Operaci ano-ne. Mam zlomenou klicni kosti.

117 nepřečtených
  • Tulipanek666

    Zdravim,

    7. Brezna jsem si zlomil pravou klicni kost, prej ne tristiva ale mezi zlomeninou je jeden mezikus odlomeny,

    10.Breznba jsem byl na kontrole a prej dobry, kosti jsou cca 2mm krive od sebe, prej je to maly detajl co nebude vadit.

    Dneska 17. Brezna jsem byl znova na kontrole a prej se vic posonulo, ale na operaci to prej stale neni.

    CHCI SE ZEPTAT, jak si mohu zazadat o operaci ? Mam tam takovou docela hnusnou bouli co se mi zvetsuje a mam strach aby mi to nesrostlo krive a bylo by to pak zdlouhavejsi leceni.

    Ja totiz vubec netusim jake mam prava na zadosti o moji lecbu, nevim co mam rikat a co mohu a co ne.

    Prvni den na chirurgicke pohotovosti jsem dostal fixacni popruh, dnes mi byly nasazeny Delbetovy kruhy (osmicka).

    Mam trochu strach, prosim o Vas osobni nazor

    0 0
    • Smazaný účet  

      Jedině změnit lékaře. Ale buď v klidu, teď máš minimálně měsíc na rozmyšlenou a třeba se to mezitím „nějak“ zahojí

      0 0
    • Rychlej turista  

      Klíční kosti a jejich operace se tady řešily dost. Zkus pohledat v historii, určitě tam klíčníky a jejich zkušenosti najdeš. Je to dost vděčné téma :-)

      0 0
    • wilda81  

      Ta boule je normální srustani, udělá se a casem splaskne.

      Jestli operaci nebo kruhy neporadím, nejsem lékař, ale kruhy jsem měl a srostlo mi to fajn. Důležité je nosit je poctivě utazene a nesundávat. Týden je to fakt na ho*no, druhý už se celkem vyspis a pak už to je celkem normálka. A nenechat to dlouho ztuhnout, začít hned s rozvicovanim/re­habilitaci jak bude mozne.

      Srustej!

      0 0
      • krabica  

        Přesně, pořádně dotáhnout a nesundávat, kolega to měl celkem na volno a hojilo se mu to pak fest dlouho.

        0 0
      • wilda81  

        No a snad nechytnes ten čínský bordel. Kašel se zlomenou klíční kosti musí být pro fajnšmekry.

        0 0
        • Smazaný účet  

          tvl uz ted me strepalo.

          0 0
        • Tulipanek666  

          :-(

          0 0
        • mirorek2  

          Kašel se zlomenými a naraženými žebry, to bylo panečku. A pak kýchnutí a křeče bránice

          0 0
          • wilda81  

            Taky chutovka, no :)

            0 0
          • krabica  

            To musí být maras, měl jsem rýmu s naraženými žebry a to moc super nebylo…

            0 0
            • mirorek2  

              když přicházely křeče bránice, žena už šla preventivně ven :-))) řval jsem jak lev a v pořadu padala jen sprostá slova

              0 0
            • -b-n-x-  

              Kolikrát i blbý smích nebyl úplně funny. Si vzpomínám jak mě „kamarádi“ schválně rozesmivali a měli z toho srandu, když mě bolelo

              0 0
          • kyl  

            On stačí jen ten kašel.Občas mě to sebere tak že mám pocit že v hrudníku je kyvadlo co při zakašlání naráží do žeber.A kýchnout,to už je úplně konec.

            0 0
      • Mender  

        To že ta boule normálně splaskne mi po sfušované operaci asi 3 měsíce tvrdili provinční felčaři taky, ve fakultce to pak nazvali lidovou tvořivostí a šel jsem pod kudlu znovu a po roce ještě jednou vytahovat železo.

        Změň lékaře a rozhodně běž někam kde s tím mají zkušenosti :-)

        0 0
        • wilda81  

          Nevim co jsi mel a nemel, ale pokud je rec o bouli na kosti (svalek), tak je to normalni. Precti si neco o procesu hojení kosti.

          0 0
          • Mender  

            Já jsem nepolemizoval s tím, že když se hojí zlomenina, tak vznikaá „svalek“. Já mám jen blbou zkušenost s tím, že pan primář chirurgie, který mi operoval klíční kost svou neschopnost dva měsíce schovával a chlácholil mě tím, že se ta boule vstřebá – pak se bohužel přišlo na to, že způsob fixace kosti, který zvolil byl naprosto amatérský a skončilo to křivě srostlou kostí, dalšími dvěma operacemi a ramenem, které už nikdy nebude mít takovou hybnost jako před tím :-(

            Jen pro dokresení – dotyčný pan primář měl o pár let v jiné nemocnici televizní kauzu, když pacientce zapoměl nůžky v břiše :-)

            0 0
    • Pedro404  

      Ideálně přes známýho doktora, jinak asi jedině zkusit obejít víc doktorů a doufat, že to někdo vyhodnotí jako nutný.

      ******* je, že pokud to na operaci neni jednoznačně, tak v momentální situaci s Covidem na to dost možná nebudou mít kapacitu.

      0 0
    • novas752  

      Ať to srůstá!

      0 0
    • Smazaný účet  

      Bud mas dlouhe prsty(nebo znamy), nebo na operaci ted stejne zapomen. Takze ti stejne nic jineho nez prirozeny srust nezbyva. Taky jsem ji mel zlomenou a vyreseno kruhy ke spokojenosti.

      0 0
    • kubad  

      doktor ví co dělá, skus mu věřit, případně si to nech posoudit od jiného, případně požádej nadřízeného doktora co tě ošetřuje o posouzení

      0 0
      • Esi  

        Nebo požádej o radu Onuceho, to je tady na komunikaci s lékaři největší odborník.

        0 0
      • black.horse  

        Moje doktorka se taky kdysi tvářila, že ví co dělá, mám to srostlé křivě jak prase, každé rameno v jiné poloze a dodnes s tím mám problémy, naštěstí nic život ohrožujícího, ale obešel bych se bez nich :-)

        Osobně bych zkusil jiného lékaře, ať na to koukne, více názorů lepší než jeden. Každopádně současný stav v republice/světě tomu shánět dalšího lékaře a nedej bože operaci moc nenahrává :-(

        0 0
        • Rychlej turista  

          No ale zase je to jen klíční kost. Znovu zlomit a nechat srůst pořádně se to dá vždycky, ne?

          0 0
          • wladeq  

            To jako fakt?!

            0 0
            • novas752  

              Operace špatně srostlých kostí se tak dělají. Asi né zlomení, kost je v místě staré zlomeniny pevnější než okolo, spíš to přeříznou, srovnají, sešroubují.

              0 0
              • wladeq  

                To vím, ale dělá se to jen když to sroste fakt hodně blbě. A takhle srůstat na víc pokusů, to fakt nikdo nechce, ty komplikace s tím spojené za to absolutně nestojí. Napoprvé a pořádně je jediné správné řešení

                0 0
          • Tulipanek666  

            Proc zbytecne znova lamat kost a rovnat ji kdyz to jde udelat poradne na prvni pokus ?

            Spis me obcas zarazi laxni pristup nasich doktoru/speci­alistu, nevim na co si hrajou, jakoze ja jsem Mudr apod tak jsem neco vic, prehazujou si mnohdy pacienta jak horkou bramboru, odpovidaji mlzene anebo vubec. S timto jejich pristupem mam az dost zkusenosti.

            Ja jsem si az tedka vlastne uvedomil, ze mi nebyl dneska ukazan aktualni RTG fotka myho praveho ramene, jen z papirku se doctu, ze dislokace se zvetsila vyrazne oproti 10. brezna… Dostal jsem kruhy, byl jsem ujsiten ze na dalsi kontrolu muzu nekam na polikliniku a nemusim k nim na chirurgickou pohotovost, pritom to je prakticky totez a mam to jeste nejbliz, ale neee, jdete si nekam na polikliniku ktera je jeste par desitek minuty cesty navic.

            Mimochodem, dneska to byl ctvrty jiny doktor, A kazdy mel jiny nazor, ale 3 se shodli, ze operace neni nutna.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Zkus jineho doktora, ja mel tristivou zlomeninu na operaci jsem nebyl a srostlo to blbe, od te doby mam problemy s ramenem a se zady.

