• Pista.Wassermann

    Dobrý den pánové, virtuální kamarádi mého muže, vševědoucí bike fórum,

    ve 12 měsících prcka u nás začíná být aktuální otázka jakým způsobem jej sebou vozit na kole. Pravděpodobně skončíme u zadní sedačky na sedlovou trubku (polohovací, vč. opěrky hlavy a rukou), ale zvažujeme i přední sedačku (mini verze bez opěrek), cargo bike uzpůsobený pro dítě, jednostopý cyklovozík… Napište mi, prosím, jak jste vozili, od kolika a do kolika let dítěte, co se vám osvědčilo, co naopak ne, jak byl spokojený prcek popř. cokoli vás k tématu napadne:)

    manželka

    0 0
    •  

      " ja nechci do ustavu, ja vam na to seru "

      … proc se nezeptas realnych lidi a prosis tady o radu virtualu ?;). … clovece, vy musite byt sileny …

      ;)

      0 0
    • maajkee  

      My měli jak croozer s odpružením, tak sedačku vzadu polohovatelnou. Vozil jsem obě holky v obojím, jeden čas jsem vozil malou ve vozíku a větší na sedačce současně :)

      Vozík měl výhodu že když jsem vyjel, za chvíli dítě usnulo a já se buď hodinku projel po cyklostezce podél Labe nebo jsem si zajel na kafe nebo na jedno :)

      Sedačku zásadně na kratší vzdálenosti nebo už větší dítě, usnout jsem v tom holku nechal jen jednou a je to na hovno v tom spát. Polohování jsem tedy stejně nevyužil.

      0 0
    • Alojs01  

      Za mě vozík, vozil jsem v tom holky od cca 4–5 měsíců, ale to byly opravdu krátké výlety. Od roka je to v pohodě a tak cca do 3 let, od 4 jezdily samy na kole. Měl jsem i sedačku, ale to je tak na pár kiláků „k vodě“, jinou výhodu (krom tedy ještě ceny) v tom nevidím.

      Vozík je ve všech ohledech lepší, pohodlnější a praktičtější. Dítě z toho má lepší výhled, líp se v tom spí, může se během jízdy samo napít, najíst, mít tam hračky, vzadu to má úložný prostor, a je daleko lepší těžiště.

      A to v době, kdy jsem s holkama jezdil, nebyly tak sofistikované a pohodlné vozíky, jako dneska…:-).

      Ale tady to budeš mít s odpovědmi těžký. Jsou tu zastánci vozíků a pak ti, co by své dítě do vozíku nikdy nedali.

      0 0
    • mr.ricardo  

      Vždyť je to tak jednoduchý

      0 0
    • -b-n-x-  

      Jestli na mtb, tak macride. Ale to je asi tak od cca dvou let.

      0 0
      • Jirzofka  

        My sme měli vozík ale v tom se malé vůbec nelíbilo tak sme pořídil sedačku a hned byl klid měla výhled a byla spokojena

        0 0
      • Pista.Wassermann  

        Tak ren macride je super tip. Díky.

        0 0
        • ziki007  

          Mac ride fakt doporučuji… Mlaďoch si ježdění užívá, vidí na cestu, můžeme si povídat, přes větší nerovnosti zvedne zadek a stoupne do stupaček. Je to dobrá průprava pro jízdu v terénu a zábava pro oba – projedeme všude, jednoduchý singly nevyjímaje. Snadná montáž – demontáž je další plus. Zkoušeli jsme sedačku, ale ta ho nebere – čučí ti na záda, neslyší tě a o terénu si kvůli rozkmitu uchycení můžeš nechat jenom zdát, takže pruda… Jo, jsou mu 3 roky, reálně ten Mac ride tak od 2 let…

          0 0
          • -b-n-x-  

            No a taky kvuli tomu nepotrebujes dalsi kolo, pokud mas nejake, kde nejde dat klasicka sedacka – snad kazdy full.

            0 0
          • ziki007  

            Jo, Croozera máme taky, ale tak od dvou let na něj hází prostředník a nedostanem ho tam ani heverem, asi se tam nudí…

            0 0
          • KoudakT  

            Vypadá to zajímavě. Ale nebojíš se, že ti z toho spadne…? Sám už to pomalu začínám řešit a nápad zajímavý, jen nevím, jak s bezpečností.

