• Divadbike

    Ahoj neví někdo jestli má vliv počet západem a praporku v ořechu na „jízdní vlastnosti“ či tak??

    0 0
    • tromboonen  
      1. Na řev ořechu?
      2. Na odpor?
      3. Na záběr potom, co chvíli nešlapeš?
      4. velký, čím víc, tím víc nasranejch vos 2. taky, ale v absolutních číslech to není tak hrozný, ostatní části pohonu to přebijou 3.naopak, čím víc západek, tím dřív to zabere, prej důležitý hlavně u MTB (když někde balancuješ ve stojce), na silnici ani tak ne.
      0 0
    • novas752  

      Ano má, čim menší úhel mezi jednotlivými polohami záběru (čim víc zoubků někdy ještě násobené více skupinama praporků, které zapadají střídavě).

      Vliv to má takovej, že se ti při volnoběžka sepne pod menšim úhlem otočení klikama (je to ještě násobené převodama) Mizerný základní náboje s kuličkovym ořechem na lehkym převodu sepnou snad po pětině otáčky klik, lepší náboje sepnou už po pár stupních.

      0 0
    • Divadbike  

      Paráda, díky chlapi

      0 0
    • va-bo  

      No spíš na to má vliv počet zoubků v náboji (ořechu) , než počet praporků.

      0 0
      • Singlespeed  

        Když rozděláš starší nebo levnější náboj Shimano, jsou tam dva praporky. Když rozděláš dražší náboj Shimano, jsou tam čtyři praporky. Praporky jsou pootočeny tak, aby zabíraly vždy dva protější, tudíž „cvrček“ cvaká dvakrát rychleji a záběr je dvakrát rychlejší. Tak to je i u některých jiných vícepraporkových ořechů. Čím více skupin praporků, tím rychlejší cvrček a tím i záběr. Takže nejen počet zubů zubatky, ale i počet skupin praporků ovlivňuje rychlost záběru a „cvrka“.

        0 0
        • va-bo  

          Jo, nedávno jsem opravoval nový náboj XT 8000. Ze čtyř praporků u dvou upadla ta mikroskopická stopička za kterou ty praporky drží a došlo k zablokování a následnému poškození vnitřku ořechu. Takže ne vždy více znaméná lépe.

          0 0
          • jIrI___  

            S tím souhlasím, ale z jiného pohledu. Mám náboj se šesti praporky a jsem vyloženě nešťastný z pištivého zvukového projevu…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.