aspoň přibližně věděl, kde to je, tak ti to naznačím na mapě, ale nevím :D

                    0 0
                    • bosmilan  

                      A teď si vem,že bych se tou fotkou řídil a hledal to tam celý den,týden,měsíc… :-)

                      Se tam budu muset zase vypravit abych si oživil pěší turistiku s kolem :-D

                      0 0
                      • jIrI___  

                        :D jako tvar kopule je stejný, jen to okolí je jiné. Tipuju, že to je tak někde uprostřed. Když jedeš směrem od Ovy k Hlučínu, tak to budeš mít po pravici, je vedle té kopule i ohniště a hned nad tím je ten sjezdík s natlučenými „hřeby“. Po levé straně je v dohledu voda.

                        0 0
      • Smazaný účet  

        Ja se nedavno docela vyvalel, kdyz jsem projizdel „koryto“ a v jednom miste bylo nahrabane listi a pod nim klada. Nekdo by zaslouzil slapnout do usmevu…

        0 0
    • Deathklaat  

      cus, podminky pro projeti trailu jsou optimalni. mel by nekdo zajem o patecni (svatek) pojezd???

      0 0
      • KRAJIC  

        Předběžně mne to zajímá, ale jel bych radši ten okruh kolem bunkrů a na Hrabyň a na Mexiko – rád bych si osvěžil přesně kudy – stojí to ***** za to. Vše dle počasí samozřejmě.

        0 0
      • Treeper  

        cau, mas GPS zaznam z te dnesni projizdky??? bohuzel jsem nemohl jet a rad bych si to nekdy projel.

        0 0
    • Deathklaat  

      cus, podminky pro projeti trailu jsou optimalni. mel by nekdo zajem o patecni (svatek) pojezd???

      0 0
    • Hynas  

      Děcka, nemáte někdo ojetou C9? Potřebuju tak cca 10–20cm.

      Za pivo?

      0 0
      • jIrI___  

        Jak nutně, resp. rychle to potřebuješ? Doma bych mohl nějakou vyštrachat, ale až další týden.

        0 0
        • Hynas  

          Hurá! Máš ji v RpR?

          0 0
          • jIrI___  

            Nejsem v Rožnově, tam budu jen v neděli a pak budu v Ově. Ale fakt budu muset hledat, takže neručím za to, že ji na 100% najdu :)

            0 0
            • Hynas  

              OK, pak prosím pohledej a dovez do Ovy…příští týden se vyrovnáme. Stačí mi tak cca 20cm řetězu, zbytek si nechej do sběru. :o)

              0 0
              • jIrI___  

                Tak jsem hledal co to šlo a nenašel ji :(. Našel jsem jen asi 8 článků odnýtované z nové C9, ale to ti předpokládám nepomůže.

                0 0
    • Smazaný účet  

      Tak dík za dnešní zničení, bylo to fajn. tady zatím nějaké první foto které jsem stačil zpracovat, musím na jízdu…

      0 0
    • Gizmo  

      Vyjížďka byla bomba, velká spokojenost. Jo a zítra možná jdu zas na hory, pokud mě pak jen nepřisypou hlínou někde, určitě si s váma zase rád zabordím :-).

      0 0
      • Gizmo  

        Což mi připomíná- pokud má někdo doporučení na fajn trasu v okolí Bystřice nebo pár km okolo – budu odhozen z auta, takže někde po okolí, co stojí za to, budu rád za tip. Napadl mě akorát Kamenitý…

        0 0
    • Derwen  

      Zdravím, dnešek jsem bohužel nemohl absolvovat, nicméně nechce se někomu na něco nenáročnějšího zítra odpoledne? Rád bych se vydal do Černého lesa po stopách Šilheřovického šlaušku či vyjížďky dle CrazyM ve vedlejším vláknu… Kdyby se chtěl někdo přidat, případně „průvodcovat“, budu jen rád!

      0 0
    • Mark-H14  

      Jedete někdo v sobotu Čavisovský Masakr?

      http://www.sokolcavisov.atlasweb.cz/index.html

      0 0
    • Hynas  

      Děcka, je ještě otevřená loděnice? Uvažuju, že přečůrám moribundus a pojedu se o víkendu někam projet…

      0 0
    • Treeper  

      Ahoj, není tu někdo kdo by mě dneska protáhl po trase té pateční BF vyjížďky co pořádal Deathklaat

      0 0
      • sihomaja  

        Asi, zítra si to zas dám, ale každopádně pak pokračuji dál a vracím se jinak. Jo a to pole co se tak „libilo“ je už dnes čerstvě osité.

        0 0
      • Deathklaat  

        mohl bych v nedeli. Kdyby nekdo chtel pojezdit, dejte vedet…

        0 0
    • Hynas  

      Přátelé, ač mi po tom vůbec nic není, tak si tady jen dovoluji napsat, že o tomto víkendu se na Skalce v Porubě koná testovací akce kol Trek skrz ostravský bikeshop Yogi.

      Pakliže byste neměli nápad, kam o víkendu vyjet…vemte to přes tuto lokaci. Kromě kol k vyzkoušení možno vychutnat i pivko Lobkowitz, které je fakt mňam.

      Osobní sdělení: nebrat toto jako komerční sdělení, jen jsem historicky napojený na prodejnu a šířím tuto zvěst mezi ostravské bikerstvo. Tedy tak.

      Více na www.yogi.cz.

      0 0
    • Derwen  

      Dneska jsem byl protáhnout touto lokalitou a narazil na hotový, upravený, vyčištěný trail viz.: http://www.facebook.com/media/set/…

      Je to paráda, doporučuji, kdybych byl na FB hned bych jim dal Like!

      0 0
      • jIrI___  

        Vypadá to pěkně.

        0 0
        • Smazaný účet  

          doclea mne prekvapilo jak to maji natazene…od altanku kolem kopca..ja se dycky rozhodoval kterou cast jet, dkyz jsme zacal na trebovickem mostku…

          0 0
          • jIrI___  

            Já k tomu altánku kdysi přijel shora omylem (záměr byl jet nějakou neznámou pěšinou kolem řeky :D ) a tehdy tam byl trail jen na levou stranu, ale už i ten byl hezký.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Takže pánové jsem domluvený s jeniiiikem, že pokud nebude v Neděli pršet, zajedem se podívat na ten trail. Jeniiiik je z Opavy a potká se se mnou zde na mostě přes Opavu u Hlučínské štěrkovny v cca 11:30. Já jedu z Ostravy a mohu v 11 hodin být u Třebovické lávky Takže pokud se někdo chce připojit má možnost, dejte vědět ať na těch místech čekáme ± 10 minut. Pokud se nikdo neozve , my dva se domlouváme přes mobil a tudíž časy nedodržujeme.

      0 0
    • Derwen  

      Zmapováno: http://www.sports-tracker.com/…

      Projel jsem dnes trail čtyřikrát, jako optimální pro výjezd se jeví cesta doleva do kopce před pofidérním mostkem a schody ve směru od Hlučína (na záznamu ta druhá odspod), výjezd od „sauny z proutí“ je rozryté bahno.

      Jen pro zajímavost a výstrahu, při prvním dnešním pomalém projíždění trailu se nade mnou z šustícího listí vynořili dva kanci (řádní), myšlenku na pokus o útěk stojíc vysoko ve stráni na úzkém trailu jsem zavrhl a čekal, co se bude dít. První se zastavil, chvíli na mě hleděl a pak se oba vydali rovně z toho prudkého kopce dolů k řece, přes řeku (nešlo vidět jestli plavou nebo se brodí) a naproti do pole. Jak tak koukám dolů k řece vídím pode mnou prozměnu bachyni se sedmi mladými, to už jsem byl klidnější a věřil, že po té stráni nahoru za mnou nepolezou (a nelezli). Při opakovaných projetích už jsem potkal jen srnky v jednom z výjezdů…

      0 0
      • Smazaný účet  

        ten zaznam mas jako private, takze nejde videt…jinak diky za popis… Ja nejcasteji jezdim od trebovicke lavky a u te sauny z prouti se davam naprovo, a po schvilce prijedu k altanku a muzu pokracovat na sterkovnu/po trailu…

        0 0
      • jIrI___  

        Taky jsem jednou potkal divočáky, asi se jim tam dobře daří.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Tak my přijeli od Hlučínské štěrkovny přes Vinnou horu, přes Jasénky po zelené do Bober a z modré turistické doleva zvrchu k altánku. Kluci co tam dělají odvádí pěknou práci, jak řekl Jeniiiik, má to potenciál. Z mého připosraného hlediska byly některé kousky ve svahu strašidelné :-) Pak kolem té sauny až k Třebovické lávce a tam jsem to zapích a pokračoval na Ostravu, kluci si to dali ještě zpět.

        Já na zpáteční cestě navštívil motokrosový areál chtěl jsem jim ukázat jak na to ale jak jsem viděl toho malýho kluka jak tam řádí, sklopil jsem uši a jel domů :-)

        0 0
        • X-biker  

          My tam byli minulou sobotu a jsem teda rád, že jsme divočáky nepotkali :-D

          Taky vyjíždíme na konci trailu směr třebovická lávka nahoru nad schodama doleva :-)

          0 0
    • jIrI___  

      Do roka a do dne další družný rozhovor s chataři za Bobrovníky – první chajda u řeky směrem na Hlučín (projíždí se u ní takovým obloukem z keře). Už z dálky vidím, že na tom úzkém chodníku stojí 4 lidé, tak zpomalím na rychlost chůze a slyším, jak pan majitel chatky říká ostatním „Neuhýbejte, tady není stezka pro cyklisty“. Tak jsem sesedl z kola, s pozdravem to kolem nich protlačil a pan majitel hned začal, že co si dovoluju jezdit přes soukromý pozemek, že tohle je jen pěšina pro pěší a stezka pro cyklisty vede po opačném břehu. Tak jsem odpověděl, že se snad tolik nestalo a i jako cyklista jsem neudělal žádnou škodu, stejně jako bych byl pěší. No a po několika vroucích slovech plných lásky jsem se dozvěděl, že cyklisté chataře vyloženě serou, stížnosti už jsou na magistrátu a za 2 týdny by se mělo začít něco dít, prý že to co vysvětluju teď jemu, budu moci za ty dva týdny vysvětlovat policajtům. Tak jsem zvědavý. Každopádně až tam uvidíte nějaký ruch, udělejte ze sebe chodce :)

      0 0
      • wilda81  

        Vůbec nechápu pořízení si takové chatky v Ostravě. At si raději zřídí živnost místo picovani a prodává v ní pivo :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Mohl by jsi na mapách označit přesné místo? Já si rád popovídám s člověkem tak vstřícným. Pokud tam nemá plot nebo viditelné označení soukromý pozemek může to být zajímavý rozhovor. :-)

        0 0
        • jIrI___  

          Na mapě bych to nemusel trefit, stromy jsou matoucí. Nicméně než jim tam hodíš molotova, tak se přesvědči, že mají nad chodníkem u domku kovovou konstrukci ve tvaru oblouku s nějakým popínavým keřem, kterou musíš projet/projít, to je dost jasné poznávací znamení :)

          0 0
          • wilda81  

            zas pokud použije molotova, tak už není debaty třeba a ostatní si přestanou s cyklisty zahrávat :)

            0 0
            • standoslav  

              Ne že bych ty majitele hájil, ale oni si to tam postavili (nebo jejich předci) v dobách kdy kloudná kola nebyla a i ostraváci hlavně o víkendech makali na šachtách, v hutích, takže tyto místa byla pár km od Ov ale vlastně oblast pohody a klidu.

              0 0
            • Azmir  

              Teď jenom doufat, že uvnitř nebude nějaká natálka, to by zas bylo lítosti na nově.

              0 0
      • Smazaný účet  

        Predpokladam, ze je to v tom miste, jak sjedes korytem a pres kratucky mostecek (pod kratuckym sjezdikem) se dal doleva k rece a pak podek brehu..jsou tam chaticky pres ktere vede ta stezka?

        0 0
        • jIrI___  

          Uff, z toho popisu nevím :D. Je to nejspíš tady , prostě první chata v lajně.

          0 0
          • standoslav  

            Toto je dolní osada pod Bobrovníky, další problémy mohou nastat v té horní, tam kde se vlévá potok z Hlučína a je tam tuším „Standova lávka“.

