Odpružený představec Redshift Shockstop 6°

61 nepřečtených
  • Dvojan1

    Je tady někdo kdo má zkušenost s odpruženým představcem Redshift Shockstop 6° . Díky za odpovědi. https://gravelbike.cz/…kstop-6.html

    0 0
    • Smazaný účet  

      Nebrat, bude to porad desne tvrdy

      Patentovaný představec ShockStop snižuje vybrace a tím redukuje únavu a napětí šlach a svalů. Je jedno jestli jezdíš po silnicích ve městě nebo vyrážíš na gravel jízdy, ShockStop tvojí jízdu vyhladí, zrychlí a zpohodlní. Minimální design lehce zapadne na každé moderní městské, silniční nebo gravel kolo.

      0 1
    • Alojs01  

      Mel bych obavu, ze to na tom jednom kloubu nebude moc pevne a kdyz pujdes ze sedla, bude se to kroutit. Myslim, ze dobre nahusteny plast popripade dve omotavky udelaji lepsi sluzbu.

      0 0
    • kubad  

      Info :D

      0 0
      • Alojs01  

        :-D :-D :-D

        0 0
      • Petr L2  

        Zkoušel jsi to?

        0 0
        • Dvojan1  

          Tak ten to určitě nezkoušel.

          0 0
          • kubad  

            ne tohle sem nezkoušel.od představce vyžaduji především tuhost aby kolo poslouchalo,

            tohle už z principu tuhé nebude,

            dávno, dávno jsem různé pseudo odpružené představce několikrát zkusil – nepoužitelné

            0 0
    • roman 3D  

      jeden 110mm bych bral, nabízím 2 tis. kč, čtyřku za to nedám:-)

      0 0
      • Dvojan1  

        No právě. 4tis za vyzkoušení taky nedám. Ale laká mě to.

        0 0
    • heavyn  

      Tak záleží na co ten představec chcete. Na gravela a silničku je podle mě vpohodě a opravdu pobere dost vibrací. Psal jsem k tomu tohle z vlastní zkušenosti a do shopu jsem je přidal až po vyzkoušení, že to není kravina.

      https://gravelbike.cz/…ft-shockstop

      Případně tu mám na vyzkoušení jeden 120mm. Cena bohužel odpovídá tomu za kolik se nakupujou a nějaký zisk je potřeba abych nechcípnul :)

      0 0
    • iceduck  

      Tak jako nový majítel 90mm varianty mohu popsat svoje první cca 30km zkušenosti.

      Montáž je pro opičku, 10–15 minut i s čtením návodu a sundaváním starého představce.

      Funguje to. Samozřejmě nemá smysl čekat že z kola bude najednou full, ale tlumení nárazů opravdu funguje. V podélné tuhosti jsem nezaznamenal žádný problém (ale mám 63kg).

      Prvních pár set metrů je cítit že si elastomery sedají a tak to houpe trochu víc, posléze se to uklidní. Nejvíce budete (paradoxně) zdvih vnímat na hladkém asfaltu, kde je při vlně či nerovnosti cítit změna polohy řidítek. Stejně tak při stojce do kopce.

      V terénu se pak jízda vyžehlí a pohyb řidítek vlastně ani nevnímáte. Problém může nastat v případě kdy hodně měníte úchopy – u beranů s dlouhým reach tvoříte mnohem větší sílů (držení za páky) a naopak máte minimální páku na konci oblouků a podle toho se vám pak mění i charakteristika toho jak moc/málo představec tlumí. Samozřejmě i to se dá ovlivnit volbou elastomerů, škoda že se nedá vyzkoušet třeba 60/60 protože máte od každé tvrdosti jen jeden kousek (celkem 5).

      Cena je přepal – ikdyž jak se to vezme – jednoznačně to má větší efekt než karbon řidítka/představec. Takže pokud chcete nová řidítka jen kvůli tlumení, kupte tohle a ještě ušetříte. Pokud už v karbonu jste, je cena dost přemrštěná, navíc nedostatnete ani víčko představce.

      Případné otázky rád zodpovím.

      Pro ty co chctějí trochu vědečtější přístup :)

      https://gravelbikes.cc/…ckstop-stem/

      3 0
    • BB  

      Dnes jsem poprvé vyzkoušel a jsem spokojený. Přesně to, co jsem od toho čekal. Kořeny a kameny, které dříve nepříjemně mlátily do rukou, se zaoblily. Cítím je, ale není to ta agresivní rána do rukou. Vzhledem k tomu, že mám nejkratší verzi představce a ještě otočenou směrem dolů, tak vyzkouším měkčí elastomery, než pro mě vycházejí v tabulce. Jsem zvědavý na dvě věci, jednak životnost elestomerů a jejich funkčnost v zimě.

      0 0
      • iceduck  

        Měkčí? Já mám otočený také dolu a spíš uvažuji nad tvrdšími.. a to jsem spíše na na nižší hranici.

        Co životnost elastomerů, ale životnost firmy, abys za pár let vůbec něco sehnal a nepižlal to z pneumatiky :)

        0 0
      • TK75  

        Už nemáš f-sok?

        0 0
        • iceduck  

          Nikdy sem neměl :) Argon nevede :)

          Škoda že na něj je třeba Socialized vidlice díky jinému průměru, jinak bych do toho šel okamžitě. Zkoušel sem to na jaře a F shock mi pořád přijde jako nejlepší řešení. Jen se mi nelíbí ten jejich rám no.

          0 0
        • BB  

          Mám to zkombinované a perfektně se to doplňuje, drobné pobere future shock a při větších peckách se dostane na redshift. Dlouho jsem nad tím uvažoval než jsem se rozhodl to vyzkoušet a zatím dobrý.

          0 0
          • TK75  

            Já jsem si to říkal :-D Hlavně že to plní účel

            0 0
    • Markony  

      Tyhle představce ma už na dvou kolech a jsem max spokojen, rázy jsou tlumené žádné ostré rány .

      0 0
    • jIrI___  

      Jaká doručovací služba vám v ČR dovezla věci objednané přímo na https://redshiftsports.com/ ?

      0 0
      • larssen  

        Posílají to přes polský Amazon. Tuším, že přijelo DHL.

        0 0
        • jIrI___  

          Mně z redshiftu přišel odkaz na nějakého rumunského přepravce . To mě trošku znejistělo, protože pokud balíček doručuje někdo jiný než česká pošta, tak se ke mně z 90 % nedostane a musím si to sám hlídat. Takže pak zkusím kontaktovat DHL, díky.

          0 0
      • Khommakho  

        z Amazonu, zásilkovna.

        0 0
        • jIrI___  

          Tak po několika dnech pátrání a obvolávání jsi vyhrál, měla to dovézt Zásilkovna. Ale na balíku nebylo telefonní číslo, takže nedoručeno a bez detektivní činnosti by byl balíček odeslán zpět :). Možná se někomu tato informace bude v budoucnu taky hodit.

          0 0
    • paw_jh  

      Využil jsem černýho pátku a zakoupil. Dneska nainstaloval a trochu projel. Zatím jen přes přes pár obrubníků a musím říct, že to asi bude fungovat. Z recenzí jsem čekal, že se to při chytnutí za páky propadne víc, ale přijde mně to v podstatě neznatelný. Elastomery jsem dal doporučený pro maximální váhu (90/50). Mám něco kolem 110kg.

      EDIT: Při manipulaci s kolem (zvedání, přenášení) mně přijde, že je znát větší váha, pri jízdě to nevnímám.

      0 0
      • BB  

        větší váha ??? kolik to je 50–100 g ? to lze poznat při manipulaci s kolem ?

        0 0
        • paw_jh  

          Má to kolem 270g, takže tak 15dkg nárůst, jak mám kolo v ruce, tak je prostě trochu jinak vyvážený. Při jízdě po zemi to nemá vliv.

          0 0
          • Atilla  

            110kg VS 150g:)

            0 0
            • TK75  

              :⁠-⁠D to chce brát přesně o tolik méně vody, ať se to vyrovná..a vyprázdnit močový měchýř

              0 0
              • Alojs01  

                Nejen mechyr…:-))

                0 0
              • paw_jh  

                No to jsem si teda se subjektivním hodnocením pěkně naběhnul :), Napsal jsem to jak tatar. Jsem rád, že jsem mohl pobavit :)

                Vody budu brát pořád stejně, žízeň je stále stejně velká. Kromě vyprázdnění se před jízdou budu holit, stříhat, přes zimu popřemejšlím nad opilováním rámu a jestli nezačnu foukat nižší tlaky (i vzduch něco váží). Očekávejte vznik vlákna „Jak na kole ušetřit 150g“, kde budu mazat a blokovat všechny příspěvky, kde budou rady jako „zhubni“ a „použij lehčí komponenty“ a „nevoz na kole zbytečnosti“ ;).

                0 0
        • jIrI___  

          U mě to hodilo 115 g, samozřejmě to navýšení hmotnosti vůbec nepoznám :)

          0 0
    • paw_jh  

      Dotaz na majitele Redshift představce. Jak máte vzhledem ke svý váze nastavenou tvrdost? Mám přes 100kg a měl jsem tudíž nejtvrdší nastavení 90/50. Příšlo mně, že to moc nefunguje, opřením o řídítka v klidu jsem s tim pohnul jen nepatrně. Tak jsem nahodil 80/70 (druhý nejtvrdší) a to jsem schopnej rukama v klidu pohnout tak, že vidím, jak se řídítka propadnou. Ještě jsem to teda neprojel, ale přijde mně to zas moc měkký. Jak to máte vy?