            0 0
            • berczo  

              podle mně když už udrží rovnováhu, a usedí nějaký ten čas, pak jsi tam ještě ty s nohama a rukama, sichruješ ho ze stran … nesmíš holt jezdit červené a černé lajny :D

              0 0
            • ziki007  

              Ten náš tendence vystupovat nemá, je to opatrňák. Sám od sebe nespadne, na to je tam jištěnej dobře – pásky přes nohu a schovanej mezi koleny a rukama, drží se rodel… Jen občas nepředloženě troubí na klakson, co jsem mu na rodla namontoval .) Vydrží na tom cca 40 minut na jeden zátah, s pauzama není celodenní výlet problém. Největší strach, že vypadne, měly zpočátku babičky, ale obhájil jsem si to .) Hledal jsem i negativní recenze v tomto duchu a nic, nada. Takže se nebojím. Pokud bys byl z Liberce a okolí, klidně půjčíme na zkoušku.

              0 0
              • KoudakT  

                To mám z Uherského Hradiště trochu z ruky. Ale jestli má přuipnuté nohy, asi to není tak hrozné.

                Díky za info. Malý ještě není na světě, tak právě přemýšlím, jestli Croozer nebo tohle nebo něco jiného. Mám ještě dost času :-)

                0 0
      • berczo  

        ahoj, zrovna renovuju staršího cruizera … duše, gumy, celkový stav, znáš to … no a narazím tady na tento tip! Super TIP! Objednáno :D

        0 0
    • Lišák  

      Croozer, protiprachová síťka z protipylové síťoviny, gumicukové odpružení od Fialy se zdvihem přes 100 mm, od necelých 4 měsíců ve vozíku dětská autosedačka „vajíčko“ připevněná k vozíku gumicuky, později origo vozíková sedačka s úpravou opěradla na polohování + polštářky kolem.

      Do vozíku se vejdou plínky, jídlo, pití, hračky (vozili jsme hračky na písek na hřiště v cílové stanici, později na tlačném madle přigumicukované odrážedlo.

      Jaký to pro děcko ve vozíku uděláš, takový to bude mít. Můj kluk je v modrým vozíku ;-)

      0 0
      • MaPa  

        Přesně tak. Ověřeno na třech dětech. Dvě se ale „potkaly“, takže půl sezony i se sedačkou a to už tedy nikdy víc.

        Potom na chvilku vlečná tyč a od dvacítky už jen gumicuk (vlastní, s karabinama).

        0 0
    • tom.kh  

      TOP ve všech základních parametrech jednoznačně vozík s odpružením… bezpečnost, pohodlí, lze jezdit i v chladnu a déšť nepřekvapí, praktické na nezbytnosti s sebou, samoobsluha pro dítě – napije se kdy chce, hračky…

      Nevýhody – cena není úplně lidová, zabere i složený nějaké místo, valivý odpor a hmotnost soupravy…

      Za mě jednoznačně kvalitní vozík… já zvolil Thule a super, kvalita, promyšlené detaily. A barva mi jde ke kolu. 

      0 0
      • hmm  

        Pokud člověk koupí jetý Croozer za 5tis a má přístup ke svářečce či levnému odpružení tak není lepší volba.

        Nevýhoda je místo na parkování vozíku ale jde rozložit a složený je raz dva. Další nevýhoda je že musíte vybírat cestu není to na traily.

        0 0
    • matbiker  

      Přední sedačka a vozík. Vyzkoušeno na stovkách kilometrů, včetně terénu.

      0 0
    • my_dudesty  

      Já našeho 16 měsíčního syna vozím od jara v přední sedačce Polisport Bilby. Původně jsem chtěl Thule, ale na obou kolech mám příliš krátký krk vidle na uchycení.