      0 0
    • marcus.ss  

      Sežeň někoho kdo ti to zoperuje. Taky dle prvních rad, jo to sroste, potom jo ono se to pohlo od sebe ale stejně to sroste. Po měsíci. Jo tak to nesrostlo, tak to sešroubujem ale jelikož už to skoro srostlo tak to šroubování bude mnohem horší než kdybyse šroubovalo hned. No a tak jsem celý minulý léto strávil u telky :-D

      0 0
    • Breakpain  

      Zkus Vinohrady – lidi si to chválili nebo Beroun, pokud máš možnost.

      Teď se to trochu hojí a je to víc prokrvený = otevírat Ti to stejně nebudou, pokud se nepletu a chvíli budou čekat.

      Otázka je, komu se do toho bude chtít ve spojení s Covidem, bo Tě to vystaví riziku :-( …

      Pokud řeknou, že osmička stačí, asi bych tomu věřil, pokud to bude utažený, nebudeš to povolovat a zvládneš vydržet… Kolega to měl zlomený na 3 kousky a myslím, že nakonec z toho vybruslil taky jen s kruhy – utažený, nošení a nyní je vcelku OK. Jestliže to sroste jak má a kost nebude zkrácená, tak by to na hybnosti nemělo být extra znát (podmínkou je samozřejmě pozvolné zatěžování a pořádná rehabilitace).

      Nezávidím Ti to, tohle se stalo v dost debilní dobu, tak ať to dobře dopadne ;).

      0 0
      • Tulipanek666  

        Cau, Vinohrady zkusim, ja bych spis chtel taky tu operaci jelikoz co to ctu, tak prevazujou sama pozitiva po te operaci, a ja jelikoz jsem mlady a furt bych chtel v budoucnu neco sportovat, tak bych se uprimne moc s tim nesmiril kdybych najednou uz nemohl rotovat s rukou jako jsem to delal drive. Kazdopadne diky za tip a zkusim to.

        Jo kdyz na to ted koukam, tak jsem se rozsekal v dost spatnou dobu no, akorat jsem se zrovna hrozne dobre rozjezdil, zacal ruzne trickovat na kole, naucil se poustet ruce apod, a najednou rozmrdani o debilni kus parezu, zlomena prava klicka, coronavirus, zacatek sezony skoro leto za rohem, atd atd, plus nas ceka za mesic stehovani…Horsi rok snad nemuze byt :-)

        0 0
        • 01carbon  

          Vinohrady 4 roky zpět klíční kost, zhádal jsem se s nimi asi 3–5×, ve zprávách je opakovaně že pacient požaduje operační řešení – nasazena smyčka. Po 1/2 roce kloubek, operace, železa. Když jsem železa chtěl vyndat za 3/4 roku – moc brzo… potom prázdniny to neoperujeme, koncem roku nejsou volné body od pojišťovny 3× jsem tam byl během roku ať mi železa vyndají – objednat, kontrola, rentgen – ano je to ok na vyndání mi Vám zavoláme = 1/2 dne v tahu. Po cca 2 letech jsem se domluvil jinde – koukali se na mě jak na idiota proč si to nenecham vyndat tam kde mi to dělali. Co říkali když železa vyndali nejde moc slušně publikovat.Ted jsem 1/2 roky po vyndani a klíček cca 2× větší průměr v některých polohách to tahá docela dost. Cvičím, protahuji (néé úplně každý den), ale tak 3–4× týdně – podle jiných aktivit.

          0 0
        • Pennywise  

          Dnes přesně na den, jsem se zrakvil na kole. Spirální zlomenina pažní kosti. Operoval mě MUDr. Tomáš Kuba – ortoped – FN Motol. Mám v paži titanový hřeb a 6 šroubů. Odoperoval mě naprosto luxusně, už po 14-dnech jsem byl na kole, samozřejmě velmi opatrně. Bolelo to ********. Za cca 3 měsíce už jsem jezdil normálně a nemám žádnou omezenou hybnost, přesto, že mám rozvrtaný ramenní kloub. Dnes už ani nevím, že jsem měl vůbec něco zlomeného, odvedl naprosto precizní práci :) Pokud chceš mít jistotu, tak doporučuji objednat se právě k tomuto ortopedovi. Tak ať ti to dobře dopadne :)

