Nesilniční SPD tretry s co nejnižší podrážkou na silničku

63 nepřečtených
  • BabbaJagga

    Ahoj vespolek, osadil jsem silničku SPDčkama, protože nejsem závodník, navíc v mládí jsem si běháním docela vyrasoval kolena, a tak jezdím na kochačku. Včera jsem nečekaně rozbil takový starší model koupený kdysi v Lidlu… Sháním tedy nové, které nemají klasickou silniční podrážku – abych v nich mohl do hospody a nemusel se bát, že jim popraskám dlažbu nebo na dlažkách sám poletím, totéž když si odskočím do lesíka, nebo abych v nich mohl chvíli pochodit při návštěvě zajímavého místa. Máte nějaké doporučení, jaké takové nesilniční tretry si pořídit, aby měly relativně tvrdou, ale co nejnižší podrážku? Dle ohlasů asi raději BOA kolečko(a) než přezky. Cena není až tak rozhodující, ten původní Lidl byl jen tak na rozježdění a ověření zájmu. Díky.

    0 0
    • cyklista86  

      Musi ti sedet a podle klenby dokoupit vlozky. Podrazku bych bral uz jen karbonovou. Je to material co se neunavuje jako plast u levnych a ta tuhost je fakt perfektni pri dupani ze sedla do kopce… Jestli mas sirsi nohy tak se divej po shimano, specialized. Jam mam ted asi tyen recon 3.0 a jsou super.. Jestli mas uzkou nohu, tak ti mozna budou i giro, fizik, sidi a pod.. Boa kolecka jsou urcite top. Kdyz ne boa, ta bych bral normalni tkanickove. Presky uz bych nechte. Tlaci debilne z vrchu na nart. Dratek od boa kolecek to stahne tak, ze to vylozene netlaci na jednom miste jako presky..

      0 0
    • RUSH  

      Zkus třeba Decathlon.

      0 0
    • nooski  

      Bont Vaypor G. Tužší tretry nejsou a výška podrážky je jen 3,6 mm. Navíc se dají do trouby a následně vytvarovat podle preferencí. Jsou ale pro lidi s širšími chodidly a vyšší klenbou.

      0 0
      • cyklista86  

        „Jsou ale pro lidi s širšími chodidly a vyšší klenbou.“

        Coz jsem ja a absolutne vubec mi nesedly. Bont jsou zname tim, ze butto ti sednou dokonale a nebo vubec. Me ta podrazka do tvaru vanicky absolutne vubec nesedla… Jinak nechapu o co mu jde s tou „co nejnizsi podrazkou“..

        0 0
        • nooski  

          Teorie praví, že ideálně by osa pedálu měla procházet kloubem palce. Čím blíže se této hodnotě člověk dostane, tím efektivnější by mělo být šlapání. V angličtině se této hodnotě říká stack height. Já má právě široké chodilo, nízký nárt a vysokou klenbu a Bonty mi sedí dokonale. Dnes jsem se konečně rozhoupal a objednal i MTB tretry.

          0 0
          • cyklista86  

            Ja se ale ptal proc chce tretry s co nejnizsi podrazkou. Asi to mysli tak, ze chce aby vypadaly ty tretry jako silnicni, ale byly to MTB tretry… Jinak kdyz uz si nakousl tuhle obecnou radu, ze osa pedalu by mela byt pod kloubem palce, tak to me nesedelo uz od zacatku a to jsem o bike fitingu a pod.. nevedel vubec nic.. Pro me byla prirozena poloha pedalu za kloubem palce a to idealne aspon 2cm. Na platforme to problem neni. Na tretrach si ale clovek nemuze moc vymrcovat. Takze aspon beru vzdycky ty tretry, ktere umozni nastavit kufr co nejvic dozadu. Nektere tretry jsou extrem, kdy to pomalo nevyjde ani pod ten kloub palce.. Spesly jsou v tomhle docela ok takze mam kufr lehce za kloubem palce. Logicky cim dal od kotniku je ta noha na pedale tim vic to zatezuje kotnik a lytko. Lepe to vysvetluje tady typek. Doporucuju vsechny videa s nim.. https://www.youtube.com/watch?…

            0 0
            • BabbaJagga  

              Jo, přesně tak jsem to myslel – co nejnižší podrážku, aby to nevypadalo, jako když na osobák nasadím pneu jak z traktoru… ale chápu, že někam se kufry schovat musí. Z diskusí jsem pochopil, že mám koukat po MTB závodních modelech, aby byla podrážka tvrdá/karbon. No a samosebou počítám s tím, že je stejně musím vyzkoušet.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Existují i silniční tretry s otvory na MTB kufry, ale chodit se v tom asi nedá.

