Nové kolo pro začátečníka a vidlice

33 nepřečtených
  • Tom New

    Ahoj. Brácha si kupuje MTB (hardtail), ale je to jeho první a neví se, jak moc bude jezdit. Vyhlédl si pár kousků kolem 10kczk, ale u všech je vidlice SR (Suntour) a zdá se mi, že mu nebude fungovat tak dobře jako lepší typ.

    První kolo, který v té ceně, kterou může zaplatit, je http://www.cykloexpert.cz/…omp-int-2009?… (má vidlici RockShox Dart 80mm).

    Mám dojem, že to je asi minimálně vidlice, která by mu dobře chodila. Co tedy byste řekli na ten model, kterej si našel? Cena by byla dobrá. Vypadá pěkně…

    Díííky!

    PS: jistě mu jako dobrý bratr pak nějakou tou korunkou vypomůžu – jen jsem hledal minimální schopnou variantu. Aby pak nepřestal za měsíc jezdit, že jo… Taky bych mu mohl dát svýho Schwinna Moaba 19´ a koupit si větší, což bych asi potřeboval:)

    0 0
    • Lišák  

      Na véčkách, na diskách. Vidlice je funkční, pokud bude vyhovovat síla pružiny, tak není co řešit.

      0 0
    • hradman  

      Když tam bude vidle SR RAIDON nebo Epicon tak to bude bohatě dostačující. Sám jezdím Raidona (vzduch – olej – cena 3000) a jsem nadmíru spokojený, testoval jsem jí týden v krkonoších a ani náznak problémů, navíc má Lock out na řidítkách. Jinak bych volil V-brake.

       
      0 0
      • Tom New  

        Hradman: A jaký máš tedy typ kola?

        0 0
        • hradman  

          Roch machine Hurricane 70, kupoval jsem ho z jara za 15000 ted uz stojí 10000 ale ja tam měnil vidli (3000), pedály(500), kliky doere Holowtech2 (2000) a ještě chci přesmyk a přehozky taky deore jako kliky. koutoučovky Hayes 4 jsem spokojen. sedlo mám nějaké ho authora (traction special či co)

          0 0
          • hradman  

            no kupoval jsem k tomu ještě tretry a nějaké oblečení, blatníky SKS a tak dohromady v tom budu asi přes 30k…hruza co mě ten krampl stojí

            :-) ale nedal bych ho za nic :-)

            0 0
          • hradman  

            oprava Rock machine

            0 0
          • Tom New  

            Díky za popis. A jak tedy vlastně chodila ta vidlice SR Suntour XCR-LO , co tam byla originálně?

            0 0
            • hradman  

              uměrně její ceně…bohužel. Vypadala celkem hezky to je asi tak celé. Jinak lockout na ni fungoval vve chvíly když jsi slezl z kola a pak mohl zase jet ale dělej toto před kopcem. a jednou se mi stalo že se mi cestou z chaty když jsem ho vezl v autě přehodil lock out ( v odemčeném stavu byl zamčený a naopak.) no a tak jsem se bál na tom jezdit ale nedalo mi to a jel jsem na 70 km výlet, v 50km mi to začalo strašně skřípat jako když to nenamažeš. No tak jsem volal do toho obchodu a řekli mi at jim to pošlu a že to promažou. No ale bohužel odjížděl jsem na dovču a jel na kole 130 dokrkonoš, týden tam chtěl jezdit a 130 zase zpátky. tak jsem koupil toho Raidona afakt spokojenost ( epicon je prý lepší o fous) mám lockout na řidítkách a zamykám kdy chci :-) ted se mi teda vys*raly kliky (nevím asi mám smůlu na kus protože přítelka má to samé ale dámské a jí to nedělá, asi do toho tak nešlape.  Objednal jsem Holowtech 2 deore a už je mám na poště a dnes si pro ně jdu. Mají pevnou osu a to by mělo doufám zajistit to že to nebude cvakat v klikách. jinak jsem s kolem spokojen. vypadá jako cross motorka bez motoru :-)

              ta moje vidle má zdvih 120mm a mám ji nastavenou podle váhy (když počítám vodu na zádech a oblečení tak na 100kg) a zvládla 3km downhill po kamenech a kořenech v lese

              0 0
              • Tom New  

                Díky za popis, jsme moudřejší:)

                0 0
                • hradman  

                  zítra ráno dám do profilu fotky kola tak můžeš zkouknout. Na kole je nejhezčí to že si ho můžeš sám vylepšovat :-) a není to nic těžkýho..na ivelo.cz je spousta užitečných rad

                  0 0
              • JakeF  
                1. od zamykání a odemykání kdy chceš tam ten lock taky je :-D, jen si počkej, neni to zrovna spolehlivá věc, ten lock na řidítka, zvlášť ne u takhle levnejch vidlí
                2. Po kolika km se „vys*aly“ kliky? A jak to vlastně vypadalo? Co se týče klik, tak si pomůžeš akorát v tom, že to nebude cvrkat o přesmyk na těžkejch převodech (což nevadí), ale celkově ta osa vydrží míň.
                3. Na HTčku 120mm? No proti gustu žádnej dišputát, ale je to naprostá zbytečnost.
                4. Tak 3km downhill po kamenech a kořenech říkáš? Tak to je pojem, podle kterýho se posuzuje kvalita vidlice… To i moje Gila takovejch sjezdů vydržela a rozhodně to neni kvalitní vidle!
                0 0
                • hradman  

                  ježiš zase nějakej rejpel co?

                  No kliky začaly cvakat v lisovaném pavouku, který je mezi klikou a velkým převodníkem. udělal se tam vakl který nešel bohužel i přes mé snažení ničím vyplnit, zalepit (zkoušel jsem sek. lepidlo a pak ještě někaké spešl lepidlo které by mělo být pro tyto účely – vyplnit mezery) a fest dotáhnout matku, odstranit. Bylo to po asi 600 km, bohužel zrovna v krkonoších.

                  tak to nebyl jen jeden sjezd co jsem s ni absolvoval.

                  Jsou to jen mé názory a nikomu je nevnucuju ale říkám že tyhle vidle jsou skvělé za ty peníze

                  0 0
      • Tom New  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • Tom New  

      Tak zatím to vypadá, že si zvolil ten Specialized Hardrock (http://www.cykloexpert.cz/…omp-int-2009?…)

      0 0
      • Tom New  

        Vidle je tam RockShox Dart

        0 0
        • majtan.l  

          Nechci nějak obhajovat Sr suntour ale mám XCR najeto asi 600 a naprostá spokojenost. Měkoučká a když zamknu tak se anio nehne a to jí mám zamknutou hodně často. Prostě spokojenost. Taky uvažuju o epiconu ale v tydle cenně super vidlice!

          0 0
          • hradman  

            Ahoj, já s ní měl problém po 500, nevím proč začala najednou vrzat. Pokud mohu poradit zustan u SR pokud nechceš vyhazovat peníze za drahou vidlici. myslím že raidon a epikon se vyrovnají dražším vidlicím…vše co je levnější nemůže být vždy špatné :-)

            0 0
            • JakeF  

              Epicon má určitě dobrej poměr cena:výkon, jak už upravenej nebo ne, ale říct, že se vyrovná dražším vidlím je ale velmi odvážný. Samozřejmě některejm možná, ale vždycky bude pokulhávat buď ve váze nebo ve funkčnosti. Ale jak řikám, cena:výkon je paráda.

              0 0
              • hradman  

                no tak jasně že poměr cena/výkon, ale měl jsem už několik vidlic a fakt je tahle asi zatím nejlepší. Tím srovnáním jsem měl na mysli v hodnotě do5000kč-6000kč pak už jsou samozdřejmě lepší vidle.

                0 0
          • DalajVladan  

            kolik vážíš prosimtě? … mně teda měkoučká vubec nepřijde:) … já vážím cca 63 kg … takové 4 cm zdvihu jsou netknuté… o dorazu by se mi mohlo jen zdát:)

            tím kolečkem preload jsem točil na obě strany co to dalo a ten rozdíl v krajních polohách je podle mě dost malej .. bohužel nemám s čím srovnávat a taky nevím, co od vidlice očekávat … očekávám více:D

            na to, že se o XCR píše, že je vhodná do 70 kg

            0 0
            • hradman  

              stejná zkušenost at točíš kam chceš je to pořád stajný

               
              0 0
            • cyrus  

              mě taky přijde ta vidlice v pohodě…mám 65kg, sice nejde uplně nadoraz ale netknutej,jak ty řikáš, mi zustává tak 1cm…

              0 0
              • majtan.l  

                XCR mám 55–60KG a mám tam ještě 3cm místo takže v pohodě.

                0 0
                • DalajVladan  

                  nechápu to místo? … dle mě není uplně dobře, že 3 cm z 10 nebude nikdy využito :D … ale samozřejmě to chápu, že to tak u levných pružinových vidlí je … nicméně mi to nějak hapruje s tou měkkostí :)

                  0 0
    • Hejdik  

      Pokud bys chtěl nějakej typ do 15000,tak si myslím,že tenhle „RM ":http://kupsikola.cz/…o-disc---/by nebyla úplně blbá volba.Velikost 18“ by měla být taky odpovídající.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce