• Pida243

    Ahoj, můžu vás poprosit o radu?

    kupuju si svoji první silničku, doteď jsem jezdila jen na trekovém – ale převážně na silnicích…jezdím cca 80 – 100 km týdně, měříc 177 cm..cenu si představuju do cca 25 tis…

    líbí se mi tohle:

    http://www.specialized.com/…ez-elite-int#…

    nebo

    http://www.wilier.cz/…105/d-70819/ – tady jsem ale nikde nenašla bližší info

    hodně jsem tady četla i o zn. Polygon – ale moc se mi nelíbí ty rámy…:-( i když toto by možná šlo…

    http://www.polygonbike.cz/…-helios-f5–0

    co byste mi doporučili? Případně nějaké úplně jiné?

    Moc díky za názory.

    0 0
    • Patar  

      SPYDER na zakázku v CHomutově.

      0 0
    • Dumbíček  

      A co třeba Focus? http://www.kupkolo.cz/…pact_z92827/

      0 0
    • jecnak  

      Jeste popremyslej nad tim, ze se silnicnim kolem budes muset opravdu jen po silnicich a nebo asfaltovych cyklostezkach. Celkem univerzalni, svizne a lehke je cyklokrosove kolo. V teto cenove relaci se da bez problemu sehnat.

      0 0
    • Mark-H14  

      Poohlídl bych se po bazaru. Při 177 cm budeš mít z čeho vybírat. Moje manželka 164cm a také jsme sehnali, viz. kolo v profilu. Tebou a Dumbíčkem zmiňovaná kola jsou sice nová, hezká, ale já bych 9kilo vážící silničku nechtěl. Manželčina Cobra v profilu váží 7kg.

      Když jsme sháněli silničku my, tak jsme dali inzerát a ozvalo se nám fakt hodně lidí, kteří ani sami neinzerovali.

      0 0
      • Dumbíček  

        Tak ale přiznejme si, že kolo tvé manželky, nespadá do kategorie do 25 tisíc. :-)

        0 0
        • Mark-H14  

          Kupoval jsem ho za 19 tisíc s vadnou brzdou (oprava 450,– Kč) a po peripetiích s ráfky ZTR, jsem jí tam dal moje kola DT Swiss Mon Chasseral, která cenu kola lehce zvedla. Myslím, že kolo je do 25 tisíc.

          0 0
    • Pida243  

      Díky všem za reakce. Cyklokrosové kolo nee, chci opravdu jen silničku. Nákup z bazaru – také zvažuju a dívám se…pořád mě ale víc láká nové, přece jen jistota je jistota…;o) ale možná se mýlím…

      0 0
      • Zdenda CUBE  

        Jedinou jistotu, kterou budeš mít, je že za stejné peníze budeš mít kolo o 2–3 levly horší…

        0 0
      • Mark-H14  

        Podej si sama inzerát, kde specifikuj svou výšku a požadavky a rozpočet a u toho hlídej inzeráty. Uvidíš, že při 177 cm bude výběr za 25.000,– Kč velký. Inzeruj nejen na BF a cyklobazaru, ale i na ostatních serverech, kde chodí hodně lidí, hyperinzerce, i-bazar apod. Jak psal někdo výše, při 177cm ani nepotřebuješ dámské kolo, ale slopingový rám bude příjmený.

        PS: kamarádka takto koupila karbonového Canyona na Ultegře s kompaktem a když jsem ho viděl, tak vypadal, že na něm bylo ujeto asi 500 metrů. Pan podnikatel zjistil, že potřebuje ještě větší raketu.

        Katko… za kolik byl ten Canynon?

        0 0
    • Luigi1  

      Určitě si kup nové, bazarových dobrých je minimum, za dobré ceny jsou většinou čórky(ikdyž tohle lidi moc neřeší) a do ojetého stejně hned pár tisíc vrazíš (kazeta,řetěz,pře­vodníky,omotáv­ka,sedlo,…) a u karbonu tam vždycky hrozí nějaká prasklina (šikovně maskovaná). Za 25 koupíš slušné hliníkové kolo. Hlavně ať nemá základní sady (SH 2300, Sora, …) a vyzkoušej i váhu, ty levný jsou pěkně těžký. Rám tak cca 54 ( délka horní zámové trubky). Pro holku je geometrií dobrý Spešl ( to ti tady ale všichni budou rozmlouvat), i ten Focus, Canyon,… Nedívej se na dámsky¡, ty při tvé výšce už budou malý … Designově si to doladíš (sedlo,omotávka , pláště). Hlavně dámsky sedlo ( to ti většina prodejců u nov´ho klidně prohodí).

      0 0
      • Luigi1  

        Ještě se podívej na Cube a Lapierre, i ten Willier je určitě dobrá volba, stylovka

        0 0
      • mr.nikdo  

        Proc by mela byt vetsina silnicek na bazaru corka? Mas cim toto tvrzeni podlozit?

        Geometrie pro zeny od Speslu – no, mam pocit, ze kazdemu sedi neco jineho. A i u zen jsou stejne odchylky jako u muzu.

        0 0
        • Luigi1  

          Možná většina je silné slovo, ale Top modely v cenách přes 100 v zánovním stavu za 40 tis. určitě, na pár jsem se byl podívat. Kde je štítek? Odlepil se při mytí, záruční karta se ztratila, to prodává kamarád apod. Legalizace je strašně jednoduchá, není to jak s autem a je to čistě jenom o svědomí, jak moc kdo na tom chce pak jezdit.

          Ten Spešl má dost velký slopping a ženským se na tom prostě dobře jezdí, stejně tak Canyon a většina italů, to nejsou moje rozumy, to slyším doma, a že jich vyzkoušela. Nehledě na to, že design hraje většinou tu hlavní roli :-) Ale souhlasím, že každýmu sedí něco jinýho …

          0 0
          • mr.nikdo  

            Velky sloping ma i Merida (nebo mela). Moje Road Race ma vysku sedlove trubky 46 cm a delku 53 cm. A je fakt, ze se mi na tom jako bikerovi dobre jezdi.

            A kupoval jsem ji jetou :-D.

            Jasny. Ja narazel na ty rozdily ve stavbe tela. Tatka je vyssi, ale sedlo vozim vys ja. U zen je to stejne. Moje ma dlouhe nohy oproti byvalkam :-D…

            0 0
    • Neunzikger  

      Ten Wilier má vepředu trojpřevodník – tzn. nabízí větší rozsah převodů. Obvyklá dvouplacka by nemusela pokrýt Tvé požadavky (rozsah dostatečný, ale mohla by být nadsazená). Jestli využíváš lehké převody na trekovém kole, není důvod nemít obdobné na silničce.

      0 0
    • Payia  

      Mozna bych mel jeste 3. variantu (k bazaru nebo novemu kolu). Pisni mi na mail a dam ti podrobnejsi info.

      0 0
      • pipni  

        Nejlepsi je se divat na ebay.de nebo ebay.co.uk , tam je největší vyber pouzitejch damskych silnicek. Ale clovek musí hledat konkretni typ.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.