                0 0
                • mr.antik  

                  jen po patách :-)

                  0 0
                • BabbaJagga  

                  Jo, slyšel jsem, ale problém je právě ta chůze :-)

                  0 0
                • BabbaJagga  

                  Jo, slyšel jsem, ale problém je právě ta chůze :-)

                  0 0
              • Honzis  

                Existují plastové nesmysly co se zacvaknou na silniční kufry a chodí se v tom relativně dobře pokud má silniční tretra zároveň něco na podrážce pod patou. Jinak do hospody bohatě stačí základní turisticke od Shimana, podrážka rovná, nízká, jen ta tuhost není taková, ale doplněk k závodním karbonum naprosto ok.

                0 0
            • nooski  

              Jasně, ale zase čím blíže je kufr středu chodidla, tím hůře se šlape ze sedla. Taky se držím poučky o kloubu palce nebo lehce dozadu.

              0 0
              • cyklista86  

                No s vetsim zapojenim lytka mas lepsi vybusnost. Takze spurteri asi maji ty kufry dost vepredu. Zase treba Hansen kterej jezdil spis konstantni tempo byl opacnej extrem. S tim se fakt spurtovat neda, ale zase eliminuje ty slabe clanky v tom svalovem retezci, ktere se nejrychleji unavuji a naopak mu to dovoluje jeste vic zapojit ty nejsilnejsi svaly jako je zadek, kvadriceps.. Pro normalni jezdeni, ale si myslim, ze je fakt idealni lehce za kloubem palce coz u vetsiny treter znamena kufr uplne nadoraz dozadu..

                0 0
                • mr.antik  

                  Tvl jak to sundává?

                  0 0
                  • cyklista86  

                    Na kazdym paru to ma jinak.

                    0 0
                    • LM  

                      „AeroBOA“ :-)

                      0 0
                    • mr.nikdo  

                      Jak se v tom poti noha?

                      0 0
                      • cyklista86  

                        Tak vyvrtat nejake otvory asi problem nebude, kdybyse mu v tom aprila noha. On zminoval spis opacnej problem. Zimu..

                        0 0
                        • mr.nikdo  

                          To se nevylucuje. Mokra ponozka rozhodne nehreje.

                          0 0
                          • BabbaJagga  

                            Výrobci merino ponožek by s tebou nesouhlasili, merino prý hřeje i mokré :-)

                            0 0
                            • mr.nikdo  

                              No, tak to napis tomu borcovi :)

                              0 0
                            • deekay  

                              Ja zase nesouhlasim s timhle tvrzenim vyrobcu merino veci :D

                              0 0
                              • LM  

                                No „hřeje“ to víc než mokrá bavlna :-).

                                Zrovna na kole, kde se trochu zahřát pohybem nebývá problém, je to merino v poho i mokré (s nějakou neprofuk vrstvou navrchu).

                                0 0
                                • deekay  

                                  Tak pokud srovnavas s bavlnou, tak asi ano :) U me merino ale funguje dobre jen pri trech cinnostech, kdy se vyrazne nespotim :) Ale zjevne to kazdy ma uplne jinak.

                                  0 0
                                  • LM  

                                    Taky to vozím jen když jedu na pohodu, oblečen tak, abych se při rozumné intenzitě skoro nepotil a pod tím mám něco funkčního, takže jsem v suchu.

                                    A když přitom náhodou chytneš krátký deštík, tak je zbytek trasy s vrstvou merina přijemnější, než když máš na sobě jen mokrou „umělinu“.

                                    0 0
    • mr.antik  

      Teď jsem to řešil, zkoušel jsem si objednat tyhle boty

      https://www.decathlon.cz/…8501057.html

      Bohužel mi nevyšly tvarově, resp. potřebuju tam o číslo větší velikost jak proti shimanu, 2× kolečko je super, podrážka karbon plát + plast, ale bohužel mě struny řezaly do místa, kde nárt přehází v holeň a buď by se zničila brzy bota nebo moje noha.

      0 0
      • cyklista86  

        Zajimavost s tim rezanim do toho prechodu nart/holen. Me ty Recon 3.0 taky rezaly a bylo to tim, ze jsem mel moc nizko sedlo. Takze jsem mel moc ostrej uhel v kotniku a jazyk se mi zarezaval do nohy.. Sedlo o 5mm nahoru a je to dokonalost i po 4 hodinach absolutne zadnej diskomfort.. :D A to uz jsem spekuloval, ze to dam nejake svadlene, aby ten jazyk zmensila.. Kdyz jsem menil platformy za ty naslapy, tak slo sedlo 15mm nahoru a furt to bylo evidentne malo..

        0 0
        • mr.antik  

          Ty spešly jsem zkoušel taky, tam mi to délal jen ostrej jazyk, ale tady by to nešlo vubec.

          0 0
          • cyklista86  

            Ty budes dobrej porizek co. :) Vyzkousel bych jeste nejake modely od shimana. Treba ty tkanickove a nebo jak maji to jedno boa uprostred…

            0 0
            • mr.antik  

              jako špeky mám, ale na ty to nemá vliv. Mám prostě silný kosti a holeně vzhledem k výšce.

              Starý shimana R087 s ráčnou jsou v tomhle směru v pohodě.

              0 0
    • jama  

      Během jara jsem kupoval hned dvoje Shimano tretry. První gravelové RX800, ty nakonec nebyly na můj široký nárt, tak si je nechal syn. Ale tvrdost podrážky 10 a celkově ne turistické. Druhé mám už širší verzi XC901, jiné v širším provedení v.47 nebyly. Peněz jak za kozu, ale super… Jinak mám vypozorováno, že u Shimana je potřeba brát o číslo větší velikost. Já mám 46, ale Shimana boty 47…

      0 0
      • Namtos  

        Ono to není pravidlo, mě začaly tlačit turistické 44 a zkoušel jsem nějaké nové od Schimana a 44 také těsné a 45 jak kdyby tam byl rozdíl dvou čísel, ty byl dost volné … (asi by musely být 44,5, ale ty v té kolekci nedělají) Jinak to utahování na tkaničce přes takový plastový klip – to se mě na těch nových taky vůbec nelíbilo.

        0 0
      • Namtos  

        Ono to není pravidlo, mě začaly tlačit turistické 44 a zkoušel jsem nějaké nové od Schimana a 44 také těsné a 45 jak kdyby tam byl rozdíl dvou čísel, ty byl dost volné … (asi by musely být 44,5, ale ty v té kolekci nedělají) Jinak to utahování na tkaničce přes takový plastový klip – to se mě na těch nových taky vůbec nelíbilo.

        0 0
    • BabbaJagga  

      Tak zde širší užší výběr, cenové rozpětí značné, doporučení – vyplatí se připlatit?

      https://www.kupkolo.cz/…ova_z111797/?… – tuhost 10, ale není BOA

      https://www.bikeprodejna.cz/…k-black.html#…

      https://www.cyklo-vondracek.cz/…-basics-2020 – 2× BOA, předpokládám, že líp obepne chodidlo než 1×, tuhost 10

      https://www.cyklomira.cz/…xc901-modre/ – platí to samé jako u předchozích

      https://www.ks-sport.cz/…l-pro-580527 – tuhost 10, podešev karbon, ale není BOA, mám se toho bát?

      https://www.mojekolo.cz/…mb-modra-43/ – když je s nimi spokojený i Jason Voorhees, proč ne?

      0 0
    • BabbaJagga  

      Tak zde širší užší výběr, cenové rozpětí značné, doporučení – vyplatí se připlatit?

      https://www.kupkolo.cz/…ova_z111797/?… – tuhost 10, ale není BOA

      https://www.bikeprodejna.cz/…k-black.html#…

      https://www.cyklo-vondracek.cz/…-basics-2020 – 2× BOA, předpokládám, že líp obepne chodidlo než 1×, tuhost 10

      https://www.cyklomira.cz/…xc901-modre/ – platí to samé jako u předchozích

      https://www.ks-sport.cz/…l-pro-580527 – tuhost 10, podešev karbon, ale není BOA, mám se toho bát?

      https://www.mojekolo.cz/…mb-modra-43/ – když je s nimi spokojený i Jason Voorhees, proč ne?

      0 0
      • Jason Voorhees  

        Eště mrkni, kupoval jsem vloni na podzim za 2.700

        0 0
      • Jason Voorhees  

        Kdybys vybral ty Shimana, tak ještě mrkni na cenu jinde. Kupoval jsem vloni na podzim za 2,7K. Maj i jiný barvy a i vyšší model s dvěma boa (xc7?). Velikost cca o půl čísla větší než boty, jsou docela široký. Vozím i Mavicy na jednici, a to je o 2 třídy vejš, ale chodit je v tom o hubu.

        0 0
      • mr.antik  

        Cokoliv jsem zkoušel se 2ma kolečkama bylo vždy příjemnější, než s jedním. I za jízdy spíš laboruju s tim prostředním sucháčem, tak bude dost záležet na konkrétním kopytu.

        0 0
      • Jason Voorhees  

        Tak kdybys vybral Shimana, tak ještě mrkni na cenu jinde, kupoval jsem vloni na podzim za 2,7K. Maj i jiný barvy, a i vyšší model s dvěma boa (xc7?). A kup o půl čísla větší než normální boty.

        0 0
      • cyklista86  

        Za me jedine ty spesly nebo ty shimana. Ostatni se me zdaji, ze maji ten prostor pro kufry moc vepredu. Hlavne treba ty prvni northwave.. Nezapomen, ze u shimana je potreba brat o cislo vetsi. Spesly mam 45 a shimana bych bral 46.. Musis si je vyzkouset. Boty a hadry kupovat jen tak na blind na internetu je blbost.. Ktery ti budou lepe sedet, ty pak vem na netu.. Ted vidim, ze ty recon 3 jsem mohl met v barve v ktere jsem chtel a o 500kc levneji. Co uz.. :D

        0 0
      • cyklista86  

        Za me jednoznacne ty recony. Vidim, ze jsem mohl mit v cervene barve a jeste o 500kc levneji. No co uz. :) Dlezity je, aby ti sedely a kdyz se divam treba na ty northwave, tak maji ten prostor pro kufr silene vepredu. Ty bych nechtel ani zadarmo.. Stejne si jem usis vyzkouset. Utracet za vraceni penez za vraceni je blbost. Plno prodejen ma ty recony a nebo shimana. Vyzkousej ktere ti budou sedet lepe. Ktere nebudou nikde tlacit. Jak uz tu nekdo psal zkouset odpoledne, kdyz uz si nejakou tu hodinu stal na nohach. Jsou pak nateklejsi nez rano. Hlavne ted v lete ve vedru jsou jeste nateklejsi.. Hlavne jestli mas vysokou klenbu, tak to pak chce vlozku. Ta je fakt nutnost. Ja jezdil bez nich, protoze jsem nechtel utracet dalsich 800kc za posrane vlozky, kdyz uz mam boty za tolik penez a to byla fatalni chyba. S podrazkou, ktera se nehne musi mit chodidlo dobrou oporu a ne jen na pate a vepredu,. Jestli ale nemas vysokou klenbu, tak budou ok i ty co uz tam jsou.. Obejdi prodejny kolem bydliste. Co bude sedet nejlepe objednaej na netu jestli budou s vyraznou slevou, jinak hned kup.. Hlavne se neunahlit a fakt poradne vyzkouset. Ikdyz tretry nejsou delane na chuzi, tak by te nemely nikde nejak vyrazne tlacit…

        0 0
      • Tencovozikmin  

        A kde to chceš všechno odzkoušet?

        0 0
      • Tencovozikmin  

        A kde to vše odzkoušíš?

        0 0
      • Tencovozikmin  

        Kde je chceš všechny odzkoušet?

        0 0
        • BabbaJagga  

          Nechci je všechny odzkoušet, proto se ptám, co z výběru má smysl (zkoušet) a co ne. Když z toho vyberu 2–3, které si někde po Praze v kamenném obchodě vyzkouším a pak i levně pořídím, budu rád.

          0 0
          • Tencovozikmin  

            Mel jsi to nejake blokle,sem myslel ze mi to mazes a pak se to najednou zobrazilo vse.

