• PuncoDom

    Ahoj,

    vybírám kolo a byl jsme rozhodnutý pro gravel, ale nakonec zůstanu u MTB.

    Můj budget je do 30 000,– samozřejmě čím levnější, tím lepší. No prostě za málo peněz co nejvíce muziky, znáte to.

    Nejsem profi jezdec, spíše rekreant. Ale chtěl bych začít více jezdit a občas jet na kole i do práce (50km tam a zpět), jinak většinou jezdím ob den 20–30 km. Jezdím jak silnice tak lesy a pole.

    Proto nevím na jakou řadu komponentů pro mě koukat a zda občas nechci příliš vysoké řady, na to jakej jsem čučkař :D.

    Okouzlil mě Trek. Tak jsem hledal Trek X-Caliber 9 nebo X-Caliber 8. Při hledání jsem ještě narazil na Orbeu, která se mi také líbí, ale moc jsem se o tom nikde nedočetl.

    Budu rád za každou konstruktivní a solidní radu, abych se mohl někam pohnout a kolo pořídit. Bohužel je to vše složitější a komponentů více a více a už se v tom nevyznám a ani na to není často vše studovat…

    Takže momentálně mám v hledáčku toto a rozhoduji se mezi tímto a jak u Treku tak u Orbey mám dražší a levnější variantu:

    ORBEA ALMA H30-EAGLE 29" 2019

    https://www.cyklokyjovsky.cz/…-2019/d46206

    ORBEA ALMA H50 29" 2019

    https://www.cyklokyjovsky.cz/…-2019/d46207

    Trek X-Caliber 8

    https://www.trekbikes.com/…r-8/p/23156/?…

    Trek X-Caliber 9

    https://www.trekbikes.com/…r-9/p/23165/?…

    Všem zúčastněným moc děkuji a přeji hodně ujetých kilometrů.

    0 0
    • plysovykozisek  

      Nemůžu si pomoci, ale připadá mě rám orbea okopírovaný od Specialized. Za mě ten lepší Trek.

      0 0
    • Speedster1944  

      Ahoj, řeším podobné dilema mám budget 25K, projel jsem trilion recenzí všude možně, ale čím víc toho člověk projde, tím hladovější je a také více zmatený, radši nečíst moct :D jen tak zběžně, jinak taky koukám po Orbei, na které jsem i jel a je to celkem raketa na těch ikonech, které to má obuty, jinak se ještě rozhoduji mezi Supíkem 919 a MRX v dané cenovce a před pár dny mě do nosu cvrnknul Trek X-Cal. 8 ale na něm jsem nejel, jinak na všech ano. Je to složité, za tyhle love tam je vždy nějaký kompromis, buď to nemá např pevné osy a nebo je tam většinou RS 30 Silver vzduchovka, což nebude vidlice úplně k zahození, ale taky to není žádná sláva, na těch dražších je pak Recon většinou, případně nějaká Manitou (merida) nebo Suntour, vize mojí vidlice by byl AXON, ale ten netuším, jinak z těch co jsi vybral nevím jakou geošku bude mít ten Trek, Orbea jde hodně dopředu při šlapání a myslím, že na Treku bude možná o pár mm vzpřímenější posed, ale pouze odhad, hele dej si to do tabulky v Excelu komponent vedle komponenta, srovnej to, udělej ještě další tabulku na míry jednotlivých rámů, efektivní délky trubek, reach atd. na obě si sedni a bud si vybereš to, na kterém se pojede příjemněji a nebo vybereš to, které bude mít lepší osazení/výbavu za předpokladu, že se ti na obou bude jezdit stejně dobře. Ale chápu tě, je to Sofiina volba a já nad tím laboruji už měsíc :/

      0 0
    • Gwaihir  

      Ještě si zvaž, jestli nechceš jezdit traily a singletreky. Obecně asi chceš výbavu Deore, SLX nebo XT, ev. od SRAMU NX/GX, pokud by ti vyhovovaly převody bez přesmykače.

      Výborně vybavený je qayron:

      https://qayron.com/…g/2019/ram-1

      Ale na výběr je toho fakt mraky. Hodně pomůže si něco zkusit – ideálně aspoň abys dojel tam, kde budeš jezdit nejčastěji.

      0 0
      • PuncoDom  

        Traily asi moc nenajezdím, asi budu rád, když na něj někde narazím a zkusim.

        Jak píšeš SLX nebo XT a NX, GX bych chtěl… Ale zase si říkám, jestli mi nebude stačit i Deore.

        V okoli si mohu zkusit akorat toho Treka, ale jak říkám, zaujala mě i ta Orbea svoji výbavou.

        Do teď jsem jezdil na kole od Kross.

        0 0
    • brtníček  

      Řešil jsem stejné kola tu alma 30 Orbeu a Trek xcaliber 9. Projel jsem oboje. Z mého pohledu Trek líp vede stopu a je obratnejsi. Byl jsem po svezeni rozhodly pro Trek. Pak jsem dostal pod ruky předvádečku Trek Procaliber 9.6 karbon s isospeedem a rebou. Cena byla výše, ale po tom pocitu jízdy jsem připlatil navíc cca 11.000 kč, protože ta předvádečka byla k mání s výraznou slevou a jsem i po necelém roce stále nadšen.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.