odrážedlo vs dětské kolo bez klik

65 nepřečtených
  • Suntour

    Ahoj, klukovi 2,5 let chci koupit po odrážedlu enduro (tři plastová kolečka atd.)něco většího a lepšího.

    A nevím zda pořídit odrážedlo (dvě kola nafukovací apod) a nebo malé dětské kolo a sundat kliky. Udělat z kola odrážedlo.

    Ušetřil bych pár peněz.

    Diky za reakci

    0 0
    • rasto  

      da se tak i tak.

      ja koupil odrazedlo

      duvod u me: detska kola jsou otresne tezke, stabilitu se moje dve holky ucily na lehkem odrazedlu.

      0 0
    • Laža  

      u nás se šlo po enduru na jednoduchý odrážedlo, obyč pryž. kola, brzda je tam stejně jen na okrasu..brzdi se o cokoli jen ne brzdou..spíš jsem řešil min. výšku sedla aby vubec dosáhl na zem.

      0 0
      • Laža  

        ..pak ještě naučit to šlapání, u nás by bylo bláhový si myslet, ze přidělám kliky prcek sedne a pojede..o)) zoušel jsem a bude se potřeba naučit šlapat..takže po odráředle trojkolka a pak…bike..o)

        dost znamých to mělo podobně..ale jsou i děti který ve 3 letech sednou rovnou na kolo a jedou..

        0 0
        • Neunzikger  

          Odrážedlo + tříkolka zároveň. Když děcko přesedne na kolo, má balanc z odrážedla a šlapat umí z tříkolky.

          0 0
    • Delkim  

      u nás měla dcera klasickou plastovou motorku (byla to beruška), vzadu 2 kolečka, pak jsme koupili klasické odrážedlo a na něm se naučila za pár měsíců stabilitu

      pak jsme koupili kolo s přídavnými kolečky vzadu TREK, bohužel bylo snad těžší než moje horské kolo, šílený, neutáhla to ani po rovině! po 14 dnech šlo na mimibazar…

      pak jsme hledali a hledali a nakonec jsme koupili na doporučení dětské kolo Specialized, i když jsem byl proti, bylo drahé, nicméně je absolutně nejlehčí, proti tomu Treku asi tak o 2 kg lehčí a okamžitě na něm začala jezdit úplně bez problému sama

      dopředu jsem tohle nevěděl a přitom je to u dětí naprosto zásadní věc

      tady nejde o gramaření, ale o kilogramaření :)

      0 0
    • maajkee  

      V tomhle věku snad už něco se šlapkama ne?

      0 0
      • Lister  

        Máš nějaký testovací živý model, se kterým bys měl zkušenosti?

        0 0
        • maajkee  

          No od rodičů vím, že já už jsem jezdil na kole se šlapkama a bez postranních koleček od 2 a třičtvrtě roku.

          Moje neteř začala ve třech letech.

          0 0
          • Lister  

            Každé dítě je jiné, každé je jinak šikovné a hlavně každé je jinak velké a fyzicky zdatné. S poměry hlubokého komunismu bych to nesrovnával, to jsme byli rádi, že vůbec na něčem jezdíme, teď jsou možnosti jiné. 2,5 leté dítě většinou kolo nevládne. Větší tříleté už ano. V každém případě 12 kolo je většinou dost pomalá a otravná záležitost a pokud má děcko oboje často raději volí odrážedlo – naše aktuální zkušenost.

            0 0
            • karelH  

              Tak nějak. Mám 3 děti a každé je jiné. Každopádně maximálně souhlasím s tím, že 12 kolo je otravná záležitost. S odrážedlem je více zábavy a jak to jde tak přejít na 16.

              0 0
              • gerrard  

                Tak ja mam zase zkusenost, ze 12 je super. Kdyz si vzpomenu co na tom syn delal. Nestacil jsem kupovat plaste, slapatka a gripy :) a predtim mel jen plastak odrazedlo a pak hned kolo. Ted dceru hyckame a dispozici ma plastaka, odrazedlo a 12 s koleckama a stejne se nejradsi necha vozit na plastovem psovi :).

                0 0
    • honhav  

      kazdy dite je jine, ale my meli plastovou motorku, ve 2 letech lehke odrazedlo aby se naucili drzet balanc a jednoznacne co nejlehci, ve 3 letech 12 kolo s kolecky na prvnich par nauceni slapani, ve 4 letech 16 kolo, na 5 narozky ma starsi nachystanou 20 s hazkou… osvedcilo se to vsem okolo, plus minus rok :D

      0 0
      • Lišák  

        U nás byl naprosto stejný postup :-)

        Tu 20" už jezdí od 5,5 roku.

        0 0
        • pavlik6022  

          kolik prcek měří – trochu mě děsíš, letos jsem kupoval dvě šestnáctky / mám dvojčata/ a další sezonu už 20" ?