            Nejak ti ale stejne nerozumim. Chces co nejtuzsi tretru a pritom pochuznou. Resil bych to asi nakupem jeste jednych cykloturistic­kych,v tech tuhych se ti bude chodit blbe a budes nicit podrazku,takze bych si je nechal vylozene na jezdeni a kdyz budes vedet ze budes i hodne chodit,tak si vzit zrovna ty turistaky. Jinak je tezko radit co koupit zalezi na kopytu,ja mam uzkou nohu a sedi mne SIDI. Chces boa tak hledej a zacni zkouset a ono je taky rozdil met tretru jen nazutou a neco vni odjezdit.

            0 0
            • cyklista86  

              Souhlas. Musi se rozhodnout jestli chce maximalizovat efektivitu jizdy na kole. Tzn. fakt sportovni jizda a nebo jestli chce jezdit na pohodu a casto chodit i vedle kola tzn. takova cykloturistika. Tam pak bude lepsi neco takoveho https://www.kola-radotin.cz/…-rime-10-red#… a nebo jak to delam ja. Mam tam platformy na jezdeni par km do prace a jen takove odpocinkove zevlovani do prirody a kdyz si chcu dat sportovni, intenzivnejsi, delsi svih, tak tam dam naslapy… Na hovno je, ze s naslapama potrebuju sedlo o 2cm nahoru. A z toho mam vzdycky nervy hybat se sedlovkou.. :D

              0 0
              • LM  

                A řidítka o 2 cm nahoru s nášlapama nepotřebuješ? :-)

                0 0
                • cyklista86  

                  Hehe ne.. Proste s tema tretrama drzim v kotniku asi uplne jinej uhel nez v keckach + osu pedalu mam vic na spicce nez na platforme a tak musim takhle vyrazne zvednout sedlo.. Jinak mam strasne ostrej uhel v kycli a koleni pri horni poloze pedalu a nejde tak poradne slapat.. Jinak jsem dal riditka prave dolu, vsechny podlozky nad predstavec a z turisticke plecky mam zavodni raketu. :D Pravda mozna by to sneslo predstavec o 1cm kratsi vzhledem k tomu, ze ten ram kellys gate neni zrovna nejkratsi, ale to je spis detail pro klidnejsi a delsi jizdy jak 4 hodiny coz je u me mene caste…

                  0 0
      • ratel  

        mám ujeto pár set km v tomto https://dromarti.com/…-tan-leather

        dojmy velmi pozitivní kromě ceny, ale v zimě byly ještě za cca 6k. Užší střih, podrážka neklouže i když na fotce to vypadá všelijak

        0 0
      • mr.antik  

        Kdyby existoval obchod, kde by se to dalo všecko vyzkoušet :-)

        Ještě mrkni na Northwave Rebel, ty bych chtěl někde prubnout já.

        https://www.heureka.cz/?…

        0 0
    • LM  

      Test. Třeba to s jiným než zablokovaným příspěvkem na konci začne zase fungovat :-)

      0 0
      • BabbaJagga  

        Nevím, co se stalo. Po přidání se mi příspěvek natahoval asi 10 minut a nakonec se ještě zduplikoval, proto jsem ten druhý bloknul. Jiné stránky v mezidobí fungovaly bezchybně a načítaly se standardně rychle… tak sorry, no :-)

        0 0
    • cyklista86  

      Za me urcite ty spesly nebo ty shimana. Hlavne aby ti sedely. Ty ostatni treba ty northwave maji strasne vepredu tu plochu na upevneni kufru. To pomalu nevyjde ani osa pedalu pod kloubem palce, kdyz to nacpes co nejvic do zadu…Vidim ze sem mohl mit ty recon 3 v cervene a o 500kc levnejsi. No co uz.. :D

      0 0
    • ratel  

      nejak nefunguje vkladani prispevku, tak jeste jednou:

      po par stech km pozitivni zkusenost s https://dromarti.com/…-tan-leather

      koupil jsem je na jare jeste za rozumnou cenu , kvalita super, pohodli maximalni, podrazka ok i pro chuzi po schodech, kocicich hlavach atd.

      strih spis uzsi, nicmene je poznat ze se trochu roztahly.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce