• ganjabiker

    Ahoj všem, za 2 měsíce se mi narodí syn a zajímalo by mě, vozil jste někdo dítě na kole v nosítku na zádech? Zajímají mě názory, doporučení konkrétních nosítek, prostě všechno, co by mi pomohlo se nějak zorientovat a rozhodnout, co bude k jízdě s prckem na kole nejlepší. Samozřejmě s ním nechci jen jezdit na kole, budeme vyrážet do přírody i po svých. Předem díky za reakce.

    0 0
    • Alojs01  

      To je dotaz jak na mimibazar…:-)

      V nositku/satku na kole fakt ne.

      1 0
    • -b-n-x-  

      Nejsem nejaky odbornik a nechci byt ani za nejakeho suchara. ALE vozit dite v nositku na kole mi prijde dost nebezpecne. Mozna v pozdejsim veku v normalnim turistickem nositku jeste.

      Nicmene, nechci ti do toho kecat.

      0 0
      • ganjabiker  

        Neplánoval jsem s ním jezdit v terénu, prostě rovinky na kole :-) Mně se právě vůbec nelíbí vozíky za kolo, tak se ptám na alternativy. Až povyroste, adeptem je sedačka Macride, ale co tedy předtím, když ne vozík?

        0 0
        • -b-n-x-  

          Do 6 mesicu dite na kolo urcite nijak (spise si myslim tak do jednoho roku). S vozikem by to teda slo, ale to nechces.

          Ale to zalezi jak moc chces mit jistotu, ze je dite v bezpeci a jak velkou mas predstavivost co se muze stat. Ja treba na kole vicemene vubec nijak nepadam, ale presto si dokazu predstavit, ze se stane neco hure predstavitelneho, kdy pujdu na bricho, nebo na zada. A takovy pad s ditetem do cca 6 mesicu bych uplne nechtel zazit.

          A jen pro pripad argumentace, ze se totez muze stat pri chuzi – ano muze, ale chodec ma vetsinou k dispozici ruce, kterymi muze ledacos zachranit.

          0 0
          • ganjabiker  

            On ten dotaz možná vyzněl blbě, ale samozřejmě bych úplně malýho prcka na kolo nebral. Chtěl jsem prostě vědět, jestli to někdo zkoušel. V okolí jsou cyklostezky, takže prostor pro výlety mimo silnice tu je. Taky v podstatě nepadám, člověk po těch letech už jezdí opatrněji a rozhodně bych si neodpustil, kdyby se malýmu něco stalo.

            0 0
            • Espen  

              Nechci ti bourat představy, ale ono to s malým prckem není tak růžový jak se to zdá :-). Budeš rád, když dopoledne vypadneš na kolo a odpoledne si ho vezmeš v kočáru ven. Mimina mají rády svůj řád, jak jim to rozhodíš, ony ti to v noci vrátí neboj.

              0 0
              • ganjabiker  

                Já to teda s těma představama nebudu moc přehánět :-) Člověk si to prostě nějak chtě nechtě maluje, aby ho pak reality vyvedla z omylu :-D

                0 0
    • MJ24  

      Ahoj, je to nesmysl ani by mě to nenapadlo. Pokud chceš nosítko na turistiku tak mám http://www.corazon-sport.cz/…nda-svzelena a jsme spokojeni. Na kole nemáš záda ve vzpřímené poloze, to znamená, že dítě by neustále leželo jakoby na hrudníku s hlavou zaraženou do polštářku sedačky před ním. To znamená, že to ani technicky nejde. Pokud nechceš vozík, tak sedačku. Dítě musí samo sedět, zkoušel jsem teď do sedačky syna 10 měsíců. Na popojíždějí by to šlo, líbilo se mu to, ale chce to počkat min do roka, aby mu to naházelo moc s hlavičkou na které má pro něj „obrovskou“ přilbu.

      0 0
      • Espen  

        Přesně. Mě syn třeba v sedačce na kole usínal do 10 minut. Spal po obědě, vzdudil se, vzal jsem ho na kolo a okamžitě usnul znova, uhoupalo ho to. A v noci masakr. Ú mě to v podstatě vůbec nešlo.

        0 0
      • ganjabiker  

        To s těmi zády mně vlastně ani nedošlo, že by v podstatě ležel, díky za postřeh. Na krosnu jsem koukal, dokonce jsem viděl i fotku, jak někdo takhle dítě vozil, ale tam bude problém s těžištěm – vysoko a nad zadním kolem – jde s ní jezdit?

        0 0
        • MJ24  

          No já tvým nosítkem myslel takovouhle krosnu v ničem jiném si nedokážu představit nosit dítě.(vynechávám šátky manduky pro dětí po narození a pod.) nevím co si nosítkem myslel ty.