          0 0
          • Lišák  

            V říjnu mu bylo 6. Měří 116cm. Když jsme na jaře byli u Patara domlouvat stavbu, tak po změření musel dostat na kolo co nejnižší sedlo, aby dostal na pedály. Po dvou měsících jsem mu už zvedal sedlovku tak o 5 čísel… Nějak se nám kluk vytáhl.

            Dvojky jsou na kupování kolo špatně. My máme o 3 roky mladší holku, takže bude dědit a pak půjdou kola do světa. Myslím, že o ty šestnáctky bude taky zájem na bazaru. Pokud to nejsou nějaké ingoty.

            0 0
    • Lister  

      Za poslední 3 roky se nám v rodině narodilo postupně 5 dětí a u všech mám výborné zkušenosti s odrážedly. Kdybych to měl zpětně nějak hodnotit, tak mi přijde asi nejlepší nechat děcko jezdit nejdříve na plastové motorce, od nějakých 20 měsíců je možné koupit i malé odrážedlo typu Puky LRM (ale to nebude tvůj případ protože už jste větší a tvoje dítě už bez potíží utáhne klasické větší odrážedlo), nebo chvíli počkat a koupit odrážedlo větší a kolem 3,5 let začít uvažovat o kole velikosti 16. Přeskočit tak úplně kola 16.

      Malému jsme koupili 12 kolo (3 roky), ale pokud si má vybrat bere plastovou motorku nebo své oblíbené odrážedlo.

      Mám výbornou zkušenost s odrážedly se sníženou horní trubkou – dítěti se lépe nastupuje, méně se bojí, pády méně bolí. Nelíbí se mi odrážedla, které nemají nastavování výšky řidítek – například First bike – je sice hodně lehký, ale většímu dítěti už nemusí výška řidítek vyhovovat.

      Z levnějších bych asi volil odrážedlo Amulet Moje (1700kč) dražší je Puky LR1 (2500), pecka je třeba Azub Leftík, ale to už je spíš designovka.

      0 0
      • Suntour  

        Půjdu do odrážedla. Teď jen chytnout dobrou koupi

        Díky za tipy !

        0 0
        • Soreno  

          No odrážedla moc nezlevňujou jedině nějakej bazar – já nakonec koupil nový Galaxy jen kvůli tomu že bylo nízký (máme piňďu po nás) – nevýhoda váha, občas se pronese :-)

          0 0
    • scret  

      znovuozivim tohle tema…

      Uvazuju co koupit synovi (2 roky) za povoz… Ted mel nejakou plastovou „motorku“ a taky tohle

      Bohuzel z toho uz vyrostl a ja zvazuju co dal? Prosim o radu zkusenejsi, jak treba vybirat, podle ceho, jako velikost atd.?

      Diky.

      Jinak koukal jsem na First bike, ale 3tis. za plastovou je.ku se mi zda trochu moc… Zas to bude asi o tunu lehci nez ostatni odrazedla…

      0 0
      • honhav  

        no vypada to ze budu kopat za neliby tym, ale mam tu treti decko na firstbiku a rozhodne nelituju. zadnej zazrak to neni, ale decko to unese, je to lehoucky, dosahne na brzdu, plast je dostatecne odolnej a mladej na tom jeste ve 4 letech obcas radil kolem domu…

        0 0
        • scret  

          ok a myslis, ze od 2let je to OK? jak je schopnej zmacknout brzdu?

          Priznam se, ze ani nevim, kolik mi ten holomek uz meri:)

          0 0
          • honhav  

            ve dvou letech jeste nemaji moc rozum na brzdeni a brzdi nohama. Na firstu mame pro dvouletou dcerku nastavce na snizeni zadniho kola… nevyhoda je vysoky ram – hur se se sliza a nastupuje nez treba na puky apod…

            0 0
          • blaf  

            nejspis neni, ale brzdu bych neresil, brzdit bude nohama :)

            0 0
      • blaf  

        u First Bike si nekteri stezuji na mensi tuhost, ktera muze vadit u vetsich deti, kteri jezdi rychleji

        my meli puky lrm, pevne, lehke, nejspis bude male, ten nas ma kratke nohy, tohle jedine mu bylo, ale maji ruzne velikosti, tak treba by vyhovelo nejake jine, vetsi, zpetne na nem vidim jako problem platformu mezi nohama, musel kvuli ni mit roztazene nohy a to neni idealni, ale mam pocit, ze maji i verze bez platformy

        btw. za plastove je.ky se tu bezne utraci desetitisice :)

        0 0
        • scret  

          diky…

          0 0
        • MlokCZ  

          Ty roztaženější nohy je otázka a záleží na konkrétním provedené kolik to udělá.

