Okolo Plzně Aimtec Open race 2010

33 nepřečtených
  • rš2

    …pár fotek (třeba se tam někdo najdete) http://smudla-rs.rajce.idnes.cz/AIMTEC/

    0 0
    • Trainman  

      Když už je tu to vlákno… Neví někdo, jak dopadl borec, který cca na 3. km při asfaltovém výjezdu na Chlum najel do větve při krajnici, která ho obratem sundala? Jel tuším na Duratecu.

      0 0
      • rš2  

        Nevím…a neví někdo jak dopadl BOREC který si to zkrátil v Hromnici při vjezdu na asfalt místo doleva k jezírku a na dalších cca 8 km které nás přivedli zpět na tuto křižovatku z jiného směru to otočil hned doprava přičemž málem sundal pořadatele a mojí ženu? :-/ Netuším jestli má ze svého výsledku radost (pošetřil cca 8–9km, sílu z výjezdu na jezírko a odhadem 50 míst), ale zarazil mě postoj pořadatelů co byly na téhle křižovatce kudy se dvakrát projíždělo – my jsme tady na ukázání směru a ne na hlídání jestli někdo podvádí…

        Tak člověče: ať ti to jezdí :-D

        0 0
      • royal  

        Rikal ze dobry, trosku odreny ruce. Pak prej sel jeste nekam do krovy, par loktu, ale jinak si to prej uzil :-)

        0 0
    • marios  

      Dík za odkaz, pěknej závod, okolo .. jsem jel poprvé, zdálo se mi že závodníci jsou trošku víc v poho než na KPž. Trať, kterou vybral Archa mě příjemně překvapila, čekal jsem jen šotolinu a asfalt, ale velká část se jela po krásných singlech. Jen to měření a výsledky – v dětech byly problémy spořadím a když dojel týpek za mnou a hlásily mu 4 flek v kategorii už jsem se radoval, ale potom se to ještě změnilo a už byl 5 a já letos potředí za sebou bramb. (+Král+ JIstebnice).Ach jo

      0 0
      • Quik  

        Jo … závod nebyl špatnej-nic náročnýho , akorát mě mrzelo to , že tam nebyly nějaké větší technické pasáže … Na 28čce byl jeden takovej prudší sjezd do kterého jsem suveréně najel a byl jsem překvapen , kolik lidi slejzalo z kola v pulce sjezdu se slovy " to nejde " takze krome klickovani mezi koreny a vymoly jsem musel kličkovat mezi cyklisty , kteří boj s tím kopcem vzdali… :D

        0 0
        • marios  

          Na ultra krátké nemůžeš čekat techniku ani od trati , ani od lidí. ALe je dobré, že se spousta lidí jde aspoň projet a nesedí doma u TV.

          0 0
          • Quik  

            No … Becker Cup je ještě kratší a technicky je uplně někdy jinde …

            0 0
            • marios  

              Tak BC je pro závodníky, tady většina lidí by se nechytla.

              Vloni jsme taky BC taky jezdil, letos jsem chtěl aspoň Homolku, ale časově nestíhám, možná Stupno, to je lahůdka, i když mě osobně tam chybí dlouhej výjezd.

              0 0
              • rš2  

                Není BC XC-čko a ne maraton…? Za sebe také nechápu trať maratonu 28km…a když na ní potom ještě vidíš vystajlovaný týpky co jezdí v týmech vs chlapíky a holky co se přišli project…

                0 0
                • Quik  

                  jj .. s tim BC mate pravdu …A na Stupno uz se taky tesime xD mimochodem „rš“ , co natý trati nechápeš ? =) ty co "nechteli zavodit o první příčky " si az na vyjimky stoupli dozadu a nelezli do prvnich nenasazenejch rad :) ale start mohli dat oddelenej – 50 a 28 … hruza i kdyz sem startoval z prvnich řad

                  0 0
                  • rš2  

                    Nejde mi vůbec o start (asi všichni vědí, že to bylo na prd, obě trasy najednou, třímetrový koridor po startu…), takhle ultra krátkou trať chápu pro výletníky, kluky z ulice, rodinky, ale když to jedou frajeři co se věnují cyklistice na úrovni cíleného tréninku v nějakém klubu…vždyť jenom cesta bajkem na a z Aimtecu byla pro mě o polovinu delší. Prostě nazval bych to nějakou fitnes jízdou což by přesně vyjádřilo tu trať. A je to :-)

                    0 0
        • MlokCZ  

          To tlačili ten sjezd dolu ke hřbitovu na žluté? Je to po přejetí silnice, pak louka, krátký prudší sjezd a hned to přejde do výjezdu kolem hřbitova.

          0 0
          • ProtoolsTDM  

            Jestli je to ono, tak horší je snad už jen Hvězda na Sudetech v Adru :-)))

            0 0
            • Quik  

              No … z toho Mlokovo popisu to tak vypadá =)

              0 0
              • MlokCZ  

                Jestli je to ono, tak je jasné proč tolik lidí lezlo z kol. Ten sjezd jde vyjet (já ho ještě nahoru celý nedal, rekord mám kousek přes půlku, nemám na něj fyzicky), takže pak takový sjezd ani nemá cenu jezdit dolu, tak je logické že na to všichni kašlou a slézají :-)

                0 0
                • royal  

                  Tohle bylo snad jediny misto z celyho zavodu ktery by si zaslouzilo cedulku se trema vykricnikama. Chudak holka co tam stala a snazila se na nas rvat ze mame jet pomalu…

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Tak upozornění by si zasloužilo, to zase jo. Na nějakém předchozím ročníku, teď si nejsem jistý jestli to byl stejný závod, tenhle úsek se jel i v rámci jiného závodu, tak tam i nějaké označní bylo.

