• Triathlones

    Ahoj. Co si myslíte o tom že Praha chce kandidovat na pořádání olympiády??? Mě by se to celkem líbylo…Už mají dokonce své stránky www.olympiadapraha.cz

    Anketa: Olympiáda v Praze???

    Ano
    9x
    14%
    Ne
    56x
    86%
    0 0
    • smallbrother  

      …myslím že se v Praze dají udělat i rozumnější věci.

      0 0
    • H1J4CK3R  

      Já jsem pro referendum mezi občanama. Olympiáda je sice pěkná věc, o tom žádná, ale za 250 miliard? A to se náklady vyšplhaj ještě vejš jako to bylo v Austrálii. A navíc by úplně všechny prachy šly do do velkejch měst (jestli teda prosadí ty roztroušený sportoviště) a my z menších měst by jsme akorát měli krácené rozpočty.

      0 0
      • Jirik123  

        >>A to se náklady vyšplhaj ještě vejš jako to bylo v Austrálii..

        a atenach, londyne, pekingu… vsude byl puvodni odhad nakladu prekrocen priblizne 2×. rikam jednoznacne NE olypiade v praze:-)

        0 0
      • Radek Broz  

        Jen ne žádná referenda, masa lidí prostě nikdy nemůže nastudovat dostatek informací a pochopit je, aby mohla kvalifikovaně rozhodnout: Referendum o naprosto čemkoliv je nesmysl.

        0 0
        • smallbrother  

          jj, jak říkal svýho času Dr. Josef Goebels: „Masy jsou daleko primitivnější než si myslíme“.

          0 0
        • jonys  

          Zrušme tedy i volby!

          0 0
          • Radek Broz  

            Já jsem sice přesvědčenej, že většina lidí volí dost neinformovaně stylem „tenhle dobře vypadá/mluví/pa­matuje si datum pádu Batily a další blbosti/Máňa říkala, že ten nám chce přidat“, ale taková holt je demokracie. Pořád je rozdíl mezi tím jednou za 4 roky vybrat alespoň podle něajkýho základního směru lidi, na který se ostatní rozhodování deleguje a případně je pak vyměnit, než řešit konkrátní otázky referendem.

            Vážně myslíš, že jsou všichni schopní nastudovat spousty analíz, pochopit je a pak se třeba rozhodnout, zda postavit další blok Temelína, uspořádat olympiádu, přijmout euro nebo dokonce postavit radar (tam je část informací bez bezpečnostní prověrky dokonce nedostupná)? Ve sněmovně jsou samozřejmě třeba i lidi jako Zaorálek, Kuchtová a spousta dalších, co jsou dost mimo, ale přecejen projednat příslušné výbory a vydat určité stanovisko – pak záleží na tom, jakým směrem chce vláda jít a právě ten směr se určuje ve volbách.

            0 0
            • jonys  

              Promiň,ale připadáš mi trochu naivní.Ty si myslíš,že pražští radní typu Ševčíka nebo Burgemeistera(ten už je myslím v PSP)hlasují podle nějakých informací?Ty zajímá hlavně rovnice OH=nová sportoviště=spousta stavebních zakázek=spousta kapříků za jejich přidělování. Nádraží Brno-proč chtěli radní jeho přesun?Že by to bylo tak senza řešení?Ale kdeže!Rodiny zastupitelů dááávno skoupily bezcenné pozemky,které teď bude město draze vykupovat… Přímá demokracie je právě dobrá,že tyto vlivy filtruje. A k těm informacím:fajn.Já třeba nejsem diplomovaným odborníkem na,co já vím,stravu.Znamená to,že by mi poslanci měli sestavit jídelníček,abych se nerozhodoval špatně???

              0 0
              • Radek Broz  

                Tvoje strava je jen tvoje věc, zatímco kdybys rozhodoval v referendu o společném jídelníčku všech, nevýhody přímé demokracie by se projevili v celé své kráse.