          Máme

          http://www.neobycejne.cz/…rma-d642.htm?…

          a to má za středem takové plochy na nohy. To jsme hodně využívali když cvičila rovnováhu a měl jsem k tomu tlačící tyčku. S tlačením (když ještě neuměla držet rovnováhuú jsme párkrát dojeli i pěkně daleko).

          A pro odrážení to omezovalo jen decentně, tedy jsou odrážedla, kde je na nohy místa ještě více, ale nijak zásadně to nevadilo.

          I teď zatím ještě ujede na tomhle odrážedle více než na 14" kole (na tom se ale zatím pořád učí, balanc + šlapání dohromady už ji konečně začíná trochu jít, ale pořád potřebuje ještě trénovat a ještě se učíme brzdit).

          0 0
      • oddie  

        SkiBi. Možná ho i budu mít za chvilku na prodej…

        0 0
        • scret  

          to je to cerveny v tvym profilu? cena a termin prosim do SZ, diky…

          0 0
          • oddie  

            Jo, to je ono. Cena litr, termín až ten menší přesedlá na Beltera, zatím se mu nechce, ale věřím, že za 14 dnů na táboře si to mezi ostatníma dětma rozmyslí. Jestli ne, tak asi až koncem srpna…

            0 0
            • oddie  

              Tak Skibi z profilu je za litr k mání, malej už mi na Belteru spolehlivě ujede, když se s ním jdu proběhnout :) takže odrážedlo už je u nás nadbytečné…

              0 0
      • Hrubiduk  

        Ahoj,

        po uspesnem cykloodchovu 2 deti bych osobně už nyní koupil jakekoliv 12-kolo (bazar, nové) a oddělal bych střed a řetěz.

        Budeš mít odrážedlo, na kterém se naučí stabilitu. A až to bude umět a budeš cítit, že by mohl začít na kole, tak to domontuješ.

        Kolo se totiz v zasade co se tyce ramu od odrazedla moc nelisi…

        Výhody: ušetříš. Nový kolo dítě stejně domlátí a odře

        Nevýhoda: snad leda kdybys to sám nedokázal rozmontovat :)

        0 0
        • scret  

          taky zajimavej nazor, diky…

          0 0
          • MlokCZ  

            Dobře si rozmysli, jak koupíš těžké odrážedlo. Nejde jen o to, jak to dítě utáhne (a teď nemyslím jízdu na rovině, ale zvedání/pokládání a podobné situace), ale také ho budeš určitě občas nosit.

            A pro srovnání. Dcera už má 3,5 roku a i přesto má problém s hmotností 14" kola (velikostně už přitom bude pomalu na 16"), která má 5,7kg. Oproti tomu 3kg odrážedlo, to už i sama unese a zvedat/pokládat pohoda.

            A u nás by to třeba ani nic neušetřilo. 12" kolo vůbec nemáme, akorát výškově navázala z odrážedla na 14" kolo a bylo to přitom už na hraně (rozmýšlel jsem se dost). A tím myslím 14" vs 16", tedy 12" kolo už by ji bylo úplně k ničemu na její výšku.

            Ale je pravda, že na kole začíná spíše později, některé děti jezdí na kole už dříve.

            0 0
        • gerrard  

          I kdyz jsem mel doma 12" kolo po klukovi, tak jsem nasi blondyne dopral i odrazedlo a nelituju. Jednu dobu to stridala a brala si na co mela zrovna chut. Odrazedlo jde na bazaru koupit za 500,– a parady nadela habadej.

          0 0
      • pete_ax  

        osobne jsem se s tim moc neprdel. vzal jsem krasne zlutyho Kellyse Kite 12 bez brzdy a prcek neresi a jezdi. po par vyjizdkach jezdi jako drak :-) na obrubnik to zvedne, sjizdi v pohode.

        0 0
    • filous  

      Máme yedoo too too odrazedlo, šlo tam dat sedlo dost nízko…letos má holka 3. narozky, chtěl jsem 16 kolo, ale ta hmotnost je brutální. Nakonec jsem koupil jetý Haro mini micro. Bmx special pro nejmenší, vyměním predstavec a řídítka(zkratim a snizim) a budu doufat, že ji to bude bavit i na dráze jako na odrazedlu…jinak holt doroste mladej.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Řeším to stejné…

      kluk má 2,5. Kolo odrazedlo jsme měli koupit na jaře ale na plastové motorce si to užíval.

      Porad jsem si chtěl udělat radost novým kolem ale asi udělám radost mladymu 2krat teď odrazedlem a pak kolem.

      Chci se zeptat kolik toho díte na 12 nebo 14ce uslapou? Není to spis Jen tak kolem domu?

      A pokud kolo-odrazedlo tak s brzdou nebo bez?

      0 0
      • Dragonfly  

        Asi to je hodne individualni. Syn zacal jezdit na 12" odrazedle kdyz mel neco pres 2 roky. To je vylozene na kratke prochazky kolem baraku. V 3,5 dostal kolo 16". Zprvu jsem mu odmonto pedaly, takze ho dal pouzival jak odrazedelo. Po asi 2mesicich, kdyz jsem videl ze uz bez problemu drzi balanc a zataci a umi zachazet s brzdama tak jsem mu namontoval pedaly zpet. Po hodine trenovani a pridrzovani zacal jezdit sam, bez postrannich kolecek.

        Vzhledem k tomu ze ma sedlo niz aby bezspecne doslapnul na zem, tak jakekoliv kopecky jsou trochu problem. To resime pripojenim za follow me. Ale po rovince je to vklidu, uslapne nekolik km.

        Ja koupil synovi odrazedlo s brzdou at si od mala zvyka na to, ze se brzdi brzdou a ne podrazkou. Samozrejme je treba vybirat takovou brzdu aby ji detska rucka vubec zmackla. Meli jsme odrazedlo Toto Alu a brzda byla ok. Jinak jednoduse ovladatelna brzda byla jednim z hlavnich parametru i pri vyberu 16" kola.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jo díky obecně vetsina lidi s kolem moc nespěchá a klidně dítě dávají na kolo až ve 3,5 letech. Tak to by bylo super ze by mohl jeste rok jezdit na odrazedle.

          Na cyklovylety to nepotřebuji máme vozík ale pokud s nim žena jde do města tak asi bude lepší hračka pdrazdelo než 2krat těžké kolo.

          0 0
          • gerrard  

            Kup mu oboje sam si vybere. Deti umi jezdit na kole tak od 2,5 roku, jen to chce tomu dat den dva a potrenoat pohyb v predklonu. :)))

            0 0
            • Smazaný účet  

              no jo koupím :)

              ale bavil jsem se s kolegou co má woom 1 i 2 a holka ve 2,5 letech na kole sice umí ale neušlape malý kopeček ani jízdu po trávě…

              tak prý je to na chvíli kolem baráku… ale na delší vycházky berou odrážedlo. Ani se nepronese tak jako když už dítě stávkuje :D

              jako odrážedlo se mi teĎ líbí nejvíce Rascal Punk.

              https://www.rascal-bikes.com/…rascal-punk/#grey

              0 0
              • kycis  

                V podstate prvni kolo, na kterym dite nekam poradne dojede je 20´. 16´bez prehazky s vahou 1/2 ditete je fajn na rovinkach, tam umi pekne pelasit, ale jakykoliv kopecek je stopka, stejne jako povrch co moc nejede. U nas hlavne bavilo si s kolem hrat, jezdit na hristi slalomy a tak. Na vejlety trail gator a na rovinkach odprahnout.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  díky tak nějak si to myslím… a hrotit to zatím není potřeba…

                  vezmu asi Rascal to mi přijde super (a využijeme to stejně pro druhýho). https://www.rascal-bikes.com/…rascal-punk/#grey

                  0 0
                  • kycis  

                    Ty jo to ke krasny, to by mi bylo skoro lito dat detem, kdyz vim jak to oddelaj :-) To je vyhoda plastaku First bike, koupili jsme ojety a po dalsich dvou detech vypada furt stejne…

                    0 0
                    • Johny_r  

                      Tobě děti oddělaj kolo? Já mám teda opačnou zkušenost, odrážedlo i kolo po roce provozu jsou jak nový. Max odřený plastový pedály, jak to pokládaj.

                      0 0
                      • kycis  

                        Zniceny to neni, ale omlaceny a odrbany jo. Na kole jsme pravidelne 2–3× tydne, a prumerne je pokazdy tak 2× na zemi. To se to proste za 2 roky, co jim jeden kousek tak nejak vydrzi nez vyrostou, otriska. I kdyz jinak se k tomu snazi chovat slusne, treba na prehazku by malej kolo nikdy zamerne nepolozil :-)

                        0 0
      • Johny_r  

        My začaly odrážedlem Yedoo TooToo v hliníkové verzi. Je lehoučké, dobře ovladatelné a má brzdu. Kolem 4 let jsme koupili kolo. Dlouho jsme sháněli něco, co neváží stejně jak dítě a skončili jsme u Woomu 16". Rozdíl v hmotnosti oproti 90% produkce je dramatický. To kolo váží možná půlku toho, co konkurence. Kolik toho dítě ujede je asi dost individuální, ale v našem případě je to pár km (třeba 5). Rovinatý terén v pohodě, menší kopce po asfaltu ok, prudké kopce ne, lesem z kopce taky dobrý, jen člověk nesmí zapomínat, že to, co je na 29" celopéru rovina, může na 16" pevňáku pěkně drncat :-D.

        0 0
    • va-bo  

      Co říkáte tomuhle? Pěkné.

      https://www.biker.sk/…-za-999-eur/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.