      Klady:

      • mrňous vidí na cestu, ukazuje na věci, dost ho to baví (podle mě největší klad převažující všechny zápory)
      • mám o něm přehled, můžem komunikovat
      • může se držet řidítek a dělat, že řídí on :)
      • průchodnost lepší než souprava s vozíkem, jezdíme i po rozbitějších cestách a pěšinách (Danny Macaskill se prosím nepočítá :D )
      • vyvážení lepší než sedačka vzadu

      Zápory:

      • sedačka trochu zavazí, můj posed není ideální
      • není to na spaní – jednou mi usnul a seděl tam pak děsně blbě zhroucený (a za boha ho nešlo udržet vzhůru, tak jsme co nejrychleji frčeli dom). Takže od té doby jezdíme jen když je vyspaný a dlouho nehrozí, že by měl usnout
      • s bodem výše souvisí délka tras – jezdíme trasy většinou do hodinky, max hoďku a půl a možná by dal i dvě když bude vyspaný, prostě na rychlou vyjížďku po práci ideál. Nenajíždím kilometry, jezdím s ním pro jeho zábavu

      Dlouho jsem vybíral mezi přední sedačkou a vozíkem. Aby z toho měl fajn zážitky, tak jsem vzal přední a udělal bych to znovu. Časem pak možná ten MacRide na fulla ať zablbnem ještě víc.

      0 0
    • skaj  

      Mozna klicova rada – prvne si to zkus pujcit. Jak vozik, tak sedacku. A zkus to tam, kde budete nejcasteji jezdit. Tech veci, co te muze prekvapit je spoustu. Namatkou – blby vyjezd z mesta, kde je to s vozikem o hubu; totalne prasne cesty – dite kominik; dite zaboha nechce do voziku (nas pripad, proste se nudi – sedacka je na vyhled lepsi); v sedacce usina do 15 minut (opet nas pripad s druhym – spici dite v sedacce je na par facek rodicum).

      Proste, kazde to skvrne je unikat, a to ze vetsina chce jezdit ve voziku vubec neznamena, ze tvoje chce jezdit ve voziku.

      A ted uz nase zkusenosti – vozik jsem zkousel cca tyden: na jizdu stabilni, bezpecny ale pokud jedes trochu prachem, musis ho zadeklovat – to se detem fakt nelibilo. Obecne je to vubec nebavilo, resenim by bylo jim dat hracky – ale kvuli tomu je nebudu cpat do voziku zejo…

      Sedacka dozadu – podle me bezpecnost nizsi nez u voziku, horsi stabilita kola, a samozrejme problematicka montaz na full. Pri jizde nadseni u obou deti. Chce to jezdit ve dvou, aby ten bez ditete vezl batoh s vecmi (kdyz si ho vezme jezdec s ditetem, je to pro male otravne a ani se mu nedivim). Planovat tak, aby dite neusnulo. Kdyz je bezvladne mlati se mu hlava jak blazen, at mas polohovatelnou sedacku nebo ne. Nouzove jsem videl prichyceni gumicukem za helmu, ale … Proste je lepsi zastavit a pockat az se prospi, kdyz uz se to stane.

      MacRide vyzkousen chvilku, libil se moc. Ale to zivejsi dite melo tendenci trochu vystupovat:) Takze tu bych si idealne dal na full a bral je od cca dvou let na pulhodinove traily po lese. Na delsi cesty bych ji nechtel – tak dlouho ani (moje) starsi pozornost neudrzeli.

      0 0
    • rasto  

      Za mě jednoznačně sedačka dozadu. Měl jsem polohovací, když dítě začalo klimbat, za jízdy jsem nastavil ado lehu.

      Byli jsme na výjezdu i se známými, kteří měli vozík. Jejich dítě se tam hrozně nudilo, mělo svět pouze pro sebe. Obložené knihami, hračkami, ale z výletu nemělo lautr nic. Navíc, práší se dovnitř i když jedeš po asfaltce. Když nasadíš slídu na čelní sklo, dítě se Ti tam uvaří. Dítě je nízko, dostává plnotučnou dávku z čoudících aut – hlavně z dieselů. Co se týče bezpečnosti, tam vozík jednoznačně vede nad sedačkou.

      V sedačce máš možnost s dítětem komunikovat. Interakce probíhá na jedničku. Z principu jsou sedačky odpružené, při nerovnosti se zahoupe.

      Negativum je vyšší těžiště (hlavně při rozjezdech – ty se dají naučit). Bál jsem se případného pádu – hlavně o ruce dítěte. Člověk ale stejně s dítětem za zády jezdí jako se zlatem. Jinak samá pozitiva.

