Optické měření tepu celodenně

24 nepřečtených
  • MJo

    Ahoj. Může měření tepu na hodinkách 24/7 být potenciálním zdravotním rizikem, ve smyslu, že vám hodinku neustále prosvětlují a vyzařují diodami pod kůži? Pokud máte někdo odkaz na nějaké studie, budu rád. Na googlu jsem toho moc nenašel. Díky za názory.

    0 0
    • KoudakT  

      Nakolik máš kůži prosvícenou různými (viditelnými i neviditelnými) spektry světla v podstatě pořád, myslím, že pokud nenosíš na hlavě alobalovou pokrývku hlavy, nemusíš řešit. Pokud ano, doporučuji zahodit a měří tep pohmatem na zápěstí (i na kole).

      0 0
    • obda  

      Záření je problém, pokud je ionizující (a nebo velký výkon – třeba u IR ;)). Ani jedno v případě těch hodinek nehrozí.

      0 0
    • Smazaný účet  

      A ty skutecne zijes tak sporadany zivot, ze jedine riziko ti hrozi ze sporttesteru?

      0 0
      • MJo  

        Ale tak jasný, že nejsem zas nějaký magor :) Alobalovou čepici nenosím, jídlo si ohřívám v MT, mobil nosím v kapse :)) Spíše mě to napadlo, zda ty diody svítící skrz kůži 24/7 nemůžou nějak škodit, v dlouhodobém horizontu..

        0 0
        • ceo  

          Dlouhodobě ti to nikdo neřekne. Samotná intenzita je nízká, ta by škodit neměla. ALE bod osvitu jsou v podstatě konstantní a princip fungování je takový, že část světla se naváže na hemoglobin a měří se to nenavázané. Co se děje s tím navázvaným nikdo neřešil.

          Druhou věcí je, že na zápěstí je to tak nepřesné, že to vlastně nemá význam používat to 24/7. Pokud chceš být preventivně opatrný, tak nepoužívej 24/7, ale jen při sportu, nebo 1× za x minut např. To by mělo potenciální rizika eliminovat.

          0 0
          • MJo  

            Zvažuji koupi hodinek. Na sport bych měl určitě hrudní pás, zbytek dne hodinky na ruce se zapnutým měřením. Zase kdybych to během dne vypnul, nepotřebuji vlastně sportovní hodinky. Rád bych aby to měřilo tepovku i během dne, kdy necvičim.

            Nevím jestli se na těch hodinkách dá nastavit, v jakých intervalech měří tep, nebo to svítí konstantně. (Garmin Instinct).

            0 0
            • ceo  

              24/7 je úplně k ničemu. Tak na těsno, aby to jakž takž bral to 24/7 nosit nebudeš. . Jediné, k čemu 24/7 je dobré, je klidová tepovka – jakmile se zvedne, víš, že je problém – nemoc/únava apod.

              Jakou máš představu, že ti 24/7 bude sloužit? Přepočet na kcal je úplně mimo, to je lepší podle tabulek. Jestli si myslíš, že s 24/7 si přesně změříš vydané kalorie a podle toho budeš řešit příjem, tak na to úplně zapomeň. Totálně unreal. Samotné měření HR je dost nepřesné, přepočet na kcal ještě víc, takže získáš hodnotu úplně vycucanou z prstu.

              0 0
            • gregorus  

              Ta přesnost je uz velmi dobrá u novych generací hodinek, třeba garmin nebo apple a to i při sportu. Tady porad lidi opakují, jak jsou hodinky nepřesné oproti hrudnimu pásu, ale ono se to opravdu hodně posunulo s novými senzory. Stačí se podivat na dcrainmaker, který v testech hodinek ta srovnání s hrudnim pasem mívá. Za sebe muzu potvrdit ze zkušenosti s garmin venu.

              0 0
              • File12  

                Zkušenost s Fenix 6X, Apple Watch je víceméně pozitivní. Na hruďák to samozřejmě nedosahuje. Má to pomalejší reakce a křivka není tak ostrá. Ale souhlas že se to hodně posunulo. Tazatel psal o instinctech, ty mají ještě starší verzi snímače, než zbylé nové garminy.

                0 0
            • gregorus  

              Ale tedy přehlédl jsem, že píšeš o garmin instinct. Tam nevím, jaký mají optický senzor.