            Perličkou tam je strom, na který asi senilní majitel chaty natloukl stovky vršků od PETek. :-)))

            0 0
          • Smazaný účet  

            jo..to je ono…

            0 0
          • Smazaný účet  

            Aha, tady. Tak když si to přepnete do obecné nebo turistické uvidíte, že tam je naznačená polní či lesní cesta. Takže pokud to tam mezitím nějaký člověk nekoupil tak ať mi políbí, žijeme v Česku a zde je stále právo volného pohybu krajinou. Pokud je pozemek soukromý a majitel si nepřeje pohyb cizích lidí, musí to dát najevo plotem, nebo výstražnými cedulemi. Kecy typu „Neuhýbejte, tady není stezka pro cyklisty“ mu jenom způsobí problémy pokud narazí na cholerika jako jsem třeba já, na ty to působí jako červený hadr na býka :-) Samo, že je lepší se konfliktu vyhnout ale jak se do lesa volá…

            0 0
            • Mig_all  

              Me spis zajima co tak muze tem chatarum na cyklistech vadit, nejak nevim… Pokud je tam fakt pesina a cyklisté tam věčně nevyjíždějí nějáké erozní stopy ktere se treba musi opravovat, pokud kazdemu druhem nekvičí brzdy, nehažou kolem sebe odpadky, nehulákají po sobě jako v pavilonu opic nebo tak něco, tak o co komu jde? Pokud se ale některá z výše popsaných událostí děje tak se nadruhou stranu nedivím spousta cool bikerů singletrailařu jsou strašní kokoti…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Byls tam? Proste chaticka, ctyri metry zahonku, metr a pul siroky chodnicek (oki, chatari tam maji udelanou nejakou dlazbu aby nebylo blato), tri metry a voda.

                Na jednu stranu chapu jejich rozcarovani ze zvyseneho provozu. Pred desiti, dvaceti lety postavili chaticku a dvakrat za dne jim tam nekdo prosel, tak zadny stres. Na druhou stranu, mi mi by se asi taky nelibilo, kdyby mi pred chatickou, defakto pred grilem, prolitavali vychrtli plasani…byt je to verejna cesticka…

                Ja tam dycky jedu krokem, bo nikdy nevis jestli zpoza stolu nevybehne poter, ktery rozkasis prevodnikem a zatim zadny problem…

                0 0
        • hctr  

          Jo je to tam. Tak tamtudy nejezdi a je to jednoduche mas jezdit z vrchu z Bobru nebo z Trebovic z opacne strany a nemusis se tam s nima dupat.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ja tama projizdim vzdycky bo to proste projedu a pak k rece…chvili kochacka, pak rozmrdana cesta a u pumpy zase nahoru do druhe osady…

            0 0
            • jIrI___  

              Taky tak. Já navíc většinou ani nezajíždím k altánku (nechce se mi do kopce) a z Třebovic podél vody jedu až k Hlučínu.

              0 0
              • standoslav  

                Ta cestička na levém břehu je ale snad jiný adrenalin, já tam chodil se psem po povodni v 97 a to byl i pěšky problém; ta na pravém břehu je pro tetky s nůší :-)))

                0 0
    • Tomik :-))3  

      tady stránka na FB http://www.facebook.com/…853154449128

      0 0
    • sYs  

      Zdroj:

      Facebook – Sportovní klub Bobr

      http://www.facebook.com/…231216569081?…

      Přátelé Ostravského Singletrailu, s lítostí Vám oznamujeme, že Sportovní klub Bobr nebude do odvolání vyvíjet žádnou aktivitu ve věci rozšiřování a vytyčování stezek v lokalitě Bobrovnického lesa a distancuje se od jakýchkoliv individuálních akcí. Vlivem nešťastné souhry náhod vyvrcholila naše dobrovolná aktivita legalizovat stávající stezky do té míry, že je se Sportovním klubem vedeno správní řízení a hrozí mu za to sankce. Omlouváme se rovněž Ostravským městským lesům za to, že se zde naše snaha legalizovat stezky neprojevila (ne naším zaviněním) před zahájením správního řízení a jsme připraveni podat vysvětlení.

      0 0
    • Milvus888  

      pokračování (zdroj : fb)

