• Tom23

    Ahojda, zdravím všechny mtb fanatiky a zároveň bych vás chtěl požádat o radu. Vánoce se blíží a mě nenapadlo přát si nic jiného, než něco na kolo. Asi před půl rokem jsem začal jezdit docela mě to baví, ale nemám na to vybavení a to mě ježdění nejvíc znechuťuje. Kord teď když už začíná bejt chladno. Rád bych vyjel, ale v ryflích mě to moc nebaví. Proto skusím rodiče k Vánocům o něco požádat. Chtěl bych se poradit čím začít. Řekněme, že v létě mě toho moc nechybí hodim na sebe kraťasy tričko a jedu, takže maximálně SPD a tretry. Ovšem když počasí začne být pochmúrné je to horší. Tak poraďte co bych si měl v první řadě pořídit, jestli nějaké hadry, nebo SPD a tretry. Popřípadě uveďte konkrétně co. Co se týče SPDéček tak tam mám asi jasno. Ale potom ty tretry to je všechno celkem pálka ceny. Řekněme do 2000max.

    0 0
    • Ruuzha  

      Já tu nemůžu mluvit jako odborník, ale všichni ti tu budou doporučovat Shimano m520 to koupis za par stovek, tretry se daj taky koupit slusne když chytíš nějaký vyprodej, já svoje sehnal za 1350,–, takže jsem byl 18 stovkách i s pedálama. A hadry na zimu asi Dlouhý cyklokalhoty nejlip asi z nějakýho termomateriálu, pod to návleky na kolena, když bude velká zima a funkční spodní termo prádlo

      0 0
    • pI3rre  

      co se týče treter tak mám tyto a zatím naprostá spokojenost. Můžeš však ještě pohledat nějaká modely od Spešlu za výprodejové ceny, kolem 19 stovek by jsi měl něco najít. SPD mám 520..

      0 0
      • Tom23  

        No ty SPD jsem myslel ty jsou na 99% vyřešený. Právě si to musim co nejlíp rozplánovat co a na kdy si přát, takže na Vánoce to budou asi ty tretry a pedály. Potom v květnu budou narozky :D…nebo nějaká brigáda (kež by) :(

        0 0
    • prvniodkonce  

      Bylo by lepší si nejdřív přát hadry na zimu a až na jaře pedály. Ono na Vánoce spd, to bys mohl dopadnout jako já, když jsem jel svou první jízdu na spd ve sněhu . Pro rejpaly – nespadl jsem, ale jel jsem -řekněme- opatrně :)

      0 0
      • Tom23  

        Ok tak ale řekněme, že přez zimu jako takovou jezdit nebudu. Prostě tak do konce podzimu, takže by to chtělo nějaké teplejší hadry, vyloženě nějaké zimní hubertusy zase ne :D. Ještě mě teda napište včem teď jezdíte, když je kolem těch 10 stupňů. Asi nějaké dlouhé cyklokalhoty a dres s dlouhým rukávem. A ještě mohl by mi někdo osvětlit ty návleky, což potřebovat nebudu předpokládám.

        0 0
        • prvniodkonce  

          Těch variací je dost a je to taky individuální. Záleží taky, jak fouká, není 10°C jako 10°C. Zhruba v těch deseti vozím dlouhé kalhoty, termotriko a dlouhý dres a navrch vestu. Když je vlhko, tak už membránovou bundu.

          0 0
        • Pytlik  

          Dnes jsem jel teplejsi funkni triko klimatex anita dlouhy rukav, pres to teplejsi kratky dres. V podvecer navic sustakovou vestu pells. Nohy jsem jeste jel kratky elastaky s vlozkou a ksandama (ale vysoka latka ke ksandam – takze skoro dalsi vrstva na tele) a teply nakolenky. S sebou jsem mel jeste rezervu – tenky funkcni triko s kratkym rukavem – bylo by pripadne uplne naspod, dlouhy elastaky, rukavy, sustakovku a dlouhy rukavice…Obecne potrebujes spis vrstvit, nez jednu teplou vec…S timto vybavenim uz muzes jezdit skoro v jakemkoli jezditelnem pocasi – uz se zahrejes samoprovozem. Jen se obavam, ze do 2K to nedas…

          Pokud chces nejak zacit, tak nakup napred funkcni tenke triko, dres a kratky elastaky s vlozkou. Zbytek zatim muzes v chladnu doplnit treba mikinou a pokud mas, tak obycejnyma dlouhyma elstakama (spolecne s kratkyma s vlozkou…).A v kvet­nu uz bude teplo…:)

          0 0
        • siafu  

          Na podzim by měly stačit nějaké už zateplené kalhoty z materiálu superroubaix – buď dlouhé nebo 3/4 – ty 3/4 kalhoty potom doplním delší a teplejší ponožkou – naposledy se mi to osvědčilo, když mě po noze rafl pes – místo drahých kalhot to odnesla „jen“ ponožka… Možná už si počasí vyžádá i návleky na tretry.

          Navrch funkční triko (z těch levnějších Moira, Sensor…), dres, vesta (nejlépe zadní síťovaná část) a návleky na ruce (opět zateplený superroubaix) – to mi připadá jako nejuniverzálnější kombinace.

          0 0
    • HROOLI  

      Jaké kvalitní návlekdy na kolena i do mínusových teplot ?

      0 0
      • jonti  

        Navleky na kolena nepotrebujes, kdyz mas kvalitni kalhoty s membranou. Ty jsou navic casto zesilene u kolen. A kdyz je zima tak jeste neco pod ne.

        0 0
      • Richi  

        Osvědčené složené noviny na kolena. Chce to ale něco lehčího, ne politiku. :-)

        0 0
    • MirkoCarver  

      Tretry a pedály k Vánocům to je rozumné, zimní hadry se občas dají levně koupit při akcích v Peny nebo Lídlu. Většinou cca 300kč za kus. Sice nejsou nijak extremně krásné, ale funkční ano.

      0 0
    • mr.nikdo  

      ja lonskou zimu jezdil v kalhotach z katalogu FAVORIT :-)

      vyslo to nejak na 400–500, teply a dalo se. Pod to teda mam spodary se sedlem, ale ty na to asi nejsi az tak zvyklej…

      Jinak do velke zimy vozim pod to podvlikacky…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.