Okolí Luhačovic,Bílé Karpaty,Vizovický-kdo provede v červenci?

24 nepřečtených
  • pop

    V červenci se chystám na dovolenou do Luhačovic. Jelikož pár tras tu znám a chci poznat něco novýho,ale nechci někde bloudit,tak bych potřeboval místní průvodce :). Kdo se toho ujme? Díky za nabídky

    Anketa: Kde se bajkuje líp?

    0x
    0%
    0 0
    • marapara  

      Stačí pohledat trochu v historii, je tam toho vela z Bílých Karpat:

      www.bike-forum.cz/…8/forum.html#…

      www.bike-forum.cz/…9/forum.html#…

      www.bike-forum.cz/…4/forum.html#…

      Hostýnky taky jednoznačně doporučuji, Vizovické vrchy na biku neznám.

      0 0
      • pop  

        Ahoj. Nejde mi o to, kam se podívat… to si můžu najít na mapě,ale chci,aby mi někdo ukázal nějaký jiný cesty. Klasický cesty a turistický znám většinou.

        0 0
        • marapara  

          No, teď jde o to, jaké cesty myslíš? Byl jsi někdy v Bílých Karpatech? Znáš tu nějaké cesty? Já nejsem úplně místní, ale jezdím do Karpat docela často, pač to mám blízko. Neznám tam každou lesní cestu, většinou jezdím po turistických a kombinuju to s cyklostezkama a sem tam i nějaký asfalt se tam najde.

          0 0
          • pop  

            Byl jsem tam na jen na Javořině. Spíš mám projetý okolí Luhačovic-Vizovický hlavně ten hřeben k Pulčínským od Komonce. Na ty Bílý Karpaty bychom se kdyžtak mohli domluvit. Popojel bych autem asi.

            0 0
            • marapara  

              jj, můžem. Pěkné trasy jsou v okolí Bojkovic na Mikulčák a Lopeníky, taky kolem Žitkové, kopanic. Já většinou jezdím vlakem do Bojkovic, Pitína, podle toho, kam mám namířeno. Taky jsou hezké Vršatské Bradla a to jezdím vlakem až do Vlárského Průsmyku.

              0 0
              • pop  

                OK.Tam bych to rád projel,ale jak říkám,nevím co je sjízdný a co ne, a nechci to naslepo zkoušet. Napíšu ti pak na e-mail a domluvíme se. Dík.

                0 0
    • Corbett  

      Čistě náhodou, tento čtvrtek se chystámem s popem do karpat. Nenašel by se tu průvodce, který by měl v tento všední den volno?

      0 0
      • marapara  

        Bohužel, tento týden mám docela natřísklý, takže dovča by asi nehrozila. Teď v neděli jsem jel z Kyjova do Bojkovic. Na Lučinu celkem nuda po silnici, ale pak už to bylo lepší. Z Velké po trasa karpatského maratonu až na Javořinu a dále po červené přes Hrabinu, Dubinu, Troják, motorest Rasová. Z Rasové po zelené dolů do Bojkovic – první půlka trati krásný singlík.

        0 0
        • Corbett  

          Jak dobře je značený karpatský maraton, že by jsme využili jeho zančení a která část je nejlepší, když už doporučuješ.

          0 0
          • marapara  

            Zas tak moc dobře není značený. Značky jsou, ale je docela pravděpodobné, že byste nějakou odbočku netrefili a zakurfovali, pokud jste nejeli trať. Mně se moc líbí část z Filipova na Javořinu. Je skoro 20 km veměs do kopce.

            0 0
            • Zdeněk-k1  

              Tady je trasa karpatského maratonu,ale asi ti to moc nepomůže.Celí jsem to nikdy nejel,ale souhlasím s marapara část z filipova na javořinu je skvělá.Jediným problémem je,že od kamených vrát je trasa docela zarostená a hlavně kopřivama tak je to také osvěžující ty kopřivy:-).U kamených vrát bylo popadáno hodně stromů,když jsem tama jel naposledy,docela jsem se kola nanosil.Značený to moc dobře není,protože se každý rok jela jiná trasa.Ze starých ročníků značky zůstaly a tak nevíš která ke kterému ročníku patří a můžeš tam jezdit až z toho zblbneš a nic neuvidíš.

              0 0
              • marapara  

                S těma kopřivama souhlasím :). Jsem to dal v neděli na fullu z Velké na Javořinu a dál pokračoval po červené na Kamennou búdu, Hrabinu, Dubinu a Troják. Ten úsek je fakt dost zarůstlý, ale projet se dá. Je tam sucho, vyjma pár „kaluží“ už ne moc lepivého bláta. Hezký úsek je z letiště na hřeben, pak od Nové Hory na Kubíkův vrch, kde jsou pak i hezké výhledy. Dál doporučuji 24% stoupák na Durdu :) … kde mi v neděli pěší turisté tleskali, když jsem to dával na kašpárka na fullu :)

                0 0
                • Corbett  

                  Nakonec jsme se s popem rozhodli si projet kopečky kolem hradu Buchlov, nebo raději (bývalý) JUVACYKLO – TWISTER MARATON. Má být pěkně a jestli tam dnes trochu sprchlo, tak si myslím, že po tak dlouhém suchu tam musí být vše naprosto zatvrdlé totálně suché. Tady dnes spadlo pár kapek. Jinak dík za snahu trochu poradit.

                  0 0
                  • marapara  

                    Buchlováky jsou také skvělé. Je tam sucho, klidně nějaký nanoraptor nebo kendu karmu. Krajina je tam moc hezká. Včera jsem přišel z práce trochu dřív a jel jsem do hospy Srub u Osvětiman a asi 10 minut po mně tam přijel Martin Severa z Primy na jedno :). Má nějakého oranžového Moongoose. Dál jsem jel na Stupavské louky, Stupavu, Cimburk a lesem na Čeložnice a po polňačce do Kyjova. Celkem 46 km, 700 m výškových.

                    0 0
                    • Corbett  

                      Objeli jsme Juvacyklo s mapou závodu a mapou Chřibů. Značky jsou už v hajz.., ale POP má super pamatováka (jako bývalý účastník) a dobrý orientační smysl, ale příště bych si tuto lokalitu chtěl projet s někým kdo Chřiby zná. Závod vedl poměrně hodně po asfaltových a šotolinových cestách, zatím co les je plný super cest v lese, které jsme jen okukovali z povzdálí:)

                      PS: to musí být ale počasí a hlavně podklad jako dnes:)

                      0 0
                      • marapara  

                        Zkuste pojezdit i blíž ke Kyjovu. Teda ne že by okolí Buchlova nebylo hezké, ale zkuste Stupavské louky, hradiště Sv. Klimeta, Kozla, Cimburk, Moravanské lúky, Zavadilka, Kameňák – super hospoda :)

                        0 0
                        • Corbett  

                          Jasně a rád, ale s průvodcem, s někým kdo to tam zná a dobře se orientuje, s někým za koho se pověsíš a nemusíš si dělat starosti jestli rovně, doleva nebo doprava. Je to obrovská spletka cest a je problém se udržet jakékoliv turistické značky, pokud se člověk nechce plazit a trochu jet. Určitě jsou v Chřibech super místa, ale pokud je neznáš, tak se špatně hledají, proto příště s průvodcem:)

                          Včera jsme jeli toto (dlouhou): www.twister-bike.com/…on/index.php?…

                          0 0
                  • marapara  

                    Pojezděte ještě okolí Bojkovic, Žitková, Starý Hrozenkov, Mikulčin Vrch. Doporučuji také nevynechat rozhlednu na Velkém Lopeníku a po zelené tur. sjezd na českou stranu. Je to jedna velká nádhera … docela technický sjezdík. Tohle všechno je nakupeno relativně blízko sebe, takže by se takto dala spáchat nějaká jednodenní akce. Kopce jsou dlouhé a náročné, ale příroda je krásná, výhledy, louky …

                    0 0
    • Lucke  

      dnes sem probikoval cele luhacovice…aj javoriny..a jbojkovice…cyklisti jsou zde magori…ani jeden nezdravil....­...(:(:(:(:(:n­ebo sem nepotkal ty normalni

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.