                0 0
                • jonys  

                  Ano.Když jím sám,je to věc moje.Pokud budeme jíst 4 nebo 12 a bude se domlouvat jaký jídlo,tak jak to vyřešíme?Budeme hlasovat a vítězný návrh se uvaří.Ostatní se musí podřídit.Takže když většina národa nebude chtít OH či radar či jiný věci,tak se prostě zbytek přizpůsobí,velice demokratické! A co se týká informací-buď si jistej,že ti volení zástupci nejsou takoví géniové,aby skutečně rozuměli všemu,o čem hlasují.Stačí mrknout na program nějaké schůze-to jsou tuny témat,každej pes jiná ves.

                  0 0
                  • Krys  

                    To prirovnanie asi nebude to prave. Ked sa napr. niekde na chate 20 ludi dohaduje, co sa bude varit, tak staci aby jeden nechcel spenat, tak sa spenat varit nebude, alebo sa ten jeden rozhodne, ze on si spravi chleba z maslom, aby ostatnych neobmedzoval, ked tak strasne chcu spenat. Tuto situaciu som standardne zazival, ked som bol vegetarian. Varil sa gulas a ja som si navaril nejaku zelenu gebuzinu, ktoru mi potom aj tak vsetci zjedli. :)) No a este je na zamyslenie financovanie toho stravovania.

                    Tento postup sa ale tazko aplikuje, ked je tych stravnikov niekolko milionov. Nikto ale nechce aby ludia jedli vsetci to iste. Olympiada je nieco ine. Bud bude alebo nie. A zliznu si to vsetci platcovia dane bez rozdielu. Tot politicky rozmer sportu, ktory ma niekedy tak trochu stve. Ja viem, ze tie dane zaplatim tak ci tak, ale aj tak nie som stotozneny s tym, ze sa z tych penazi plati kultura, sport, rozne nabozenske spolky a mrte dalsich veci. Ja to mam este o to veselsie, ze zijem v CR, platim tu dane, ale kedze nemam ceske obcianstvo, nemozem volit, kto bude s mojimi danami hospodarit. Ale zato mam uzasnu prilezitiost postat si niekolko hodin vo fronte na cudzineckej policii a este za to zaplatit. ;)

                    0 0
                    • jonys  

                      Šlo mi o princip,takových přirovnání je milión…prostě menšina se podřizuje většině je naprosto demokratický princip v případě volby A nebo B.„Vegetariánskou“ variantou je odstěhovat se třeba do Londýna,tam si OH užít můžeš.

                      0 0
                  • Radek Broz  

                    Pokud nás bude 12 a 7 o jídle jednou zběžně četlo v Blesku a netuší, k čemu to vlastně je a proč to potřebujeme, tak výběr rád svěřím zvoleným zástupcům, kteří o tom mají alespoň trochu šajn a dají na doporučení poslaneckého výboru pro výživu.

                    Každej pes jiná ves to jistě – spousta jich nerozumí ani tomu, co je „jejich obor“ (právník Sobotka ministrem financí bylo něco jako kozel zahradníkem), ale pořád jsem přesvědčenej, že na tom budou líp než prodavačka z konzumu v Horní Dolní. To, že každej nerozumí všemu jsem tu už psal, ale třeba výbory ve sněmovně fungují odborně poměrně dobře a pak se dost hlasuje podle nich.

                    0 0
        • H1J4CK3R  

          Zas tak katastrofálně bych to neviděl, pokud se zařídí dostatečná reklama (a i ta záporná) tak si to lidi nějak přeberou. Pokud o tom bude hlasovat ta pakáž v Praze (nic proti Pražákum) tak si opravdu netroufám tvrdit jak to dopadne. Ono totiž pražákum je hej, ti by tou Olympiádou jen vydělali páč by se předělala dopravní infrastruktura, zlepšily by se služby, uklidilo by se.....

