• simon111

    Ahoj.. Mám v plánu koupi horského kola a chtěl jsem Vás požádat o radu. Rád jezdím po horách(Jeseníky, Beskydy i Alpy) , ale zatím jsem byl vlastníkem kol co se cenově pohybovaly do 6000.-, za poslední dva roky jsem jich měl něco přes šest. Buďto se staly obětí nenechvých spoluobčanů a nebo obětí přímo mou, prostě nevydržely. V kolech se příliš nevyznám, proto Vás prosím o radu. Ale vím co přibližně chci-značku, kvalitu a „styl“.. Co jsem se tak lidí ptal, tak mi příjde relativně sympatická Merida. Vytypoval jsem si tady ty kola:

    www.cykloexpert.cz/…ts-sport-700

    www.cykloexpert.cz/…s-300-d-2007

    www.cykloexpert.cz/…ts-sport-500

    Byl bych Vám vděčný, kdyby jste mi objasnili rozdíly na těchto kolech(vidlice, převody,..) Taky moc nerozumím rozdílu mezi hydraulikou a mechanikou v kotoučových brzdách.
    Předem moc díky, Šimon

    0 0
    • Aldamore  

      Dobrá koupě poměr výkon – cena je Merida Matts Sports 500 a za ty peníze neseženeš nic lepšího na 100%

      0 0
    • gobike  

      Heh no prave tady na foru pro vetsinu lidi Merida sympaticka neni.:) Napis kolik chces do kola vrazit a zkusime ti vybrat tu nejlepsi moznost.

      0 0
    • gobike  

      Treba namatkove se mi libi tohle: www.cykloexpert.cz/…ott-scale-70–

      0 0
    • Páník  

      sle bych do matts sport 500…je nejlevnejsi a celkem dobre osazena…za usetreny penize byl ale hned vymenil vidli…treba Toru ve vzduchu ( eshop.bikezone­.cz/index.php?swit­ch=detail&id=4155&k­at=348&trideni=ID_KAT&po­cet=10nebo )tak neco a budes mit supr kolo

      jo este bych mozna vymenil hned brzdovy gumicku treba za tribarevny BBB…original avidy moc nebrzdili a hodne rychle mi „sezrali“ rafky

      0 0
      • simon111  

        A co si myslete o te sedmistovce?

        0 0
        • Páník  

          no ja bych do tech hydraulickejch „vecek“ nesel…sice zkusenosti nemam,ale co jsem o nich cetl tak nic moc…blbe se prej serizujou a brzdny ucinek taky neni zrovna nej

          zbytek kola je skoro totoznej s 500…a za ty prachy navic bych fakt radeji investoval do kvakitniho odpruzeni

          0 0
          • simon111  

            Takze radeji mechanicke kotoucovky? A muzete doporucit nejake cenove rozumne?

            0 0
            • Fak  

              Ne, lepsi jsou samozrejme hydraulicke kotoucovky. Snad by se dalo rict, ze nez mechanicke kotoucovky, to radeji vecka.

              0 0
              • KubaBajk  

                promiň,ale to si nemyslím..i když se mechaniky seřizují trochu hůř,když je seřídíš pořádně-kotouč je kotouč a jestli tahá lanko véčka nebo destičky kotoučvky..je to rozdíl.Ale každopádně kotoučové hydrauliky jsou nej.

                0 0
            • Fak  

              Tady na bike-foru mas kolonku Vyhledavani, tak tam zadej klicova slova a urcite se tu uz resilo moc kolem kotoucovek, taky se tu resily Meridy a kola v ruznych cenovych kategoriich. Takze pokud s tou koupi nespechas tak sed na bike-foru a hledej, cti a cti a za par dni v tom budes mit prehled.

              0 0
              • Hejdik  

                Rozhodně u kola do 16000 na kotouče radši zapomeň. Určitě bych šel do „V“-ček.Kvalita komponentů v této relaci nebude ideální,aby dostatečně zvládly námahu kotoučovek. V téhle cenové relaci bych se podíval po nějakém kole,které bude alespoň vybaveno min. v deoru,což by pro tebe mohlo být dostačující. Opravdu je také důležité najít správnou vidlici,která bude už stát trochu za to.O vidlicích se tady taky píše kopa info. A nemusíš se zaměřovat,jen na jednu značku,radši si projdi všechny možnosti a pak se rozhoduj a rozhodně bych zvážil nákup loňského modelu,protože tak můžeš koupit kolo,které bude třeba o 40%levnější,než letošní model a lišit se bude převážně designem.

                0 0
            • Páník  

              kvalitni mechanicky kotoucovky za rozumny penize neexistujou:)…bral bych jedine Avidy BB5 nebo BB7,ty jsou funkcni, ale cena tommu odpovida…proste nech vecka a radeji polepsi na tom odpruzeni

              0 0
          •  

            Vůbec se těch hydraulickejch „V"éček neboj. Loni jsem jezdil HS33 a oproti "V“ XT to je neskutečnej rozdíl (perfektní dávkování brzdný síly a lepší účinnost oproti XT).Kámoš vyměnil "V"LX za Magury HS11 a naprosto spokojenej (oba vážíme kolem 90kg). Jednou seřídíš a nemusíš se o ně starat.

            0 0
            • Hejdik  

              Já si nemůžu pomoct,ale na kolo do 16000 cpát hydrauliku a ještě ktomu u „V“-ček? Jenom samotné brzdy vyjdou na 1/3ceny kola. Na kolo za tyhle prachy absolutně zbytečnost,klasika musí dostačovat-můj názor.

              0 0
              • smith22  

                No ta Merida Matts sport 700 co si ten dotyčný vybral prve nestála 16000,–Kč ale 23000,–.Je to totiž model 2005 a proto ta cena šla tak dolů.Vždyť teď už se prodávají modely 2007 a pracuje se na modelech 2008 tak proto to museli jít s cenou dolů.Ale ted už je problém sehnat nějaký modely 2006.Jsou doprodaný.Bratranec to Meridu s těma hydraulickýma Magurama má už asi rok.Říkal že to brzdí velice dobře ale co sem všude četl tak všici říkali že sou tam problémy se seřízením.A on taky někde trefil ráfek a pak to vezl na centrování(dělalo mu to potíže stěma brzdama).Je to model 2005 a už by neměl jít nikde sehna ta le znám prodejce co to kolo sehnal(fungl nový)ted před 14 dněma.Stále mluvím o tomto kole www.merida-bike.cz/…ts-sport-700

                Ale to sem jen reagoval na to ,,cpát hydrauliku nakolo do 16000,–tis.Opakuji původně stálo 23000,–Ale sám nevim jestli bych do té ráfkové hydry šel.

                0 0
                • Hejdik  

                  No tak tím se to vysvětluje. Jaksi jsem nebyl v kontextu. Nicméně asi se shodnem,že ty hydry nebrat! Od zasvěcených zdrojů předávám info.,že to fakt nestojí za to.

                  0 0
                  • Johny5 OSHA  

                    naprosto zastarala technologie…na tuto kategorii kol rozhodne, podivej se ktery brzdy sou nejuzivanejsi…Vcka a hydry, ale ty jak uz tu kucii vise psali nemaji smysl v teto ceno relaci. vckovy avidy sou super

                    0 0
            • McBlacky  

              hydro véčka, citlivou dávkovatelnost, obržďují ráfek a je potřeba mít perfektně vycentrované kolo. jejich jediný plus je maximální brzdný výkon. U dobrých véček jsem nikdy ani za mokra neměl problém se sílou a že jsou na závodech místa kde se jde hodně ostře na brzdy. V zimě ti to nepomůže namrzne ti ráfek. kromě trialu /a tam protože kotouč snadno zprasíš/ nevidím pro tento typ brzd rozumné důvody.

              0 0
    • mr.antik  

      Ještě dotaz, 6 – kol za dva roky, nebudeš trošku těží váhová kategorie, nebo příliš agresivnější jezdec? Pak bych doporučoval něco jako Mongoose Amasa apod…

      0 0
      • simon111  

        Mám 175cm a něco kolem 70-ti kilo :) A o ta kola jsem většinou přišel při pádu, myslím, že nic extra u kol kolem 6tisíc.. Teď chci zkusit něco lepšího a pokud mě to osloví, tak bych investoval rád i větší sumy peněz.

        0 0
        • simon111  

          A jeste mi prislo docela solidni toto: www.cykloexpert.cz/…ort-500-d-06?…

          0 0
          • Páník  

            to vypada moc dobre,ale opet ta vidle zdaleka neodpovida kvalite ostatnich komponent

            0 0
            • KubaBajk  

              na kole za 17000 nebude nukdy dobrá vidle..i ten Axel nestojí za nic,dokud tam nebude aspoň Tora v péru,tak oničem

              0 0
          • LenkaR  

            Zrovna tohle jsem si koupila minulý týden, sehnala jsem ho za dobrou cenu, vybavení mi přijde dostačující, vidlice se dá případně vyměnit. Myslím, že je to slušný kolo.

            0 0
          • Tucek-Slajs  

            Já si du skoro pro tohle ( model 2007 ) ve středu. Ve vínově červené, akorát budu měnit vidli.

            0 0
    • PepeZ  

      ja bych sel klidne do te Meridy Matts 500 2006. kom­ponenty v pohode az na vidli, kde bych casem menil treba za RS TORA. a mas bike jak vino…

      0 0
    • Aldamore  

      Jezdím Meridu Matts Sport 500 už nějakej pátek sjezdy a dost prudký, po kameních, větve co vlítnou mezi řetěz a kliky atd. atd. je toho dost, třeba po zelené Blansko-Macocha jestli to někdo zná, a kromě píchlího kola nebo roztrženýho pláště s tím kolem žádnej problém. Vidlici samozřejmně až přestane fungovat je třeba vyměnit a myslím že Tora nebo Manitou to vyřeší. Já tam dal Manitou Sliver Super LO funguje bezchybně vezme i malý nerovnosti a pro mně je zbytečnost utrácet 50 litrů za kolo, pro moje ježdění cca 4000km za rok ideál. A nakonec každá komponenta jednou odejde a musí se vyměnit. Hlavní je jezdit a užívat si.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.