olej Rock Shox 0w-30, existuje alternativa?

28 nepřečtených
  • pirat

    Má někdo zkušenost s nějakou alternativou oleje Rock Shox 0w-30, do Yari/Lyrik 2019?

    popř. i k Rock Shox Butter

    Díky.

    0 0
    • novas752  

      Jakýkoliv motorový nebo převodový olej.

      Místo butteru jinou vazelínu jako Slick Honey, RSP Slick Kick, Slickoleum…

      0 0
    • Pepin Thorx 70  

      Spíše bych volil motorový-jako alternativu jen hydraulický.Pře­voďák bude ten nejméně vhodný.Rock shox je olej tlumící,ve vidli žádná převodová soukolí nenajdeš..Jinak jsem taky vymýšlel chujoviny,jak nekupovat 120ml za 300,a nakonec objednal zde https://www.dookie.cz/…yari-120-ml/?…

      Kolo za 40k,takže investice na údržbu vidle v podstatě srandovní.Odpustil jsem si jednu návštěvu hospody a je to doma :-))

      0 0
      • Atilla  

        Proč si nekoupíš velké balení? Tohle se teď fakt vůbec nevyplatí. Když se rozdelis s kamarádem tak máš olej na celý život za cenu těch 120ml.

        Navíc 0w30 je motorový olej. Tlumící je v patroně buď 5w, nebo 3w v chargeru.

        0 0
        • Pepin Thorx 70  

          tak ti nevím-na balení je 0W-30 a Rockshox v service manualu pro Lyrik a Pike ho uvádí jako recommended.

          Tak je přeci jedno,jestli je to motorák či stolní.S velkým balením souhlas

          0 0
          • Atilla  

            Na mazání spodních nohou. Do tlumení patří buď ta 3w, nebo 5w.

            0 0
          • novas752  

            No neni, chce jinou alternativu, takže je motorovej = jinej motorovej. Nebo převodovej. Což je vzhledem k použití to samý jako motorovej akorát s větší viskozitou = maže lépe ale v chladnu to bude tupější. Já používám Maxima Maxum 15W50, ten RS doporučuje na mazání tlumičů.

            0 0
        • Breakpain  

          tohle píšou lidi i u oleje do brzd … 1l mi padne běžně za sezónu ;o) … nechápu, to to nepoužíváte nebo jak vám to vydrží :-)

          0 0
          • Atilla  

            Tak to nejsi moc šikovný. 1l máš na 50 servisů vidlic. A Minerál do brzd mám tak na 2 roky a to dělám tak 30ks brzd ročně.

            0 0
          • goofy  

            To to piješ? :-) Já tu mám litrovku od strejdy, kterou už má asi 4 roky, a jsou tam stále 2/3, a to servisuje strýko, já sobě + bratránkovi + půjčuji kámošům… :-)

            0 0
          • mirorek2  

            správně, brzdy je třeba propláchnout pořádně :-)

            0 0
          • novas752  

            Tyjo i kdybych měnil minerál každý 3 měsíce tak spotřebuju tak 200–250ml za rok.

            0 0
          • obda  

            Mám dvanáct let starý brzdy (XT model 2004) a zatím jsem do nich nedal ani kapku oleje :D Brzdí furt, tak do toho nebudu hrabat. Olej není brzdovka, aby se musel furt měnit.

            0 0
      • danis7  

        Ve vidlici je běžný motorový olej, resp. motorková Maxima. Tlumící je jen v tlumiči. Dávat jako mazací olej nějaký tlumičový je nesmysl, nemá tolik mazacích vlastností jako např motorový.

        0 0
        • exxonvaldez  

          Myslím že když výrobce doporučuje na máznutí vnitřních nohou tlumičový olej, tak asi ví o čem píše.Tím nechci říct že motorák účel nesplní. Nicméně pokud tvrdíš že motorák má lepší mazací vlastnosti, ta věz že jich dosahuje až po dosažení určité teploty a je dělanej na podmínky ke kterým se tvoje vidle nedostane ani náhodou.

          0 0
          • danis7  

            Myslíš jako start motoru v 10°, –20° C apod, to jako se motor nemaže dokud nemá teplotu 90°C?

            Prostě motorový olej maže lépe než tlumičový za jakýchkoliv teplot.

            Dále, kde výrobce RS doporučuje tlumičový olej na mazání? Pokud vím, tak na mazání doporučuje Maximu 0w 30, což je motorový olej pro motorky.

            0 0
            • exxonvaldez  

              Samozřejmě že maže, ale je dělanej tak aby jeho mazací schopnost byla nejúčinější právě při provozní teplotě.Myslím že vzít jakejkoliv motor pod krkem aniž bys te olej ohřál není to nejlepší.Ani to že máš vodu 90C neznamená že má olej provozní teplotu (odtud teploměr oleje) navíc je třeba zohlednit jakej materiál a za jakej podmínek mažeš v motoru a ve vidli.

              RS na tlumení 5Wt na mazání 15Wt oba fork oil (reba, bluto)

              0 0
              • novas752  

                Si vem ten 15Wt mezi prsty a zašoupej s nima a pak jakejkoliv motorovej. S 15Wt můžeš počítat varhánky na kůži, motorovej bude klouzat.

                A s těma doporučenejma olejema/vazelínama. Nová vidlice přijde namazaná klidně něčim jinym než co do ní doporučujou. Navíc to doporučení často mění, přitom materiály používaj furt stejný.

                0 0
                • exxonvaldez  

                  Tak takhle bych si hodnotit mazací schopnost oleje teda netrouf.To co píšeš ti splní i indulona.Ono je něco jinýho mazat ocel,hliník,vuton,o-kroužky, nebo prsty. Jsem zastáncem toho dodržet specifikaci , na značce nezáleží. Ale každýho boj.

                  0 0
    • Mr.Duck  

      Pokud ja vim tak aditiva v motorovych olejich a tech co se dnes pouzivaji na mazani v odpruzeni jsou porad o dost jina. Jine teploty, jine materialy atd..

      Ta guma na chargeru je dost citliva na olej s kterym prichazi do styku. Ale to rikal jenom nekdo kdo se tim zivi celej zivot tak co ja vim. Ja si tu flasku jednou za par let klidne koupim a nemusim spekulovat jestli sem nemoh usetrit kilo kdyz se neco posere :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.