          0 0
          • cabbage  

            všimni si že v Praze je proti OH nejvíc lidí z ČR – cca 75%, takže kdo jí tu chce? – přece vidláci!:-P

            0 0
            • H1J4CK3R  

              Člověče kde bereš ty údaje? Co jsem mluvil se známejma tak ti jsou všichni všema deseti pro, zdůvodňujou to tim výše uvedenym a blbě se u toho tlemí

              0 0
              • cabbage  

                nějakej průzkum uveřejněnej v novinách…

                0 0
              • Radek Broz  

                Neznamená, že když je pro 5 z 5 tvých známých, že 75% obyvatel Phy není proti.

                0 0
              • H1J4CK3R  

                Těch známých sice moc nebylo (ale zase víc než pět :-)) ale stejně ta důvěryhodnost taky neni největší. Oni se totiž průzkumy dělaj stylem reprezentativní vzorek 1 z 1000, zeptáme se 100 lidí a vypadá to kůůůl…

                0 0
                • Radek Broz  

                  Věř tomu, že ty průzkumy se dají udělat fakt hodně přesně a rozhodně se to nedělá tak, jak popisuješ.

                  0 0
            • smallbrother  

              no hele, podle nějaký studie je pravejch Pražáků už v Praze menšina. Většina to jsou normální vidláci který se do Prahy přistěhovali za prací a teď ze sebe dělaj Pražáky. Opravdovej Pražák je jen ten kdo se v Praze narodil a narodili se tam i jeho rodiče.

              0 0
          • H1J4CK3R  

            Tou pražskou pakáží myslim tu okravatovanou svoloč v čele s Bémem a ne občany :-)

            0 0
            • cabbage  

              to sme si na začátku tvýho přízpěvku myslel taky, ale co ta poslední věta(souvětí)?

              0 0
              • H1J4CK3R  

                Ááále zas mě nechytej za slovo, ja jsem v Praze pečenej vařenej a mám to tam rád

                0 0
                • Páník  

                  tak to uprimnou soustrast:))))

                  0 0
                • Karbic  

                  tak to ještě že nejseš nemastnej, neslanej, protože to i kdybyses rozkrájel, tak by tě nikdo nežral 8-)))

                  0 0
          • Radek Broz  

            No a přesně pro tohle ne chci referenda – ukazuješ, že o tom nemáš informace a chtěl bys o tom rozhodovat. Netušíš, jaký ekonomický efekt to kde může mít, jen odhaduješ stejně jako odhaduješ, kolik lidí to kde chce.

            0 0
            • cabbage  

              nj, ale co o tom ví Bém?;-P

              0 0
              • Radek Broz  

                Tak Bém má přecejen pod sebou nějaký lidi, kteří udělají výtah ze studie a řeknou mu, že to bude 20mld +. Už trochu nepočítá s tím, že se odhad nákladů všude dost výrazně podhodnotil a těch 20mld teda není vůbec dostatečná rezerva.

                Jeho názor ovlivňuje to, že každej komunální politik si che postavit pomník a olympiáda by rpo něj nebyla ničím jiným… No a pak možná i lobby stavebních a dalších firem. Nebo o tom třeba víme prd i my, zas nějak detailně jsme to určitě nesledovali a třeba na to fakt máme a fakt to bude výhodný – i tak to může být. (a teď to nemyslím jako vtip)

                To je ale na lidech, aby tam vybrali někoho, kdo na to takhle nahlížet nebude a ne aby o tom rozhodli sami, když prd ví. Systém je správnej, přímá demokracie by nebyla lepší.

                0 0
            • H1J4CK3R  

              Dokud se to neodehraje tak každý jen odhaduje a bude odhadovat.

              0 0
            • H1J4CK3R  

              No já o tom zas tolik vědět nemusim stačí mi když vidim co se dělo v Aténách, Sydney atd.. Postavili tam sportoviště za x miliard a teď neví co s tim. A z ekonomického hlediska na tom PRODĚLALI. Jenže oni si to můžou dovolit, my už tolik ne

              0 0
    • cabbage  

      bude to:

      • trapas
      • prodělečný
      • skorumpovaný

      a zanikne největší kolonie syslů v ČR…

      nechci to tady..

