• kubicka

    Ahoj,

    dokud to jde, tak se snažím jezdit do práce na kole a hledám tak dobrou ochranu, abych ho při cestách nepoškodil.

    Vlastním batoh, který má kapsu na notebook, ale obávám se, že to nebude dostatečná ochrama, proto bych se rád zeptal zkušených, jak tento problém řeší?

    Díky s pozdravem,

    Jakub

    0 0
    • Pentaroth  

      Co bys chtel lepsiho,nez batoh??

      0 0
    • jIrI___  

      Řešením je Boblbee . Batoh můžeš odhodit i za jízdy a notebook bude jako v peřince :)

      0 0
      • -b-n-x-  

        Akorát by za tu cenu mohl tak dva roky jezdit mhd :-)

        0 0
      • mr.antik  

        jj cool hispterský řešení třeba do narvaný tramvaje

        0 0
        • jIrI___  

          Nikdy jsem s tímhle batohem ani v přeplněné tramvaji neměl problém. Rozumný člověk jakýkoliv batoh v tramvaji sundá (tady v Ostravě hlavně kvůli čórkařům, kdekoliv jinde hlavně z ohleduplnosti vůči ostatním), a mezi nohama zabíral úplně stejně místa jako běžný batoh.

          0 0
      • jecnak  

        Navic je dobre udelany. Mam ho pres 10 let a stale ho pouzivam na kole, pesky i na moto. Uz jsem s nim i spadl a notes prezil.

        0 0
    • Pentaroth  

      :-D Muze byt:-)

      0 0
    • tromboonen  

      Jestli se Ti do té kapsy ještě něco vejde, dej tam další ochranu, jsou neoprénová a podobná pouzdra na míru, podle mě suverénně jejvíc ochrání přesně udělaná „obálkokrabice“ na NTB z kartonu, třeba s dvojitými rohy… Pro klid duše, jinak pokud Ti batoh zůstane na zádech, což předpokládám zůstane (bederák), tak ochranu zezadu při běžných pádech poskytnou další věci v batohu, které tam předpokládám vozíš, jako oblečení, z boku Tvoje záda a ramena… pokud Tě přejede kamion a dojde k totální destrukci, tak asi NTB nebude to hlavní co Tě bude zajímat, respektive už Tě to nebude zajímat, sorry.

      0 0
      • mrazik62  

        Ten neoprenovy obal je ok. Vozím ho taky, je přesně na rozměr ntb. Pevný obal nepotřebuji, protože mám profi ntb a ty mají dostatečně pevný mg rám. Jinak na zimu do marastu a hodně blbého počasí vozím na nosiči kufr na motorku 35l, nemá to chybu, neprší tam a ochrana je super.

        0 0
        • tromboonen  

          No úplně všechno nevydrží, nedávno jsem hodil (obyčejnou sportovní) tašku s ním na to zábradlí nahoře ve vlaku, nevěděl jsem, že se nějak dostal na spodní stranu, trochu to křuplo, byl to starej NTB a celkem nic se nestalo, ale i tak, otřesy taky můžou bejt problém, ale něco takového nebo ten karton v kombinaci se slušným NTB batohem je podle mě v poho, déšť je separátní problém. Ještě je taková ta hustá bílá ohebná pěna cca 5 mm tlustá, z toho udělat pouzdro, co zůstane v té kapse a NTB se do toho jen zasune shora…

          0 0
          • jIrI___  

            Mirelon.

            0 0
            • tromboonen  

              Já myslel že je to něco jinýho, tohle je hustší než Mirelon co se dává na trubky, ten je uvnitř hodně měkkej, tohle se dá lepit vteřiňákem, i povrch mi připadá pevnější a neohábá se to tak… možná kecám, nikdy jsem to blíž nezkoumal a klasický Mirelon jsem takhle tlustej neměl v ruce, jestli se dá slepit na sraz tak OK.