          0 0
    • jarouš2  

      Určitě operace. Navíc jsem měl taky tříštivou a to mi řekli že se operovat musí. Mám to už podruhé sešroubované. Když to udělají pořádně, tak po vytáhnutí stehů ihned začít rozcvičovat, fyzioterapeut ti poradí jak. Od operace jsem po tuším 17 dnech seděl zpět na kole. Sice pomalu ale šlo to.. ono se to už pak hojí rychle. Nejhorší je tu ruku nechat v ortéze jak ti říkají, protože jak ti ji sundají, tak ruku nezvedneš ani nad pas. A další 2–3 týdny jen rozcvicujes a bolí to.

      0 0
    • milan.v  

      Tady je to vlákno.

      https://www.bike-forum.cz/…i-kosti.html

      0 0
    • Evas  

      neporadíte mi někdo, kdo měl tu osmičku, jestli se to dá sundat na sprchování? už to tam mám přes 3 týdny a další 3 týdny to tam budu určitě mít.zdá se mi divný se tak dlouho nekoupat..zapomněla sem se na to zeptat, a dovolat se doktorovi samo nejde :-(

      0 0
      • Venda  

        Rekl bych, ze za tři tydny je uz hotovo. Takze v klidu se vykoupat. Ja jsem s tim za tři a pul tydne jel na lyžák (sjezd i běžky).

        0 0
        • Evas  

          No mně to po 3 tydnech zatím prý vůbec nesrůstá.. mam kosti centimetr od sebe a zatim se tam neudělal ani ten svalek.to Ti závidím , že jsi byl tak rychle fit :)

          0 0
          • Venda  

            Fit jsem rychle byl, srostlo mi to vcelku hned a dobře. I jsem byl mladej (20). Ale ted me to zlobí. Ale je to spis tim, ze jak je ta kost kratsi, tak dostava rameno do spatny pozice a uhlu a treba pri cvičení jsem si to leta nehlidal a rameno zacalo hrozne bolet. Poslednich par let si to ve fitku hodne hlidam (napr u benche tlacim rameno dozadu, pripadne trochu dolu, jakoby spravne do jamky) a je to mnohem lepší. Vahy sly dolu, ale je to potreba. Proste se nevybodnout na spravny drzeni těla, jinak se to za cas projevy. Je tam prostě velká asymetrie

            0 0
      • wilda81  

        Na tu chvilku dle mě nevadí, hlavně ji pak dobře nasaď/utáhni.

        0 0
        • Evas  

          No docela by se mi ulevilo ;) ty si to tak dělal?

          0 0
          • wilda81  

            Mám takovou ortézu na suchý zip. Na jedné straně jsem označil jak byla dotažená, tu stranu jsem povolil, sundal, osprchoval a pak zase hned nasadil. Srostlo mi to normálně.

            Teď od víkendu mám zlomenou zase a taky jsem už sundal do sprchy. Poučen z minulého průběhu jsem si ale hned po zlomení a dojetí domů dal sprchu, umyl hlavu, pohledal starou ortézu ať mi nedají něco jiného a vyrazil na RTG.

            0 0
            • Evas  

              Tak to máš teda pěkný ;( podruhý si zlomit kličku je docela pech :( tak dik za radu! Zkusim to ! Ja mam asi to samy co ty .. na sucháč,. Nějaky kruhy se to jmenuje..

              0 0
            • Breakpain  

              Kolik casti? S ci bez … vitam te do klubu … je to nejaky plodny…

              0 0
              • wilda81  

                Foto jsem neviděl ale nahmatal jsem jen jednu bouli a nic nerovnali, takže asi bez posunu.

                0 0
                • Breakpain  

                  Jasny, bez operace.

                  A mas pouze ortezu kruhy. Nebo mas jeste ruku v zavesu v satku?

                  Mam premieru a jeden kamos me zasobuje informacemi… tak to chci overit jeste u stareho mazaka ;).

                  0 0
                  • Evas  

                    Já mám ty kruhy i mi doktor doporučil nosit ruku v šátku.. Ty kruhy mám utáhli tak, že mě strašně škrti, Takže vydržím stát tak 2 hod. max pak to začne strašně škrtit a natykají mi ruce.. takže většinu času ležím:( nevím jestli normální to mít takhle utažený? Každopádně pěkný voser ..