      Takovej radar je naproti tomu výdělečnej, schovanej a z pohledu nebezpečí terorismu asi stejně nebezpečnej:-D

      p.s. ať si Praha klidně kandiduje, ale hlavně ať to nevyhraje..

      0 0
      • Jirik123  

        uz jen do ty kandidatury vrazej pul miliardy.. to zas bude kseftu pro „kamose“

        0 0
      • Radek Broz  
        • radar je hrozbou nulovou, olympiáda poměrně značnou
        • nemá nejmenší šanci to vyhrát
        • kdyby se v olympijskym výboru zbláznili a přiklepli nám to, budeme první, kdo olympiádu podělá;-)
        • není to jedno, na přípravě kandidatury se přiživí velice slušně dost lidí
        0 0
    • Páník  

      absolutne ne…myslim,ze zeme, ktera ma kazdej rok 100 miliardovej schodek, by si mela rozmyslet kam dat prachy. A olympiada je investice dosti nejista, jak ukazala historie.

      0 0
      • cabbage  

        je to naopak investice předem jasná;-)

        0 0
      • Páník  

        …navic kdyz se posledni dobou divam na ten nas narod, tam mi k nemu „olympijska myslenka“ moc nepasuje:)

        0 0
    • jonys  

      Dlouho jsem se nepobavil tak,jako když pan Bém ve 21.století použil sousloví „komorní olympiáda“…

      0 0
    • Gorgov  

      zatim si na sebe, kromě pár vyjímek všechny Olympiády vydělaly, teda vydělali víc než kolik stála jejich organizace. Infrastruktura by se posunula tak o 20 let a v podstatě by to bylo zadarmo…

      0 0
      • Páník  

        Navratnost tehle podniku se pocita na desitky let (dalsi vyuziti sportovist atd.),ty 3 tydny vlastni Olympiady jsou jen velmi malou zaplatou. A to by byl u nas nejvetsi problem…musi se vystavet sportoviste pro obrovske mnozstvi divaku a pokud u nas nebude Olympiada kazdych 12 let,tak uz tu kapacitu nikdo nikdy nevyuzije a budou akorat chatrat. Akdyz k tomu jeste pripoctes tu bajecnou vlastnost mnohych podnikatelskych subektu u nas a to namastit si vlastni kapsu za kazdou cenu tak konecne naklady budou trosku nekde jinde.

        Je to to same, jako stavet „narodni“ stadion pro 50 tis. lidi. Ma byt na Letne misto stavajiciho stadionu Sparty, ktera tam bude i hrat. Tech par tisic lidi,co chodi na ligu tam nebude ani slyset a na prumernej mezistatni zapas tam bude taky poloprazdno. Takze to bude akorat trapas (ale zas by se tam klukum mohlo po nocich dobre radit se stetkama:)))))

        Ja osobne bych radeji investoval do samotnych nadejnych sportovcu, protoze jsou zatim asi jedini, kdo skutecne reprezentuje tu nasi zemicku…jezis,to sem ale napsal moooc hezky:))))

        0 0
    • climber  

      Tenhle projekt vnímám pouze jako Bémovu snahu o zviditelnění. Vážnou věcí je, že se nikdo nezeptal ani obyvatel Prahy ani obyvatel ČR jestli vůbec olympiádu chtějí. Navíc jeho demagogická argumentace o „komorních“ olympijských hrách je k smíchu. V době, kdy jsou olympijské hry obrovským kšeftem je takováto představa nerálná, navíc nevíme co jeho (rozuměl Bémův) terminus technicus „komorní hry“ znamená. Navíc jsem si stoprocentně jist, že by celkové náklady byly někde úplně jinde než jsou současné odhady. Jenom na přípravno fázi vyčlenila Praha 0,5 mld. CZK (v rámci toho dostala firma Pricewaterhou­secoopers 16 MCZK za svoji studii o záměru pořádat hry). Pokud je aktuální odhad nákladů cca 200 mld. CZK počítejme reálně nejméně s 300 mld. CZK. V době, kdy tahle země řeší problém s tím jak zreformovat důchodový systém (resp. jak tuto reformu profinancovat) mi přijde naprosto zvěrské vyhodit 300 mld. CZK za sportovní hrátky.