      0 0
      • J.e.n.i.k.82  

        Stejně :-) 80–70 tvrdé, že s tím nehnu. 80–60 pocitově dost měkké. Ale dám tomu čas a vyzkouším oboje na vyjížďce. Osobně si myslím, že ta tvrdší varianta bude lepší a časem se trochu rozhýbe.

        1 0
      • BB  

        mám to nastavený na o dvacet kilo menší váhu, než ve skutečnosti mám. Ale nevadí mi, že se to mírně pohupuje, když silně zaberu do kopce. Mám to na garavelu, takže berany. Pokud jsem si to nastavil podle tabulky, tak mě připadalo, že to nefunguje.

        0 0
        • J.e.n.i.k.82  

          Přesně takový pocit z toho mám také.

          0 0
          • paw_jh  

            Díky za komentáře, jsem rád, že v tom nejsem sám :). Brali jsem náhradní sadu elastomerů, tak pri nejhorším zaexperimentuju s i nepopsanejma kombinacema.

            0 0
            • larssen  

              Pravděpodobně víš, ale v podrobnějším manuálu než v tom, co se dodává v krabičce, jsou mnohem podrobnější kombinace: https://redshiftsports.com/…ockstop-stem

              Já jsem teď s 85 kg na kole s berany na 80/60. Celkem spokojenost, plánuji ale ještě test s o stupeň měkčí kombinací (samotný 90), jestli to nebude lepší.

              0 0
              • paw_jh  

                Jo, vim, z toho jsem vycházel. Pro mě bylo 90/50 jako výchozí podle váhy z papirovyho manuálu. 80/70 je o stupeň měkčí z těch detailnějších nastavení na webu. To mně přijde pri zkoušení v dílně moc měkký, ale ještě jsem to neprojel. Jestli to nedopadne, tak zkusím 80/80.

                0 0
                • paw_jh  

                  Projel jsem a vypadá to dobře. První třetinu vyjížďky to bylo měkčí, pak si to sedlo a trochu ztvrdlo. Jel jsem po nekvalitních silnicích a bylo cejtit, jak to pracuje. Při opření o páky se to nehne, musím trochu zabrat celým tělem, pak se cejtit jak se to podne,

                  Závěr je pro mě ten, že mně na obloukách při držení za páky vyhovuje o jeden stupeň měkčí nastavení než je doporučeno.

                  0 0
      • jIrI___  

        Mám kolem 90 kg a vozím 80 a 90, což je dle výrobce kombinace pro vyšší hmotnost. Když jsem zkoušel dát elastomery dle doporučení, přišlo mi to jako žvýkačka. Takto je to jakž takž tuhé, ale rázy to stále utlumí. Ale pořád z toho představce nejsem nijak odvařený, ze svého principu funguje tak nějak naopak, než bych potřeboval. Funguje v úchopu, kdy bych ho chtěl tuhý (dupání ve stoje v úchopu za páky) a naopak kdy bych chtěl, aby pružil, tak je kvůli malé páce tuhý (sjezd terénem ve spodním úchopu).

        0 0
      • BB  

        Ještě si myslím, že do citlivosti kromě tvrdosti elestomérů hovoří délka představce. Mám 8 cm, což je nejkratší a myslím, že delší představce s větší pákou budou citlivější a budou potřebovat tvrdší elastomer. A jak píše jiri__ hodně záleží na úchopu. Za páky je to citlivé, spodní úchop méně. V tom se mi představec pěkně doplňuje na Diverge s odpružením Future Shock, které funguje přesně opačně.

        0 0
        • Peslezedirou  

          A jak je cítit práce předsravce, když jede člověk ze sedla za páky? Poslední dobou jezdím kratší kopce hodně ze sedla a nebo když potřebuji ulevit zádům.

          0 0
          • Alojs01  

            Vubec nijak.

            0 0
          • BB  

            To záleží, jak to mám nastavený. Když podle předpisu, tak se „předsravec“ chová dobře a nevíš o něm. Pokud to máš nastaveno na maximální pohodlí, tak se hýbe.

            1 0
          • jIrI___  

            Pocit plavání pod rukami. Prostě ten představec pracuje a není to tuhá opora, do které se můžeš plně opřít, jako u klasického představce. Někdo na to bude citlivý více, jiný méně, chce si to vyzkoušet.

            1 0
            • Smazaný účet  

              Když se člověk chytne dole za oblouky, je to ok.

              0 0
            • Atilla  

              Shodil jsem pár kilo a už je to v pohodě. Teď bych bral měkčí:)

              0 0
              • Peslezedirou  

                Děkuji všem ;-) láká mě představec vyzkoušet, ale ještě chvilku počkám až najedu další km a hlavně až trošku zkultivuji šlapání, teď je to dost na :-/

                0 0
    • iceduck  

      Náhodou, neměl by někdo zájem o výměnu? Elastomery si klidně nechám svoje – hledám 100mm nabízím 90mm, SZ.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.