      0 0
      • ziki007  

        Za mě reálně ta komunikace a interakce není na jedničku, otáčet se na dítě, aby tě slyšelo, bezpečnosti nepřidá. Stejně tak nasedání/vysedání a nedejbože tlačba je kvůli umístění těžiště a pásům dost opruz pro jezdce i dítě a práce pro dva dospělé. Ad. odpružení – na 29" kolech je pravděpodobnost, že ti při propružení škrtne sedačka o zadní plášť velmi vysoká, tudíž použití v terénu je velmi omezené. Každému, co jeho jest, ale s tou jednoznačností bych byl opatrný… Máme ozkoušené všechny systémy (vozík, sedačka, Mac ride) a Mac ride bych neměnil a prcek taky ne.....

        0 0
        • Lišák  

          Ten Mac ride se mně líbí hodně. Před deseti lety ale ještě asi nebyl v prodeji. Škoda. Tak šla děcka ve dvou letech z vozíku na odrážedlo v kombinaci s vozíkem (příjemné části cesty na odrážedle, opruzy ve vozíku) a ve třech letech na 12" kolo.

          0 0
      • matbiker  

        Rasto, chtěl bych vidět tu komunikaci, jak dozadu vidíš, že ti ukazuje krávu, nebo tak něco. Zkus si někdy přední sedačku a poznáš, co to je interakce. Ano je to pro jezdce, myslím tím motor, míň pohodlné, ale kontakt s nákladem je úplně jiný level.

        0 0
    • kubasek  

      mně se osvědčilo toto. Sedačku přendavám mezi malým kolem co jsem dotáhl od popelnice a trochu poladil NEXem (cesta do školky a krátké výlety po městě) a velkým kolem, kdy spolu máme rekord cca 70km po Vysočině. Přední sedačka má výhody, že když mi usne, tak ho mám stále pod kontrolou, protože má hlavu mezi mýma rukama. To ho fixuje i v krkolomějších pasážích, kde by jinak lítal ze strany na stranu. V předu částečně využívá i výhody odpružené vidle, kdy nemá takové rány pod zadkem. Jezdím s ním docela drsné cesty. Minulé léto v pohodě (bylo mu 1,5), letos mi zase povyrostl, takže jsem si dal stavitelný představec a zvedl si řidítka, protože už mi přilbou narážel do prsou. Má také delší nohy, takže jsem musel trochu řezat šlapky na nohy, protože při velkém rejdu už jsem nemohl točit. Když jsem ještě vezl ve předu tašku se psem, tak už to bylo dost těžký na předek. :-) Samozřejmě má přední sedačka ještě nevýhodu v tom, že se musí šlapat krapet s koleny od sebe, ale nic co by nešlo zvládnout. Vozík nechci, to mi přijde nemotorný. Mám raději cesty a pěšiny, než nějaké asfaltové cyklostezky kde je mraky lidí. A samozřejmě největší potěšení je, že se s ním dá povídat, dá se mu něco podat, polstrovanou opěrku někdy využívá, že si na ní hraje s autíčkem…než mu upadne.

      0 0
      • Lišák  

        Vozík nechci, to mi přijde nemotorný. Mám raději cesty a pěšiny, než nějaké asfaltové cyklostezky kde je mraky lidí.

        Je to asi o tom, kde máš možnost jezdit. Vozík jsem tahal dohromady šest let a moc asfaltu, ani cyklostezek jsme s ním nenabrázdili. Ano, na singl to není, ale lesní cesty a širší pěšiny jsou v pohodě.

        0 0
        • kubasek  

          dokud to je jakž takž hladký, tak jo, ale jak přijdou kořeny a kličkování mezi kameny, tak už to musí být s vozíkem komplikované. Ale jak říkáš, určitě se dá vybrat vhodný terén. Hlavně že se všichni pobaví, jak ti malí, tak ti velcí.

          0 0
          • MaPa  

            Gumicukové odpružení u Croozeru bylo zdaleka nejkomfortnější způsobem jak děti vozit. Chápu ale, že kdo to neviděl v akci, tak tomu odmítá uvěřit. Já osobně bral croozer i na 90% singlů, vyžadovalo to pravda nějakou tu techniku, ale nic strašného. Naopak na řadu cest ježděných s vozíkem jsem si pak se sedačkou netroufl. Už jen zatížení zadního kola vozíkem v technických sjezdech je bonus který se špatně vysvětluje.

            Tím nechci říct že se jinými způsoby přepravy dítě na kole vozit nedá. Dá. Ale málokdo má zkušenosti porovnat vše.

