Oprava rámu na středové mufně

6 nepřečtených
  • Kouba1

    Mám rám Favorit F1S z roku 1975 600mm s některými dobovými Shimano dura ace díly. Chtěl jsem se pustit do renovace a tak jsem rám nechal opískovat. Na rámu jsem si všiml deformace na středové mufně. Je to tam celé bouchlé a narovnané. Kvuli tomu tam nejdou dát misky střed. složení. Kolo jsem koupil bez středových misek a bez středu a zkrátka jsem si této deformace nevšiml. Neví někdo co s tím?. Je to docela škoda nechat ten rám jen tak viset v dílně. Děkuji za každou radu

    0 0
    • Kouba_2005  

      Praštit do toho, aby se to okometricky srovnalo a projet to závitníkem?

      1 0

        MTBIKER doporučuje

      • kubad  

        myslím, že projetí závitníkem bude stačit něco srovná, něco prořeže

        0 0
        • Kouba_2005  

          Stejne bych do toho pres mosaz tuknul, at to trochu vypada :-)

          1 0
        • Jakobo  

          No, to bych asi nedelal. Mel bych obavu, ze se zavitnik kousne a znici se ostri. Chtelo by to fakt tu mufnu prvne trochu srovnat, mel by to zvladnout kazdy sikovny strojar. Mufnu podlozit nebo aspon polozit na otevreny sverak a doprostred dat ranu kladivem aspon pres 20 mm medenou tyc. Pripadne zbytky zahladit pulkulatym pilnikem a teprve pak protahovat a na znicene mista rezat novy zavit. Rovnou i zafrezovat cela.

          Bez ohledu na ten ram (porad asi nic extra) je to skoda, toto nekdo udelal bud schvalne, nebo, ze nemel zajem a ram hodil nekam do srotu a zvrchu na nej hodil nejakou kovadlinu.

          Mozna nejlip udelat nejaky pripravek a narovnat v lisu. Opet, nejaky zkuseny strojar nekde z dilny uz bude vedet jak na to.

          2 0
          • kubad  

            Závitník ma náběh, opatrně bych to klidně zkusil, pokud na to nebude tlačit jak prase nic se nestane, ale chce to cit, rám je navíc stejně z blata :D

            Případně jak píšeš.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.