      0 0
    • racker  

      Ale, ale – pánové, jak to tady čtu, vy ty politiky fakt nemáte rádi… Snad malá uvaha PROČ. Politik do značné míry musí být dobytek, součástí politiky je kupčení se zakázkami a provizemi, součástí politiky je manipulace a klamání veřejnosti a všechny ty oblíbené nešvary, co se o nich tak pořád tlachá. Bylo to tak, je a bude – nebylo tomu jinak nikdy, ani v kolébce demokracie Řecku, bylo to stejné v Římě, ve středověku, je to úplně stejné v církvi (nemám je rád). A kdyby to nebylo funkční, dávno by se to přežilo samo. Jenže ono to funguje, nemusí se nám to líbit, ale funguje to. Naopak výstřelky, které to chtěly změnit (prakticky všechny totality) se utloukly více méně samy. Dělat pořádek s klackem v ruce se nevyplácí. Politik musí své nešvary držet v jakési přijatelné míře – když to přepískne a moc mlaská, dopadne špatně. Když není dobytek vůbec, je slabý, nemá moc a neroztáčí kolečka společnosti – zkončí v propadlišti dějin jako nula. Stejně tak je normální, že lidi na politiky nadávaj. Většinou mladší lidi víc a radikálněji (a taky víc do leva, pohříchu), starší jak dostávají rozum, starají se o rodiny a tak, začínají chápat světa běh… a hlídaj politiky, aby to nepřepískli, drželi se v přijatelných mezích a tu a tam něco rozumného dělali. Konec celkové úvahy. Co se to ale děje u nás? Jasně třikrát nám vybili elity (Bílá hora, náckové a bolševik) a pár desítek let si asi poneseme stigma posttotalitní společnosti. Ale mohli bychom se pomalu probírat, nebrblat jenom a nekoukat na všechno jen negativně, možná si i trochu uvědomit, že politici (i když jsou dobytkové) makaj i pro nás (i když si přitom pochopitelně mastí kapsu a ego). A že je potřebujeme. A že si jako společnost musíme vychovat ty, kterým se dá aspoň trochu věřit. Kteří se nebudou bát pustit se do něčeho tvůrčího – třeba do pořádání olympiády. Jo, chci olympiádu v Praze i když to s sebou ponese všechny negativní jevy, o kterých se psalo shora. Aby se něco dělo, aby i při všech těch sračkách měly šanci trochu jiné myšlenky než jenom brblání, starost o peníze a plácání se v českém zabahněném rybníčku. Aby se společnost trochu probudila, rozhýbala. Nechci tady socialisticko postkomunistickou vládu s vlezdozadnicovými evropskými manýry a věčnou oslavou průměrnosti a stírání rozdílu mezi schopnými a neschopnými pod záminkou sociální spravedlnosti. Chci radar na Brdech, protože i když je Amerika někdy dost hrozná se svými velmocenskými manýry, od tohodle mě alepoň trochu ochrání – a budu moc rád, že nějaká protiváha evropského socialimu tady zapustí kořeny. A mám rád politiky, kteří to vědí a nebojí se. Úplně ponechávám stranou jeho účelonost, které sice taky věřím – nicméně na základě nepublikovatelných informací. Otázku referenda jako prostředku k rozhodování ve věcech čistě politických bych považoval za zcela nerelevantní. Lid tohle může opravdu posoudit jen stěží – a stejně na základě předložených „informací“ – tedy mediální masírky. A budu úplně nejradši, jestli se česká společnost už trochu probudí a začne se konsolidovat směrem k normálu (dá bůh už to trochu dělá), přestane se bát (třeba i své minulosti, že) a trochu roztáhne křídla. Bude k tomu potřebovat i schopné politiky…

      (Omlouvám se za tenhle dlouhý výlev všem, které zprudí. Nicméně chystal jsem se k němu při více tématech, naposledy při radaru. Když se teď jedná o olympiádu, přijde mi, že to sem patří trochu víc. Přecejenom jsme tu bikeři, cyklisti – tedy alespoň někteří sportovci. Kdo jiný by si měl přát olympiádu víc než my? Ochranu syslů bych ponechal na nějaké ekoforum…:-)))

      0 0
      • Krys  

        Mna sice olympiada vobec nezaujima, ale tento prispevok sa mi paci.

        0 0
      • jonys  

        No jistěěěě!!!Co se do nás mají nějací Ojropani co s.át,že?!My jsme přeci Češi,my jim,blbcům,všem ukážem!Jsme nejchytřejší,nej­lepší,co nám kdo má co radit! Však my jim to ukážem,jaký jsme jedničky!Es kommt der Tag!!! :-) Když někdo v roce 2007 použije termín „komorní olympiáda“,je mi jasný,že si ze mě dělá srandu.To mi stačí.Děkuji,nechci.

        0 0
      • fousac  

        jen tak uplne mimo a ani nevim proc me napadly nejake citaty…

        „Tady to vypada na peknou anarchii.“ „Anarchie? Ne, tak dobre to tu organizovane nemame…“

        Nejvetsim nepritelem demokracie je demokrat…

        btw: nejlespim statnim zrizenim byla shledana Ankh-Morporska Osvicenska tyranie…

        0 0
        • Krys  

          Tak to suhlasim. Najlepsim statnym zriadenim je diktatura cloveka, ktory vie ako na to (napr. lord Vetinari). Problem je vsak v smrtelnosti dotycneho vladcu a tym padom kratkodobemu trvaniu takehoto vynikajuceho zriadenia.

          0 0
      • climber  

        Tak nevím, že by se nám společnost kvůli Bémově olympiádě nějak rozhýbala?

        0 0
    • wroum  

      kandidaturu schvaluju (takova turisticka promoakce), ale doufam ze to nevyhraje :-)

      0 0
    • madcat  

      já si myslím, že je to naprostá hovadina…

      0 0
    • MirkoCarver  

      Myslím si, že Bém ani nikdo z radních nepočítá s tím, že by Praha Olympiádu skutečně pořádala, ale na přípravy se uvolní stovky milionů a o ty se rozdělí firmy radních a jejich přátel. Není nad to projektovat za velké peníze něco, co se nikdy nepostaví.

      0 0
      • pegal  

        a myslis, ze ty by jsi byl jinej? .. predstav si ze jsi radni, tvuj znamy by mel firmu na vyrobu treba reklamnich vlajek .. zakazka na vyrobu 100tisic vlajek – ty by jsi to urcite dal nekomu cizimu nez tomu znamemu, ze jo? ;)

        0 0
    • Tosa  

      Olympiadu nechci ze sobeckých důvodů, mám pocit, že mě jako pražáka dost omezí. Asi tak rok před začátkem se bude stavět v celé Praze najednou a už tak špatná doprava naprosto zkolabuje, pak se to sice zlepší, ale radši bych aby se to zlepšovalo postupně. Navíc kvalita staveb postavených kvůli olympiádě bude mizerná, nikdo si nedovolí při hořícím termínu stavbu nepřevzít a tak se bude do dvou let zase všechno předělávat. Těsně před zahájením a v průběhu olympiády budeme z důvodu strachu před teroristy všude kontrolováni a omezováni, bojím se že i do vlastního bytu budu chodit přes bezpečnostní rám. Před olympiádou si budou všichni potentáti žvatlat límečky, jak jim ty přípravy pěkně jdou a po olympiádě na sebe budou podávat trestní oznámení, kdo to víc zkurvil a dostal větší úplatky. A vůbec… prostě nechci. Jen sem klidnej na uplacení mezinárodního olympijského výboru ve srovnání s jinými kandidáty snad Bém s Jiráskem a spol. mít nebudou.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.