                    0 0
                    • Breakpain  

                      Utažený stejně, takže dělám co ty a když se to přiškrtí, sednout v klidu a nechat si to povolit, aby se krev vrátila. Když si lehneš v sedě, udělá to to samé.

                      Doufám, že šátek nemám proto, že není třeba v mém případě …

                      0 0
                  • wilda81  

                    Šátek nemám, jen ty kruhy. Ale občas si tělo řekne a dam ruku do kapsy u mikiny :)

                    0 0
            • Tulipanek666  

              Co si delal ze se ti to zase zlomilo? Nekde jsem cetl ze lidi co si zlomi klicku po druhe tak pak maji nejaky dozivotni problemy, tak se drz a vitam te do klubu smolaru

              0 0
              • Pedro404  

                Já jí měl zlomenou třikrát a doživotní problémy nemám :)

                0 0
                • Tulipanek666  

                  to byt ja tak bych uz pak mel celkem moralni problem neco skocit vetsiho :(

                  0 0
                  • Pedro404  

                    Dycky mi to posunulo morál o kus zpátky, ale zase mě to naučilo progresovat na jistotu a neposílat nic, na co se stoprocentně necejtim, a celkově sem teď skillově dál, než sem byl předtim.

                    0 0
                    • Tulipanek666  

                      tak ja jsem zrovna byl presne v tom progresu kdy jsem vysilal veci jen na jistotu a veci na co jsem nemel hlavu jsem nehrotil, a ejhle rozsekam se o blbej kus klady co trcela pred dopadem jednoho mensiho max 2m dlouhyho skoku… :D a ten skok jsem mel naskakanej tak minimalne 50× uz… proste nikdy nevis no :D

                      0 0
                      • -b-n-x-  

                        Hele, a jak často padáš?

                        Mě přijde, že je trochu blbé, když člověk vůbec nepadá. Potom spadnes jednou a je to hned špatně.

                        Kdežto kdo padá pořád, tak to tělo „umí padat“.

                        0 0
                        • Pedro404  

                          Myslim, že padat bez větších následků se člověk naučí spíš gymnastickym tréninkem a posilovánim, než že bude cíleně jezdit nad svoje možnosti a doufat, že se v tom dřív vycvičí než rozláme.

                          0 0
                          • kali222  

                            tak na konci 90. let mozna na zacatku noveho tisicileti mel Dressler bud v cykloservisu nebo velu??? skolu kola a jeden dil byl prave venovany te padaci technice.

                            0 0
                            • Pedro404  

                              A jak to vypadalo? Jako že člověk měl trénovat, že zahamtne brzdy a skočí z kola do kotoulu? To by asi celkem fungovalo.

                              0 0
                              • kali222  

                                ja si to moc nepamatuji. je to preci jen rada let, ale vidim uplne pred sebou, jak je tam sekvence fotek kdy jede na trialove 26" vestoje bez rukou a jde nasledne do kotoulu. .:)

                                0 0
                          • -b-n-x-  

                            Prostě se přihlásit do sks chvojkovice brod :-)

                            0 0
                        • Tulipanek666  

                          padam furt, jen tenhle posledni pad byl nestastnejsi, padu uz mam nespocet, i nake to bezvedomi probehlo :) kdo nepada jezdi pod svoje moznosti :)))

                          0 0
              • wilda81  

                Spadl na kole, ale nic co by stálo za řeč (poprvé ani podruhé). Vždy víceméně nepozornost/blbost při normální vyjížďce.

                0 0
            • krabica  

              Koukám, že máš taky na hovno začátek sezony, to jsme to dopracovali…

              0 0
    • Barak  

      Kazdy zraneni je trochu jimy a kazda nemocnice postupuje v lecbe trochu jinak. Tady ti asi tezko nekdo fundovane poradi, jak přesně postupovat.

      0 0
    • Evas  

      On každej stejně řekne něco jinýho, na chirurgii řekli že to je na operaci, poslali mě do Krče v Krči mi řekli že to kruhy spraví.