          0 0
          • ganjabiker  

            Neměl jsem úplně představu (šátky a podobný věci jsem nemyslel), prostě šikovný nosítko, co by šlo použít i na kolo. Ale jak to tak čtu, asi to není dobrý řešení :-/

            0 0
        • -b-n-x-  

          Byt tebou, pockam az bude mit tak ty dva roky a pak sup na macride. Do te doby asi jedine vozik. Sedacku treba mam doma (za sebou), dcera (3+) v ni rada jezdi, ale me to vubec nebavi. Jedine na presuny k nejakemu hristi.

          0 0
    • MirosPikos  

      Hele jde všechno, ale osobně bych do toho nešel. Takže jdu cestou Hamaxu. Co bych uvažoval, je ještě to vozítko na štangli (někdo mě doplní). Vozíky neřeším…od 3 let už musí zvládnout kolo, takže se dá použít nějaká vodící tyč (taky více možností). No a 4–5 let ideálně vlastní kolo.

      Perfektní nosítka vyrábí Sestrice (více zde: https://www.zkusnositko.cz/…rice-recenze ). Ale nejsou to supertruper outdoorový nosítka do hor. Jsou to nosítka na dlouhodobé nošení vyrobená tak, aby dítěti nezadělala na dlouhodobé problémy. Ikdyž s tím stejně bude mít sem tam někdo problém.

      0 0
      • MJ24  

        Jo tohle je supr když na nějaké poponášení nebo když jsem šel se starší dcerou na hřiště tak jsem malého měl v něčem podobném. Pokud chceš ale na výlet je lepší krosna a pokud ho v tom bude sedět hodinku tam hodinku zpátky párkrát doroka, tak se mu asi nic nestane.

        0 0
      • ganjabiker  

        Taky bych rád, aby už od 3 let zvládnul kolo, ale to ukáže až čas, jak mu to půjde. Dík za tip na nosítko, jak jsem psal výše, i pěší turistika nás nemine.

        0 0
        • Smazaný účet  

          A kolik si myslíte ze dítě ve 3 letech ujede? :D 3.lete dítě jede max rychlosti 7km/h… to je lepší za nim utíkat než brát kolo. A ujede max 5 km…

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Venda  

      Muj byvaly spoluzak s manzelkou byli velice aktivni a nehodlali se toho vzdat ani po narozeni potomka. Nevim uz jak byl stary (do pul roku), tak ho vzali na horskou turistiku do Tater. Ze tam s nim budou chodit v nejaky krosnicce. No a byla z toho rodinna tragedie, prcek nevydrzel pri neustalem drncani hlavicku a zlomil si vaz.

      Takze z meho pohledu, kdo si poridi dite, tak by mel jednoznačně uprednostnit zajmy ditete na zajmy sve. Vsak o je jen na chvili…

      1 1
      • gerrard  

        Nikdy nezapomenu na matku co jezdila s dítětem na zádech černou sjezdovku. Ono totiž nikdy nic není problém, dokud se něco neposere.

        3 0
    • deadmead  

      Ahoj,

      jak už se tady objevilo, ber to tak že prvních několik měsíců budeš rád, že máš hodinu čas aby ses mohl jít vyspat.

      Pokud bude tvoje dítě fyzicky aktivní a dobře osvalené (bude fyzicky napřed, doporučuji plavat ve vaničce a v domácí vaně klidně od 1 měsíce) tak už od 6 měsíců můžeš do vozíku za kolo. Nic jiného bych nedělal. Vybírat si pěkné a rovné cesty a opatrně. Našetřit a koupit Chariot.

      Sedačku tak na cestu 500m do školky… nic víc.

      Máme s klukem od 5 měsíců věku projeté okolí Brna, Šumavu, Vysočinu NMNM, cca 1000–1200km v Chariotu. Nic jiného bych na malé dítě nedoporučil.

      0 0
      • zdenal8  

        A nebo trošku ubrat a dítě začít brát s sebou na kolo až začne chodit. Pak už je celkem jedno jestli sedačka nebo vozík. Záleží na každém a hlavně jaké má možnosti skladování.

        Osobně bych si vozík nepořídil. Naštěstí už tohle řešit nemusím.

        2 0
    • Raf  

      První dva měsíce jsme šátkovali a teď používáme Monilu uni. Vzhledem k tomu, že ve vajíčku v autě i v kočárku nám prcek vydrží tak 15 minut, než se mu tam přestane líbit, je to jediná šance, jak se s ním pohybovat.

      Vozík chceme oddálit co to půjde, sice už je doma, ale dokud nebude sedět tak nechceme ani s miminkovníkem riskovat. A pak prostě sedačka dopředu.

      0 1
      • oddie  

        Stejně tak, šátek a pak Manduca. Kočárek jsme vůbec neměli. Vozík asi od roka, velmi příležitostně.

        0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.