nevyznam se v tech odpruzenych sedlovkach

14 nepřečtených
  • Smazaný účet

    zdravim, mam opravdu lamer dotaz. Určitě už jste někde viděli ty odpružený sedlovky suntour. jsou 2 typy, NCX (okolo 530,–)a NEX (okolo 750,–). Která je ta lepší? asi ta dražší ne? údajně by měla být jedna elastomer a druhá pružiny jenže podle webu výrobce a podle všech E-Shopu jsou dvě pružiny v obou. Jak to teda je?

    PS: hlavně mě neukamenujte. není to pro mě ale pro tatu k narozeninám. Na fulla nemám, na Cane Creek ani Point Paraflex taky ne.

    Anketa: lepší je

    0x
    0%
    1x
    100%
    0x
    0%
    0x
    0%
    0 0
    • Vilém  

      Kdyz se to tu resilo,tak zaver byl ten,ze ta levnejsi je diky pouzitemu materialu (Fe) tezsi,ale trvanlivejsi.

      0 0
    • fluider  

      Oplatí sa prečítať, aby si sa neo…babral: www.srsuntour-cycling.com/…7d/index.php?…

      0 0
    • mosquito  

      NCX i NEX 2006 sem mel vruce – NCX je citelne tezsi, nakonec sem koupil tu NEX D4, je fajn a svuj ucel plni celkem dobre a rozdil 400g oproti stare sedlovce mi nevadil, bohuzel mi prasklo gumovy kolecko ktery tam slouzi mj jako doraz asi po 250km, dali mi tam novy, jenze po 15km prasklo zase – takze ted mam pocity celkem smiseny, zvlast ta druha praskla po 10km jizde na asfaltu a tak 5km po lesni ceste z tvrde hliny (ani koreny tam nebyly) a to mam porad jeste o 5kg min po vahovy limit a serizeny sem to mel urcite dobre

      0 0
      • mosquito  

        a tedy ad anketa – NEX je urcite lepsi nez NCX, pokud bych ji tak ted 2× nezrusil tak bych pel asi jen chvalu, a osobne bych si karbon sedlovku nekoupil pac padam a pak bych mel strach ze si tu sedlovku narvu do (_._)

        0 0
        • mosquito  

          tak uz mam doma sedlovku D4 z reklamace zpatky, zkusil sem jestli se ten proklety valecek toci a samo je zadrhnuty, takze sem ho preventivne o 1mm seriznul a budu doufat ze to bude OK – takze pokud si ji koupite tak si to preventivne zkontrolujte a pripadne seriznete ;-)

          0 0
          • KOMOÒ  

            Nejsem si úplně jistej,ale jestli mluvíš jen o tom dorazu(guma navlečená) tak ten stejně nevydrží,jde o předpětí pružiny a pokud je malinko větší tak to stejně časem přecvakne,já tam šoup takovou 5mm gumovou kulatou podložku(s dírou uprostřed :-)) a drží mi ji tam ten neoprénovej návlek a je to úplně ok už asi 1 rok,v zásadě stačí cokoli co trochu tlumí a něco vydrží,jinak to nepříjemně cvaká,ale i s cvakáním sem dojel asi 30km a zcela bez poškození,a to mám tu sedlovku skoro na max(původní pružiny,ale mám 91kg+báglik atp). Má ale vakl,jenže ten vzhledem k náročnosti použití a ceně považuji za prostý projev opotřebení,navíc to teoreticky tlumí rány do k…í ze strany :-D

            0 0
    • keo  

      Kolega má tu dražší s tím D4 v označení s koloshopu něco kolem 760kč,má ji týden a říkal,že funguje dobře, za ty prachy asi nic lepšího není,kdyby s tím měl potíže napíšu.

      0 0
      • keo  

        Jo a dodatek,karbonová ti v terénu moc nepomůže škoda peněz.

        0 0
    • v3d  

      Tak já nesouhlasim s pány, co tvrdí, že NEX je ta lepší, ale to jenom proto, že já kupoval NCX za 799 tady www.bike-eshop.cz/…r-sp6-ncx-d4 a má ramínka z duralu.

      Jinak všema deseti doporučuju, pokud chceš pohodlí, na celopéro nejsou kachle a na nějakym tom gramu navíc ti nezáleží. Já si chrochtám blahem

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.