                    Pak tam taky stál někdo z pořadatelů a řval na lidi ať brzdí.

                    Přesto tam jedna slečna, která netušila co ji tam čeká vlítla ve velké rychlosti a odvezla ji sanitka.

                    Ten sjezd když jezdec má aspoň trošku slušnou techniku a zná ho, tak se dá opravdu proletět rychle (zvlášť na fullu), jet ho ale poprvé a ještě třeba když někdo fakt neumí vůbec…

                    0 0
                    • Trainman  

                      Z vlastní zkušenosti projeto při minulem Aimtecu (poměrně ve vysoké rychlosti a na mokru) ve stylu „na tachometru třicet a v očích smrt“ :-) . Letos už očekáváno a sucho = na pohodu. Jednoho jsem tam i předjel. Stačilo správně volit cestičku mezi kořeny. :-)

                      0 0
                      • rš2  

                        Přesně, ten sjezd je na pohodu, správně si stoupnout na kolo a trochu koukat a můžeš tam ject celkem slušně, až dole je takový ten kořenový závěr, ale taky ok…na druhou stranu rozumím, že občasní projížděči kol a méně zdatní bajkeři to šli, svojí ženu bych tam taky nedostal

                        0 0
                        • Quik  

                          Musím souhlasit s rš … jel jsem to tam po prvý a problém nebyl … je to o technice … ale nejezdit zavody tak bych asi taky slejzal

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Jak to slejzání souvisí s ježděním závodů? Vždyť na závodech v ČR je právě naopak pořádný terén jen zcela ojediněle, takže ze závodů můžeš být naopak akorát tak zvyklý, že na biku se snad ani do pořádného terénu nemůže.

                            A pokud jde jen o sjetí, tak o technice ten sjezd zase moc není, vždy se dá jet pomaleji. Sjede ho i manželka, která nesjede většinou skoro nic jakmile je to i mírně těžší (taky to pak řešíme tak, že většinou v horách se dělíme na dvě skupiny a ta jedna se náročnějším věcem vyhne a to proti některým tady na fóru je moje technika bída s nouzí).

                            0 0
                            • Quik  

                              Asi tak, ze kdyz uz najezdis nejaky ( zavodni ) kilometry tak máš cit a snad i jistotu v to, co muzes cekat od svyho kola pri zavodech ( samozrejme i mimo ně ) – tak to vidim ja … A musíš uznat to , ze kdyz si jel poprvý na kole z poradnyho kopce tak si byl o mnoho min jistej nez kdyz si ho jel po druhy , po treti a tak dale a tak dale …

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                S tou poslední větou samozřejmě souhlas. Praxe a trénink v terénu je to nejdůležitější.

                                Ale právě mimo závody je mnohem větší šance (když se chce) jezdit technické terény, když na závodech téměř nejsou. Proto jsem se pozastavoval nad těmi závody, když tam není na čem tu techniku potrénovat.

                                A vůbec nemluvě na závodech o tom, že třeba přijedeš k pěknému technickému úseku, nejprve si ho prohlédneš, vybereš vhodnou stopu (bez toho bys ho třeba vůbec nedal) a pak ho sjedeš několikrát po sobě a postupně toho dáš více a více, jak ho máš už najetý.

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  Já tedy ještě většinou nejsem v té fázi, že bych dával technický úsek vícekrát po sobě na jedné vyjížďce (je to ale spousta lidí, co tohle praktikují), ale v rámci dovolené si zopakovat vícekrát v různé dny pěkný technický úsek, tak tohle praktikuju už více let.

                                  0 0
    • Lowrider  

      http://picasaweb.google.cz/…OpenRace2010 taky přidávám pár fotek (fotil kámoš – na bike-foru Kupa).

      0 0
    • L-u-k-a-s5  

      Ahoj, nemáte prosím někdo k dispozici fotky ze stupňů vítězů? Nebo v tomhle případě spíše z podia :) . Byl jsem tam sám, a fotit sám sebe na mobil mi přišlo nepraktické…Díky.

      0 0
    • Jonáš1  

      Jsme s výsledkem spokojenej tak ale jéct to jelo no spíš jsem měl radost že jsem tě Radku nasral tam před tím sjezdem.

      0 0
    • L-u-k-a-s5  

      Report ze závodu na našem blogu

      0 0
    • Smazaný účet  

      Chystáte se letos někdo ?http://www.cy­klomaratontou­r.cz/zavod-info/plzen/o-zavodu.html

      0 0
      • Bokec  

        No už jedu z bráchou Škoda bajk, uvažoval jsem zda bych jel, ale manželka by to musel schválit…

        Nejsme žádný závodníci, jedeme pro zábavu a tohle jsme ještě nejeli, tak nevím jak moc ostré to je?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já nejel nikdy žádný závod, ale poslední dobou dost jezdím na kole a 50km pro mě není problém, tak plánuju že bych to zkusil.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.