              0 0
      • kubicka  

        Paráda, díky :)

        Mě jde hlavně o to, jestli třeba tomu NTB nebudou vadit otřesy, když přejedu třeba obrubník atd.

        0 0
        • mr.antik  

          tak to záleží spíš na ntb než na obalu :-)

          0 0
          • tromboonen  

            Spíš na tom, jak jezdí přes obrubníky… řek bych, že běžný nošení-pobíhání s brašnou a její odkládání způsobuje horší otřesy, než kterým bude vystaven dobře chráněný MTB v měkkém obalu a batohu na zádech cyklisty, tam se to odfiltruje plášti, kolem i cyklistou, než to dojde k NTB.

            0 0
          • kubicka  

            NTB mám Lenovo T480, což je sám o sobě dost bytelný NTB a uvažuji o koupi neoprenového pouzdra, které bych ještě vozil v batohu

            0 0
        • Smazaný účet  

          Pokud mas ssd tak ne

          0 0
    • Smazaný účet  

      Googluj „notebook hard case“ (bez uvozovek)

      0 0
    • Tom-T45  

      Jezdil jsem s NTB v batohu několik let a nemyslím si, že by mu to nějak uškodilo. Batoh mám Deuter Giga Office, ve kterém je ještě vyjímatelné polstrované pouzdro, do kterého se mi NTB tak akorát vejde. Takže pokud už tam máš polstrovanou kapsu a ještě to případně pojistíš neoprenovým pouzdrem, tak bych se toho vůbec nebál. Otřesy přes obrubníky stejně odpružíš nohama. Na skořepiny bych se vykašlal, protože je to drahé a zbytečně těžké.

      0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Na 99% budu asi mimo, ale já osobně bych v první řadě zhodnotil, jestli je bezpodmínečně nutné tahat celý notebook do práce a z práce. Tj. jestli buďto není možnost mít data někde v cloudu, nebo si je aspoň přenášet na disku. Kromě toho, že tak nemusíš nic těžkého tahat, máš takto plnohodnotnou trojitou zálohu, jejíž stav neustále kontroluješ, a to se jednoznačně vyplatí :)

      O vibrace a nárazy během převozu bych se nebál, spíš o to když s tím někde spadneš. Kdyby notebookům vadily převozní otřesy a nárazy, nemohli by je ani přepravit z fabriky do obchodu :)

      1 0
      • JirkaVe  

        Obnovím vlákno. Koupil jsem kolo a chci pravidelně jezdit do práce. Ráno kombinace vlak (30 min) + průjezd městem (10 km), odpoledne celá cesta (34 km). Na kole nemám rád batohy.

        Hledám tedy vhodnou brašnu na nosič, která by šla snadno sundat a kterou přepravím kromě převlečení i služební notebook (15.4", působí dost plastově a váží nejmíň 10 kg 

        0 0
        • krabica  

          10kg? :-D

          0 0
        • jIrI___  

          Podobný problém jsem řešil ve vedlejším vlákně . Je tam tip na pěkný nosič včetně brašen, ale nechají si ho dle toho zaplatit.

          0 0
        • HonzaRez  

          Podle mě na nosiči nelze vozit cokoliv křehkého, třeba elektroniku. Ty otřesy a vibrace…

          0 0
        • Jakobo  

          Tech 10 kilo jsi asi trochu prepiskl, ze? Jaka je skutecna hmotnost a nabijecka ne, ta se nezapocitava! Nabijecku muzes mit jednu doma a jednu v praci. Totez baterka, kterou muzes vytahnout a neco malo usetrit.

          0 0
          • JirkaVe  

            Překvapuje mě, kolik lidí nepochopilo, že těch 10kg byla nadsázka. ;-) Prostě je těžký.

            Nabíječku samozřejmě nevozím. Baterku vyndávat nehodlám, bez rozšroubování notebooku to nejde.

            0 0
          • -b-n-x-  

            Proč by nemohl mít deset kilo? Záleží kolik dát tam má. Třeba můj domácí počítač, na kterém mám všechny stažené filmy, fotky, hudbu, atd… těch deset kilo mít klidně může. Na rozdíl od notasu, kde mám jenom pár věcí.

            :-)

            0 0
        • Gwaihir  

          Asi zásadní je, jaké máš kolo a nosič?

          0 0
        • tmp  

          Notebook vozím denně. Dříve obra 15.6' dnes lehké karbonové lenovo 14'. Jedině v batohu. Když jsem tahal to velké závaží, tak mi těžký batoh dost vadil.

          0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Japhy  

      Co takový ty hipsterský skořepinový baťochy? Dovyrobit nějaký částečně pružný uchycení na nosič, vystlat něčím pěnovým a pořešeno. Jen nepadat. ;-) Beztak je to dneska spotřebák, pokud to neváží 10 kilo, to by pak bylo vintage. Můj noťas má kilo a půl, to je tak nějak obecný standard dneska. A krmit jde libovolným dostatečně silným USB-C zdrojem.

      0 0
    • -b-n-x-  

      Ještě přidám můj malý postřeh. Asi půl roku jsem jezdil s notasem na zádech (batoh s kapsou na nb). Při jízdě po rovině to bylo skoro jedno. Nejvíce mi asi vadil při nějakém poskakovani na obrubniky, seskakovani schodů, atd…

      Ale když jsem pak jezdil bez notasu, s jiným batohem (osprey raptor 6), tak jsem se sám divil, že to je minimální rozdíl.

      0 0
    • antuch  

      Jsem asi měsíc zpět řešil to samé, jezdím cca 17 km do práce s NTB, jídlem, vakem s vodou a hadry zase na odpolko. Zkoušel jsem ledacos, ale nakonec jsem koupil nový batoh s delší zadní části a více kapsama: Díky kapsám si líp rozložím váhu a díky delší zadní části se bathov na zádech líp srovná.

      https://www.sportisimo.cz/…o-32/190693/

      a k tomu obyč neopren na NTB. Musím říct, že zatím dobrá volba. I floutka na TT sis tím dám po cestě dom:-D

      0 0
      • MatS  

        Nepotí se v tom záda? Já vozím Pinguin z Náchoda – https://www.pinguin.cz/ride-25

        Ale objem už je limitní, tak aby se tam vešly hadry, boty a malá taštička s doklady do práce. Už to tam rvu a nesmím vzít nic navíc :-)

        0 0
        • antuch  

          Predtim sem vozil obdobny, co ten pinguin… Pac mam vylezlo u pater a dost se mi poti zada… Paradoxne bych rekl po par jizdach, ze zada se mi poti stejne…jemi batoh lip sedi.

          Jinak jeste k te varianta s prohlou zadni casti… Objem je ok, ale narvat tam notebook a vse co potrebuji, to iz je na pikacu… Batoh jsem mel vzdy strasne narvany a vysoky… Tady u toho Headu se mi proste lip rozlozi teziste a vaha.

          Jako furt se bavime o tom, ze mit na zadech 6–8 kg neni nic moc, ale zatim jsem lepsi reseni nenasel:)

          0 0
          • HadVoe  

            Ahoj,

            já vzal laciný umazatelný batoh https://www.pinguin.cz/commute-25 kam dám 1 až 2 NTB a věci na převlečení na denní ježdění po praze – 30–90 minut. spokojenost. ještě ani jeden NTB za ty roky neumřel. a to vozím +10 let starý těžký ThinkPad T410 a nový HP elite něco placku… asi jak jsu utemovaný, tak se nehejbou a nerozbíjej. na zádech je cítit placka, ale dá se to v poho. pocení neřeším, nevydržim jet pomalu. a v případě průšvihu ty notebooky použiju jako páteřák :)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.