Nepříjemné zvuky při šlapání

10 nepřečtených
  • Honzanakole

    Tak také zkusím oslovit širokou veřejnost. Vždycky při šlápnutí levou nohou slyším nepříjemné skřípání.(skoro jako bych slyšel chroupat kuličky) Už jsem měl podezření na zadní kolo, ale v tom to není.

    Už jsem zkusil vyměnit levý pedál, mám nový řetěz i kazetu, zkusil jsem přehodit jiné zadní kolo z druhého bajku, skřípání nezmizelo.

    Jediné co už zbývá je středové složení a nebo převodníky na kterých by už nemusel pořádně sedět řetěz a mohli by vydávat nějaké zvuky. (dělá to na všech třech převodníkách)

    Tak nevím co ještě zkusit.

    Kolo GIANT XTC 1 2011. Středové složení Shimano pressfit SM-BB71–41A, Kliky Shimano XT M770–10 42–32–24T.

    Nesetkali jste se někdo s něčím podobným? Asi mi někdo poradí „Vymněň středovou osu i kliky“ to mě taky napadlo ale není to úplně zadarmo.

    Díky za postřehy.

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Včera jsem řešil také prapodivné chroupání silničky, domazal jsem a dotáhl kliky (Ultegra, pressfit), vakl žádný, vsedě dobré, ze sedla utrpení … a pořád to tam bylo. K zešílení. Tak jsem nakonec otočil velocipéd, vysadil zadní kolo a začal ze zoufalství hledat prasklinu v zadní stavbě. Nebyla tam, ani hák přehazovačky to nedělal, leč stačilo zabrat za zadní stavbu a zvuky nelibé se linuly vůkol.

      … nakonec jsem to našel. Bylo to lanko přehazovačky v plastovém vodítku pod středem! Stačila kapka oleje a je po pazvucích.

      Kéž bys měl podobné štěstí.

      0 0
    • tux  

      Dotáhni patku, převodníky, všechny závity vyčisti a namaž.

      0 0
    • Honzanakole  

      Že by mohl být někde prasklý rám už mě taky napadlo, ale zatím jsem nikde nic neobjevil. Minulý týden jsem dával nové bovdeny i s koncovkama. Ale ještě zkusím ty převodníky rozebrat a vyčistit. Taky mě napadlo jestli by ty převodníky nešli pootočit o 180° a pak sledovat jestli se skřípání někam neposunulo.

      0 0
    • Martin  

      dělá to v sedle i ze sedla?

      já nedávno řešil taky kravál z kola a nakonec to bylo bincem ve spoji sedlovka sedlo. (a chtělo to i trochu promazat ložiska klik)

      0 0
    • bikerR  

      Mi dělal bajk podobne veci, promazal jsem stred, dotahl kliky, dotahl prevodniky, vyměnil pedaly a pořad to dělalo. Potom při mytí bajku mi to nedalo a mrknul se na presmyk a ejhle, vakl jak svine, prostrik jsem to silikonovým olejem a je ticho, takže mě ceka koupe presmyku, mrkni se tedy na něj ;)

      0 0
    • Honzanakole  

      Tak a je konečně pokoj. Převodníky jsem rozebral a vyčistil ale zvuky se ozývali pořád. Nakounec jsem koupil nové středové složení a je pokoj. Levé ložisko bylo totálně zadřené. Díky za Vaše nápady a názory.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.