Nové kolo - porovnání geometrie

9 nepřečtených
  • RMX

    Pomalu se poohlížím po novém kole a chtěl bych se zeptat na geometrii, respektive porovnání se současným kolem (viz. Odkaz) . Ten Trek je tam jen jako příklad, nevím zda by byl vhodný. Současné kolo jsem vybíral a asi nezvolil zcela optimální velikost vzhledem ke svým proporcím. Mám např. asi celkem krátké nohy (88–89cm) při výšce cca 192–3cm. Myslel jsem že ten Trek by mohl vyhovovat. Je celkem nízký a delší pokud se nemýlím. Co mě trochu odrazuje jsou ty integrované řídítka se sklonem –13cm. Teď mám představec 100mm +6st a nějaký podložky pod. Když jsem zkoušel dát představec do negativního sklonu tak po nějaké době se dostavil nepříjemný tlak na ruce (jakoby jsem držel výraznou část váhy na těch rukou). Nemám ani sedlo nějak výrazně výš než řídítka. Po obrácení to bylo zase celkem v pořádku. Ubral jsem i jednu 1cm podložku a taky ještě OK. U toho Treka XL když má nižší hlavu by to bylo ještě horší ne? Nebo tam rozhodují ještě jiné okolnosti?

    Porovnání

    https://geometrygeeks.bike/…8-2021-21-5/

    0 1
    • Azmir  

      Radši se nebudu vyjadřovat k porovnání geometrie, to nechám zkušenějším. Myslím ale, že vzhledem k tvým proporcím co jsi uvedl, si zvolil dobrou velikost. U treku bych šel určitě do 21,5.

      Každopádně si myslím, že pro tebe bude nejlepší si pár kol vyzkoušet. Jsi z Prahy, tam je prodejců dost, nějaké testovačky se určitě najdou, popřípadě od někoho z místních uživatelů. Papír snese všechno a nejdůležitější bude, jak se na tom reálně budeš cítit. Takže půjčit, nastavit na sebe a aspon dej pojezdit a pak se rozhodneš podle svých pocitů.

      0 0
    • Cyklofanatic  

      Jakou potřebuješ velikost Ti asi nikdo moc neporadi. Každému vyhovuje něco jiného. Ale pokud mas spis kratší nohy a delší trup je Trek Procaliber jednoznačně dobra volba.

      0 0
    • RMX  

      Chtěl bych se poradit s tím integrovaným kopkitem toho Treka. U kola co mám nyní jsem několikrát zkoušel otočit představec do –6st a po nějaké době se dostavil nepříjemný tlak na ruce a brnění. Ten Trek mám –13 a je to o dost delší kolo než mám teď. Tak to bude ještě horší? Možná se ptám blbě a zní to jasně ale nevím jestli tam nerozhodují i jiné věci v geometrii.

      0 0
      • Tomcat  

        Větší zátěž řidítek , větší tlak na ruce.

        Není to ani o samotném úhlu , ale tim ze se mění Vaše těžiště v ose X . Nižší představec, nebo negativně sklopený ještě vyzkoušejte ještě kratší.

        Ji nak jaký integrovaný konkrétně kokpit myslíte? Zmíněný Procaliber má i normální řidítka a představec. Integrované je jen složení a s ochranou proti protočení. Představec si tam dáte i jiný.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.