      Pry se operuje kdyz je to třistivý, vic jak 2cm od sebe, nebo to ohrožuje nervy. Ja to měla 2cm od sebe a kruhama se to stahlo na 1cm.. ale nehoji se to..

      Tak ono je pro ně je samo jednodussi nasadit na mesic ortézu A čekat než operovat. Ja chtěla taky operaci ale mám asi smůlu. Zvlást v tyhle době to je dost na nic ;(

      0 0
      • Tulipanek666  

        jo mam to same, byl jsem uz u sesteho doktora a fakt to je kazdy jiny nazor, dva ze operace pokud se kost posune, a kdyz se mi ta kost posunula tak zbyvajici 4 doktori ze uz prej ne operace. Ted jsem ve stadiu ze uz na to jebu a uz jen vyckam az se to nejak trochu sroste k sobe, beztak letos to nebude na operaci vzhledem k okolnostem(co­ronavirus) a operace jsou hromadne odkladany. Drz se :)

        0 0
        • Breakpain  

          Aktualni pacosi „my byt v riti“ :0)…

          0 0
        • Evas  

          No přesně! Mě už viděli 4 doktoři A každý říká něco jinýho.. už na to taky seru a budu doufat, že to nějak sroste..Já jdu na kontrolu až za 3 týdny.. A to už vlastně bude 7. týden se to tam budu mít :(

          0 0
    • -b-n-x-  

      Hele, je možné mít zlomenou klíční kost a nepoznat to – případně nejít k doktorovi a „přechodit“?

      Kdysi jsem nějak blbě spadnul na lyžích, a potom mě celkem hodně bolelo mezi ramenem a krkem. Při zvedani ruky nahoru, to bylo opravdu hodně bolestivé. Ale někdo mi řekl, že kdyby to byla fakt zlomenina, tak bych přes bolest tu ruku výše nedal. Takže jsem si řekl, že to je naražené, a za dva tři měsíce to postupně bolet přestalo. Nicméně když se kouknu to zrcadla, tak ty kosti moc symetricky nevypadají.

      0 0
      • Evas  

        No to nevim, mně ta kost o sebe vyloženě křupala a přeskakovala.. a ruka taky nešla zvednout,, možná kdybys ji měl jen naprasklou..

        0 0
      • Pedro404  

        Z mojí zkušenosti rozhodně ne, je to ostrá bolest při každym malym pohybu.

        0 0
      • wilda81  

        Ze začátku je to taková vystřelující bolest při malých pohybech, která časem přejde spíš v pocit tahání. Dost právě pomohou ty kruhy, omezí pohyb.

        Přechodit se to asi dá, ale musíš mít rád bolest nebo se hodně bát doktorů :)). Poznat se to dá např tak, že se ti udělá svalek (malá boule na kosti) a většinou máš solidní modřinu o kosti dolů. Bolí to hodně tak týden, pak už se s tím dá celkem fungovat. Já už o víkendu zaplétal kola a dělal dětem pískoviště.

        0 0
        • -b-n-x-  

          Diky vsichni.

          Takze jsem presvedcen, ze to zlomene nebylo. Maximalne tak nalomene, ale i tak kdovi.

          0 0
      • Barak  

        Taky se přikláním k názoru, že bys to poznal a s tou bolestí nevydržel fungovat. Možná třeba naštípnutá…

        0 0
    • wilda81  

      Tak jak pokračujete pacoši? Já dnes (30 dnů od pádu) mám kruhy dole a zítra začíná rehabilitace. Rozsah pohybu mám trochu omezený, při zvedání těžších věcí rameno bolí, ale jinak to jde. Zítra bych rád zkusil i kolo (silnici).

      0 0
      • Breakpain  

        Si delas prdel O:)… to sis to moc nerozstrelil, ne ;).

        Aktualne 5. tyden, mam nadstavbu misto Delbetu (pry slaby v mem pripade), ale operaci mi odmitli…

        6. tyden kontrola, cekam nato jak na smilovani… a snad mi to sundaj nebo vrati aspon Delbety …

        Zavidim Ti ;)

        0 0
        • -b-n-x-  

          Nekdy jsou chvile kdy nejsem zas tak moc nastvany, ze posledni roky skoro vubec nejezdim :-)

          0 0
          • Breakpain  

            Plne chapu, obcas to nevyjde, „soucast hry“ … mne vadi, ze pak clovek vypadne z formy :/

            0 0
        • wilda81  

          Ptal jsem se minule jestli je to jen nastiple, ze mi přijde, že to bolí méně než minula zlomenina, ale prý komplet zlomené – vic nevím. Snímek jsem neviděl a stejně bych poznal prd. Říkal jen at na to znovu nespadnu a jinak můžu zatěžovat co rameno dovolí.

          Přeji ať taky brzo srostes!

          0 0
      • Tulipanek666  

        Cau, pred chvilkou jsem se vratil od doktora, uz se mi tam udelal svalek co to drzi pohromade, kost jeste bude nakou chvili srustat, doporuceni doktora: obnovit zatiyeni BEz URAzu A PADU NA TO RAMENO a prej uz muzu jezdit na kole :))) Za 3 mesice dalsi kontrola. Nakonec jsme nemusel mit zadnou operaci, kost je prej fakt jenom malicko od sebe odchylena a neni to nejhorsi co se mi stalo a prej jsou na tom lidi daleko hur. Tak nakonec preci jen jsem mel vic stesti, o vikendu planuju uz konecne vyjet na kolo neka mz lehka. Jinak teda nemuzu nosit batoh hrozne me to tam jakoby taha a to prej zmizi az za 6 mesicu podle doktora, takze si budu muset sehnat nejakou fesnou #endurospecifik ledvinku a lahev na piti s kosikem :D

        0 0
        • wilda81  

          Tak super.

          Lehký batoh za chvíli uneses, neboj. Ledvinku bych na sebe nevzal, to je první krok k ponožkam do sandalu, igelitce a knirku. :)

          0 0
          • Tulipanek666  

            Jo a zapomnel jsem dopsat ze skakacky budu moc nejdriv az za 3 mesice… xD

            0 0
            • Morchella  

              Nejdříve se vytvoří svalek, potom pakloub a k úplnému provápnění dojde asi až za rok, tak po třech měsících bych pořád ještě byl raději opatrnej. Jez sardinky i s kostrou a nepodceňuj rehabilitaci, protože já jsem po roce měl rameno asi o 5 cm níž, než to druhé.

              0 0
        • Breakpain  

          Tos ja jsem ta druha verze. Po 6 tydnech srust nic moc, dira jak vrata od stodoly. Tak mi na kontrole pan doktor pravil „prijdte za 6 tydnu, klidovy rezim“ … pffff

          Jenze, 34 let + diabetes, takze prognoza spis horsiho hojeni oproti bezne populaci. Nic no … tak uvidime po 12 tydnech :/… doufam, ze to bude OK.

          Aktualne mi tedy jeste zbyva mesic…

          0 0
          • wilda81  

            34 = ještě mladej a nesmrtelnej! ale i tak velký špatný, to budeš mít celé léto na cvičení a posilování :((

            Srůst je jedna věc (vždy to nějak sroste), ale důležitější je pak správně rozhýbat a napravit ať ti chodí rameno jak má. Poprvé se povedlo a necítil jsem cca po roce vůbec nic.

            U mě aktuální stav po cca 7 týdnech ruka ještě bolí při zvedání těžších věcí (dítě apod.) a při návratu ze vzpažení v ní nějak lupne a vystřelí bolest mezi ramenem a loktem. Aktuálně chodím na „magnet“ a cvičení probíhá jen s pomocí těla (žádné činky apod.). Zakázané mám vyloženě jen švihové věci jako házet apod.

            0 0
            • Breakpain  

              Rehab je jasná věc, na tyhle věci neprdím – cvičím podpůrné cviky průběžně po celý rok, aby se mi lépe jezdilo na kole a nebyly disbalance atp ;-) … Takže zařadit rehab. cviky je to nejmenší :-) – hlavu nato mám.

