Neobvykle zvuky od sedlovky/sedla?

23 nepřečtených
  • cregis

    Ahoj, chtel bych se zeptat, zda nekdo nevi co s tim. Uz delsi dobu mi od sedlovky nebo sedla (nejsem si jist) jdou takove vrzajici zvuky. Kolo bylo v servise kde mi promazali a vycistili sedlovou trubku dotahli atd. Prvni jizdu vsechno ok, ale dalsi den, kdyz sem vyjel po nejake dobe mi to zaclo vrzat zase. Deje se to jen kdyz sedim a slapu nebo se trochu hybu na sedle, kdyz ale sedlovou trubku trosku vytahnu nebo dam niz nez byla zase to na chvili prestane ale po chvili zacne. Da se s tim neco delat? Nova sedlovka nebo sedlo?

    Dekuji za odpoved.

    0 0
    • Vilém  

      Muze to byt temer cokoli, hodne stesti pri hledani.

      0 0
    • couffy  

      Může to být i uchycení ližin ve skořepině sedla.

      0 0
    • pajusb  

      Mne vrzaly liziny. Spatne dotazene v zamku.

      0 0
    • Mr.Bajk  

      bordel mezi objímkou a rámem

      0 0
    • novas752  

      Buď bordel v uchycení sedla a mechanismu nastavení sklonu sedla, nebo mezi objímkou a rámem nebo v samotné objímce (závit, styčné plochy těla objímky s upínákem (pokud tam je)…

      Pokud by se to nevyřešilo, zkus použít pastu na karbon místo vazelíny v sedlovce a/nebo zkoušet různě silný stažení – někdy tam praská když je „přetažená“.

      0 0
    • hannawald  

      zkus si od kamose pujcit jine sedlo, pak jinou sedlovku..

      0 0
    • MatS  

      Opři se o špičku sedla a pak o konec sedla svou vahou a poslochej odkud to jde. Vycisti objimku, úplně ji rozeber a vytři všechny díly, Tu nemazat, jinak bude hned křupat. Dělá se i objímka s těsněním bez rychloupínáku, třeba Fouriers. A jako poslední, jak lehce ti jde vyndat sedlovka z trubky? Může být totiž větší vůle mezi sedlovkou a trubkou. Při jízdě jak přemisťuješ váhu na sedlo, se dolní konec trubky v rámu mírně pohybuje a drhne o trubku a vydává ty zvuky. Mluvím z vlastní zkušenosti. V servisu si mysleli, že si dělám legraci. Vyřešeno snadno, tenkou lepicí páskou olepit konec sedlovky tak, aby šla do rámu ztuha. Stačily dvě vrstvy průhledné pásky. Od té doby klid.

      0 0
      • vecino  

        Já mám Cube reaction (karbon) + AL sedlovku. Při intenzivním šlapání se ozývají takové „plastové“ zvuky, když jedu přes asfalt tak mě to děsně irituje.

        Vyndal jsem sedlovku … vyčistil vše co se dalo. Co mě překvapilo, že uvnitř sedlové trubky jsou na pohmat docela nerovnosti a taky jsem při prstění sedlový trubky chytnul několik skelných třísek. Je to můj první karbonový rám, tak jsem z toho byl celkem vyplesklej. Je to normální, že to není hladký? Myslím si, že to je zdroj mých problémů, že jak se kroutí rám a sedlovka přesně nedoléhá na těch nerovnostech, tak vydává zvuky. Namazal jsem to nyní montážní pastou Tacx a po cca 50km se to zdá být zatím ok, ale moc tomu nevěřím. Nic lepšího tady, ale asi nevymyslím že?

        0 0
    • cregis  

      Dekuji za rady, zkusim vycistit objimku a kolem toho sedla to uchyceni.

      0 0
    •  

      Já bych nemudroval a sundal sedlo, zámek, sedlovku, celé to vyčistil, prohlédl (jestli to někde není prasklé apod.) a pak tam kde to má význam namazal vazelínou, smontoval, pořádně utáhl a pak veškerý zvnějšku dostupný zbytek maziva setřel.

      0 0
    • hovado_cz  

      Me treba rachtala v podsedlovce COckova pumpa o multiklíč :-D

      0 0
    • Boby91  

      Zdravím, řeším stejný problém s novým kolem, akorát sedlovka je teleskopická. Jak jedu a hýbu se na sedle, ozývá se takové tupé loupání.. když jedu bez muziky v uších, mám chuť to zahodit. Můj starý Spider byl tichoučký a na toto si nemohu zvyknout. Mám postupovat stejně viz výše?

      0 0
    • Hawkins  

      U mně to byla velká vůle mezi sedlovkou a sedlovou trubkou.. Vyřešila to plechovka od semtexu

      0 0
      • Boby91  

        Zajímavý, já to dnes rozebral a zjistil, že už při samotném vytahování sedlovky z rámu to vydávalo zvuky,jak když šourá plech po písku. Důkladně jsem to vyčistil a prostřík ptfkem. To samé s upevněním sedla na sedlovku a objímku.

        Po testu doma OK.. terén zítra.

        0 0
        • Boby91  

          Tak hlásím úspěch, dnes otestování na největším marastu a ani hlásky.

          Takže asi pan skládatel v obchodu byl lenivý to udělat pořádně.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.