            0 0
            • matbiker  

              2× jsem malou otočil na střechu…

              0 0
            • Lišák  

              Na tom gumicukovém odpružení je super, že to má prakticky nulovou hmotnost odtrhu a obrovský bonus je, že je každé kolo zavěšeno zvlášť. Když jsem to viděl zezadu, v akci na kamenech, jak každé kolo lítá nahoru – dolů podle potřeby, a budka mezi koly se lehce pohupuje, tak mi bylo jasné, že jsem koupil fakt dobře!

              0 0
    • pitos  

      Do roku a půl v krosně, pak už musel za svoje. Takže odrážedlo, dále kolo (do kopců s výpomoci gumicuku). Že jsme ho nikdy nenechali v ničem vozit se nám myslím rychle vrátilo. Od pěti let, co má kolo s přehazovačkou, začal jezdit výlety kolem 30km, lehčí bikeparky. Letos je o rok starší a nájezd,výkonost i technika se slušně zvyšují.

      0 0
      • oddie  

        No vidíš, a já jsem je vozil ve vleku a vrátilo se mi to ještě víc, 30km výlety dával už čtyřleťák na 16" Belteru bez přehazky :D v 5 na 20" s přehazkou v pohodě 50km celodenní. Takže ve vozíku to nebude ;)

        0 0
        • -b-n-x-  

          Tak schvalne! Komu davalo dite v peti letech delsi vylety? :-)

          Zatim 50km. To je slusne!

          0 0
          • gerrard  

            Byl tu jeden a ten to jezdil s klukem so+ne a jeste pokazde za 2 hodky. :) Rok objizdeli vsechny zavody a pak se po nich slehla zem.

            0 0
            • matbiker  

              Moje mala umela v 5 pekne ucesat panenku…

              To by me zajimalo, proc bych mel v 7 letech tahat malou na 30–50km vylety. Co presne by z toho kdo mel.

              0 0
              • gerrard  

                No mohl bys to napsat na BF. :) Taky mne kluk ujel v pohode ranec km, ale jel to 2× rocne o prazdninach na dovolene, jinak se motal kolem komina. Hrkat s deckama moc km je zbytecne.

                0 0
              • oddie  

                Tak proč 30km ve 4 letech bylo naprosto a úplně jednoduché. Tábor uprostřed lesů, a „my chcem zmrzlinu“. Povídám, že na zmrzlinu je to 17km, jestli na ni fakt chtěj jet, prej jo. Tak jeli. No byl z toho celodeňák s obědem, hřištěm atd., pochopitelně. Druhý den nic, a třetí den „my chcem zmrzlinu“. Už víte, jak je to daleko, opravdu chcete? Jo!!! Takže asi tak…

                Nejpodstatnější na tom ježdění ale stejně bylo to, že kluci jezdili denně do školky na kole. „Jenom“ 1,5km ( a zpátky přes hřiště atd. tak 5) ale každý den. Teda když nasněžilo, tak jsem to zatrh, ale i tehdy děsně chtěli. Takže kolo berou odmalička jako něco naprosto normálního, dopravní prostředek, ne něco, co se „musí“ v sobotu odvézt pixlou do lesa nebo kam, tam udělat kolečko a tejden nebo ještě dýl kolo zas nevidět.

                0 0
                • -b-n-x-  

                  Hmmm, to ježdění do školky celkem závidím.

                  0 0
                  • oddie  

                    Musel jsem tomu hodně obětovat, žere to čas, ale je to investice, která se bohatě vyplatila.

                    0 0
                    • gerrard  

                      Kluk taky jezdil do skolky na kole, ale moc nerozumim te investici, ktera se bohate vyplatila. Muzes mne to nejak vysvetlit?

                      0 0
                      • vilemx  

                        Oddiemu naprosto rozumím. Je fakt šílený časový rozdíl např. naložit prcka do auta a cestou do práce přibrzdit u školky, to samé odpoledne při vyzvedávání versus jít nebo jet vedle něj, když do školy/školky samo jede na kole.

                        S čím ale moc nesouhlasím, je to, jak moc velký vliv má výchova, jestli se prcek do kola (nebo jiné činnosti) zamiluje nebo ne. Oběma dětem se snažíme věnovat stejně a dávat jim stejné podmínky. Přesto starší bere kolo skoro jako nutné zlo, kdežto mladší se vyloženě těší a samo škemrá, že by chtělo někam jet.

                        0 0
                        • gerrard  

                          Jako jestli to je nekdo schopny brat takto, tak ano. Muj kluk jezdil do skolky na kole protoze to bylo rychlejsi nez kdyby sel pesky. Zadne postranni umysly v tom nebyly. No a proto nerozumim te investici.

                          0 0
          • vilemx  

            Z Říčan do Mnichovic a zpátky zkratkou přes les (Klokočnou). Ale abych nedělal prckovi ramena, tak část cesty jelo za ramínko a stoupání na Klokočnou proběhlo formou pěší turistiky. Vzniklo to tak, že prckovi se nechtělo jet ze školky rovnou domů. Takže se zrodil ad-hoc plán dojet do Mnichovic, kde bylo druhé dítě na kroužku. Myslel jsem, že domů už pojede autem, ale prcek začal bulet, že chce na kole i zpátky do Říčan…

            0 0
          • KoudakT  

            Děti v Číně na kola pěkně zvysoka kašlou, zato umí sborku iPhonu za méně, než 5 minut ;-)

            0 0
        • pitos  

          No ja to tady nepsal abych se chlubil kolik a co kluk zvládne, spíše šlo o to že je odmala zvyklý využívat jen svoji silu a dovednost, což podle mě neni na škodu. Kolik ujel ve čtyřech, nebo šesti neni zase tak podstatné. Už jen proto že není 30km jako 30km. Hlavně że chce jezdit a bavi ho to. A pro některé : smysl brát dítě na delší či náročnější výlety má, když si o ně samo řekne a baví ho to, tak nevidím problém

          0 0
          • pocestny  

            S tím lze jen souhlasit. Neděláme tedy 50 km, jako Oddie, někdy 30 km, ale to se těžko porovnává. Naše holky sice jezdí, dokonce bych řekl, že je to i baví. Ale to mamrání kolem toho, co se naučily (i z kopce že musí brzdit, eeeeh)…

            V Beskydech objet pár kopců po vrstevnicích (převýšení tak 30 m na kilometr) není problém. Ale jakmile je třeba najednou kopec s převýšením 130 m (6 let), už potřebují přestávky, bonbónky cestou, pozorovat veverky, datla atp. :-) Ale však není kam spěchat…

            Nakonec je to celkem jedno, kolik se najezdí. I když některé dítě (5 let) skoro vůbec nejezdí, nasedne na jaře na 20", projede se na parkovišti, a prakticky ani neumí udržet směr „rovně“, stráví víkend na trailech, nechce si nechat ujet kamarádku …. a uuuuž to najednou jde. :-)

            Byly období, kdy věkový rozdíl 2 roky udělal tak moc, že prakticky nebylo možné vzít je na společnou projížďku, jedině trailgator, nebo se každým dítětem projet zvlášť. Jinak to prostě nešlo… Teď přechodem na 20" už to zas trošku půjde.

            0 0
        • kralikovo  

          Hele, a co třeba kolena, nebojíte se, že na to není dítě stavěný? Jen se ptám, jestli to někdo nezjišťoval.. dík

          0 0
          • oddie  

            Na co není stavěný? Těch 50km není závod, ani se to nejede v kuse. Je to jen součást celodenního výletu… Příklad, na týden na Třeboňsku. Ráno, co budem dělat, zajeden do Chlumu na zmrzku a dál uvidíme. Potom, zajedem se mrknout na pískovnu a vykoupem se. Pak je poledne, tak to vemem do Suchdola na oběd. A hele, v nějaké díře za Suchdolem je podle plakátu pouť, zajedem se tam podívat. A po pouti se pak vrátíme okolo přes les, ať nejedem stejnou cestou. No a když to pak večer spočítáš, zjistíš, že to bylo přes 50, ale děti po příjezdu šly normálně řádit s vrstevníkama, hrát fotbal, na honěnou a jsou úplně v pohodě. A ad kolena, problém pro děcka je spíš sedlo nízko a příliš dlouhý kliky, což je bohužel kombinace, co je vidět hodně často.

            0 0
            • kralikovo  

              Jasně, díky za reakci, budu si na to dávat pozor, až budu řešit bike pro malýho..

              0 0
              • oddie  

                Jinak ty naše nájezdy jsou naprostý prd proti třeba tomuhle – to už mi přijde jako dost nářez:

                https://www.youtube.com/watch?…

                0 0
                • xtonda  

                  Na tohle už sem taky narazil, tady ještě jedno.

                  https://youtu.be/TophQ1xt1rA

                  A já sem považoval za slušné, když osmiletá na 20" kole s přehazovačkou za odpoledne ujela 24 km.

                  0 0
                  • oddie  

                    Jo, vlek na dítě s kolem :) Vzpomněl jsem si na to, když jsem jednou vezl CX2 s oběma dětmi a dvěma koly, 16" a 20" :D

                    Mmch. Alpe Adria Radweg (co maj taky na videu, ale v druhém směru) jsem chtěl s dětmi jet už dvakrát, ale vždycky mi do toho organizačně něco vlezlo. Akorát asi když už, pojedem jen tam, ze Šumavy do Grada je to cca 650km, a zpátky vlak nebo bus. Uvidíme…

                    0 0
      • JSt  

        ale ta otazka nebyla polozena negativne. ;-)

        0 0
    • TommyRS  

      My používali asi rok Croozer s odpružením. Dceři se tam líbilo a díky odpružení jsme zvládali v pohodě i nějaký ten terén. Od dvou let máme zmiňovaný Macride a je to paráda! Se sedačkou vzadu jsem jel párkrat se synovcem a pro mne jakožto odpůrce asfaltu je to absolutně nepoužitelné…

      Přikládám video pro představu jak se nám s Macridem jezdí :-)

      https://vimeo.com/341842040

      0 0
      • pocestny  

        Ten Mac ride je super, dítě vpředu si to užije mnohem víc. Líbí se mi, že tam jsou ty opěrky na nohy (na rozdíl od domácího bastlu, co jsem zkoušel o tomto víkendu) :-) … jako je to fajn, až na tu cenu a že se na tom dítě nevyspí, jako v cyklosedačce.

        Jsem nepochopil, co jsi měl za problém s cyklosedačkou v terénu? Podle mě s ní není problém, akorát když dítě usne, tak se tomu musí jízda přizpůsobit. Když je dítě už těžší, a v terénu škrtá o zadní gumu, tak se tomu dá pomoct buď gumicukem za sedlo (odlehčíš sedačku), nebo delší vzpěrou (prodáváno jako volitelné příslušenství 603051, vhodné pro malé rámy, nebo třeba 29" kola).

        0 0
        • TommyRS  

          Hlavní problém je v tom že není terén jako terén :-) Na cyklostezky se to použít dá, ale jezdím s dcerou i normální klasické traily a tam si to absolutně nedokážu představit… A hlavně komunikace a faktor zábavy pro malou je si myslím úplně někde jinde když ji mám před sebou, než když by mi čučela na záda ;-)

          0 0
          • pocestny  

            Ale Cyklosedacka se dá skutečně použít i na trailu, i na kamenité turistické značce. Řešení jsem napsal.

            0 0
            • ziki007  

              Já teda škrtal i s tou delší vzpěrou .-) Ale hlavně mladej pořád hulákal, poněvadž neviděl na cestu a necítil se komfortně, to byl hlavní důvod pro Mac…

              0 0
        • -b-n-x-  

          Co je za problem s cyklosedackou v terenu? To si delas srandu ze? Ja bych to zobecnil ne na v terenu, ale vubec na kole. Podle me je to kolo prakticky neovladatelne. To teziste takhle vzadu nahore je a jeste jak se houpe – to mi pripada, ze je neco sileneho. Samozrejme se s tim da presunovat z bodu A do B, ale jako jizdu to osobne odmitam oznacit.

          0 0
    • hubert.d  

      Ja vozil dcerky v predni sedacce. Mely tak stejny vyhled jako ja, mohl jsem jim dobre ukazovat kde se co v prirode sustne, ukazovat na stromy a rikat jim jak se jmenuji, ukazovat kopce, pole s obilim, zver atd. Zrovna tak ony, mely snahu ukazovat a a povidat a ja je tak mohl dobre vnimat.

      Zatim co v zadni sedacce ma dite vyhled tak na ma zada, tezko s nimi budu komunikovat, ukazovat a ucit ho novemu poznani. Je to takove bezkontaktu. A voziky vsech typu bych zavrhl uplne.....

      0 0
    • ppavon  

      Můžu se zeptat jak upínáte vozíky za kola s pevnou osou?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.