              Já jsem se aspoň po 7 týdnech dopracoval k tomu, že se najím :D … celou dobu jsem měl fixaci „ala“ sádra… Když jsem si zkušebně doma nasadil delbety, chtělo se mi brečet – jinej vesmír ;o)… Po těch 6 týdnech mi sundal fixaci, že už je to „jedno“ … a funguje bez toho. Takže aspoň drobná výhra ;)…

              Každopádně jsem udělal orientační sečtení škod a jdu do kolen:-/…

              • kalhoty KO
              • bunda KO
              • dvě lepší termo trika KO
              • integrálka KO
              • řidítka KO
              • přední & zadní ráfek a dráty KO
              • přední guma vypadá, že prdla v kordu
              • brzdy nemám jak ověřit, ale úplně se mi nezdají (bude chtít rozebrat, vyčistit, složit a uvidíme) …

              Mno, to jsem to slušně vyšperkoval :-/ …

              Sponzora prosím :D

              0 0
              • Barak  

                To jsi mel čelní střet s náklaďákem nebo co?:)

                0 0
              • wilda81  

                No vidíš, seznam pro pojišťovnu už máš :D

                Hadry jsem nezkoumal. Řidítka, představec, brzdové páky a přilba nějaké nové šrámy mají. Vše ale bude asi sloužit v pohodě dál.

                0 0
                • Breakpain  

                  No, mam pojistku jako urazovku, ale veci se do toho podle me nepocitaji :(…

                  0 0
              • Tulipanek666  

                Ty kraso, tos rozbil dost veci teda :/ No ja ten den padal primo do mekke zeminy/blata takze bike i veci OK, jen jsem mel trochu smulu a narazil ramenem do trcici klady jinak bych vyvazl s usmevem :-D

                Tvl jako kdyz to ted ctu ten seznam veci cos rozbil tak to jsi spadl snad z nejaky fakt velky vejsky a letem narazil do nekolik stromu ne ? Ja si neumim predstavit znicit tolik veci u behem jednoho padu teda…

                0 0
    • Breakpain  

      Takže, přátelé, konečně po dlouhých 3 měsících doktor prohlásil, že kost drží a srostla … díky bohu…

      ALE mám „problém“. Samozřejmě tím, že mě neoperovali nemám krásně rovný srůst, ale mám to lehce přes sebe, tzn. taková malá „klávesa“ boule. Když pořádně zatáhnu lopatku, relativně se to srovná – otázka je, jestli tahám lopatku nepřirozeně nebo je opravu tak povislá, že mi špatně rameno – ergo i kličku.

      Nicméně, můj dotaz na zkušené „lamače“ – bouli tam má asi ze začátku každý – sedne si to trošku časem? Splaskne to? V aktuálním stavu si neumím představit, že se navlíknu do armouru – zkoušel jsem nahodit vestu a krční chránič a samozřejmě ten se mi zasekne o tu bouli a nedosedne na druhé straně (to že to bolí beru jako dočasný efekt, to asi časem odezní).

      Toš tak a sportu zdar, příště si to musím zlomit čistě a bude klid :-)…

      0 0
      • -b-n-x-  

        Tohle by mohl dobře vědět Travis :-)

        https://youtu.be/AhzBW2N-84Y

        0 0
        • Breakpain  

          Tak ten je jedno velký puzzle ;-), ale to, co mě zajímá tam hádám nepopisuje ;) …

          Pokud vím, tak Podmol je něco podobného, snad každá kost minimálně 2× nebo něco takového ;).

          ALE vraťme se k mému tématu ⇒ sedne si to, nesedne si to a mám se těšit na brusku? :/ …

          0 0
        • rasto  

          no to interview jsem neměl slyšet :-) já se svými zlámanými KK (pravá na 2×) – vlastně to byla malinká rýmička. uff

          0 0
          • kOmE  

            Ten má podle mě excelentního chirurga, podle toho jak se pořád může hýbat.

            0 0
            • -b-n-x-  

              A excelentniho anděla :-)

              On už mohl zemřít tak 100×. Ale zase umí, to jako bezpochyby

              0 0
      • Barak  

        Ja mel zlomenou 2× jednu stranu (1× operace, 1× kruhy) a boule zmizela.

        0 0
      • wilda81  

        Poprvé zmizela úplně (už nevím po jaké době). Taky teď nemám úplně rovný srůst. Řešit nebudu pokud s tím nebude nějaký problém (batoh apod.).

        0 0
        • Breakpain  

          Dobrý, takže nějaká šance je a mám chvíli vydržet, než to budu hrotit, OK, dík.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse