• maroked

    Ahojte,

    Rozhodl jsem se že si opravím / servisuji svoji starou vidlici Rockshox Tora u-turn 289. Podle návodu výrobce co jsem někde našel tam patří 145 ml oleje 5 WT. Na kupkole i jiných koloshopech jsem našel lahvičky s timto olejem pouze v provedení 120ml a nebo 1 litr. Nechce se mi kupovat litrové balení protože vím, že ho nevyužiji a je mi toho škoda za tu cenu. Chci se teda zeptat zda jde použit oleje do odpružení SAE 5w co jsem našel ( Motul, Castrol, Valvoline), dokonce jdou koupit i v 500ml balení za krasnou stovečku, případně kterou značku by jste nedoporučili. Co se tyče mazacího oleje na nohy tak lze použit i olej motorový hadám?

    0 0
    • novas752  

      Ano jde, jde použít jakýkoliv tlumičový olej dané viskozity. RockShoxu to vyrábí Maxima.

      Jako mazací se dá použít i motorovej no. Ono je to to samý, na tlumiče RockShox přímo doporučuje Maxima Maxum 15w50, já to používám i na mazání vidlice.

      0 0
    • Krejza  

      Motorový olej 15w50 není tak úplně běžný ani pro motorky, obvykle se používají 10w30–50.

      Proč ale řešit náhradu místo použití tlumičového oleje k tomu přímo určeného? Cena je podobná – základní řada u Motulu je asi 250/litr.

      Jinak se celkem drž původní specifikace, plus mínus o jeden řád. Pokud chceš změnit charakteristiku, hraj si s výškou hladiny (množstvím oleje).

      0 0
    • kaktusjack  

      Ahoj, měl by někdo zájem se podělit o ten Maxima 15W-50 do tlumičů Rock Shox? Předání by bylo Praha 6 nebo Řevnice.

      Přemýšlím jestli nakoupit ty polštářky, nebo celou flašku z který použiju pár desítek ml :D Cenově to vyjde za pár let asi podobně

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.