      Přátelé, rád bych Vás ve stručnosti informoval o situaci, která vznikla na půdě uvažovaného Ostravského Singletrailu. Vstoupili jsme do Sportovního klubu Bobr s cílem legalizovat ježdění po malebných pěšinách v lokalitě Bobrovnického lesa, které zde vnikaly po léta místními chataři, lesní zvěří, anonymními cyklo nadšenci…k tomu, aby bylo na náš záměr pohlíženo v očích státní správy a samosprávy v pozitivním slova smyslu, začali jsme naši myšlenku propagovat a vytvořili veřejnou Facebookovou stránku, na kterou si kdokoliv mohl umístit své fotografie, či napsat komentář. Zároveň jsme oficiálně požádali všechny dotčené instituce (Krajský úřad, Magistrát města Ostravy a Město Hlučín), aby nám sdělily své požadavky. Bohužel dříve, než se tato naše snaha začala projevovat, vyhodnotily orgány státní správy (patrně na anonymní udání a následně z veřejných zdrojů – dle dostupných fotografií a komentářů na facebooku), že pácháme v lese protiprávní činnost…jezdíme na motorkách a na koních, narušujeme půdní kryt, krademe dřevo a obtěžujeme chataře, kteří museli kvůli nám napsat i petici a klást nástrahy ve formě hřebíků a překážek v nepřehledných místech stezek. To, že fotografie na web může umístit kdokoliv a jejich obsah může být starý i několik let a zachycovat situace, se kterými se neztotožňujeme, patrně nikdo nebral v potaz. Závěrem bych Vás všechny chtěl požádat, abyste nepsali žádné hanlivé komentáře na stranu Ostravských městských lesů, příp. dalších orgánů státní správy/samosprávy, oni dělají jen svoji práci a my pořád věříme v kompromis …

      0 0
      • jIrI___  

        Koukám, že toto nebyl ze strany chatařů jen planý poplach :(

        0 0
      • Mr.Infernal  

        Mě by jenom zajímalo, na co si to chataři stěžují? Podle běžného zkontrolování katastru nemovitostí jsou všechny pozemky ve vlastnictví statutárního města Ostrava. Takže chataři tam mají akorát chaty co jsem pochopil, a vzhledem k tomu že tam není nikde značená stezka pro pěší nemůžou přece jen tak někomu zahrazovat průchod/průjezd ne?

        0 0
      • Specializedpro  

        Tak jsem se tam byl dnes projet a už tam nejedu v lese jsem potkal měštáky a vyfasoval pokutu radši budu zase jezdit do Beskyd

        0 0
        • wilda81  

          A za co jsi ji vyfasoval? Se nesmí na kole po lese?

          0 0
        • Smazaný účet  

          to by mne zajimalo za co te pokutovali…

          0 0
        • metr-x  

          To snad ne. Můžeš popsat, kde tě přibližně chytli a za co tě pokutovali?

          0 0
        • metr-x  

          To snad ne. Můžeš popsat, kde tě přibližně chytli a za co tě pokutovali?

          0 0
        • jIrI___  

          Já zhruba před týdnem viděl z protějšího břehu (z cyklostezky) stát policajty u chatek. Z jakého důvodu tam byli netuším, ale od té doby, co jsem zjistil, že jsem jezdil po ilegálu, tak jsem přes Bobrovníky nejel a zřejmě jsem dobře udělal.

          0 0
          • goofy  

            By me zajimalo co ti muzou rict za to, ze jedes po lese…

            0 0
            • Fran-tic  

              řekl bych, že jde hlavně o ty osadníky :)

              0 0
              • wilda81  

                Tak osadíky(ce) za to mohou určitě, ale v lese bys (podle webu čemby) také neměl jezdit mimo stezky, takže asi za to vyfasoval pokutu.

                0 0
                • Fran-tic  

                  jj, na druhou stranu, asi bych si tu pokutu dát nenechal

                  0 0
                • goofy  

                  Imho jestli to dobře chápu tam stezky v lese jsou. Čili teoreticky nic neporušoval. A pokud to tam je něčí soukromý pozemek, tak ať si to vyznačí a nebuzeruje s policajtama… Nebo si má člověk před každou jízdou zjistit, kterou trasou tak asi pojede, prolistovat všechny parcely na katastru a všech se zeptat, jestli by s dovolením nemohl projet?

                  0 0
                  • Fran-tic  

                    jako jo, nemají to označené, plot , kde nic tu nic. na druhou stranu je chápu. Bobry rozjeli celkem masově a já kdybych tam měl chatu, postavil bych cajty na to místo tež. Přidávám foto pro představu, jak se projíždí kolem těch chat.

                    jaj, ten mostek tam neměl být..

