Nízké tatry - demanovská dolina

14 nepřečtených
  • motas666

    Zdravím, jedu s rodinou na dovolenou do nízkých tater – demanovské doliny. Žena a děti kola neberou, budeme turistovat pěšky. Já přemýšlím, jestli kolo přibalit a ve volných chvilkách si tam trochu pojezdit – horské kolo. Nevyhledávám žádné downhill sjezdy, spíš pohodové poježdění na horalu. Vyplatí se kolo vzít?

    0 0
    • Tina  

      Vyplatí. Ale pred zotmením už moc na kolo ani na túru v Demänovskej doline nevyrážajte ;)

      0 0
    • Jakobo  

      Clovece nevim, byl jsem tam vicekrat a kolo mi tam netahal, pokud nechces jezdit po silnici nebo dole v udoli. Na stezky se radeji nepoustej, at nejsi v konfliktu s ochranari. Vys v horach kolem hotelu, kde asi budete bydlet je to spis na tury, Chopok, Dumbier atd. A vyjizdet tu Demanovskou dolinu bych nechtel, na kole to musi byt dlouhe a desne nezazivne.

      0 0
      • Palo TT  

        Problem je skor ten, ze tam chodniky/lesne cesty na XC/trail jazdenie moc nie su.

        Ale ak ma v aute miesto na bike a najde si 1/2 dna casu, mohol by skusit Chopok (okrem asfaltu v spodnej casti treba ratat aj s tlacenim v hornej casti).

        http://forum.mtbiker.sk/post857189.html…

        0 0
    • Mr.Dan  

      Byli jsme tam teďko v červenci a bydleli jsme teda o jedno údolí dál na východ, nicméně nevhodnost pro bajk potvrzuju – v lese se si občas dají najít slusnější cesty nebo dokonce asfaltky, ale zbytek je tak akorát na pěšoura (kombinace špatnýho často hodně šutrovitýho terénu a opravdu velkýho sklonu). Velká Fatra by možná v tomhle ještě šla, ale Nízký Tatry jsou i přes svůj název už skutečně hory, ne jako nějaká trapný Krkonoše apod… Jinak ale supr a hlavně krom tý Demänovský doliny a Chopoku s Ďumbošem nikde ani živáčka, kolikrát celej den úplně sami v horách, až to nahánělo hrůzu, kde všichni jsou.. :)

      0 0
    • wego1991  

      Zdravím, začátkem září jedeme s bandou na každoroční týdenní pobyt do Vysokých Tater. Budeme samozřejmě chodit na tůry, ale když nebudeme mít chuť jít na výšlap, tak přemýšlíme, že s kamarádem vezmeme sebou kola (já full, kolega ht) a někde vyrazíme. Ubytovaní budeme v Nové Lesné. Představa je taková, že se někde přiblížíme autem, vytáhneme kola a vyjedeme (cca 40–80 km).

      VT na kolo moc nejsou (nebo se něco najde?) a tak sem si říkal, že by jsme vyrazili někde do Nízkých Tater (nebo klidně i někde jinde cca 50 km od Popradu). Máte někdo nápad kam vyjet? Jeli jste něco? Pokud ano, podělte se o zkušenosti.

      Tím, že budeme vyrážet ve dnech ,,volna od tůr'' tak nevyhledávám úplně extrémy, ale prostě se projet po krásných místech. Hrubá představa je taková, že někde zaparkujeme, vytáhneme kola a projedeme se kolem nějakého horského potoku po šotolině (klidně i asfaltu) s pěkným výhledem po okolí, případně nějaká vrstevnice. A nejlépe okruhem zpátky k autu a případně někde po cestě si dát oběd. Ale nebráním se ani tipům na pěkný hřebínek.

      Díky za tipy. Kuba.

      0 0
      • krabica  

        Ve Vysokých Tatrách bude fajn výlet k chatě pri Zelenom plesu. Fakt dobře tam vaří a je tam fakt krásně.

        0 0
        • wego1991  

          Loni jsme přes něj šli na Jahňací štít (z Biele vody) myslím, že po té žluté TZ a proti jeli zrovna nějací dva maníci na fullech dolů a přišlo mi to jako jako celkem blbá cesta a hlavně plno lidí. Ale dívám se na mapu a mají to značené jako cyklotrasu.

          0 0
      • jabajaja  

        Da sa pojazdit a to velmi slusne.

        Tatranska polianka – Sliezky dom, Strbske pleso – Popradske pleso

        Z Popradu kludne do Lopusnej doliny, pripadne Kozi kamen (povinna zastavka v pivovare Buntavar vo Svite- IPA Citra je bozske pivo)

        Dolina Cierneho Vahu – pekny cyklochodnik, z hornej nadrze elektrarne su nadherne vyhlady. Od spodnej nadrze Cierneho vahu do Helpy a nazad

        Kralova hola zo Sumiaca

        Z Podbanskeho – Ticha a Koprova dolina

        Okolie Liptovskej Teplicky – Panska hola, utulna Andrejcova na hrebeni Nizkych tatier, dolina Benkovskeho potoka, pripadne hreben nad dolinou – Grun, Zadny grun, Kosariska

        a vela dalsieho

        0 0
        • wego1991  

          Díky za tipy. Jde vidět, že si asi místní a vyznáš se.

          Podbánská – Tichá – Koprova dolina vypadá asi ideálně na to co hledám (pohodová cesta podél potoku s výhledy na hory a lehce do kopce, žádný extrém)

          Neměl bys náhodu nějaké záznamy trasy nebo podobné podklady na podobné výlety?

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.