              0 0
            • Lukster  

              Ahojte, měl bych dotaz – koupil jsem z druhé ruky FR235 hlavně na běhání, ale zkouším i to sledování klidového tepu 24/7 – pochopil jsem, že ten optický snímač při měření svítí – jenže když jsou hodinky zhaslé, sedím u počítače, tak se dívám pod ně a sensor nesvítí – až když zmáčku tlačítko, tak se najednou rozsvítí a pak to nějakou dobu svítí – není to vada, nemá to svítit pořád? Když to nesvítí, tak mi to ukazuje cca 50 a pak po rozsvícení to jde na 54–60. V noci to ukazuje pohyb o jeden tep nahoru a dolů, tak nevím, jestli tomu věřit… Díky!

              0 0
              • plzakj  

                Na mereni to svitit ma. Nemas je malo utazeny? Ony ty diody prestanou svitit, kdyz nemeri. A v garmin connectu nebo v grafu v hodinkach vidis cely prubeh nebo tam jsou vypadky? Mam 935 a Ony musi byt celkem na pevno utazene, aby merili dobre.

                0 0
          • Smazaný účet  

            Na sport je optické měření pochopitelně k ničemu, tam vidím smysl jen v případě, že držíš jen jedno tempo, pak je ta přesnost docela vysoká – myslím tím hlavně takové ty lehké aerobní aktivity, jak je kůže mokrá, pak už to háže hausnumera. Ovšem na nošení 24/7 je optika naopak dobrá pomůcka, protože v klidu nebo při běžných činnostech měří přesně. S optikou mám dobré zkušenosti

            0 0
            • MJo  

              Však píšu, že na sport, kde běhám hlavně intervaly plus občas fitko, bych k hodinkám dál hrudní pás. Měřit toto optikou je nesmysl. Ale během dne, kdy chci měřit tepovku v klidu, případně v práci, tam by optika měla, dle všech recenzí, měřit vcelku spolehlivě. O přepočet na kalorie mi nejde. Spíše průběh tepovky během dne.

              Ale to už se dostáváme mimo můj původní dotaz. Jestli ty diody mohou způsobit negativní změny, problémy uvnitř tkání a v organismu.

              0 0
              • Smazaný účet  

                To už jsou hodně divoké představy, že by to snad mělo páchat nějaké škody v tkáních. Pokud se rozhoduješ zda koupit/nekoupit na základě této představy, tak mám obavu, že jsi schopen uvěřit všemu.

                0 0
                • MJo  

                  Jo přiznám se, že v tomto jsem trochu posera a nejsem dalek věřit různým konspiracim. A když mám mít něco na ruce převážnou část dne, několik let, zjišťuji maximum možného. Ale asi to trochu přehráním, tak se omlouvám za blbé dotazy

                  0 0
                  • File12  

                    V tom pripade bys mel i resit ze jedou pres bt s telefonem. Taky jsem jednu dobu premyslel ze se trochu vsemoznymu zareni vyvaruju. Aspon na noc treba. Ale to bych musel mit loznici potazenou alobalem a natahovaci budik :D

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Reknu ti to takhle – nosim hodinky Garmin uz 5 let 24/7 a nepozoruju na sobe zadne negativni veci. Naopak – co mam Garmin, muj trenink dosahl uplne jine urovne a citim se jeste lepe …

                    0 0
                  • Hadak2  

                    Mohu Vas ujistit, ze hloupy dotaz to neni. Jen to bud nikdo nezjistuje, nebo radeji nechce zjistovat. Co pak s temi produkty?

                    To si muzete klast stejnou otazku ohledne Wifi, pokud to nekdo prezene z vykonem, napr. Vas sousded – tak uz by Vam to casem vadit mohlo.

                    O konspiraci jit nemusi, jen dle ‚jiste pane ministre‘ se rozhodlo to nezverejnit. „Takze se to ututlalo? Ne, to ne, to v demokracii nejde, jen se rozhodlo ze se to nezverejni… a to se muze? muze.“

                    0 0
    • Smazaný účet  

      Bacha na to, opali se ti bile krvinky a prestanou pracovat.

      0 0
    • michaelv  

      Nejlevnější a nejpřesnější vyhrávají v testu.

      HONOR BAND 5. Jsou česky a u nás již od 750kč.

      Mám je také a rozdíl při pozorování na kole versus GARMIN srdeční pás.

      +/-1 tep

      Nutno sparovat hodinky bluetooth s telefonem pro získání archivu záznamů…

      0 0
      • xtonda  

        Nebyl by odkaz na nějaké ty testy?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Hlavně mu prosím nevěř tu lež, že nějaký náramek (rozuměj čínská cetka) naměří stejné hodnoty jako Garmin hrudní pás, a to pouze s odchylkou jednoho tepu …

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.