• jannk

    Nasadil jsem novou 11sp kazetu (105) + novy retez … a nejak to nesedi. Prehazovacku jsem snad seridil ok, na vsech prevodech muzu v pohode tocit dozadu, kdyz prilis netlacim do pedalu (tj prakticky na kazde rovine), tak kolo jede super tise, na stojanu taky vsechno idealni – ale kdyz jedu do kopce (tak od 5%), tak to zacne rachtat jako kdybych mel krive raminko prehazovacky a retez nenajizdel na zuby rovne nebo proste neco spatne. Nic nepreskakuje, jen to je cele hlucne a nelibi se mi to. Tusite prosim nekdo, kde muze byt chyba? (stejny typ retezu jezdim dlouho, kazeta to taky neni moje prvni…)

    dik

    0 0
    • tromboonen  

      Nemáš nedotaženou kazetu? Nekejve se?

      0 0
    • jaykay  

      A retez si namazal?

      0 0
      • jannk  

        Nenamazany retez by myslim nezacal hlucet jenom v zaberu, ale spise pri vyssi kadenci. Ale ano, retez je namazany ok, tim jsem si dost jisty.

        0 0
    • jaykay  

      Mel jsem to same vcera na nove silnicce a sade 105. Pouze v zaberu takove lehke rachtani, po namazani retezu vse OK.

      0 0
      • jannk  

        Ok, dik, ale to bude neco jineho – retez je fakt namazany dost. Navic suchy retez je jiny zvuk, tohle je spise jako kdyz retez spatne doseda na kazetu.

        0 0
    • jannk  

      tak kazetu jsem trochu dotahl (mozna i pretahl … si musim koupit velky momentak), trochu se to zlepsilo, ale porad to rachta. Sakra. Asi to zkusim ojet …

      0 0
      • MatS  

        Taky mi to dělá to samé co tobě, ale na MTB, desítková kazeta XT 11–36. Mám kola Mavic, je za kazetou podložka a i tak, když vemu za kazetu, tak s ní můžu hýbat. Už mám ale koupené nové záplety, tak to celé přehodím a uvidím, jestli se to zlepší. Jinak to řadí úplně v pohodě, jen to je hlučné (chrastí) a nejde lépe vyladit. Vzdálenost horní kladky mám co nejblíže jde (vůči 36z pastorku).

        0 0
        • tromboonen  

          Kupte si oba pár tenkejch nerezovejch podložek pod kazetu, mají cca 0,3 mm, těma se to dá doladit… jsou taky fajn, když má člověk víc zápletů, stačí doladit stejnou vzdálenost posledního pastorku od dosedací plochy osy a není třeba ani šahat na indexování když to člověk přehodí.

          0 0
          • jannk  

            Jo jo, bohuzel az po tydennich Alpach. A bohuzel ani nevim na jakou stranu ji potrebuji posunout, to jeste budu muset vymyslet jak zjistit. A kazetou nepohnu ani o kousicek, ta drzi fest (obavam se, ze jsem ji i pretahl, takze ted si maknu abych ji priste sundal)

            (indexovani uz jsem prenastavil nekolikrat v nadeji, ze mi to pomuze … nepomohlo. Ale tohle myslim umim, takze to blbe nedelam)

            0 0
            • tromboonen  

              Jak na jakou stranu, jestli se to kejve i po dotažení, přidáváš tam tu tenkou podložku/ky dokud se to nepřestane kejvat… pak upravíš dorazy a indexování, podložky se dávají pod největší pastorek

              0 0
              • MatS  

                Co jsem koukal na ty nový záplety co jsem koupil (Fulcrum Red zone 5), tak tam ani pod desítkovou kazetu podložky být nemusí. Já žil v domnění, že na MTB 11s ořech se pod 9s a 10s kazety podložka dává.

                0 0
                • tromboonen  

                  Hele nevim, nemá cenu řešit, když se to po dotažení hejbe, jsou třeba podložky, víc neřeším.

                  0 0
    • JakeF  

      Řetěz máš protaženej ramínkem hazky správně?

      0 0
      • jannk  

        Mam – pokud ne, tak by to vrzalo porad, ne jenom pri zaberu. Ale dobry postreh – tohle uz jsem taky jednou udelal :)

        0 0
        • Jakobo  

          Kdysi jsem zazil neco podobneho u stare hazky s nastavitelnou silou raminka. Kdyz bylo moc utahle delalo to kraval. Takze muze to byt cokoliv. Patka ramu je OK, rolny v kladce se toci lehce, neni neco krive, neni zkriveny zub na kazete, nema kazeta nejake otrepy z vyroby, ztuhle clanky retazu atd?

          0 0
          • jannk  

            No neco to bude :)

            Patka vypada rovne, je utazna, kladky taky ok a tiche (zkousel jsem i nove), zub na kazete nebo ztuhly clanek by vydaly zvuk jen obcas (pri kazde otacce). Tohle je porad – jaky kdyby se kazeta v tahu fakt pohnula a retez na ni najizdel krive. Jak jsem psal – dela to jenom, kdyz poradne zaberu a to na libovolny prevod, nejvice to jde poznat pri jizde do prudkeho kopce kdyz drtim nejaky pomalejsi prevod.

            Jestli ma 105 nastavitelnou silu raminka ani nevim – to by i mohlo byt, ale urcite jsem nic takoveho po vymene kazety nesteloval.

            0 0
            • tromboonen  

              Má, je to ten šroub ve směru jízdy, myslím že mu říkaj A screw nebo tension screw… jinak vyplatí se seštelovat to přesně podle jejich návodu, ne jen narychlo, je tam pár kroků, včetně tohohle, který normálně neuhodneš.

              Nemohlo by to být ještě nějakým průserem v ořechu, něco se tam podělalo a v silnějším záběru se to tahem vyosí i s kazetou??

              0 0
              • Jakobo  

                To by ale fakt mohl byt orech resp. lepici se zapadky nebo praskly kousek litajici vevnitr. Co tam mas za nabu? Takhle nejak se chovaji i sjete prevodniky, prvne jen v tezsim zaberu pak uz i pri normal jizde. Pila strhava raminko. To lita dopredu dozadu.

                Nejlepsi vylucovaci metodou jako hodit zpet starou kazetu, zkusit malou/velkou pilu. Tim vyloucis zavadu v prevodech.

                Pokud je vsechno v cajku nejlepsi bude kolo projet a casem si to sedne. Mozna se jen sesla nejaka blba tolerance retezu a kazety.

                0 0
        • makaltom  

          nemá nová kazeta větší pastorky? že by hazka byla moc natlačená ke kazetě a horní rolna by se potkávala se zuby od kazety …

          0 0
          • jannk  

            To by delalo jenom na velkem pastorku a pri kazde zatezi, ne? Jinak je to identicka kazeta jako uz tam byla: CS5800 s 11–32

            0 0
            • makaltom  

              Mohlo by to dělat i při otřesech, že hazka skáče a bourá do kazety, ale když tam máš tu stejnou a na hazce si nic neladil, tak asi nic.

              Zajímavě zní to co ti píšou výše, ořech a nebo sjeté převodníky, co ti strhávají ramínko přehazovačky.

              Jsme zvědavý na co přijdeš.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.