• fuuf

    Stojím před koupí nového sedla. Nemám zatím žádného favorita, zjišťuju co je k mání a za kolik a řeším takové dilema. Jak poznat, které sedlo je určeno pro silnici a které pro bajk ? Asi to bude znít trošku divně, ale když tak koukám na nejrůznější výrobce, ne vždy je jasné které sedlo je výhradně na silničku a které už by šlo na bajka. Tím že sháním něco lehkého mi to někdy splývá (navíc nemám možnost si na to šáhnout a jsem odkázán zatím jen na fotky). Jak tohleto řešíte vy ?

    0 0
    • Luma  

      Na silničku jsem si kupoval sedlo podle testu v Pelotonu ,psali že je pohodlné(selle italia C2),a na bajku mám osvědčený Flite taky od selle italia.jinak já si myslím,že je jedno jestli máš sedlo na silnici nebo mtb-teda pokuď se nejedná o sjezd.Jinak některé sedla jsou doporučené na mtb jiné né.Asi nejpohodlnější sedlo co jsem měl bylo Turbo Matic od selle italia.Na sedlo si buď zvykneš nebo budeš muset měnit až ti některé sedne.

      0 0
      • cabbage  

        Tohle sedlo neni zastak pohodlný, ale sedět se na něm dá, to je pravda;-)

        0 0
    • kali222  

      strasne dlouho jsme hledal pohodlny sedlo s pokud mozno sporovnejsim vzhledm- cili zadnou dh lavici :-) bbbparts.cz/?p=pro­ductsMore&iPro­duct=514&sName=Se­dlo-BBB-BSD-09-CompDesign a nasel.vyskytuji se treba na kolech ravo (jen s ravo signat.) jinak i na dh i vsech hopsacich koech jsem vozil uzovky:-))

      0 0
      • Bajker16  

        Tak tohle je zrovna pěkně tvrdý. Mám ho na silničce a Gobi bylo o hodně lepší.

        0 0
    • petebike  

      no ja mam jak na silnici tak na biku stejny sedlo „fizik arione“ proste mi vyhovuje, podle Fiziku je to spis silnicni model a bracha od Gobi, ale vic lidi vozi arione i na MTB, takze bych spis vybral sedlo podle toho jak se ti na nem sedi…

      jinak silnicni sedla jsou nizsi nez bajkovy…

      0 0
      • Zerocool  

        taky Arione a můžu potvrdit spokojenost, jen musí být opravdu hodně, jinak je ten dlouhý předek nepříjemný v dlouhých výjezdech.

        0 0
    • juli  

      Silnici, nebo bajka bych neresil. jednoduse porid co ti bude vyhovovat. Docela dobra je ted akce WTB – proti zaloze ti zapujci sedlo na tyden, kdyz nevyhovuje, pujcis jiny typ, nebo vrati penize. Da se vypujcit 6 modifikaci ze základni rady, ktere jsou tvarove stejne, jako vyssi rady, lisi se prakticky jenom pouzitym materialem potahu, skorepiny a lizin.

      0 0
      • delfyn  

        pro mě už připadá jen jedna z variant WTB Silverado, deva, devo, první na biku mám k plný spokojenosti.

        Teď se mi dostalo do ruky sedlo Ritchey Vector z r. 2001 a koukal jsem co mělo za vychytávky, průřezy ve skeletu sedla, a uložení lyžin na sedle na způsob toho wingu co mají jejich sedla teď nebo třeba WTB

        0 0
    • Bully  

      Na biku i na silnicce uz vozim to stejny- Selle Italia SLR Ti. Proste mi to sedlo sedne, nebudu tim padem riskovat nic jinyho (a radku jsem uz i zkusil). Neni nad to mit to stejny na vsech kolech. Nekteri vyrobci sice obcas uvadi, ze jedno sedlo je spis pro silnici a druhy mozna vic do terenu, ale netusim proc. Jako ze si clovek nemuze dovolit na jednom kole trpet, na druhym jo? :o) Sedlo si kazdopadne vyzkousej, jak to pujde nejdyl, idealne si pujc nektery treba od kamose a poradne se na nem povoz. Vyber sedla, co sedne, je docela alchymie, tak at kapnes brzo na nejaky prijatelny.

      0 0
      • jonti  

        Porovnaj SLR TT a SLR XC (nie XP). XC je na bike a ma trochu viac ochrany na bokoch, aby sa neodrelo tak lahko pri drsnejsom zaobchadzani, inak ziaden rozdiel. To je asi jediny rozdiel medzi cestnymi a xc sedlami. Pripadne byvaju niektore cestne trochu masivnejsie a pohodlnejsie.

        0 0
        • Zdenda CUBE  

          „Pripadne byvaju niektore cestne trochu masivnejsie a pohodlnejsie.“… Nemyslel si to náhodou obráceně? Na silnici je snaha o max. úsporu váhy i na úkor pohodlí, viz. celokarbonová sedla atd. a na biky jsou „většinou“ těžší a víc vypolstrovaná. Jinak neexistuje žádné pravidlo jaké sedlo tam, nebo tam. Je to zase naprosto individuální, každému vyhovuje něco jiného.

          0 0
          • jonti  

            Masivnejsie myslim Turbo matic, je velke, tazke, ale sedi sa na tom dobre. Ale na bike ani na cestak, ktory je na preteky, teda minimalna hmotnost je kriterium, by som si ho nedal, tam patri SLR TT alebo nieco podobne. Btw neviem i ziadnom masochistovi v mojom okoli, ktory by na cestaku vozil celokarbon sedlo :)

            0 0
        • Bully  

          Sedlo se ti odre nejvic pri padech- takze je asi uplne fuk, co tam na boku je, odre se cokoliv. Potom pri nesetrnym opirani o zed- ale to bude asi taky fuk, kterej druh kola o ni zrovna opres. A potom odirani od bahna, kdyz o sedlo soupes nohama. V tomhle je SLRko nic moc :o( Ale stejne se to sedlo driv prosedi, nez se uplne dodrbe.

          0 0
    • přišlapávač  

      já mám na biku i silničce SI SLR Ti a můžu doporučit

      0 0
    • tomek  

      Taky bych dal Silverado www.tandem-bike.cz/…do-pro-black

      0 0
    • Attila  

      www.specialized.cz/new/doplnek.php?… Na každý zadek :-)

      0 0
    • Oakey  

      Jestli chceš hodně pohodlný sedlo za dobrou cenu, ale za oběť trochu vyšší hmotnosti tak di rozhodně do WTB Rocket nebo Speed. Sám jezdim na biku model Speed V a nemůžu si vůbec stěžovat. Pohodlíčko, ani po 60 km a 4 hodinách v sedle prdel nebolí.

      0 0
      • vladaza  

        co člověk, to jiná prcina, to jinej názor – přidám taky jeden – spešl G2 Sport – ani moc lehkej, ani moc závodní vzhled, ale anatomicky výborný, na pytlíka a příslušenství netlačící, šoupnul jsem ho na zimáka a spokojenost, výhodou je taky celkem nízká cena /1300/, obecně mi víc sedí rovná sedla – ze sportovnějších bych testnul spešla Rival nebo to doporučovaný Silverado

        0 0
      • o.1  

        No, 4 hodiny su prijemne skoro na kazdom sedle, tam sa to este len zacne lamat…

        0 0
    • Glum  

      MTB i silnice se stejnou volbou: Selle San Marco Era Pro (bohužel už ho nedělají). Výrobce ho označoval jako univerzální s lehkým příklonem k silnici, nevadí mi na něm sedět na bajku řadu dní po sobě celý den. Jezdím je už tak dlouho, že je moje p… asi inverzním odlitkem.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.