                    0 0
                    • goofy  

                      Aha. Tak tohle je zrovna celkem nešťastné řešení…

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        jako bohuzel je to tam kolem tech chaticek dost natesno…a verim, ze mnozi zavodnici tam musi valit aby nepadaly tepy…a to je pak pruser. Ja tam dycky jezdim krokem. Na druhou stranu…ta cesticka tam vede odnepameti a je znacena i na mape (prerusovanou carou)…

                        0 0
                    • jIrI___  

                      Dneska jsem si všiml, že ten sotva stojící vratký mostek nejspíš ztratí svůj adrenalinový punc :)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Nedavno jsem pred mostkem potkal starika na plecce…a ten hajzl mostekprejel a ja hustodemonsky krutoprisnak jsem slezl z kola amostek presel:D

                        0 0
                      • Fran-tic  

                        to už není ono, jak to je nezatopené :)

                        0 0
                  • Specializedpro  

                    Bylo to v tom lese nad chatama kousek od altánku cesty tam sice jsou ale nejsou legální a to je problém už jsem tu psal podle jakého zákona jsem dostal odměnu

                    0 0
                  • micinka  

                    Podle

                    http://www.zakonyprolidi.cz/cs/1995-289…

                    paragraf 20, nemuzes mimo lesni CESTY jezdit na kole (nejsou-li znacene). Lesni pesina a lesni stezka neni lesni CESTA (nejsou-li urcene pro hospodarskou spravu lesa)

                    http://cs.wikipedia.org/…%C3%AD_cesta#…

                    Alespon takto to chapu ja.

                    0 0
        • goofy  

          Nezaplatil jsi rekreacni poplatek?

          0 0
          • krabica  

            :D myslíš poplatek „za vzduch“? To přece na Ostravsku nemůžou vybírat… :)

            0 0
        • X-biker  

          To bych fakt chtěl vědět za cos dostal pokutu :-D asi za ježdění po lese bez helmy a odrazek co :-D

          0 0
          • bosmilan  

            A nebo to je jeden z osádníků,který si udělal registraci aby nás tady postrašil s měšťákama a pak mu tam nikdo nejezdil :-)

            0 0
            • Petr18  

              Už ta registrace 25.05.2014 v 10:34 a příspěvek 25.05.2014 v 19:5­7:10 je nějak podezřelá.

              Asi nás chce postrašit ,aby tam měl klid.

              0 0
            • wilda81  

              zajedeš to ověřit? ;)

              0 0
              • X-biker  

                Já to ověřím až opadne voda a bude sucho :-D Ono se to údajně dá objet nad chatama lesem, ale teď tam kolem vody asi nebude ten mostík co je na fotce pod vodou :(

                0 0
                • bosmilan  

                  je tam such a ten mostek jsem ve středu přejel a pod vodou není

                  0 0
        • Smazaný účet  

          Tak nějak nevěřím. Jezdit po hospodářském lese v průmyslové aglomeraci kde je plno cest od lesnických činností, turistická stezka a pak už jen bordel není zakázáno. I ta registrace je podezřelá. Škoda, že jsem na sračky, hned bych tam jel si to ověřit, měšťáky miluji a intelektuální diskuze s nimi taky :-)

          0 0
          • wilda81  

            Běž městapu říct, že ti rameno zdemolovali místní chataři ;)

            0 0
          • Specializedpro  

            Registroval jsem se abych vám řekl co mě potkalo jinak jsem neměl důvod být registrovaný pokutu jsem dostal podle lesního zákona č. 289/1995 Sb.:§ 20 Zákaz některých činností v lesích.

            Je mi to celkem jedno klidně si tam jezděte ale já už pokuty platit nechci

            0 0
            • micinka  

              Ten zákon je dost přísný, mimo lesní cesty defakto nikam nemužeš, tozn. ani na lesní stezky nebo pěšiny :(

              0 0
    • jIrI___  

      Kdo se vyzná v katastrálních mapách? Chápu z přiloženého obrázku správně, že pěšina před chatkama na břehu Opavy nepatří na soukromý pozemek, tj. soukromý pozemek je jen samotný objekt chatky orámovaný zeleně a po pěšině se můžu volně pohybovat?

      0 0
      • goofy  

        Jake to je katastralni uzemi? Mrknu se ti

        0 0
        • jIrI___  

          Doklikal jsem se k tomuhle

          0 0
          • goofy  

            Takze soukrome pozemky jsou jenom ty chatky (nevim, jestli chces i jmena), vsechno kolem je zapsano jako lesni pozemek a patri pod Ostravu.

            0 0
          • goofy  

            btw: jsou tam porad problemy? Uvazoval jsem, zebych se tam zitra zajel projet.

            0 0
            • jIrI___  

              Díky, jména netřeba. Problémy jsou takové, že na mě bylo podáno trestní obvinění. Dokud to nebude vyřešené, tak toho veřejně víc psát nebudu.

              0 0
              • goofy  

                Hmm… Takze ocividne tam radeji nejezdit… :-/

                0 0
              • Mig_all  

                už tam mají ty cedule soukromý pozemek vstup zakázán?

                0 0
                • jIrI___  

                  Jak psal goofy, soukromý pozemek jsou jen samotné chaty. Okolí včetně pěšiny je lesní pozemek patřící městu, takže ohánět se nějakými zákazy vstupu samotní chataři asi nemůžou.

                  0 0
                  • MarekF  

                    Jinak i kdyby ten lesní pozemek před chatkou patřil chataři, ale byl vedený jako LESNÍ, tak ti majitel nemůže zakázat vstup (nevím ale jak vjezd) na ten pozemek, ani si ho oplotit. Jen pro info.

                    0 0
              • Smazaný účet  

                Tak trestní obvinění snad ne, možná někdo na Tebe podal trestní oznámení ale počítám s nevalným úspěchem neboť pokud by jsi něco spáchal tím, že by jsi se pohyboval tam kde by jsi prý neměl, nebyl by to podle mne trestný čin ale přestupek a tudíž by to policie automaticky postoupila místně příslušnému přestupkovému odboru. Co je ti kladeno za vinu by jsi nám snad mohl sdělit, tím nic nezpůsobíš a jen si uděláme jasno čím se tam vlastně pokoušejí operovat a zhodnotíme jestli to má šanci na úspěch :-)

                0 0
      • Smazaný účet  

        Jak se ti to povedlo, snad jsi nedal nejakemu pablbovi z hcaticky obcanku na opsani.

        No nic, vytisknu si katastralni mapku a pojedu na vylet:))))

        0 0
        • hanness  

          +1 ,chystam se na obecni urad do Bobrovniku a budu chtit vysvetleni,proc si chatari delaji narok na stezku,kdyz je oznacena v kazde mape…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Urednice ti rekne, ze na to nema narok a ze nevi proc..navic jeji tvrzeni je nepodstatne..pokud ti neposle odpoved pisemne:)

            0 0
    • Smazaný účet  

      Zdravim,

      vcera jsme jel pres Bobrovniky na Sterkovnu a v jendom miste jsem narazil na cedulky „soukromy pozemek, zakaz vstupu“ pribite na stromech. Jde o misto, kde se projizdi poslednima chatickama, pak se sjede k zeleznemu mostku a podel reky (kolem koni) se pokracuje na Hlucin

      mapa tu

      (body 1–24)

      Nedalo mi to a koukl jsme se do katastralnich map a hle. Cele pozemky jsou soukrome..takze cedulky jsou tam opravnene, chodnicek bude pozustalosti z minula (taky je uz zarostly). bude lepsi to objizdet…

      0 0
      • bosmilan  

        tam ty cedule už jsou poměrně dlouho,pokud se nepletu…já tam jezdil vrchem.

        0 0
    • jIrI___  

      Nemáte někdo představu, jak je to s použitím altánku a ohniště u něj? Je to soukromé nebo obecní přístupné komukoliv?

      0 0
      • X-biker  

        Pekli sme tam burty a videl sem tam i mensi party, kdyz po sobe uklidis a nic neznicis tak by nemel byt problem ne?

        0 0
        • jIrI___  

          Tak to je dobrá zpráva, úklid je samozřejmostí. Díky :)

          0 0
          • standoslav  

            neoficialní jobovka: sport. komise se v tomto období pokusí o zlepšení sjízdnosti cesty z Bobr. do Hlučína.

            0 0
    • Jenda2032  

      Zdravíčko jak to tam vypadá ? :)

      Byl jsem tam v listopadu a docela jsem pátral po trase… všude plno listí a zbořený malinký mostík.. nakonec jsem se dostal úplně dolů na trasu u řeky…

      0 0
      • jIrI___  

        Už to naštěstí začíná vypadat jako v dobách před „trail boomem“, tzn. zarostlé a neudržované. Aktuálně je v módě udržovaný ilegál na Landeku od stejných „stavitelů“ :)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Dnes jsem náhodou při hledání něčeho na Mapách.cz narazil na Ostravský singletrail a takhle to tam ještě nedávno vyznačeno nebylo. Zajímalo by mě kde berou podklady, když místní aktivisti ten projekt zarazili hned v počátku a oficiálně ten projekt skončil ale jak se dívám, tak si žije vlastním životem dál, protože Trail kolem Kamenného potoka jsem si nedávno projížděl, takže gratulace a díky Kolisovi :-)

      0 0
    • ufoncz  

      Jak jsem psal ve vedlejším vlákně – http://www.bike-forum.cz/…a-trasy.html#… – je to hrozná škoda :-(. Hlavně kolem toho Kamennýho potoka je vidět, jakej to musel za „průjezdna“ bejt boží trail. Jinak ta místy nejetelná pěšina přímo kolem Opavy končící v chatkách/zah­rádkách chápu, že vadí (připadalo mi divný, jak jsem dojel ke komusi jakoby domů tou ozdobenou brankou), ale komu tam vadí ten trail namotanej uprostřed lesa?

      0 0
      • Smazaný účet  

        JJ, hrozná škoda. Lidská blbost a závist je bezbřehá a kdyby bylo víc takových lidí jak Kolis ochotných něco udělat pro ostatní tak se takoví jako ti chataři tam úplně poserou :-(

        Dole první foto z Kolisova FB z doby kdy to postavil a udržoval a pak několik náhodných z historie na stejných místech kde jsi zřejmě byl. Komu tohle mohlo vadit?

        0 0
      • danis7  

        Takže spodek Bobrovníků kolem řeky, viz tady je už neprůjezdný?

        0 0
        • ufoncz  

          Když pominu džungli, přes kterou jsem se kolem řeky dostal k bodu 1, tak jsem to až za bod 3 včera projel. Někde mezi 1 a 2 káceli (lesák a nějakej mladej asi brigádník), ale všecko kromě toho potoka (tam jsem měl co dělat, abych to v tretrách s kolem na rameni vůbec nějak vylezl) a jednoho na podjezd už moc nízko spadlýho stromu to bylo teoreticky jetelný (ne, že bych si na některý ty exponovanější místa troufl). Na konci mě zjebal ten první chatař, ale vadilo mu akorát, že tam chcu jet a ne kolo tlačit (asi si je vědom toho, že ta cesta není soukromá – něco jako jestli su normální, že to je pěší chodík a sou tam děcka). Pak jsem to radši vzal tou lesní cestou nahoru (hned za 3). Jinak zrovna kolem tý Opavy bylo v měkkých částech (ten nejetelnej potůček je i v létě dost rozbahněnej) poměrně dost otisků kol.

          0 0
        • Smazaný účet  

          No pěkně, teď jsem si všiml, že to označení trailů z Mapy.cz zase pěkně potichoučku zmizlo, ještě nedávno to tam bylo, to je definitivní konec těch trailů, protože to náhodní lidé neobjeví a zaroste to.

          Asi se tam jak budu mít náladu projedu a pokud po mě nějaký ten chatař vystartuje skončí to špatně, protože mám zjištěné, že ty pozemky nejsou jejich a pokud tady v tom úseku je naznačena cestička nikdo mi nebude zakazovat po ní jezdit :-)

          0 0
          • danis7  

            V mobilní app mapy.cz ještě traily jsou, ale na webu už ne. Je to škoda, traily v Bobrovníky byly super. Nedávno jsem zkoušel vrch Bobrovníků a bylo to nejetelné, pokácené stromy, zarostlé… Někdy ještě jedu kolem altánku dolů k řece a kolem chatek na Hlučín.

            0 0
          • kadak  

            A co nám brání to tam znovu „projet“, potichu, bez nějakého fejsbukování?

            Občas tam zajedu, letos naposledy bohužel na jaře. Podle mě je nejduležitější, že je to jetelné, až na malé úseky horem, kolem řeky ve směru od Bobrů na Třebovice,… A z map ať to klidně zmizne, stejně to tam bylo trochu blbě,…

            0 0
    • Derwen  

      Chlapi, neplašte, dobře, že to není v mapě, přes zimu tam jezdím pořád, v létě, kdy se dostanu do hor téměř vůbec (i kvůli kopřivám při vjezdu), ale průjezdné to zůstane ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.